Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Végképp eltörölni
- Viasat3, 21:00
Elysium - Zárt világ
- Film+, 21:00
Robotzsaru
- Viasat Film, 21:00
Rambo - Első vér II.
- Moziverzum, 21:00
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Született július 4.-én - Vélemények
Becky bosszúja - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fallout aaaaa
Peter Falk aaaaa

 

Fórum - Kiságyúk - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. VAL P (2020-05-01 21:18.06) aaaaa
Az Öncélú Elvontságnak a lexéma legpejoratívabb értelmében aposztrofált, megelevenedett direktora trilógiája középső darabjának bemutatása kapcsán a méla érdektelenséggel kényszerül megbirkózni. Eközben Bumburnyák úr, az orránál messzebb nem látó, megvezetve érezvén magát a kritikusok és a választott mozi vezetősége által lemesterművezett „alkotás” (agymenés) megtekintése közben; botrányt csihol, melynek első fokon ő issza meg a levét – megvonják tőle gyerekeinek a láthatását. Másodfokon belebegteti Ö. E. Clausnak, mire számíthat tőle élete tönkretételéért; végül – harmadfokon – a riadt rendező önkéntelenül letaszítja a statiszta-Kaszást a díszlet állványzatról.
Eddig sem volt titok, hogy B. úr, hétköznapi nevén Tonny neuronjai rendkívül szenzitíven perzselődnek meg, s sülnek ki akár egy minimálisan kellemetlen szituációban is – mégis képes meglepetést okozni. Nyakig gipszelt karjaiért kártérítésként nem pénzt követel – pedig kong a bugyellárisa rendesen –, hanem társszerzői és társrendezői jogokat a trilógia befejező darabját illetően. A főszereplői babérokat is igyekezett volna fellasszózni a homlokára, de be kellett látnia, nem egy Gólem-remake-et forgatnak. Claus természetesen minden követ megmozgat, hogy Tonny borjúként bőgjön le, aki végső elkeseredésében segítségül hívja szakbarbár ingatlanügynök bátyját.
A többek között az ’Ádám almái’-t is jegyző A. Th. Jensennek ujjgyakorlat volt az életet a brechti színház lélegeztetőgépére kapcsolva imitáló álművész és a tudathasadásig lobbanékony ösztönlény párosát a végkifejlet kikötőjéig elnavigálni. A stílustanulmány humorfaktora és drámaisága között egyensúlyoz az elejétől, s olyan vérprofi módon, hogy a műfajiság meghatározása szempontjából végső győztest kikiáltani lehetetlen, ennek megítélésében minden néző a pillanatnyi benyomásaira, lelki állapotára kell, hogy hagyatkozzon.


3. Entersp (2018-07-18 14:15.50) aaaaa
Ha már egyszer a Dogme 95 Dániában került aláírásra, akkor ugyanitt kell elkészíteni a művészfilm általános földbe döngölését is.:)
A Kiságyúk szembehelyezi a művészi koncepciót a tömegigény kiszolgálásával, de nem lehet egy masszív magaskultúra vs. tömegkultúra mozinak tekinteni. Sajnos, annak meglehetősen sekélyes és felületes.
Jók a színészek, és egy pillanatra sincs kétség, hogy megint egy ügyes dán filmet látunk, de a két világ közti ellentét rendkívül közönségesen jelenik meg. Nem pusztán arról van szó, hogy rengeteg gondolat, megközelítés, és poén nem jött a felszínre (amelyek ordítva jelentkeztek), de az átlag mozinéző szellemi képességeit is sikerült szépen alábecsülni. Mondjuk, ebben lehet, hogy tévedek...:)
Helyenként vicces, de lehetett volna sokkal, de sokkal jobb.


2. Garcia (2009-09-14 12:58.23) aaaaa - (válasz Garcia 1. hozzászólására)
Kicsi a dán filmszakma, na.
Frankón összefogalmazom a gondolataimat. Sorry.


1. Garcia (2009-09-14 12:57.06) aaaaa
Az Ádám almái óta nagy rajongója vagyok a dán filmeknek. Kicsit brazil szappanoperás, hogy szinte mindegyik filmben ugyanazok az arcok köszönnek vissza. A színvonal persze össze nem hasonlítható. Kicsit a dán filmszakember, na.
Ebben a remek vígjátékban is kifogástalan Ulrich Thomsen, az ideggyenge qagresszív Tonny, és Nikolaj Lee Kaas, a szintén erősen ideggyenge és tehetségtelen művészkedő rendező szerepében.
Azok az arckifejezések, amivel a két színész játszik, annyira kifejező, hogy szavakra már nincs is szükség.
A történet görbe tükröt mutat a művészfilmes rendezők elé, akik azt hiszik magukról, hogy nagyot alkottak, csak mert senki nem érti, mit is vittek vászonra. Plö, indokolatlan kutyaölés. Azon kifeküdtem. :) Vagy értelmetlen szövegek, szavak egymás mellé pakolása (tiszta filmkat. :D).
A végét kicsit elkapkodottnak éreztem, sőt szinte sziruposnak. De maga a történetvezetés és a karakterek miatt jól öszerakott, szerethető. Várom mi jön még.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2020-05-01 21:184 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk