MegaKrill krill olaj kapszula infók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hazudj velem
- Cinemax2, 22:50
Predator - A ragadozó
- Moziverzum, 23:00
Apró kis hazugságok
- Mozi Klub, 23:20
A következő három nap
- Film4, 23:50
A barlang
- AMC, 00:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A méhész (2024) - Vélemények
Szólánc
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Versek!
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Maga a pokol aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Norma Jean és Marilyn - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Lifeisamovie (2023-12-28 18:51.37) aaaaa
A film vége felé, ahogy a pezsgőbe pattintják a kapszulát, gyógyszert....én is kipróbáltam...veszett szar íze volt XD...azóta a tonikot kerülöm, főleg a Schwepps-től, pont olyan szar gyógyszer íze van :D


5. T Arnold (2012-09-16 09:29.01) aaaaa
Mira Sorvino elképesztő színésznő,olyan gyönyörű,és Marilyn Monroe szerepét is nagyon hitelesen alakította,járt volna neki a díj nemcsak a jelölés.



4. Whyteangel (2012-08-29 21:20.59) aaaaa
Gyakran nézek olyan filmet, amiben egyik-másik szereplőt már láttam máshol is, mégsem maradt meg a neve. Marilyn Monroe épp az ellenkezője, róla tudom, hogy kicsoda (név és arc párosul), de egy filmjét sem láttam. Mégis úgy gondolom, hogy ő igazi nő volt. Az egyik női magazin foglalkozott vele, mert nemrég volt 50 éve, hogy elhunyt, ott írták, hogy ez a film az életét dolgozza fel egészen művészi módon.
Kicsit nehezen szoktam meg a két főszereplőt, közülük is inkább Norma Jeant, zavart, hogy külsőleg teljesen másképp nézett ki, de hamar túltettem magamat ezen, mert a figyelmem a játékára irányult.
Igazából maga a történet magával ragadott, ez köszönhető volt a két színésznő remek játékának is.
Norma Jean arra vágyott, hogy ismert legyen és szeressék. Elhangzott a filmben, hogy azok fogják szeretni, akik nem ismerik. Ez nagyon megragadt bennem, és a film valóban ezt adja vissza, mindenki, aki közel állt hozzá rosszul bánt vele, de aki nem ismerte személyesen, szerette.
Norma Jean-nek volt egy álma, híressé akart válni, ennek érdekében mindent megtett, operáción esett át, kiszőkítették, és olyan emberek társaságába került, akikhez gyakran inkább az érdek kötötte, mintsem érzelem. Azt gondolom, hogy a nehéz gyermekkor is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen magasra tegye a mércét, és ne ismerjen határt annak elérésében. Viszont az, amiért élt, amire vágyott, amit megkapott, egyúttal tönkre is tette. A film végén pedig egyetlen kérdés foglalkoztatott: Megérte?


3. Angelika58 (2012-07-01 00:00.01) aaaaa - (válasz Dmitrij816 2. hozzászólására)
"Ahogy Norma nem élt igazán, úgy Marylin Monroe nem halt meg..." Nagyon jó ez a mondat,nem lehet tömörebben megfogalmazni ,mitől lett idol egy középszerű lány. De az nem igaz, hogy nem őrizte meg őt az emlékezet, mindenben benne van valahol, amikor az amerikai film újabb és újabb idolokat
teremt.

Minden idol Marilyn-utánzat. Mindig Diana hercegnő jut eszembe róla, a másik középszerű lány, aki nem volt képes megbirkózni a véletlenül rászakadó felelősséggel.

Igaz,hogy egyikük Spencer grófnő volt, másikuk nagyon mélyről induló senkilánya,de volt édes jó szívük, szeretetvágyuk, szeretni akarásuk végtelen.Kiszolgáltatottak lettek ettől, játékai aljas játékosoknak, mert nem tudtak védekezni sem.

Arra nem képeznek ki ártatlan angyalokat, arra sem, hogy elkerüljék a csapdákat. Beleesnek mindegyikbe, aztán egyre szorosabb a hurok szorítása és lesz olyan, ami már nem enged.Ott megfulladnak.

Életük, mint a hullócsillagé, fényük akkor is ottmarad az égen,amikor már szétomolva , darabokra esve hevernek valami pocsolya mélyén,kis szürke kövek.

Nem tehetnek ők semmiről,saját hatásukat sem tudják felmérni, nem is értik az egészet.Aztán valahogy megsejtenek mégis valamit,onnantól zuhannak már, menekülnek, vége.

Nem ők maradnak meg,hanem mások álmai róluk. A jóságról, a szépségről, az ártatlanságról, hiszen jó lenne, ha járnának a földön angyalok.Jó lenne hinni bennük.

Amikor Marilyn azt énekli, hogy "The diamonds are girl's best friend",vagy azt, hogy "I wanna be loved by you", édes hangja álmokat hoz most is. Az angyal szárnyának hófehérje pedig megvillan valahol megint,ahol nagyon sötét az égbolt.


2. Dmitrij816 (2009-05-30 19:51.29) aaaaa
A 4* annak tudható be, hogy jó irányba mozdult el ez a film. A téma nem túl népszerű, hanem túl közhelyes!!! Szinte mindenkinek ugyan az a sztereotípia hagyná el a száját Monroe személyét illetően.
Ez a film megrendítően valóság-kereső.
Marylin-t mindenképpen közhelyektől mentesen kellene ábrázolni, de sok dolgot megmutattam volna belőle, életéből, ami azért álomszerű.
Ebben a filmben jön a kötelező, értem ez alatt a ki nem hagyható Marylin-ikonok felvonultatását. De meglepően jó stílusban megoldva. Hála az alkotóknak.

A 4* ellenére ez egy átlagos film, aminek Dvd-n a helye, hiába a jelölése. Valahogy nem áll össze, nem lett átgondolva a végcél. Mert közönségfilmnek realistán nyomasztó. Ezen jól senki nem szórakozik. Mélyebb, epikusabb filmnek meg egyszerűen kidolgozatlan.

Sajnos itt egy képzelt ikonhoz kell igazodnia az alkotónak, ami megakadályozza a teljesség elérésenek lehetőségét. Akárcsak Marylin. Norma soha nem teljesedhet be, mert megteremtetett Marylin... És Norma teremtette!

A teremtény maga Marylin, aki létével maga alá temeti az eszközök fontosságát. Sem a film, sem a dal nem fontos. Ő a fontos. Egy hatalmat talált lény, aki nem más, mint a felszín.
Talán csak itt volt némi nyugalma Normának azon borzalmak elől, melyeket csak azok ismernek, kik bolondnak, őrültnek számítanak.

Várom a következő Monroe filmet!
Addig is...
Ajánlom ezt! De nem fogod megnézni egynél többször!
Mint ahogy egyetlen Monroe-dalt nem tudnál idézni, sem dalamot, sem szöveget, ez a film semmit nem fog jelenteni neked!
Ahogy Monroe sem jelent a felszínnél többet senkinek, egyedül Normának fáj egy kicsit, néha...
Ahogy Norma nem élt igazán, úgy Marylin Monroe nem halt meg...


1. Emperor80 (2009-05-29 16:59.24)  
El sem hiszem, hogy ide még nem kommentált senki sem! Pedig szerintem nagyon jó film, Mira Sorvino és Ashley Judd alakítása pedig tökéletes.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-12-28 18:516 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk