Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Macskák
- HBO, 10:50
Kutyám, Jerry Lee
- Mozi+, 10:50
Csonthülye
- Moziverzum, 10:50
A másik Boleyn lány
- Film Café, 11:10
Házasságból elégséges
- Duna World, 11:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
2022-es választás
A kaszkadőr (2024) - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Emily és a bűn világa - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Enola Holmes aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Fórum - John Adams - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Mclane 2 (2022-06-29 20:30.24)  
Igen hosszú és sokrétű sorozat volt az biztos, én most nem rég néztem újra néhány nap alatt és elismerem hogy az alkotók nem voltak szűkmarkúak, az ábrázolás és a nagyobb történelmi tabló meg a személyes ábrázolás terén kicsit sem. Bár ahogy a főcímben is említették nem a kisujjukból szedték a hátteret ha nem egy komplett életrajzi regényből, aminek úgy sejtem nem a nagy egészét használták fal ha nem csak nagyobb szeletét ami ugye konkrétan 56 évet ölel fel, több mint 7 órába belesűrítve kisebb nagyobb ugrásokkal az események terén. De mindent egybevéve nekem valahol érdekes volt nagyon és egy eléggé kelleme csalódás is, igaz voltak benne talán olyan részek amik sokaknak már csak a direkt időhúzásnak tűntek esetleg, de még ezek a kicsit melankólia szintű részek is azért elvihetők voltak és amit beakartak mutatni az a lassú elmúlás, ami ugye valóban része az emberi életnek sajnos igazán. De így magában mint történelmi körkép és személyes portré sorozat a második Amerikai elnökről érdekes összeállítás volt amiben minden benne volt, a tettre kész ügyvéd a hazáért harcoló diplomáciát is vállaló ember aki a saját országa szabadságáért küzd, a diplomata az alelnök és az elnök meg a megöregedett sokat látott öreg bölcs politikus is aki hosszú életet kapott a sorstól. Tetszettek a bemutatásmódok a színészi munka a helyszínek a múltidézés, és az is ahogy próbáltak mindent jól és viszonylag részletesen kibontani amennyire épp mód volt rá igazán, úgy hogy simán mondva nem volt könnyű sorozat de érdemes volt megnézni és időt szánni rá még ha kicsit, hullámzó is volt a jellege de megérte megnéznem mindenképpen.


11. Vmiso (2020-10-30 06:06.09) aaaaa
Nagyon jól indul, a nagy és "mindenható' usa sárból kiemelkedésének lehetünk szemtanúi, függetlenségi nyilatkozat, alkotmány stb, dr kb eddig volt igazán érdekes a sztori.
A 4. epizód végéig még tartja a színvonalat, de az utolsó 3 rész már nagyon szenvedős volt. Adams vívódásait és szenvedéseit a végére teljesen meguntam, de becsületből végignéztem még.



10. Bmano (2015-05-23 20:27.32) aaaaa
Alapmű minisorozat. Hiánypótló, több részletre kiterjedő alkotás. A színészi alakítások remekek, Giamatti nagyszerű. Hálás volt így Elképzelni és filmen látni ennyi nagyívű politikust, milyen is lehetett akkor közöttük mozogni. (Washington-Franklin-Adams-Jefferson-Quincy Adams-Rush- stb) Ilyen jó politikai hátterű történelmi filmet nem sokat látni, ami jó is, izgalmas és leköti az embert. Nekem többször nézős eddig, 6-7szer már megnéztem elejétől a végéig. Csak ajánlani tudom, sajnos itt eddig nem sokan értékelték/látták eddig, alig 50-en. Sztem megéri. Köszönet az alkotóknak.


9. Andrews (2014-02-26 00:01.03)  
Olyan 30-40%-át itthon forgatták tudtátok? Pesten és környékén meg Böhönyén.


8. Vbacs (2013-04-28 23:42.27) aaaaa
A sorozat feléig azt hittem, hogy 4*-ban fogok megállapodni, de aztán a vége annyira fantasztikus lett, hogy 5*-ot simán megérdemel.
SPOILERES lehet innentől.

Ez a film nagy segítség a magamfajta érettségi küszöbében álló történész ambíciókkal rendelkező egyénnek, akit eddig nagyon nem fogott meg a történelem ezen szelete. De ennek a sorozat olyan effektív volt, hogy máris mindenel képben vagyok a legapróbb részletekig és kifejezetten megszerettem ezt a korszakot.
Aminek nincs híján a John Adams, az a szinte tapintható szépség és precizitás. Minden részletre nagyon figyelnem, legyen az a színészek kifinomult játéka, vagy a kor bemutatása a díszletekkel, szokásokkal. Rengeteg információt nyerhetünk ki ebből az alkotásból történelmileg, mindemellett nem esik át a ló azon oldalára, hogy unalmas politikai film legyen belőle, amin már a második résznél bealszunk. Ettől eléggé távol áll ez a sorozat. Két dolognak köszönheti ezt elsősorban : a kifogástalan, tökéletesen összeválogatott színészeknek és a kiváló forgatókönyvnek. A kettő nagyon jól kiegészítette egymást, még akkor is, ha nincs kizárva helyenként az esztétikai szépítés, magyarul egy kis átírás.
Hihetetlenül jól van ötvözve a politikai harcok az érzelmességgel miközben gyakorlatilag egymást játsszák le a színészek a vászonról. Paul Giamattitól sosem láttam ekkora játékot életemben, és ez igaz még Linneyre és Dillane-re is. Pislogni sem mertem, mikor ők kerültek előtérbe. A golden Globe imádta ezeket az embereket (főleg a főszereplőket), és teljes mértékben meg tudom érteni, ezek a díjak jobb helyre nem is mehettek volna. Báááár nem Wilkonsonnak adtam volna, aki egyébként szintén briliáns volt, inkább Dillane-nek (nem elfogultságból mondom, mert az is lehetnék, hisz nagyon szeretem), de őt kárpótolta a hazájában kapott díja ezért a szerepért.

Már az alkotók nevei is magukban hordozzák a minőséget, gondoljunk itt a Király beszédés Tom Hooperre, vagy Tom Hanksre, így nem csoda az eredmény.

Ez egy kiemelkedő alkotás mindenféle téren, nagyon ajánlott megnézni még azoknak is, akik nem rajongói a politikai drámáknak, mert ez inkább csak simán dráma politikával. Nagyon mély érzelmek szerelemről, barátságról, és a hazáról. Nagyon örülök, hogy láthattam ezt a művet...és azt a finálét, amit sosem felejtek el, mert majdnem megríkatott, gyönyörű volt. Pazar befejezés!


7. Diablozoll (2013-01-16 15:32.06) aaaaa - (válasz Brundle 6. hozzászólására)
nos akkor valamelyik rész kétszer lehet meg neked, mert csak 7 részes a sorozat.


6. Brundle (2009-07-04 21:21.34)   - (válasz Tompo 5. hozzászólására)
nos látom te bene voltál a készitő stábban tudod ezt jo halani mert érdekelne valami de igazán amugy tényleg jo lett a film le a kalapal az egész stáb előtt de a kérdésem te hogy tudtad ez a sorozat 7 vagy 8 részes mert én az egyik helyen azt olvastam hogy 7 részes és ez volt minden hirharang részéről viszont legalább 3 helyen azt irták hogy 8 részes és azoknak volt igaza akik 8 részt mondtak mert tényleg anyi volt és szerencsére 8 részel számoltam mikor vetetem fel magamnak szoval ha tudsz és ha nem gond válaszolj rá te hány részről tudtál ?


5. Tompo (2009-06-05 21:57.10)   - (válasz El Condor 4. hozzászólására)
Én a másik oldalról szemlélem a filmet,messzemenőkig ez volt a legjobb film amiben dolgoztam,sajna még nem láttam mert nincs HBO,de a forgatások alatt már sejtettem hogy rossz nem lehet,a díjjak magukért beszélnek, majd megveszem dvd-n,ha egyszer megjelenik.


4. El Condor (2009-03-02 11:25.18) aaaaa
Az első epizódot megnéztem. Nagyon tetszett, mert a történelem egy olyan korszakáról szól, amiről csak futólag tanultunk annak idején a suliban, és film sem készült sok róla - vagy én nem láttam.
Letöltöm a többi részt is. :)


3. -OJ- (2009-02-01 23:35.13) aaaaa
Tom Hanks megint belenyúlt a tutiba. Mel Gibson Hazafi-jából megismertük a háborús oldalát (erős ferdítésekkel), innen pedig megtudhatjuk, hogy sikerült politikailag megalapítani az USAt.
Nagyszerű színészek, jó történet és mély karakterdráma. Egyik legjobb történelmi sorozat



2. Sam7 (2009-02-01 22:00.47) aaaaa
hihetetlen jó! én megnéztem! paul giamatti, laura linney a sorozat sem hiába kapta meg az arany glóbuszt! mindenkinek ajánlom!


1. El Condor (2009-01-26 21:02.30) aaaaa
Szerintetek érdemes belekezdeni ebbe a hatrészes sorozatba? Látta már valaki? Írjatok véleményt!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2022-06-29 20:3012 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk