Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alvilági játékok
- Film Mánia, 02:45
Veled is megtörténhet
- SuperTV2, 03:05
Szepi és a Szörny
- Moziverzum, 03:10
Crank - Felpörögve
- RTL Három, 03:30
Halálod appja
- Mozi+, 03:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Hibrid (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7
205. Ava Gardner (2022-08-28 15:44.20)  
Bojler:

A nemátalakulás az ugye nem tudatos volt??


204. Timis (2022-02-17 17:02.35) aaaaa
Rettenet, te illogikus szitukkal, eldolgozatlan szálakkal, nem is értem hogy kerülhetett ki a stúdióból.
A nagy okos tudósok elbaszottul hülyék, sorra hozzák a felelőtlen döntéseket, áhhh nem is értem na!
Ne legyetek olyan hülyék, m
int én, hogy megnéztem!!



203. Brigg (2021-03-28 20:35.45) aaaaa
12 éve kint van a film, úgyhogy aki nem akarja, hogy le legyen spoilerezve, az ne olvasson tovább, de szerintem azzal se vesztesz semmit, ha megtudod, miről szól...

Először kb akkor láttam, mikor kijött, és csak az alaptörténet főbb elemei maradtak meg ennyi év múltán. Van egy barátnőm, akivel szeretünk filmezni (gány filmeket is nézünk), főleg horror sci-fit, szóval sort kerítettünk erre. Most már kicsit bánom. A film megnézése után Puzsér Róbert szavai visszhangzottak a fejemben: "Mi volt ez a pusztító alpáriság? Mi volt ez a szellemi kútmérgezés?" Adrian Brodynak nem tartozik a legszínvonalasabb filmjei közé, sokat gondolkoztam, hogy vajon a film körüli press touron miket mondhatott erről a filmről interjúk során...

Adott egy tudóspár, akik a biológia és a természettudományok iránti hozzáértés csíráját sem mutatják a film során. Random kereszteznek állati dns-eket súlyos betegségek gyógyítása érdekében, és egyszer csak gondolnak egyet, és emberrel (a feleséggel egész pontosan) kereszteznek állati dns-t, ezt aztán az egyik kreálmányukba be is ültetik, és ebből jön létre... a lény. Aki kezdetben kicsit sem emberi, kifejezetten ocsmány és utálatos, de a film során egy szexi, formára szedett szemöldökű, nagy szempillájú, bocitekintetű, csirkelábakkal, fullánkos farokrésszel és szárnyakkal rendelkező kiszámíthatatlan tinédzserlánnyá válik. Először a férjet csábítja el, utána a film végén nemet váltva a nőt erőszakolja meg és ejti teherbe, valamint özvegyíti meg. Igazából már az első tagmondatnál is megállhatnánk: ha te lennél a fajok Frankensteinje, és létrehoznál egy félig ember, félig állat... valamit, amit a gyerekedként nevelnél, és egyik nap rád mászna... megdugnád?! Most őszintén. Ha igen, akkor nemcsak a házasságoddal vannak gondok, hanem általában úgy elég sok minden mással is.

Ez a film az elvesztegetett potenciál iskolapéldája. A karakterek gyökerek, idegesítőek és immorálisak, valamint abszolúte tudománytalanok ők is meg a film koncepciója is. Elsa ütnivaló, Clive szégyenteljes, Dren pedig... a két csirkelábon járó cringe. A történet egyetlen pozitívuma az, hogy viszonylag eredeti az ötlet, viszont ezt meg lehetett volna valósítani úgy is, hogy kevesebb szexualitást vagy épp máshogy teszik bele, és hogy a karakterek sokkal életképesebbek, valamint több a pszichológiai-filozófiai agyalás. Mindaz, ami mondjuk egy Ridley Scott-féle horror sci-fiben megvan, azaz a lételméleti agyalás hátborzongató díszlet előtt, az innen teljes mértékben hiányzik, ez nem horror sci-fi. Sci-finek az, de a horrorhoz sokkal több horrorisztikus elem, és hangulatfestés kellett volna.

Számomra óriási csalódás ez a film, tele volt kínai piacos plot twistekkel, amiket a barátnőm úgy talált ki, hogy nem is hallott még a filmről. Adrian Brody játéka hiteles volt, bár ha Clive karakterét az egész férfinemre kivetíteném, akkor mizandrista lennék.

Mindezek után számomra majdnem megdöbbentő, hogy mennyire sikeres lett a film, és milyen jó értékelése van a kritikusok meg a közönség köreiben is, bár főleg előbbi. Még szerencse, hogy tudom, a rohadt paradicsomokra egyáltalán nem lehet adni, ha egy film élvezhetőségéről van szó. A film díjakat is nyert, és a kijöveteli évének legsikeresebb kanadai sci-fije lett... Szóval nem zárom ki, hogy mást nem idegesít halálra ez a csápos hentai alatt kettő szinttel lévő műalkotás.


202. Roxi88 (2020-08-17 13:35.27) aaaaa
Nem volt jó, bár mikor megláttam Adrian Brodyt azt hittem jó film lesz. Végre Viczián Ottó hangját is lehetett hallani megint szinkronban, és Sarah Polley? Ezer éve nem volt semmiben. SPOILER: A teremtmény megd*gta a csajt, az nagyon beteg volt! És semmi rendes lezárás. SPOILER


201. Moncsi001 (2019-09-09 19:45.49) aaaaa
Beteg, undorító, gusztustalan.


200. Bede István Péter Benjámin (2019-04-14 22:31.15) aaaaa - (válasz Halember 199. hozzászólására)
Nem is te lennél b+,ha 1szer is 1ezne a véleményünk. :)


199. Halember (2019-04-14 21:25.57)  
Nekem tetszett a film! Jó kis test- horror! :)


198. Marsbolha (2018-06-01 20:45.21)  
Nem fain ez a film


197. Az utolso szamuráj (2018-05-25 09:38.45) aaaaa - (válasz Marsbolha 196. hozzászólására)
Az a nő aki hozzádér ilyenformán, ugyanezt mondhatja el magáról


196. Marsbolha (2018-05-25 05:24.22)  
Ez a Légy című film ócska koppintása. Állattal dugnak benne - biztos a rendező gerjed ilyesmire.


195. Pisti801227 (2018-05-24 23:48.15) aaaaa
Ez egy nagyon beteg film. Látszik a készítők hozzáértése, de egy elmebeteg is lehet tehetséges valamiben. Két doktor Istent játszik, miközben emberségük szép fokozatosan elvész minden téren, ezalatt pedig egyikük kefélget egy mesterséges lénnyel, ami olyan mint a gyerek, aki szocializálatlan egy ösztönlény.Enni-aludni-dugni-ölni-dugni, ez élteti, mindeközben semmivel sem gonoszabb, mint teremtői. Ez a film olyan erotikus thriller, ami egyben orvosi thriller, dráma, meg még egy csomó minden más, csak közben egyik műfajnak sem az ékköve. Mondjuk, ha ennyi mindenben gyenge, az már teljesítmény.


194. Arpimokus (2017-02-11 20:40.46) aaaaa
Ezért Adrien Brody-nak ez nem tartozik a legjobb filmjei közé, és akkor még finom voltam.


193. Chris92 (2015-07-19 13:24.03) aaaaa
A génmanipulációt előtérbe helyező, a klasszikus "játszhat-e Istent az ember" morális kérdést boncolgató sci-fi horror hibrid, melyben a főszereplők lelki-érzelmi defektusai fokozatosan egyre jobban összekapcsolódnak a történettel, rámutatva arra hogy az ellentmondások az ész és az érzelmek között mindig is hatalmasak. Főleg ha a teremtett lény mindkettőt megtestesíti a két nemnek: A férfinak először megütközést és veszélyforrást majd a vágy és csábítás tárgyát, a nőnek pedig előbb az anyai ösztön betöltőjét, aztán vetélytársat. Vincenzo Natali kanadai rendező, akihez többek között a Kocka és a Cypher köthető, itt sem egy könnyen emészthető, erősen rétegfilmet csinált, amely ügyesen lavírozik a műfajok között, a feltett kérdésekre pedig nem ad egyszerű válaszokat. A képi világ a rá jellemző ötvözete a klinikai sterilitásnak és a szépségnek, erősen érezhetőek a kacsintások Cronenberg felé, főleg az utolsó harmadban, ami egyrészt bátran transzegresszív ugyanakkor egy kicsit összecsapott is. Nyomasztó és néhol elgondolkodtató film, a többségnek nem fog bejönni, nekem tetszett.


192. Emylio (2015-07-14 14:36.26)  
Én tegnap elkezdtem nézni, de belealudtam. Ennek jelzés értéke van, így nem valószínű, hogy valaha is folytatom. Elég nevetséges volt.


191. Pumpedly (2015-07-14 12:18.22)  
Nem vagyok egy válogatós fajta, de ezt a hibridet meg nem dugtam volna, az tuti.


190. Norbii92 (2015-02-20 13:46.59) aaaaa
Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy mi lenne, ha az emberi DNS-t állatival kereszteznénk? Milyen lenne egy ilyen lény? Persze ez elég beteg egy ötlet és persze hülyeség is, mert nem lehetséges. Azonban Vincenzo Natali rendezőnek a Hibrid című filmjében van egy elképzelése.
Szóval a történet szerint Clive és Elsa sztártudósok, akik hírnevüket annak köszönhetik, hogy különböző állatok DNS-ével bizarr hibrideket hoztak létre. Nemcsak munkájukban alkotnak párt, az életben is. Kutatóként legfőbb céljuk egy emberi hibrid előállítása lenne, de a munkájukat eddig finanszírozó vállalat ezt már nem támogatja, ezért úgy döntenek, titokban folytatják kísérleteiket. Létrehoznak egy különleges lényt, akit vagy amit Drennek neveznek el. A hibrid gyors életciklusa révén hónapok alatt csecsemőből felnőtté válik. Miközben a két tudós mindenáron igyekszik leplezni a titkot, teremtményük kísérleti alanyból személlyé válik, sőt, képességeivel túlhaladja legmerészebb álmaikat. Hamarosan pedig a legijesztőbb rémálmaikat is.
Először is nem tudom eldönteni, hogy most tetszett-e vagy sem. Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Végül is nem vesztettem volna vele semmit, ha kihagyom, ugyanakkor mégis jó volt egyszer megnézni! Már csak a történet miatt is, ami rendkívül érdekes, s egyben számtalan jogi és etikai kérdést is feszeget. Szépen végig is vezették, azonban a végére kissé öncélúvá vált. Nem ilyennek képzeltem el, mégis valahogy érthető volt. Ez a szeretem Drent, majd bántom Drent váltakozásnak gondoltam, hogy nem lehet jó vége. A sokak által emlegetett szexjelenet(ek) pedig valóban kissé hümmm bizarrak lettek, de engem mégsem értek olyan sokkolóan. A hangulat az megvan, lebilincselő is lett, ahogyan a hibrid lény is, Adrien Brody és Sarah Polley pedig nagyszerűen alakítják a tudós házaspárt. Átéreztem a helyzetüket, mert egy idő után valóban elmosódott a határ jó és rossz között, az életük pedig menthetetlenül félre siklott! A sci-fiként induló filmnek ez adott egy kis drámai szájízt, míg a végére az egész horrorba fordult át.
Az ember tehát ismét istent játszik és áthágja a természet törvényeit, hogy aztán végül természetesen pórul járjon!
Összességében nem volt rossz film. Viszont innentől fogva kissé szigorúbban fogok osztályozni! 3*


189. Wolf's rain (2013-11-03 20:15.50)   - (válasz Rockercsaj2003 187. hozzászólására)
tényleg az...


188. Az utolso szamuráj (2013-04-04 18:40.26) aaaaa - (válasz Rockercsaj2003 187. hozzászólására)
miért?


187. Rockercsaj2003 (2013-04-04 18:37.22) aaaaa
beteg egy film:S


186. Törölt felhasználó (2013-02-09 22:58.49) aaaaa - (válasz Bdt 126. hozzászólására)
még mindig jobban jártunk, mintha rubber johnny-t kaptunk volna.:)


185. Nyolcadik utas (2013-02-09 22:55.43) aaaaa
Nekem nagyon tetszett.
Egy biztos. Bármilyen emberi génekkel történő manipulációt nagyon meg kell gondolni.
A természet törvényein nem lehet változtatni!


184. Johnny kapitány (2013-02-09 22:55.19) aaaaa
Ritka gusztustalan film, főleg a sokat emlegetett dugási rész, meg maga a hibrid kivitelezése, de filmnek elmegy, átlagos. Megvan a maga hangulata és atmoszférája, drámai vonulattal, összességében thriller, de a gyengébbik fajtából.


183. Törölt felhasználó (2012-11-06 14:12.57) aaaaa - (válasz Boomba 86. hozzászólására)
Ez is egy értelmezése annak, ami amúgy nem is volt kérdéses...


182. KongFan (2012-11-06 12:48.09) aaaaa - (válasz Boomba 86. hozzászólására)
Te hülye vagy :D


181. G-ergo (2012-08-08 18:46.52) aaaaa - (válasz Pearl. 179. hozzászólására)
Mindenkinek ezzel a dugással volt baja... Pedig az a hibrid... Hát van az a szög! :D


180. Az utolso szamuráj (2012-08-08 18:41.31) aaaaa - (válasz Pearl. 179. hozzászólására)
mennyire emberi tett lett volna a gyilkosság,nem?:))


179. Pearl. (2012-08-08 18:28.13) aaaaa
SPOILERES

Érdekes egy film, rengeteg morális kérdést vet fel... Van-e jogunk egy emberi génnel keresztezett hibridet létrehozni és ha már megtettük, felelősséggel tartozunk-e érte? Van-e jogunk elvenni az életét, ha tudjuk, ezzel másokat megmenthetünk? Hol van a határ a jó és rossz között, és mi mindent tehet meg az ember a fejlődés és a kutatás érdekében?
Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de a film előrehaladtával nekem egyre ellenszenvesebb lett a kutató páros. A csúcspont az volt (és egyben gyomorforgató is számomra), mikor Clive lefeküdt a hibriddel. Asszem Elsa helyében ott helyben kinyírtam volna mindkettőt... Innentől kifejezettem bosszantónak találtam a filmet, de kíváncsi voltam, meddig lehet ezt még fokozni.
Alapvetően érdemes volt megnézni a filmet, egy darabig biztosan nem fogom elfelejteni.
Sokat vacilláltam, hogy hármast vagy négyest adjak rá, de mivel átlagosnak semmiképp sem mondható, ezért maradtam inkább a négyesnél.


178. Delpiero (2012-01-14 00:21.45) aaaaa
Vincenzo Natali filmje sokak számára nehezen befogadható témával foglalkozik, így az érzékenyebb lelkűek szerintem kerüljék. Ez persze nem azt jelenti, hogy értéktelen lenne, sőt műfaját néha túlhaladva drámai értékeket és fontos kérdéseket vázol fel számunkra. Sok tekintetben a korábbi Cronenberg filmeket idézi a Hibrid története.
A középpontba egy férfi és egy nő áll eleinte, akik nem, csak a magánéletben alkotnak egy párt, hanem a munkahelyen is, ami nem éppen átlagos. A tudósok szeretnének bizonyítani a világnak, sőt olykor a saját egójuknak is. Létrehoznak egy új fajt, mely ugyan eléggé különbözik az embertől, mégis értelmes és tanítható.
Valami fontosat alkotni, azt szeretni, vagy elpusztítani, mind-mind érzelemmel teli dolog, a kis lény pedig figyel és fejlődik. Az anyai befolyás mikor csap át birtoklási vággyá? Egy "állatot", mikor kezd el embernek tekinteni egy gyermekre vágyó férfi? És igazából a film legnagyobb pizitívuma az, hogy hagyja kétségek között örlődni a szereplőit, nem ítélkezik egyik oldal felé sem, ahogy a szereplők sem jók, vagy rosszak, egyszerűen emberek, akik gyarlóak, de képesek a feltétlen szeretetre is, és pont ezek miatt a húzások miatt a nézőt is bizonytalnaságban tartja az egykoron a Kockával berobbanó író/rendező. A probléma talán a picit kiszámítható cselekménymederrel van, valahogy kevés a váratlan húzás, szóval a sci-fi univerzumot azért nem forgatja fel alapjaiban, de legalább nem visszahúzódó stílusban tálal elénk egy drámai filmet.
Nő, férfi és hibrid vágyai és pálfodrulásai, ész, logika és szenvedély váltakoznak a moziban, ahogy manapság kevesen mernék bemutatni. A vége felé már átcsap egy kicsit a horror irányába is, itt éreztem némi bizonytalanságot és összecsapottságot a stáb részéről, nem, csak a zene nem ad hozzá semmit az atmoszférához, de már a történet is kezd kevésbé gondolkodtató irányba elmenni, viszont kárpótlásul kapunk egész nyomasztó és véres jeleneteket, sőt megrázó végkifejletet is.



177. Tjunior (2012-01-12 16:20.32) aaaaa
látom komoly vita alakult ki egy betű elütés pontosabban egy betű hiány miatt:
"de értelmed elhagyott" na így helyesen, csak hogy megnyugtassam a forrongó kedélyeket


176. Starsineye (2011-12-17 13:19.29) aaaaa - (válasz Birka78 175. hozzászólására)
Vittu!:)


1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAva Gardner, 2022-08-28 15:44205 hsz
KérdésekSzabgya, 2010-11-07 10:562 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk