Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hősök kora
- Film Mánia, 09:40
Mindörökké Batman
- AMC, 09:50
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 10:15
Egy kivételes barát
- Cinemax, 10:20
Polár Expressz
- Film+, 10:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
2022-es választás
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eltitkolt várandósság aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Ashura, a démonvadász - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Az utolso szamuráj (2017-05-20 15:24.26) aaaaa
Hát ezt...
Néztem,néhol érthetetlen álltam(ültem),pedig én az ázsiai filmekkel haverságba vagyok.Itt mikor a szánalmas démonábrázolást megláttam,azonnal telefonáltam Korda Gyuri sminkeséért,mert ezt bármikor,félszemmel és bedrogozva hozta volna.
Az Ashura legnagyobb problémája persze,hogy mi nem japánok vagyunk:többen nincsenek tisztában hiedelemvilágukkal,hogy állnak hozzá a szerelemhez,emberi kapcsolatokhoz,és róluk elsőként a szamurájok ugranak be.Holott ezek a népek sok helyen démonokat látnak,színdarabjaik is tele vannak velük,és még humorosak is tudnak lenni-na nem azon mód,amit mi befogadnánk.
Próbáltam hát szeretni Ashurát:nem ment.Mert ez tényleg megagagyi,ahogy a film kinéz,ahogy a szereplők játszanak,a CGI-ba meg bele se fogok-bár ők se tették volna.Még az akciójelenetek mi elment,ám engem a sztori meg a zene se győzött meg,Abe meg úgy nézett ki,mintha ,a Dead or Alive énekese sikertelenül kereste volna a fázist.
Ez most bevallom,nagyon nem talált meg...érdekesnek azért mondanám.Még viccesnek is,bár nem ez volt a cél.


11. Zsol0 (2012-01-04 14:36.14) aaaaa
Tudatos megérzésem szerint a japán egy démonikus ,gonosz lelkületű nép,ez rengeteg filmből kiderül.Nem véletlen hogy az első tömegpusztító atombomba japán földjére hullott.Hiroshima és Nagasaki annak az Armageddoni démoni viszálynak a manifesztálódása,ami ezt az ördögi,hitetlen emberi fajt jellemzi.



10. Weser (2011-04-16 10:07.52) aaaaa
Ez is egy újabb egyszernézhető ázsiai film. Sokkal jobbak is vannak ettől hasonló kategóriában is.


9. Langelus (2011-03-06 10:56.59)  
Mégegy démonvadász.


8. Friday Miss (2011-03-06 10:04.38)  
Sziasztok! =o Ennyi embernek nem tetszik? =/ Huh, hát akkor nem lehet valami jó. Én most gondolkozom azon, hogy megvegyem e dvd-n (nem itt, egy másik weboldalon), de most már végképp nem tudom x) Voltak, akik dicsérték is. (Amúgy 900 ft-ért venném meg.) Szerintetek megéri? =/


7. Kék kereszt (2010-01-05 13:38.20)  
Most néztem meg.Kár volt.Szeretem az Ázsiai filmeket,minden mennyiségben.A története jónak tűnt,így reméltem láthatok egy jó filmet,de csalódnom kellet.A Magyar címe becsapós.Ashura a démonvadász.Azt hihetné az ember,a történetet nem ismerve,hogy Ashurának hívják az egyik démonvadászt.Ashura nem más,mint a démonok legfőbb vezére,aki mély álomban várja,hogy feltámasszák.Már maga ez egy nagy hülyeség.Arra vártam,hogy megjelenjen és elkezdje a véres pusztítást,de ez sem történt meg.A történet sablonos.A 2 órás játékidő túlzás vol.Nem egyszer fullad a film unalomba.Kevés vér volt benne,az is inkább a démonoké volt.A látvánnyal és a trükkökkel nem volt sok baj.Kevés harci jelenet volt.Inkább a látványra fektettek nagyobb hangsúlyt.A démonok megjelenítése hagy némi kivetni valót maga után.A sima emberek,akiket megszálltak az ember,idétlenül néztek ki.Össze vissza szaladgáltak és próbáltak minnél több embert megharapni.Ami ezeket még szánalmasabbá tette,az a zöld kifröccsenő vérük volt.Ezt az ötletet a Predatorból vették.Itt bénán nézett ki.Az igazi démonok,akik Bizan papnőt védték,már keményebbek voltak.A külsejük eléggé meggyőző volt,és az emberekben félelmet keltett.Ezek amolyan testőr félék voltak.Ők jól harcoltak.A szereplők viszont harmat gyengék voltak.A színészi játék annyira túljátszott és erőltetett volt,hogy teljesen érdektelenné tette a filmet.Izumo egykor rettegett démonvadász volt,de már 5 éve visszavonult,mert megölt egy kislányt.Azóta színésznek áll.Néha úgy viselkedett mint egy kisgyerek,máskor próbált keménykedni,sikertelenül.Amikor szerelmes lett a csajba,még furcsább lett.Nem bírtam eldönteni,hogy a viselkedése direkt ilyen volt,vagy csak a színész ragadtatta el magát.Tsubaki karaktere volt a leggyengébb.Az egész film az ő,és Izumo közti szerelemre összpontosított.Ez a kiscsaj szinte végig menekülte az egész filmet.Mást nem nagyon csinált.Abe Juku a másik démonvadász próbált eleget tenni a rá osztott szereppel.Mint minden történetben,itt is kell egy rossz arcú negatív karakter.Itt ezt ő testesítette meg.Gyengén küzdött,mégis szinte mindig nyert.Próbált keresztbe tenni a szerelmeseknek kisebb nagyobb sikerrel.Őt inkább mellékszereplőnek mondanám.Nincs túl nagy jelentősége a történetben,azon kívül,hogy néha feltűnik arcoskodni.Az utolsó valamire való szereplő Bizan papnő volt.Csak osztotta a parancsokat az egész film alatt.Azért valamiféle varázslatot el lehetett volna válni tőle.Kevés szerepe volt,mégis az ő játékát éreztem a legerősebbnek.A film végére kiderül,ki is valójában Ashura.A végső leszámolásra az égi palotában történt.Túl gyorsan történt minden a végső összecsapásnál.A szerelmi szálon volt a legnagyobb hangsúly,viszont pont ez,ami szinte a leggyengébb volt az egész filmben.Valahogy nem működött.Kár érte,a történetből jobbat is ki lehetett volna hozni.A zenéje viszont tetszett.


6. Victoria Fox (2009-08-18 12:44.11)  
Én imádom,de ez nem horror.Vannak benne ugy mond horrorisztikus elemek,de azok nagyon gyengék.Viszont nekem akkor is a kedvencem marad:D


5. Tristaan (2009-05-07 17:01.59) aaaaa
Láttam már nagyon jó japán meséket. Horror elemekkel. EZ nem volt az.


4. Andro (2009-05-06 08:54.57) aaaaa
Ez egy mese valóban, némileg horror elemekkel és démonokkal. Japánban ezek a mesék igen népszerűek, a film is remek lett.


3. Sötétszív (2009-05-06 01:28.54) aaaaa
A "nem' kimaradt. Helyesen.ez nem horror. Elnézést.



2. Sötétszív (2009-05-06 01:28.03) aaaaa
Ez a japán film rendkívül különleges látványvilággal, és történettel rendelkezik. Ez szerintem horror, inkább mese, de annak nagyszerű. Aki szereti a különleges film eket azoknak bátran merem ajánlani.


1. Layla15 (2008-12-02 13:15.33)  
Hát egész jó de nem nagyon jött be nekem.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAz utolso szamuráj, 2017-05-20 15:2412 hsz
KeresemMirrianna, 2009-02-21 15:552 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Ashura, a démonvadász adatlap
Eredeti cím: Ashura jo no hitomi
Évszám: 2005
Rendezte: Yojiro Takita
Szereplők: Somegoro Ichikawa, Rie Miyazawa, Kanako Higuchi, Atsuro Watabe, Takashi Naito...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk