Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Extra HD, 15:55
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Superbad, avagy miért ciki a szex? aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Elátkozott város 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Lifeisamovie (2022-03-06 16:44.08) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=37yPHQtIh84
John Murphy - In the House In a Heartbeat


13. Watcher (2015-05-25 14:07.14) aaaaa
csak nekem tűnt fel, h Frank nincs is a filmben, csak megemlítik?



12. Kovbojka (2012-06-20 19:40.19) aaaaa - (válasz G-ergo 11. hozzászólására)
Kösz, de nem hiszem, hogy túl sokat fogok.:)


11. G-ergo (2012-06-20 19:29.11) aaaaa - (válasz Kovbojka 10. hozzászólására)
Akkor feleslegesen teszem itt magam. Fasza :D Na mindegy, jó szórakozást a filmhez :)


10. Kovbojka (2012-06-20 19:28.07) aaaaa - (válasz G-ergo 9. hozzászólására)
:)))
Viszont az én elvárásaim nem lettek kisebbek.=)


9. G-ergo (2012-06-20 19:26.11) aaaaa - (válasz Kovbojka 8. hozzászólására)
Úgy legyen! Sokan vannak így ezzel, csak mondom láss némi ellen véleményt is, nehogy a túl nagy elvárások miatt essen csorba a film megítélésében! :D


8. Kovbojka (2012-06-20 19:24.26) aaaaa - (válasz G-ergo 7. hozzászólására)
remélem én nem így fogom gondolni.:)


7. G-ergo (2012-06-20 19:22.12) aaaaa - (válasz Kovbojka 6. hozzászólására)
Olvasva ezt, és felidézve az utolsó képsorokat rájöttem, hogy minden egyes képkockája máig az agyamban van, fel csillagoztam egyel ezt... Tényleg remek a befejezés.
Na de amit akartam, hogy az utolsó rész, minden szempontból alul múlja az elődjeit szerintem. Én is bírtam azt a karaktert, de azt a filmet, ha körül kéne írnom, annyit mondanék rá, hogy semmilyen. Azmegnemjó...


6. Kovbojka (2012-06-20 19:14.30) aaaaa
Még ocsmányabb, még mocskosabb film, mint az előző rész. Többen írták, a tempót visszavették, ahogy brutalitást is. Igaz, és az is hogy a család kerül előtérbe. Az új főszereplő az első részből ismert Tonny (Mads Mikkelsen). A börtönből szabadulva próbál elhelyezkedni gengszter apja "vállalkozásában". A család is előtérbe kerül elég rendesen. Tonny apja talán a legnagyobb mocsok a filmben, valamilyen szinten meg is érthetjük mért lett Tonny olyan mint a amilyen.Tonnynak gyereke is lett egy kurvától. Ez a gyerek Tonny jellemfejlődésének az oka. (zseniális utolsó jelenet.) Elképesztő képsorok vannak a filmben. "esküvő" folyik a kocsmában, isznak, drogoznak, cigifüst, és a kisbaba oda van rakva sarokba. Az anyja le se szarja, Tonnyra és egy másik ribancra akarja rátukmálni a babát, hogy vigyázzon rá. Szóval tele ilyenekkel, amik lehet reálisak valahol, de szerintem már többek a soknál. Mármint ez már... hogy is mondjam.. (ahogy az első rész) túl sokat mutat, hülyén hangzik, de valahogy rosszul sokkol, nem ad katarzist, hanem elveszi az élményt.

Egyébként ez még jobban kikészített mint az első rész, de sok helyen unalmasnak találtam. Viszont az utolsó képsor hatalmas, Tonny elviszi a babát. Ott meghatódtam.:) (Volt valami katarzis szerű.=)

Ennek ellenére nagyon várom a 3. részt, a kedvenc karakterem lesz a főszereplő.


5. Az utolsó Filmcézár (2012-01-10 15:04.07)   - (válasz KenytheOne 4. hozzászólására)
Ez egyáltalán nem egy "bűnrossz" film.Refn gyökerestől elszakadva az első rész stílusától,félredobva a nagy mértékű brutalitást,egy komoly drámai hangvételű filmet készített.Tonny személyiségfejlődése a lényeg.Nagyon megváltozott a világ,mióta bevarrták.A börtön utáni céltalan,nincstelen élet,az apja lekezelő/zsarnok viselkedése.A gyereke s annak jövője...A befejezés önmagáért beszél.Mikkelsen nagyon jól játszotta a szerepét.A Pusher folytatása nagyon összetett film,csak kell hozzá egy bizonyos érettség,hogy megértsük és felfogjuk.


4. Törölt felhasználó (2012-01-02 23:35.27) aaaaa
Itt már főszereplőváltás volt, Mikkelsent azért sokkal jobban csípem, egyik kedvenc színészem, de hát nem hittem volna, hogy láthatom őt majd egy ilyen bűnrossz filmben. Merthogy ez a film majdhogynem nézhetetlen volt számomra, az első fele szabályosan kiáltott azért, hogy kikapcsoljam. Igazából nincs története, még annyi sem, mint az elsőnek. Nem sztori van, hanem felállás. A felállás az, hogy tonny kijön a börtönből és bekerül egy közegbe. Ennyi. Történnek vele a dolgok, mi is követjük ezeket, de igazi filmes élményt nem nyújt az, ha percenként heroint szipákoló szőke prostikat kell néznem, meg a kedvenc színészemet, ahogy a tv előtt szenvedve próbálkozik önmagával... Rosszabb mint az első rész. Amellett, hogy unalmas, történettel se nagyon rendelkezik, kellemetlenül nyers is.


3. Chris92 (2011-11-19 19:04.37) aaaaa
Nicolas Winding Refn gengsztertrilógiájának második opusában változtatott a formulán, és a brutalitással és intenzitással teli pörgés helyett, egy lassabb, megfontoltabb és drámaibb filmet készített. Habár az első szintjét nem éri el, mégis ajánlott alkotás, aminek megvannak a maga erősségei.
Míg az első résznek egy kötött és majdnemhogy thrillerszerűen feszültté váló története volt, addig a második leginkább életképeket mutat be a főszereplő és környezetének életéből. Egy sittről szabadult drogos fazon, Tonny próbál visszailleszkedni a családba, melót találni, pénzt keresni, feldolgozni hogy egy drogos prostitól van egy fia akit nevelni kéne. De leginkább azzal küzd teljese erejével, hogy környezettétől elismerést, ne megvetést kapjon annak ellenére, hogy minden próbálkozása balul sül el.
Refn egy szétesett és laza dramaturgiai szerkezettel rendelkező történet muata be rendkívül fojtogató és nyomasztó atmoszféra és helyszínt felépítéssel, mindezt visszataszító és morálisan kiüresedett figurákkal tölti meg. Egyikőjük se szerethető, önmaguk érdekeit nézik és gyakran emberszámba se veszik egymást (főleg Tonny-t). Nem éppen finom, sőt nyers mégis valamilyen szinten stílusos és életszerű ábrázolása a társadalom sötét oldalának. Remek kamerakezelés, burjánzó erős színek, hiteles színészek (főleg Mads Mikkelsen alakít nagyot), ütős zenék, precíz és példás rendezés. Mocskos film, a jó fajtából, ínyenceknek erősen ajánlott.



2. Papagájpár (2011-04-05 00:23.07) aaaaa
ez a rész nem hiányzott volna de a többi a leghitelesebb...


1. Legisfalk (2010-07-20 23:21.45) aaaaa
Kevesebb pörgés, több dráma. Az első rész egyénekről szólt, saját útjaikon magányosan eltévedő bűnözőkről, a második részben előtérbe kerül a család, ahol az apák is bűnözők, az anyák pedig kurvák. Megjelenik a színen az első rész szerb maffiózója, Milo is, de ezúttal nem avanzsál kulcsfigurává. A történet fókuszában most Tonny áll, aki (fején még a Franktől kapott sebhelyekkel) a sittről szabadul és lopott autókkal üzletelő apjánál próbál elhelyezkedni. Megpróbál visszazökkenni a régi kerékvágásba, és ha lehet, a családba. Próbálkozási rendre kudarcba fulladnak, kisiklanak, nem sikerül elérnie, hogy kegyetlen természetű apja emberszámba vegye, közben ő maga is apa lesz, egy csecsemőt pottyant ölébe a sors, vagy inkább az a kábítószeres ribanc anyja. Az első részben nekem Tonny volt a legellenszenvesebb figura, tipikus, nagyképű, idióta bűnöző fasz, amilyet a mi utcáink is kitermeltek párat. Itt sem nyit rokonszenvesebben, csak az arca csökkent és a balfaszsága nőtt valamit az évek során. Aztán ahogy megy előre a történet, az ember meglátja benne az igyekezetet, és megért valamit abból is, miért lett Tonny olyan, amilyen. A film vége aztán az együttérzés és a szimpátia érzésével lepi meg a nézőt, és megmutatja, miért lett Mads Mikkelsen nemzetközi hírű színész, tényleg kibaszott jól hozza a figurát.
Hangulatát tekintve ez a rész is nagyon ott van a szeren, zeneileg talán még az első részt is felülmúlja, képsorai, tragédiái is sokkal erőteljesebbek, miközben a történet érezhetően szétcsúszottabb, homályosabb, szövevényesebb. A legütősebb része szerintem az, amikor a vöröslámpás külvárosi kricsmiben bulizik a "család". Sűrű dohányfüst, fenékig ürített poharak, hernyó a wc-n, kokó a konyhában, unott biliárdparti, zavaros tekintetű, részeg lézengés, nyomott diszkózene, és a kisbaba, lerakva a sarokba, mint egy kupac rongy. Rettenetesen fullasztó, rettenetesen sekélyes, és rettenetesen életszerű. És ezeknek a világ császárainak ez a csúcs. Kiüresedett, kiégett, önmagukba fulladt páriák vergődése, nyers ábrázolásban, kézikamerás látásmódban. A trilógia legmocskosabb, de legszerethetőbb darabja.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2022-03-06 16:4414 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Elátkozott város 2. adatlap
Eredeti cím: Pusher II: With Blood On My Hands
Évszám: 2004
Rendezte: Nicolas Winding Refn
Szereplők: Mads Mikkelsen, Leif Sylvester Petersen, Anne Sorensen, Kurt Nielsen, Oyvind Hagen-Traberg...

További információk

Szereplők fórumai
- Mads Mikkelsen - Vélemények
- Nicolas Winding Refn - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk