Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Halálod appja
- Mozi+, 03:40
Kertelés nélkül
- AMC, 03:40
Barbie - A film
- HBO2, 04:05
Ő a szerelem
- HBO, 04:33
Gépállat SC
- Mozi+, 05:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Kiálts a szabadságért! - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Mclane 2 (2022-04-03 18:21.50)   - (válasz Krisz papa 3. hozzászólására)
Igen valóban sok szinten igaz ami itt áll, én is nem rég láttam újra a filmet megszereztem dvd-n ma néztem meg és ez még a valóban jobbféle felkapott munki közé tartozik mindenképpen, de idővel ő is azért megkopott és kezdte elveszteni a közönségét kisebb vagy nagyobb szinten. De ennél a filmnél még valóban igazán elemében volt mert ez szerencsére még egy, jobbfajta erősebb és minden téren jól kivitelezett munkája volt aminek a témája is olyan hogy rendesen megfogja még a kicsit laikusabb, átlag nézőt is és nem hagyja semlegesen kicsit sem aki nem sokat ért az adott időszakhoz amit épp felkarol a történet aktuálisan. Én is így vagyok vele hogy hiába nem éltem akkor amikor ezek a dolgok zajlottak pláne nem abban a régióban, de mégis valahol nem tud közömbösen hagyni a dolog mint nézőt hogy volt és vannak efféle dolgok, a mai napig is másutt más országokban kisebb nagyobb szinten napjainkig is. Szóval mindent egybevéve ez valóban a színvonalas munkák közé tartozik azokhoz a filmkehez amikre tényleg érdemes időt szánni, mert megéri a témája miatt is és a bemutatás módja miatt is mert az is pont ideális arányú, nem is elfogult de nem is egyirányú kicsit inkább mindenfelé igyekszik igazságos meg korrekt lenni ahogy én látom.


7. Nyomozo1 (2021-12-04 18:14.50) aaaaa
Láttam a filmet !! Nekem is meg van DVD. lemezen !! nagyon nagy ez a film !! Denzel Washington ebben a filmben is nagyot alakított !! Aki tudja nézze meg !!



6. Vmiso (2019-02-16 19:39.41)  
Jó film, de borzasztó hosszúra nyújtották.
40 percet simán ki lehetett volna ollózni belőle, így kicsit elfáradtam közben.


5. Kisjon (2011-03-02 14:10.50) aaaaa
Richard Attenborough a diszkrimináción alapuló, apartheid rendszer elleni küzdelem egyik leghíresebb mártírjáról készített filmet. Nelson Mandela mellett egy szintén a feketék szabadságáért küzdő fiatalember hányatott sorsát bemutató mozi ez, remek színész gárdával, nagyon jó történettel. A rendező bepillantást enged a hetvenes évek közepén dúló dél- afrikai polgárjogi harcba, azok nehézségeibe, a kormány küzdelmére annak ellehetetlenítésére. Tökéletes rendezői munka, remek választás lehet a megnézése a téma és az értőbb közönség számára.


4. Tysonrichie (2011-01-23 11:13.05) aaaaa
Nagyon jó film, meg vagyok vele elégedve.


3. Krisz papa (2010-08-19 14:34.20) aaaaa
Richard Attenborough az életrajzi filmek császára, és méltó emléket állít a kiszemeltjeinek. Sok életrajzi film megy a tv-ben, de a legtöbb sokadrangú, Ő viszont odafigyel a minőségre, és arra is, hogy tanulságos legyen a történet az egész világ számára. Nem csak az embert mutatja be, hanem a környezetét is, és figyelembe veszi a körülményeket, mikor állást foglal valamelyik oldalon, mert legyünk őszinték, bármennyire próbálunk objektívak maradni tudatalatt van véleményünk, és az meghatározza tetteinket. Az amcsik tökélyre fejlesztették a fajilag, vallásilag, nemi identitásilag diplomatikus filmezést, melynek egyik jeles képviselője a nagyon tehetséges, és karizmatikus Denzel Washington. Igaz ez brit alkotás, de a rendező itt is próbálta mindkét fél részéről bemutatni az álláspontokat. Persze a mérleg nyelve a feketék védelme felé billent, de voltak pillanatok, mikor egyenlíteni próbáltak, mint mikor megkérdezte a rendőr, hogy annak tudatában, hogy gyermekei vannak kérdi mit tehetne, vagy mikor a boncmester megnyugtatta a körülötte levőket, hogy nem hívja a biztonsági rendőrséget, stb..., és természetesen az a történelmi tény, hogy aki mindezt megírta fehér volt, segített neki, hogy objektívnek tűnjön. Isten ments, hogy azt a látszatot keltsem, hogy az apartheid-et támogatom, sőt hihetetlen erővel minden idegszálammal elítélem, de éreztem a lavírozást. Ami tetszik, hogy nem uszítás történik, nem bűnbak keresés, hanem egyszerűen a változás utáni vágyat mutatják be. A filmben szereplő eszmecseréket mindenkinek hallania kellene, nemcsak Afrikában, hanem az Atlanti térségben is, hiszen a diszkrimináció, és a rasszizmus a mi társadalmunkban is jelen van.
Kevin Kline nagyon szépen játszik, érződik az, ahogy a kispolgár tenni próbál, és kitör belőle a lázadó, tettrekész forradalmár.
Volt a filmben tanulságos rész, társadalomkritika, néha egy kis izgalom, így alapvetően egy nagyszerű alkotást láthattam.


2. Mozibuzi (2009-11-26 20:29.23) aaaaa
Jól megrendezett, érdekes és néhol izgalmas film az emberek egyenjogúságáról.


1. Mangilla (2008-06-13 10:41.45)  
Nem látta senki? Régebben találkoztam már valami reklámjával, az felkeltette az érdeklődésemet, de aztán eltűnt a látókörömből... Most kiderült számomra, hogy két kedvenc színészem, Kevin Kline és Denzel Washington játszik benne, úgyhogy mindenképpen érdekel... ráadásul jó áron lehet kapni:)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2022-04-03 18:218 hsz
KeresemNico11, 2008-11-01 10:301 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk