Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30
Kivonulás
- Filmbox Plus, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Extra HD, 15:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ereszd el a szakállamat! aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - Mindannyian Krisztusok vagyunk - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Veritas74 (2009-09-24 16:32.16)  
Szerintem nagyon jó film. Sajnos nem láttam az elejétől, de szívesen megnézném újra, teljes egészében. Ha valaki tudna segíteni, honnan lehetne meg szerezni, megköszöném.


1. Leeandra (2009-08-08 21:01.08) aaaaa
Egy ikonra mutatava : "- Krisztus először esett el a kereszttel. Könnyű lenne azt mondani, hogy azzal a kereszttel, amit ők tettek a vállára. De vajon az én tetteim közül melyik járul hozzá ehhez a tényhez?" - Teszi fel ezt a költői kérdést a film egyik fő alakja, a részeges apa.
A film nagy erőssége a mondanivaló, ami nem is értelmi inkább érzelmi inteligenciát igényel.
Mindenki azt csinál, amit akar egészen addig amég nem árt vele - nem csak fizikális értelemben - másnak. - Szoktam én ezt mondani. Ebben minden benne foglaltatik. Minden ember egy önálló, szabad lény. Na de ha már felelős valakiért - minden nemű vállalt kötelék ide tartozik: barát, család - akkor a szabadsága már erősen korlátozódik. Bizonyos dolgoknak az oka kereshető a külső körülményekben, ám az hogy emberek maradunk-e, az csak rajtunk áll. Az is, hogy meghozunk-e egy olyan döntést, melynek eredménye minden további döntésünknél az elbírálás, a döntéshozatal legfőbb szempotja lesz. Gondolok itt a ygerekvállalásra. De bármely más emberi kapcsolat is ide tartozhat, különböző mértékben persze.

A cím tökéletesen jellemzi azt amit a filml üzenni akar, amiért a film ordít. Sokan szenvednek saját hibájukból, sokan szenvednek mások hibáiért és sokan szenvednek mások szenvedése miatt.

"Igyekezni kell úgy élni, hogy a saját problémánk ne váljon mások problémájává." - Ez a bölcs meglátás nagyot ütütt nálam, mikor Andrea Bocelli, a vak tenor szájából hallottam egy interjúban. Ő ennek megfelelően él, csoda amit művel annak elenére hogy nem lát. Miért nem tud ennek megfelelően élni egy fizikailag egészséges ember, aki még csak véletlenül sincs rákényszerülve arra, hogy másoknak gondot okozzon?!

SPOILER-tartalmú rész következik!

Saját hibájából szenvedett a részeges apa. Mert feleségül vett egy nőt, aki terhes lett és emiatt ő nem tudott ledoktorálni, nem tudta azt csinálni amit szeretett volna. - Hogy írjam meg a doktori disszertációt gyereksírás meg pelenkák közt?!" -kérdezi dilizve a nőt kb így, mikor megtudja hogy gyereke lesz. Nos kérem, ő előtte is ivott párszor az az egyik, a másik meg, hogy minden megoldható. Meg tudta volna azt írni, ha nagyon akrja, nem hinném hogy gondot okoz. De ő inkább okolta a körülményeket és siránkozva iszákos lett és még ő akarja sajnáltatni magát. Saját döntése miatt lett nyomorult.
Mások hibájából szenvedett a gyerek. Mint általában. A férfi részegen állított haza, nem volt biztonságérzet, megszünt az otthon, félelemben élt, szégyenben. Kimaradozott az iskolából, rosszul tanult és emiatt újabb negatívumok érték. (Ne indítsunk el egy ilyen láncot vagy ha valaki már elindított, állítsuk meg! )
De a gyerek (a feleség is) szenvedett az apja szenvedése miatt is, mert szerette, mert fájt neki, hogy úgy kell látni, fájt neki hogy nincs normális családja és akik körülveszik, szenvednek és hogy minden rossz. Ő egy gyerek, ő még nem okolható a döntéseiért. Éppen ezért okolható érte az akire rá van bízva, aki már nem szabad ember mert "láncot" vett a nyakába. Az szabad döntés, de innentől már a többi nem az. Addig nem az amég a ygerek nem lesz érett felnőtt és a megkapott biztos alap következménye képpen ő is képes lesz döntést hozni, amiért már okolható.
Egy gyerek kiszolgáltatottnak születik azok a két elmebetegen áll, hogy mi lesz vele, akik vállalták, hogyha már megcsinálták akkor fel is nevelik.
Spoiler VÉGE.

Mást okolni a helyzetünkért - ha már döntésképes érett felnőtt egyedek vagyunk - ostoba, szánalmas és gané dolog. Mentegetőzni szégyen. Elbasztam? Én basztam el! Szar vagyok? Magam miatt vagyok az! Nem mások miatt, nem a körülmények miatt, nem a különböző ilyen meg olyan istenek miatt és nem is a pókháló miatt a falon, hanem egyedül csak magam miatt. Befolyásoló tényező lehet sokminden, de a végső a mi döntésünk. Persze vannak sajnos gyenge emberek, akiken segíteni kell, aknek a miértjeit meg lehet érteni, ha elbukik segíteni kell neki felállni. Én megértek, de magamnak nem érteném meg. Másoknak értsük meg, magunknak ne és akkor nem lesz gond. Ha úgy gondolkodunk, hogy mások nem felelősem értünk, mi magunk vagyunk felelősek magunkért, de mi magunk másokért is felelősek vagyunk, akkor szerintem minden rendben lenne. Ha magunkkal szigorúak lennénk, de elfogadóak a világgal. Nyálasan hangzik így leírva, kimondva,szavakba öntve, de így lenne jó. Szerintem. Ezzel az egy törvénnyel sok másikat ki lehetne iktatni és egyszerűbb lenne az élet. (szép álom, mi?)
Megrázott a film. Nagyon sajnáltam a kisfiút.
A film beszúrt művészies képkockái és a cím is nagyon jól el van találva. Túl sok ész nem kell ugyan hozzá, de szerintem egy nagyon jó, tartalmileg kiválló, rendezésileg megfelelő filmről beszélünk. A rendezéssel annyi a problémám, hogy tetszett ugyan, de valami hiányzott, hogy az én szám ízének maradéktalanul megfelelő legyen(persze, mint sok filmnél itt is leírnám, hogy másvalaki rendezésében nagyon szívesen megnézném, mert a téma és a jelkép-ötlet annyira jó, hogy ezt érdemes lenne feljebb emelni) De így is jó, így is érték ez a film. Mint írtam ész nem kell hozzá olyan angyon sok, az értékét inkább az empatikus érzék mértéke fogja megadni. Na persze a szakmai érték mellett ami ugye nem mindenkinek mond valamit, de ha nem is tudja miről van szó, azt azért láthatja hogy valami nem oké vele. Ítt négyesre értékelem a szakmai részt, bár nem én vagyok erre hivatott, de maszek módon megtehetem:P
Kegyetlen, a realitás talaján mozgó, megrázó és durva alkotás, ám ajánlott, épülésre szolgál.
Nem tetszik, hogy ennyire ismeretlen ez itt. Hát senki nem látta? Vagy senkit nem érdekel???
Tényleg felkavart, mert a valóségban is van ilyen. Nekem szerencsém van a családommal, sok gyereknek nincs és ezt ugye senki nem szerti, ez a tény sokakat zavar és sokaknak fáj még ha közvetlenül nincs is közük hozzá. Megszorongat ez a film, dühít is.
Amúgy adnék neki 5 csillagot is, de a rendezés nekem nem volt elég ízletes. Ötletes, de akkor sem.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVeritas74, 2009-09-24 16:322 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Mindannyian Krisztusok vagyunk adatlap
Eredeti cím: Wszyscy jestesmy Chrystusami
Évszám: 2006
Rendezte: Marek Koterski
Szereplők: Marek Kondrat, Andrzej Chyra, Michal Koterski, Janina Traczykówna, Malgorzata Bogdanska...

További információk

Szereplők fórumai
- Artur Zmijewski - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk