Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 12:00
Nők földje
- Cinemax2, 12:15
A Spiderwick krónikák
- Viasat Film, 12:15
A beavatott
- Film+, 12:40
Sárkányszív
- Film Café, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az admirális aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Veszett - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Lifeisamovie (2024-01-31 22:17.59)  
"a clitoral penis stinger in her armpit that infects her victims" wow :D


10. Sampler (2019-09-12 21:51.44) aaaaa
Nekem jobban tetszettek Cronenberg többi filmjei. Akár a Paraziták, Meztelen ebéd vagy a Videodrome... A Veszett szórakoztató faktora számomra elkopott, megette az idő. Érezhetőek a stílusjegyek, de másodjára nézve egy vontatott, őrült baromságnak vélem.



9. Weser (2012-06-02 13:42.27) aaaaa
Ha a "veszett" filmeket nem tartjuk szigorúan zombi filmeknek (nem soroljuk bele abba a kategóriába), akkor ez a második nagyszabású Cronenberg film a valaha készített legjobb "veszett" film.
Nagyjából egyszerre jelent meg ez, a Parazitákkal DVD-n nálunk, én egyszerre vettem meg mindkettőt. Az első két filmje neki. Amúgy én ezt többre tartom, mint a Parazitákat, mondom ezt úgy, hogy el kell ismerni kb 8 mestermunka fűződik a nevéhez. A legjobb mind közül a Holtsáv.
Míg a Paraziták a bezártság elemeire épített nagyban, itt más a helyzet lényegesen. Vagyis a terjeszkedés menetének szemléltetése, ami a film legvégén az utolsó jelenetben teljesedik ki leginkább.
A főszereplő csaj, Marilyn Chambers volt az első híresebb pornó színésznők egyike. 2009-ben meghalt. A rendes filmjei közül ez a legjobb, itt még karrierje elején járt. Meztelenkedésből vállalt nem is keveset, jutott rendesen a filmbe erotikus elem is, de még mindig kevesebb szerintem, mint a Parazitákban vagy a Videodrome-ban. Részletgazdagság, sok aprólékosság jellemzi az egészet, pl az éppen moziban játszódó Carrie plakát és egyebek.
A legjobb és legemlékezetesebb a végén a záró jelenet. Azzal a beállítással, lassítással, kameramozgással, zenével teljesedik ki a felvezetett katarzis.
Cronenberg rajongóknak kötelező darab.


8. Menrot (2012-04-12 13:48.14)  
Nyugodjék békében!
Cronenberg régi kedvence volt.


7. 666KRITIKUS666 (2012-01-02 12:07.59) aaaaa
"Nem szeretném létrehozni a plasztikai sebészet McDonalds-át."

Érdekes. Ma már mennyire fekszik a hasonlat. A plasztikai sebészet olyan mint egy gyorsétterem. Egy új orr egy új arc... akármi, csak pénz kérdése az egész. Mert bizony egy sajtburger árához oda kell biggyeszteni még vagy 3-4 nullát. Napjainkban pedig, a Fókusz-hoz hasonló színvonalas műsorokban láthatjuk, ha néhány "híresség" (?), átszabdaltatja magát. Manapság ez a módi.
David Cronenberg egyébként a bio-horror egyik leghíresebb képviselője, a fém és a test találkozása az ő számára mindennapos dolog. Feszültséget jól teremt a mozijaiban, jó rendező az úr. Bár az aktori munka néha egy kicsit elmarad az elégséges szinttől: ne lógassuk érte orrunkat, ne tegyünk szemrehányást, egy rétegfilm sosem a legújabb aranyszobrocska várományosokat neveli ki magából.
Vérben nincs hiány, korához képest nem rejtegeti a dolgokat, premier plánból csodálhatjuk a fullánk(?), szúrását, a vér szipolyozását.
Érdekes megfigyelni, hogy Romero második élőhalott mozija előtt egy évvel, milyen kritika jelenik meg: az emberek nem figyelnek a másikra, a karácsonyi láz elvakít mindenkit. A nemtörődömség okozza tulajdonképpen a a magas áldozat számot: mindezt tulajdonképpen az emberek szeme előtt zajlik, mégis a homo sapiens néha egy tehéncsorda szintjére süllyed(??-vagy emelkedik)-lásd a bevásárló-központos jelenetet. A zombiszerű lények pedig csak a megélhetésért, egy egyszerű dolog miatt léteznek: számukra a vérutánpótlás a legfontosabb.
De további érdekes dolog: fiatalság bolondság, a motorral száguldani élvezet, a baleset borítékolva. Ezt is tekinthetjük egy kis fricskának... jó lenne vigyázni egymásra az utakon is.
Egyébként egyszer bőven nézhető szösszenet, bár a tiszteletet úgy gondolom meg kell neki adni, lévén nem épp mai, de nem is tegnapi filmről van/volt itt szó. Ha a hangulata megfogja a nézőt, akkor egy kellemes szórakozásnak néz elébe.


6. Nyolcadik utas (2011-10-02 08:21.13) aaaaa
36 éves film, amire rengetegen legyintenek. Pedig kár, mert egészen remek darab lett belőle. Régi vágású klasszikus horror, érdemes tenni vele egy próbát.


5. Weser (2011-02-27 10:41.55) aaaaa
Szerintem igazi mestermunka a film, jobban tetszett a Parazitáktól, pedig az is nagyon tetszett.


4. NAGLFAR666 (2011-02-03 14:28.03) aaaaa
Porontyokat akartam írni,a parazitákat még csak most láttam!


3. NAGLFAR666 (2010-08-04 10:22.46) aaaaa
Szerintem egyértelmű fejlődés a parazitákhoz képest.Tetszik!



2. The Duke (2010-02-12 14:34.43) aaaaa
Cronenberg második mozija nagyobb érdeklődést kapott mint a Parazitáknál. Itt leginkább a zombifilmek stilúsai-val készült. Szerinttem nagyon jó film, erős 4-es mozi!


1. Kthulu (2009-02-13 13:05.12) aaaaa
David Cronenberg második nagyobb figyelmet kapott és érdemelt nagyjátékfilmje. Hasonló alapokon nyugszik, mint a két évvel korábbi Shivers (Paraziták), de itt sokkal inkább érződik a pénz hatalma.
Alaptémájában Cronenberg a szépségipart és a szépség hajhászását veszi górcső alá és fordítja ki, belekeverve a vámpír- és a Romeronak hála, ekkor ébredező zombi-világot. Már itt megjelennek a később komolyabban kifejtésre kerülő cronenbergi témák, mint a testi elváltozások, szexuális deformitások (fantasztikus, ahogy a hölgy a fallikus fémszervvel férfiakat feminizál) és a fém és hús találkozása. Ugyanakkor – bár a korához képest meglehetősen nyílt és az effektek is a helyén vannak – inkább tapogatózik a film és sok helyen a pénz dominál (értsd: haszonelv működteti). A szereplők is inkább középszerű és a gyenge között ingadoznak, ami helyenként csak rájátszik a feszültség eléggé alaphangon való kezeléséhez. A Navigátor Fim bizony bátor tettre vállalkozott, mikor egy ilyen rétegfilmet dobott piacra meglehetősen borsos áron (4.000 Ft-ból már akár 4 db komoly szórakoztató filmet is lehet vásárolni), reméljük nem sülnek fel vele. 4*



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2024-01-31 22:1711 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk