Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Johnny English újratöltve
- Direct One, 20:00
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00
Vanília égbolt
- Film Café, 20:00
Elysium - Zárt világ
- Film+, 21:00
Robotzsaru
- Viasat Film, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Becky bosszúja - Vélemények
Szólánc
Snooker
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Vörös szobák - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A gyönyörű játék aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - Örvénylő vizeken - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Roxi88 (2022-09-21 15:13.47) aaaaa
Csak a múltban játszódó események kellettek volna, a jelen eseményei amik összeköttetésben voltak, azok nem!!! Ez elvileg megtörtént eseményt dolgozott fel, elég lett volna azt megjeleníteni! Sarah Polley jól játszott, Sean Penn és társai nem kellettek volna, Liz Hurley is csak testet villantani volt jelen a filmben!


8. Pocsarov (2017-11-02 11:07.39) aaaaa
Szerintem: Erkölcs és féltékenység, amit a szerzők bemutattak e filmben. Ahhoz, hogy az erkölcsi hanyatlást be lehessen mutatni, kell egy "mihez képest…" ez a pont a 130 évvel korábbi történet. Amihez hasonlítja a mai erkölcsi szintet (más: én a női fürdőruha nagyságához szoktam hasonlítani, ami fordítottan arányos az erkölcsi szinttel). Kathryn Bigelow nagyon jól ábrázolja a két kor anyagi és erkölcsi világát. A párhuzamosan vezetett történetek összefonódása jelzi, hogy nem két filmről van itt szó, hanem csak a két történet összekapcsolásával mutatható meg a rendezőnő üzenete: Bár az erkölcs hanyatlik, de a féltékenység örök. Egyik szereplővel sem tudtam azonosulni, de megértem a cselekedeteik okát.

A színészi játék csodálatos, különösen Sarah Polley (Maren Hontvedt), Catherine McCormack (Jean Janes) és Sean Penn (Thomas Janes), akik magasra emelték a filmet, de a többiek is hozták a maximumot. A vágásokkal jól fokozták a feszültséget.

A film egyetlen hátránya, hogy nagyon nagy odafigyelést igényel, egy pillanatra sem lehet lazítani.
Kinek ajánlható? Azoknak, akik kedvelik a drámai filmeket és azoknak, akik szeretnek eljátszani a gondolattal, hogy adott szereplő helyében mit tennék én… Értékelésem: 5*



7. Arturo professzor (2016-06-08 17:18.55) aaaaa
Budget:16 millió
Bevétel:321 279
Forgatás kezdete:1999.szept.13.
A film alapja a tényleges kettős gyilkosság 1873.márc.6.-án az Isles-zátonyoknál
8 baki van benne.


6. Palot (2010-12-30 15:50.45) aaaaa
nagyon különleges film. nekem különösen a két szöszi egy ágyban jelenet tetszett, az nagyon bizsergető!


5. Kmacko (2010-10-05 23:15.33) aaaaa
Nagyon fárasztó egy film. Ahogy az előttem írok is említették, kár volt egybevonni a két történetet. Elizabeth Hurley nagyon szép nő, de a film több, mint másfél órájához képest alig volt látható, úgyhogy még miatta se érte meg végignézni a filmet:)
Gyakran vontatott volt és különösebb értelmet nélkülöző mozdulatokkal, pillantásokkal (persze sokatmondónak beállítva) volt teletűzdelve a "mű".
Kár, akár jó fimet is csinálhattak volna belőle!


4. Kisjon (2010-04-06 18:44.35) aaaaa
most, hogy kathryn bigalow megnyerte a legjobb rendezőnek járó oscar díjat a bombák földjén című filmjével időszerűvé vált egy korábbi filmjét is megtekintenem. nos a két párhuzamosan futó történetnek egymáshoz nem sok köze van, legalábbis én nem éreztem semmi kapcsolatot. olyan érzésem volt mintha a rendezőnőnek két filmre szóló ötlete lett volna,de csak egyre volt pénz így összekapcsolta a történteket. nos önállóan mindkét történet megállta volna a helyét, de így összekapcsolva nem sok értelmét találtam. a színészeken nem múlt semmi, sean penn nagyszerű mint mindig, de a többi szereplő is maximálisat nyújt. a két történet kűlön-kűlön is megért volna egy önálló filmet, de így nekem nem jött be.


3. Krisz papa (2009-12-23 16:31.46) aaaaa
Mostanában sok olyan filmet látok, amit történetében átlagosnak ítélek, a rendezésnél a film felépítése sem igazán kimagasló, de a színészi játékok, képi megjelenítések felhúzzák egy olyan szintre, hogy élvezhetővé válik! Ez ebben az esetben halmozottan igaz. Kathryn Bigelow-t egy középszíntű rendezőnek tartom, és ez a film nem győzött meg, hogy tévedek. Próbálkozik, hogy valami értékeset alkosson, ezért kapcsolja össze a történeteket(kapocs a helyszín), ezért húz párhuzamot a nők sorsa között. Érdekes, ahogy az ídőpontok külön vannak választva a helyszínek képi megjelenítése által, igaz ezt sem nevezném újszerűnek, a nyomasztó korábbi, és az élesebb, színesebb napjainkban játszodó rész által.
OK! Legyen! Jó ötlet volt a párhuzam, igaz szerintem sok köze nem volt egyiknek a másikhoz, legalábbis nem értettem. Az első esetben egy, az élettől teljesen megfosztott lány van a főszerepben, aki iszonyatosan igényli a törődést, a szenvedélyt, megőrjíti a gondolat, hogy az eddigi élete fog folytatódni tovább. Nincs választási lehetősége, és ez elszomorító! Kicsit hasonlított Az órák c. film Virginia Woolf-jára, ha nem ez lett volna korábban, akkor koppintásnak gondolnám. A tárgyalás alatti, majd a későbbi vallomás tétel, jó alapot szolgáltat a történet, tragédia bemutatására. Az érzelmi szösszenetek egymásba fonódása profi, amiben nagy szerepe van Sarah Polley játékának. Ennek a lánynak különleges érzéke van a drámai lelki állapotok bemutatására (az egyik kedvenc filmem az Élet nélkülem). A másik történet is tetszik, ott is folyamatában bontakoznak ki a tragédiák, melyet fokoz a korábbi történet bemutatása. Sean Penn tökéletes, mint mindig, és jó társa Catherine-nek, ki itt az igazi főszereplő. Csalódás, kínlódás, ami a házasságukat jellemzi, és itt mutatkozik meg igazán, hogy valami nagy baj van. Persze segít ebben a rajongó Líz Hurley, ki eszméletlen szexi, nemcsak a teste, a pofija, de minden megmozdulása. Ne találkozzak ilyen csajjal, amikor az asszonkámmal megyek pihenni. A féltékenység mindenhol felüti a fejét, mindkét történetben, és ez a mozgatórugója a cselekedeteknek.
Átlagos, vagy nem? Döntse mindenki el maga, hogy hogy értékeli.



2. Mekare (2009-11-21 11:59.25) aaaaa
Számomra inkább Sarah Polley részei..az egyik legtehetségesebb fiatal színősznő...olyanokat látunk még tőle,hogy ihaj..amúgy szerintem a 990Ft-os árat amit perkáltam érte simán megéri. A hajókázós történetben is vannak jó dolgok, de nekem a 100 évvel korábbi gyilkosság sztorija jobban bejön.


1. Antikex (2009-11-21 10:34.28) aaaaa
Csak egyetlen általam értékelhető rész van a filmben:Elizabeth Hurley bikiniben..."topless" felsőben!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRoxi88, 2022-09-21 15:139 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk