Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-07-25
Deadpool & Rozsomák
Kina és Yuk - Két sarki róka kalandjai

2024-07-18
Kivérző szerelem
Lángszív - Vadon és szabadon
Utazás válás ellen

2024-07-11
A mágnesember
Amikor a gonosz leselkedik
Twisters - Végzetes vihar
Vigyél a holdra

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ház az erdő mélyén (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A cipőbűvölő
- Filmbox Premium, 16:50
Ha eljön Joe Black
- Cinemax, 17:05
Taxi 2.
- Mozi+, 17:15
A kétségbeesés órája
- Viasat Film, 17:20
Barbie - A film
- HBO2, 17:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Judy Greer (49)
Frank Whaley (61)
Sandra Oh (53)
Julian Rhind-Tutt (57)
Laurent Lucas (59)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Cobra Kai (sorozat) - Vélemények
Mire gondolsz most?
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rugantino aaaaa
Paris Hilton aaaaa

 

Fórum - A szerelem hálójában - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
55. Gyorkos (2024-02-04 03:19.31) aaaaa - (válasz Natalie Wood 38. hozzászólására)
Igazad van és a film még nem is ettől kellemetlen.


54. Skywalker (2023-12-23 13:06.27) aaaaa
,,-Búcsúzóul elbetűznéd nekem a cicát?
- F-O-X
53. Entersp (2021-10-09 22:01.03) aaaaa
Újranézés után.
Nem veszek el csillagot, de legyen világos: Kathleen Kelly típusú nők nincsenek. Meg Ryan ártatlan naivitása végül becserkészi a gazdag üzletembert, szóval, lehet, hogy mégis vannak ilyen nők...:)
Inkább megnézem harmadszor, minthogy végigolvassam somliv vágatlan bejegyzését.🙃


52. Dobsony (2021-04-05 17:59.29) aaaaa - (válasz somliv 48. hozzászólására)
Ez egy bizalmas levél számodra.
Ezért Kár Volt Regisztrálnod!

Szerinted valaki ezt végig olvassa, de olyat mondj akinek csak 1 anyja van! :)


51. Törölt felhasználó (2021-04-05 16:57.02)   - (válasz somliv 48. hozzászólására)
Konkrétan nem csináltál itt semmit, csak leírtad a film tartalmát cukormázzal leöntve...hosszabb volt mint.az angol beteg..
Tényleg nem bántásként, de nem tartalom leírás kell ide, hanem a saját vélemény a filmről, mit hozott ki belőled, észrevétel, vagy bármi egyéb.


50. Miszter88 2 (2021-04-05 12:38.15) aaaaa - (válasz somliv 48. hozzászólására)
Jóhogy nem regényt írsz nem ?
F@szomat ....


49. Tömö (2021-04-04 13:20.44) aaaaa
Vili!Juj..ez túmács volt ám!:)
Köszönjük,hogy leírtad a filmet, de SPOILERT kiírhattad volna, vagy már annak nem volt hely???


48. somliv (2021-04-04 11:59.14) aaaaa
A bizalmas levelezés.
Középkorú éveimet taposó férfi voltam, a magánéletem egyszerűen semlegességgel töltött el, ezzel nem foglalkoztam komolyabban. Kihunyt a tűz a párkapcsolatomból, megbomlott a rezonancia. Valaki másra áhítoztam, ezért felosontam titokban a világhálóra. NY 152 álnéven e-maileztem, egyszer csak levelezésbe kerültem egy ismeretlen hölgyeménnyel, akiről semmit sem tudtam. A sorok írása közben kezdtünk bensőségesebb vizekre evezni. Jóindulatú kereteken belül maradva rengeteg mindent elárultunk egymásnak. A Büszkeség és Balítéletet kétszázszor olvasta el a levelezőtársam, ennek hatására magam is kezembe vettem a könyvet, olyan ékes szavakat biflázott be belőle, mint például: pediglen, pórul jár, boldogság. Furcsán, meglepődve éreztem magamat ezek a szavak hallatán, gondolataim folyton elkalandoztak rajta. A munkámra is nehezebben tudtam összpontosítani. Figyelmemet lekötötte a biznisz emberekkel történő egyeztetés, állandó kommunikáció.
A bizalmas levelezés.
Egy új és korszerű könyvesbolt megépítése szerepelt a terveim között, felvásároltam üzletembereimtől az építészeti és történelmi könyveket. Nem érdekelt, hogy az ár mennyibe került. Megtudtam, hogy apám újranősül. A Starbucks nevezetű törzshelyen kávéztam reggelente, ahol kávékülönlegességek tömkelege tárult elém. Általában egy dupla koffeinmentes cappuccinót kértem. Jól haladt a hatalmas könyvesboltomnak az építési terve. A nyüzsgő metropolisz egyik legkirályabb, leggrandiózusabb könyváruházát álmodtam meg New Yorkban. Kávézóval, több emelettel, külön gyerekeknek szánt játszósarokkal, óriási légterekkel. Úgy neveztem el, hogy Fox Books, a konkurenciát végérvényesen el akartam söpörni. Egyedülálló létesítményt szerettem volna létrehozni, az emberek elé tárni. New Jersey kikötőjében állt a hajóm, ez a varázsbeli hely szolgálta számomra a feltöltődést, a gondtalanság perceit. Aztán meglátogattak az ismerős lurkók, akikkel elszöktem játszadozni, vidámkodni. Betértünk a sarki kis dekoratív könyves kuckóba, ahol éppen mesedélutánt tartottak, és megismerkedtem a bolt tulajdonosnőjével, aki fellobbantotta az elnyomott érzéseimet, érdeklődésemet feltupírozta.
A bizalmas levelezés.
Egy ügyfelekkel teli ünnepélyes estélyen vettem részt. A kliensek gyűrűjében megpillantottam a szemben lévő könyvesboltost, rögtön jobban zakatolt az aortapumpám, dupla vodkát kértem jéggel, hogy lenyugtassam magamat. Próbáltam elbújni előle, oda sem nézni, azonban mégiscsak megpillantottuk egymást. Fény derült a híres személyemre, lehullt a lepel rólam. Szóba elegyedtünk a vetélytársammal, igyekeztem elütni a beszélgetést szellemesen, ami kicsikét kínosra sikerült. Orra alá dörgöltem az éves bevételét, amelyről információim voltak. Az összes kaviárt elvettem a tányérról, hajazott a személyiségemre ez a mentalitás. Éjszaka nem tudtam aludni, az elképzeléseim körbe-körbe cikáztak, ezért felkeltem, elkezdtem újra levelezni.
A bizalmas levelezés.
Minden alkalommal kibontakoztam, enyhén megnyíltam a soraim vésése közben. Elárultam, hogy a legrosszabb formámat hoztam, beképzelt, fennhéjazó, tüskés magatartást tanúsítottam másvalaki irányába, kibújt belőlem a kisördög. Levelezőtársam átérezte a mondanivalómat, nyugtatott, hogy ő szintén szokott csúnya megnyilvánulásokat tenni mások felé, spekulált arra a takony szemétgombócra, aki általában lekicsinylően beszél róla. Feldobtam számára azt a kérdést, hogy nem kellene e nekünk találkozni. Elküldtem az írást a kérdéssel együtt, és vártam az üzenetre.
A bizalmas levelezés.
Elkerülhetetlen módon folyton folyvást a sarkon dolgozó vetélytársamba botlottam, akárhol is megjelentem mindenhol feltűnt. Boltban a pénztárnál odaléptem hozzá, büszkeséggel eltöltve kisegítettem. Úgy vettem rajta észre, hogy ennek láttán jóleső érzéssel telt meg a szíve. A későbbiekben részt vettem hálaadás alkalmából rokonom lurkójának a családbeli fellépésén, mely meghittre sikeredett. Elérkezett a karácsonyi időszak, újból a platformra somfordáltam rá, üzenetváltások következtek, sejtelmesen, meghitten írogattunk egymásnak. Éjszakai írogatásunkban a virágszálam említett egy gyönyörű Joni Mitchell dalt, aminek címe: River- Bárcsak lenne egy folyóm, úgy elkorcsolyáznék azon. Emlékeimben pedig Harry Nilsson- Remember mesés slágere éledezett újjá. Az édesanyjára gondolt közben, akinek a hiányát mélységesen fájlalta. Nyugtató, bátorító tanácsaira lett volna szüksége- átéreztem a fájdalmát. Az idilli pillanatok után, kisvártatva felugrott a csetablak, élesben ment innentől az írogatás. Semmi konkrét információ nem kerülhetett reflektorfénybe, ami a lényeg, hogy minél titokzatosabb szóváltásokat vittünk végbe. Elmesélte, hogy üzleti problémái akadnak, ezek nehezítik életét. Tanácsoltam, hogy bátor legyen, vegye fel a kesztyűt, harcoljon, küzdjön mindhalálig az ellenfelével.
A bizalmas levelezés.
Nem csillapodtak a kedélyek a bolti szférában. Versenyre keltek a farkassal, a kapitális erejű ragadozóval, azaz velem. Le akarták győzni a híres könyvesboltomat. Futópadon izzadva, megállíthatatlanul róttam a kilométereket, mialatt megrökönyödve néztem ellenfelemnek a lejárató kampánybeszédét. E mellett élőben randim volt a vonzalmat ébresztő levelezőtársammal. Ám megfagyott bennem a levegő, mikor megláttam, hogy valójában kicsoda ő. Nem engem várt, hanem a kedves, odaadó, humorral teli levelezőpajtását. Dölyfös odamondásával, beszólásaival sárba tiporta a rendíthetetlen büszkeségemet.
A bizalmas levelezés.
Levelemben bocsánatot kértem hölgyeményemtől. Benézett ellenfelem a saját építésű, kuriózummal bíró könyvesboltomba. A gyermekkönyvek részlegén andalgott, ahol segítséget nyújtott egy betérő vendégnek. Elámultam a szakmai rátermettségén, ismeretén, ezzel kapcsolatban valami motoszkált a fejemben. Később negatív csapás ért, mivelhogy a lépcsőház liftjébe ragadtam pár emberrel, meglepően fogadtam az egyik ipsének a mondatát. Ez az ipse sziklaszilárdan, pontosan tudta, hogy mit akar az életben- olyan szerencsésnek éreztem ez által. Magányomban a hajómra költöztem a kutyusommal együtt. Éjjel nem jött álom a szememre, ezért töprengtem az életemen. Reggeli kutyasétáltatás alatt észrevettem, hogy megérkezett apám a limuzinjával, otthagyta partnerasszonyát, és ő is mellém költözött a luxus jachtjára. Kevertem részére egy tuti italt, olíva bogyóval spékeltem meg, dumcsiztunk a világ történéseiről, a gyötrelmes magánéletünkről. Egyszer hirtelen belém csapott valamiféle újszerű ihlet.
A bizalmas levelezés.
Érzéseim hadában álltam magammal. Elhatároztam, hogy meglátogatom, meglepem a virágszálamat. Meglepetés gyanánt a kedvencét, margaréta virágcsokrot ajándékoztam neki. Sajnálattal néztem, miképpen kicsikét depresszióba süllyedt, lerobbant, megfázott, egészségi gondokkal küszködött. Restelltem a szörnyű, utálatos viselkedésemet, melyet tanúsítottam számtalanszor felé. Csődbe vittem a létfontosságú vállalkozását, amelyről természetesen jómagam tehettem. Az internetes levelezésről incselkedtem vele, igyekeztem instrukciókat adni a problémáira. Remélem, miként hamar rendbe jön, vigyázzon magára- ezekkel a szavakkal köszöntem el akkor tőle.
A bizalmas levelezés.
Még erősebb érzéseket kezdtem táplálni az egyedüli virágszálam iránt. Vágyakoztam utána. Egyre inkább csakis őt akartam. Az izzó masinám billentyűit éjjel-nappal hajthatatlanul nyomogattam, sóvárogtam az újabb találkozóra. Összefutottunk többször a városban, a világhálón még mindig titokzatosság lengte körbe a sorokat. Szabadidőnkben bolondoztunk, nevetgéltünk, elképzeltük azt a férfit, aki csetel ővele. Eljött egy döntő fordulat a találkozásunk búcsúzásakor: A házánál álltam, folyamatosan erősebben kezdett verni a szívem, ledőltek bennem a gátak, színt vallottam előtte. A bocsánatkérésről, a hadakozás feloldásáról beszéltem, mi lett volna, ha először más módon ismerjük meg egymást. Összezavarodtam. Összekuszálódtak az emócióim. Alig bírtam ellenállni az egész lényének. Máshogyan néztem RÁ, úgy, mintha ő lenne az igazi, életem legfontosabb része. Pillanatok alatt eloldalazott előlem, már akkor belém hasított a fájó hiánya. Ám a lehetőség mindkettőnknek nyitott volt egy újabb randevú alkalmával.

Elérkezett a várva várt alkalom, a parkban észrevettük egymást, lassan léptem felé, odaérve csak ennyit mondtam neki: Ne sírj eladólány. Ne sírj. Letöröltem a könnyeit. Mámorító érzés járta át a szívemet, olyan, amilyen ezelőtt még sohasem. Ebben az érzésben immáron közösen osztozhattunk. Itt állok előtted, innentől kezdve sosem hagylak el téged, mindvégig veled maradok.


47. Vmiso (2021-01-16 08:56.42)  
Kedves történet, jó színészek, néha nem is kell ennél több egy jó filmhez.


46. Kerekes2 (2019-09-29 21:52.45) aaaaa
Az elején kissé sok a töltelékanyag, de azután eteti magát a történet. Másfél órában mai szemmel is egész jó kis film lenne. (Tom Hanks ellenére...)


45. Mclane 2 (2018-12-23 15:53.39)  
Ezt is megnéztem DVD-n úgy mint a szerelem hullámhosszán filmet is, és erre is azt mondom amit arra írtam le. Jó és kellemes kis film volt nem volt túlcifrázva szerencsére, és ez is olyan film hogy van egy bizonyos adott jellege amit leakar vinni meg adni a néző felé, és azt szerintem simán jól megteszi mindjárt elsőre ahogy kell szerintem, és ez se mai darab idén kerek 20 éves film. Úgy hogy ez a film is afféle kellemes csalódás volt szerencsére, amire érdemes volt időt szánni szerintem.


44. Csabaga (2016-10-09 21:33.27)   - (válasz Dobsony 40. hozzászólására)
Gyerekes,félnótás,lelki sérült szerepekkel kezdte.Itt már egyet lépett előre,akárcsak a Szerelem hullámhosszánban,ami szintén megidéz egy régi alkotást.Mindkét filmet kedvelem,soha rosszabb kicsit keserédes romantikus filmeket.


43. Csabaga (2016-10-09 21:25.44)   - (válasz Dobsony 42. hozzászólására)
Csak kimondtad a nevét,most mi lesz...:)A sarki könyvesbolt szerepeltetésével korrekt tisztelgés egy régi film előtt.Az ott még érdekesebb szitu volt.


42. Dobsony (2016-10-09 21:11.05) aaaaa - (válasz Natalie Wood 41. hozzászólására)
1998-as a film, most meg 2016 van, bàr lehet Artúró màst mondana. :)


41. Natalie Wood (2016-10-09 18:29.00) aaaaa - (válasz Dobsony 40. hozzászólására)
Mé' pont 18? :)


40. Dobsony (2016-10-09 18:15.42) aaaaa - (válasz Natalie Wood 38. hozzászólására)
18 éve ezen ràgodsz, de most ràjöttél!
Tom Hanks nagyszerű szìnész, abban talàn igazad van, nem pont a romantikus szerepek àllnak neki a legjobban, azért annak idején ez egy nagyon jó kis alkotàs volt a bumburnyàk orrúval. :)


39. Miszter88 2 (2016-10-09 17:21.02) aaaaa - (válasz Natalie Wood 38. hozzászólására)
Gratulálok ...


38. Natalie Wood (2016-10-09 16:46.13) aaaaa
Így sokadjára rájöttem mi zavar ebben a filmben, a bumburnyák orrú Tom Hanks.
Nagyon nem illik rá a romantikus szerep(se).


37. Hajrá KTE (2016-02-15 15:46.23) aaaaa
Jó kis film volt, üdítő kivétel a mostani tucat romantikus vígjátékok mellett, bátran ajánlható.


36. Katana28 (2015-12-19 16:34.46) aaaaa
Van az egésznek egyfajta nosztalgikus hangulata így, napjainkban pótolva a filmet. Valamiféle érdekes varázsa annak, hogy könyveken ill. könyvesboltokon vitáznak és gofrisütő méretű laptopon e-mailezgetnek. Pedig még öreg se vagyok (23).


35. Tukker (2015-07-27 20:51.44) aaaaa
Egyszerű és nagyszerű! Jól esik a lelkemnek időről időre megnézni, és többek közt emiatt a film miatt vágyom eszeveszettül New York-ba... Beszippant a város, a park, a könyvesbolt, és könyvek hangulata...és nem mellesleg a bájos szerelmi szál... <3


34. Az utolso szamuráj (2014-11-19 17:41.27) aaaaa
ugyanaz a rendező meg a két főszereplő.meg ugyanaz a nyál


33. Szilard1976 (2014-11-19 17:39.37)  
Van valami köze a Szerelem hullámhosszán című filmhez?


32. Whyteangel (2014-01-02 00:05.54) aaaaa
Ma valahogy magával ragadott a "semmihez sincs kedvem" hangulat, úgyhogy egész nap a tévé előtt ültem, és a Kutyám, Jerry Lee után ezt adta az RTL Klub. Már láttam legalább kétszer, tudtam, hogy mi lesz a vége, mégis magával ragadott. A reklámok alatt elkezdtem átkapcsolni más csatornákra, és pont elkaptam az HBO-n a Sorsügynökséget, ami jó 10 évvel később készült, kicsit másabb témájú is, mégis visszatértem ehhez, mihelyt véget ért a reklámblokk.
Csodálkozom, hogy eddig még nem csillagoztam.
Meg Ryan és Tom Hanks remekül teljesít, bár A szerelem hullámhosszán-ban is hasonló a helyzetük, nekem rögtön az a film jutott eszembe.
Nagyon aranyos Meg Ryan figurája, kicsit álmodozós, kicsit bolondos, de olyan szépen köré építették a sztorit, ezzel a kis könyvesbolttal, amit az anyukája hozott létre, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni a karaktert.
Tom Hanks-nek a jellemváltozása tetszett leginkább. És most fedeztem fel, hogy nagyon melegséget árasztó tekintettel tud nézni. Kezdek csöpögni....:))) Úgyhogy befejezem annyival: 5 csillag! És máris jobban indult az új évem, hogy megnézhettem. :)


31. Miszter88 2 (2013-03-16 17:31.21) aaaaa
Imádom ezt a filmet , pedig a műfaj távol áll tőlem nagyon .
De ez a film gyönyörű


30. GyusziG (2012-11-26 01:51.23) aaaaa
Nora Ephron harmadik olyan filmje, mi Karácsony idejekor játszódik. A két főszereplő Tom Hanks és Meg Ryan között tökéletesen működik a kémia: remek párost alkotnak a filmvásznon. A hangulat persze fantasztikusan eltalált (Nora Ephron filmjeiben kötelező elem): szinte a film minden perce alatt szánk mosolygásra áll. A remek hangulat létrejötte a betétdalok jóérzékkel elhelyezett felcsendüléseinek is köszönhető: a végén hallható Somewhere over the rainbow c. csodálatos zeneszám alatt, megvallom, minden egyes megtekintés után elmorzsolok néhány könnycseppet. Persze nem kérdés, hogyan végződik a történet, de ezeknél a movieknál nem is ez a lényeg, hanem az, hogy míg megy, élvezed a képkockák pergését. Lassan tehát itt az ideje újranézni! Vagy ki nem látta, annak pótolni!


29. SzaboKri81 (2012-04-11 10:49.38) aaaaa
Nagyon jónak tartom Meg Ryan és Tom Hanks párosát a mozivásznon. Mindhárom közös filmjük nagyon tetszett. Talán ez egy kicsivel többi fölé tudnám emelni. A Szerelem Hullámhosszán eleje egy kicsit melankolikus, a Joe és a Vulkán is eléggé komoran kezdődik. Ennél a filmnél viszont már az elejétől kezdve érezhető az a könnyed laza stílus, ami a film végéig megmarad.
Egy könnyed szórakozást nyújtó romantikus vígjáték. Mindenféleképpen érdemes megnézni feleséggel vagy barátnővel. Nincs benne túláradó vattacukor felhő és Meg Ryan azért vizuális élmenynek sem utolsó.


28. Miss bambi (2012-02-23 09:51.51)   - (válasz Lilithke80 27. hozzászólására)
Spoiler:

Pont a végén?:))
Na de hát miért,hisz happy and lett,egymásra találtak és puszi-puszi.
Láttál már igazán megríkatós filmet,hm?27. Lilithke80 (2012-02-22 20:09.57) aaaaa
Már megint sírtam a végén:) Nagyon kedves film.


26. 354gb (2011-11-17 23:33.42) aaaaa
A Joe és a vulkán is közös filmjük.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2024-02-04 03:1955 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk