Spirulina + Chlorella 500 mg tabletta rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az éjszaka urai
- Paramount Network, 03:15
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 03:25
Hisztéria
- Film Café, 04:00
A vér földje
- HBO2, 04:05
Apafej
- Mozi+, 04:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Martínez aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Suttogások - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Rocky22 (2013-08-24 00:08.21) aaaaa
SPOILERT TARTALMAZ!

Olvastam a könyvet és nekem kifejezetten tetszett. Sajnos ez a filmről már nem mondható el,mert az a könyvnek csak egy rettenetesen leegyszerűsített változata.
Rengeteg fontos kimaradt jelenet,(Tony és Howard beszélgetése, Tony festői vénája stb) amelyek többé tehették volna a filmet.
A másik dolog amit sérelmezek,a szereplők. Nem is igazán az alakításukkal van gondom,hanem a kinézetükkel,mivel egyáltalán nem tükrözik a könyvben megismerteket.(Bruno-nak egy hatalmas,rettentően izmost fickót képzeltem,erre egy teljesen átlagos férfi kapta a szerepét)
Még egy dolog ami zavarta a szemem (fülem). Bruno,mindig E/2-ben beszél ikertestvérről a filmben,miközben az egész lényege,hogy úgy nevelték fel őket mintha egy személy lenne a testvérével,így tudatuk annyira beszűkült,hogy tényleg egy embernek képzelték magukat és E/1-ben beszéltek a másikról csupán a végén mondja,hogy magam és én.

Sajnálom,hogy ezt kell mondjam,de ezt a filmet nagyon elrontották több szempontból is.
A könyvet viszont nagyon tudom ajánlani.


4. Randal (2010-11-02 01:43.33) aaaaa - (válasz Randal 3. hozzászólására)
SPOILER

és a suspense valójában nem Hitchcock találmány, hülyeséget írtam, sorry =)



3. Randal (2010-11-02 01:14.37) aaaaa
Szerintem fantasztikus. Azt hittem, a giallo műfaj csak Olaszországban létezik/létezett, nem tudtam hogy amcsiban is csináltak ilyet. (Giallo: misztikus thriller, horror hatáselemekkel és pszichologizáló tartalmakkal. Dario Argento Profondo rosso című filmje fémjelzi [itthon A gonoszság áldozatai-ként fut] ).

A film legnagyobb erénye a feszültségkeltés, az atmoszféra teremtés és a fő karakter pszichológiájának felépítése volt szerintem.

A feszültséget a témába rejti el, a jelenetek és az egész film szintjén. Ügyesen adagolja az információt, néha visszatart, máskor a többlet tudást biztosít a nézőknek, suspense-t teremtve. A jelenetekben ez úgy jelenik meg, hogy mi tudjuk, hogy valahol a szobában ott van a gyilkos, a szereplő viszont nem - ez a tudás az ártalmatlan képsorok mögé is izgalmat rejt, ezt Hitchcock kísérletezte ki és használta mesterien, de Douglas Jackson is ügyesen használta szerintem ebben a filmben. Az egész mozi alatt viszont folyamatosan alul informálják a nézőt, és csak morzsákat kapunk, ami elég a hipotézis gyártáshoz, viszont ahhoz messze nem, hogy tisztán lássunk. Ahogy folynak az események, egyre több dologra derül fény, magyarázatot kapnak homályos részek (a gyilkos motivációja, előélete, pszichéje), és ezek az ismeretek keltenek szorongást a nézőben. Ez a játék a narrációval szerintem fantasztikus volt az egész film alatt, engem végig magával tudott ragadni.

A feszültség tehát már a történetvezetés kapcsán adott volt, de erre még a vizuális sík is rájátszott. Nagyon sok sötét foltot hagytak a képeken, arra viszont vigyáztak, hogy ezzel csak a tekintet irányítsák és a tematikát árnyalják, de ne tegyék lehetetlenné a befogadást - a fontos részletek rendesen megvilágítottak maradtak, legyen szó egy szempárról, egy mozdulatról, egy tárgyról. Remekül választották ki a helyszíneket is, főleg LeeValley-re gondolok, a kisvárosi kúria gótikus képei és tájai tetszettek a legjobban. Sajátos hatást keltett a képminőség is, ami nem tudom, mennyire volt tudatos választás vagy technikai hiányosság eredménye, mindenesetre a 21. század nézői számára biztosan nem láthatatlan, természetesnek vett élmény lesz.

A karakterek közül, bár a kiöregedett madame is megérdemel néhány elismerő szót, én mégis - talán nem nagy meglepetés - Bruno-t emelném ki. Fantasztikusan felépített figura, folyamatosan változik a megítélése. Hétköznapi gyilkosból először démoni figura, majd elmebeteg, végül szerencsétlen áldozat lesz, ahogy egyre többet tudunk meg róla. A megpendített Norman Bates-érzet ellenére szerintem egyedinek mondható, pszichológiailag hitelesen felépített karakter. Borsódzott a hátam, amikor a végén bekényszerítették abba a csótányoktól hemzsegő pincehelyiségbe, amitől az őrületig rettegett - kegyetlenül jó megoldás volt.

Szerintem formailag és tartalmilag is igazán remek, átgondolt és igényes alkotás, maradandó élményt tud nyújtani a ráhangolódásra hajlandó nézőknek. Rémiszt, szorongat, szánalmat kelt, katarzist nyújt - igazi nehézsúlyú mozi, tiszta szívvel tudom ajánlani mindenkinek!


2. MrMojoRisin1 (2009-10-31 10:19.32) aaaaa
Magam részéről nem olvasok Koontz-ot, de ez retek unalmas lett. Alig bírtam fenn maradni.


1. Az utolso szamuráj (2009-10-29 13:20.42) aaaaa
Ez a film a "Hogyan ne dolgozzunk fel sikeres író amúgy se legjobb művét" című halmaz egyik ékes tagja.
Dean R. Koontz-ot néhányan anno King legnagyobb vetélytársának tartották,mára kiderült,néhány kivételtől eltekintve a híres író nyomába se érhet.A Rossz hely ,Ősellenség,Téli Hold letehetetlen könyvek,némelyiktől meg hajad téped,annyira kiszámítható és biza unalmas.
Feldolgoztak már műveiből nem eggyet mozivászonra is,a Rejtekhely pl nagyon erős darab, de a Fantomokról azért inkább hallgassunk-nem véletlen,hogy Ben Affleck orra alá dörgölik a Jay és Néma Bob visszavágban,ez volt amúgy az Ősellenség címmel könyvben kiadva.Koontz-nál ami véleményem szerint erőssen kritizálható,hősei vagy jók vagy rosszak,és cselekedeteik is ennek megfelelően csak ilyesmik ,nincs átmenet,köztes karrakter,holott a világ szürke,nem fekete vagy fehér.
Ez itt mint fentebb jeleztem amúgy se a legjobb írása volt-szerintem-a feldolgozás meg erőssen leegyszerűsíti a bonyolultságot amúgy se tartalmazó irodalmi alapanyagot,kapva egy olyan primitív munkát,hogy ihaj,ráadásul a megvalósítása is álmosítóan üres és eszköztelen.Thrillerre utaló pillanatok meg....szólj,ha találtál.
Persze az író fanjai ezért esetleg rámküldenék a Téli Hold földönkívüli frászkiváltóját,dehát "Ez az élet,Babolcsai néni"



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRocky22, 2013-08-24 00:085 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk