Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A dilemma
- RTL Három, 10:45
Ebgondolat
- Moziverzum, 10:55
Madeleine sofőrje
- HBO2, 11:41
Pénzeső
- HBO, 11:55
A panamai szabó
- Film Café, 12:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Deadpool & Rozsomák - Vélemények
Late Night with the Devil - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A fenevad gyomrában aaaaa
Vinnie Jones aaaaa

 

Fórum - Velem vagy nélküled - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Stickfa (2016-02-13 22:58.16) aaaaa
Nekem nem jott at ez a film.
Akar at is johetett volna, mert ismeros elethelyzetek voltak benne, de valahogy unalmas lett.
Talan a rendezessel volt a hiba,(pedig Reiner nem egy amator)vagy pedig a szineszekkel.
Meg Willis hozta is a kotelezot, de Pfeiffer szerintem nem jatszott jol.


17. Independence (2012-10-04 23:28.58) aaaaa
Egy házasság egyben tartása pokoli nehéz munka, dolgozni kell rajta, nap, mint nap, mese nincs, ha előjönnek az üresjáratok, ha felülírják a napi gondok az egymás felé fordulást, jön a krízis, feltartóztathatatlanul, akár tetszik, akár nem, ez így van.Még a legharmonikusabbnak látszó együttélések is nehezen ússzák meg a válságot, alig van párkapcsolat válság nélkül, ritka, mint a fehér holló, de miért törvényszerű ez?

Talán mert elfelejtjük, hogy minden perc számít, hogy soha nem szabad hagyni kialudni a tüzet, lohadhat a láng..., persze, egy szerelem sem marad oly erős, mint a kezdetekben, minden érzés tompul, minden vágy csitul, de amíg nem múlik el végleg, mert akkor már mindegy, amíg van parázs, dobni kell a lángok közé néhány fahasábot.
Ebben a társasjátékban minkét fél játszik, unalmas frázis, hogy mindig a férfi, csak ő a hibás, a nőnek óriási szerepe van abban, hogy életben tartsa, és összetartsa a közös életet, szorosra zárja azt a kapcsot, ami két embert összeköt.
A férfiak sokkal romantikusabbak, mintsem a fáma tartja, igénylik, szeretik, elvárják a spontán pillanatokat, a meleg öleléseket, a futó csókokat, a szépséggel, vadsággal teli szeretkezéseket.Ettől érzik fontosnak magukat, ettől marad meg bennük a vágy a párjuk iránt, és a vágy a hűségre.
A legtöbb férfi nem az "új szex" miatt csalfa, hanem, mert ott kint..., kap valamit, amit otthon már nem, másfajta elismertséget, esze ágába sincs válni, csak érezni akarja, hogy vágynak rá, megsimogatják a hiúságukat, többnek érzik magukat, ez megelőzhető.
A nők egy bizonyos korban elkezdenek főállású anyává válni, a férfi háttérbe szorul, pedig ő még mindig szeret, bizonyított tény, hogy a férfiak tovább birtokolják a szerelem misztériumát, mint a nők, a nőkben előbb alakul át szeretetté a lobogás.A nő elfelejt nő lenni a kapcsolatban, fontosabb befejezni azt a nyamvadt levelet, mint félredobni, és a hirtelen gerjedt vágynak utat engedve szeretkezni, ha hazaér a párjuk, nem szaladnak elé lisztes kézzel, hogy egy gyors vágyserkentő csókkal üdvözöljék, hanem panírozzák tovább a húst, előbb élnek a kötelességeiknek, és csak azután mernek élni.
Írtam már valahol ezen a fórumon..., nem a vasalóhoz, a porszívóhoz, a munkához, és nem is a gyerekeikhez ment hozzá a nő annak idején, hanem a férfihoz, imádni kell a kölyköket, gondoskodni róluk, nevelni őket, szeretni őket, szinte fenntartás nélkül, de nem a férfi kárára.

Ha odabújik a nőhöz a férfi a hálóban és elkezdi simogatni a hátát, hogy érezze bőre melegét, hogy feltöltődjön egy kicsit, nem feltétlenül azért, mert szexet akar, ne kezdjen el a nő nyafogni, hogy fázik a dereka, hanem gondoljon arra, fordítva, hogy esne ez neki.
Másik kedvenc sztereotípiám a kapuzárás előtti pánik, nos legyünk erősek, ez bizony nem csak a férfiakat érinti, a nőket is, a férfiak nőkkel csalják a feleségüket, nem gumibabákkal, és ezek a nők is többnyire házasságban élnek, a nőknél ez előbb jön el, a negyvenes éveik elején, derekán, mikor elérnek szexualitásuk csúcsára, vonzóak még, vágyat keltenek a férfikban, de tele vannak, félelemmel, hogy már csak néhány év, és belelépnek abba a korba, amikor már nem kellenek majd senkinek, dehogynem..., a férjüknek, ha addig nem veszítik el.Elkezdenek kapkodni, titkos izgalomra vágynak, és hülyeségeket csinálnak.
A hűtlen, ugye..., amúgy.

Egy házasságon melózni kell, megőrizni az intimitást, a jó szexet, a spontán pillanatokat megélni, törődni egymással, adni egymásnak, odabújni a másikhoz, testben-lélekben egyaránt, elviselni egymás marhaságait, nem a párunkon levezetni, ha a gyerek egyest hoz matekból, néha portörlés helyett kéz a kézben sétálni egy nagyot, vasárnap délután sutba vágni a szennyest, a mosogatnivalót, és elbújni egy-két órára a hálóban, mindez simán működhet, ha van szeretet, van együvé tartozás.

Ha nincs, ha elmúlt minden, ha kiürült, fényét vesztett az egész kapcsolat, ha már semmi sincs, mi összetartson, csak a közös lakáshitel, meg a kölykök, akkor be kell fejezni.

De addig rajtunk múlik, csak rajtunk...

Tudom nem minden gondolat kapcsolódik szorosan a filmhez, talán elnézhető, a mozi amúgy remek, a két főszereplő egészen kiváló, Pfeiffer utolsó pár percnyi kissé felfokozottan előadott jelenetében meg ott a rengeteg igazság...



16. Kittentyű (2012-02-02 09:25.18) aaaaa
Nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtott ez a film, Willis és Pfeiffer játéka pedig zseniális.


15. Kapkaboy (2011-07-12 18:11.21)  
Nekem is nagyon tetszett a film,igaz még csak 21 éves vagyok,ugyh nem volt még részem a házassággal járó érzésekben,de tényleg komolyan meg van csinálva a film,jók a szinészek, Willis egyik személyes kedvencem. Csak ajánlani tudom mindenkinek. :D


14. Szpsz911 (2011-07-11 08:19.26) aaaaa
A témába vág és ennél sokkal drámaibb a Tűzbiztos házasság 2008-ból. Aki látta a Velem vagy nélküled-et, annak ajánlom folytatásképpen megnézni.
http://www.filmkatalogus.hu/Tuzbiztos-hazassag--f26754
Nem röhögsz benne, de hatalmas érzéseket tud felkavarni.


13. Lifeisamovie (2011-02-25 21:08.53) aaaaa
Teljesen felismertem magamat a filmben... jól rátudott világítani a problémámra amit addig nem is értettem de így kívül állóként nézni "magamat" :) sokkal többet tett ez a film azért hogy megértsem az ember néha milyen hülye tud lenni. Természetesen nagyon ott van ez a film.


12. Bazsoberni (2010-06-13 17:19.31) aaaaa
Imádom ezt a filmet!


11. Krisz papa (2010-02-28 12:31.21) aaaaa
Újabban megtalálnak engem a családi kríziseket boncolgató mozik, mintha üldöznének engem, viszont most ezt nem sajnáltam. Általában az a legfőbb problémám a hasonló filmekkel, hogy játékfilmszerűen szokták megrendezni ezeket, és ez engem zavar. Hiába boncolgat mindennapi kérdéseket, és mutat be olyan szituációkat, amik szinte mindenkivel előfordulnak, a tálalás nem lehet sablonos, hiszen akkor elvész magának a mozinak a varázsa.
Rob Reiner szereti górcső alá vonni az emberi kapcsolatokat, elemezni az egyént, és a párokat, amivel néha melléfog, de így is a téma egyik nagy szakértője lett.
Néha a film kezdett klisészerűvé válni, de akkor is kárpótolt engem Bruce Willis, és Michelle Pfeiffer játéka, kik teljesen hitelesen tudták előadni a párkapcsolatukban önmagukat kereső egyéneket, kik később majd tudnak igazi önálló személyiségként, de egymást támogatva harmónikusan élni, mert ez itt a lényeg. Nagyon nehéz ezt az állapotot elérni, de akinek sikerül, nyugodtabb, és teljesebb életet tudhat magáénak.
Összeségében ez a film egy kellemes, elgondolkodtató, igaz néha fárasztó dráma, melyre talán nem fogok már két hét múlva emlékezni, de most jól esett!


10. Drica (2010-02-23 08:23.37) aaaaa
Amikor először láttam friss házas voltam, nagyon szerelmes... azóta eltelt közel 9 év... van egy gyerkőcünk és sok minden megváltozott... Mintha rólunk szólna... az élet úgy hozza, hogy az ember elveszik a részletekben és elfelejti miért szeretett bele a másikba... aztán egy ilyen film újra rádöbbent, hogy ÖSSZEtartozunk!


9. Kattantka (2010-02-22 18:19.28) aaaaa
Régebben amikor láttam, tetszett nagyon, tegnap elaludtam rajta, de nem az unalomtól, mert szerettem volna megint végignézni.
Régen szerettem, és szerintem Bruce Willis és Michelle Pfeiffer nagyon jó páros. Össze is illenek :) És itt Willis még hm... :)

Majd ha megnézem, véleményezem a sztorit is .. :D


8. Greta87 (2010-02-22 18:10.22) aaaaa
Nekem nem nagyon tetszett eza film,minth kicsit unalmas lene.De ez csak saját vélemény..


7. Hangica3034 (2010-02-22 18:08.25) aaaaa
Fergeteges irónia drámai köntösbe burkolva...hihetetlen, hátborzongató életszerűség, amely a remek színészi játékkal megspékelve tökéletesen feldobja a sablont, miközben kiforgatja, ironizálja, mégis követi azt. Minden elismerésem!!! Bravo Rob, Michelle, Bruce...és mindenki más! ez határozottan nem egy "egyszernézős limonádé"!!- nagyon tetszett


6. Tilona (2010-01-15 18:10.51) aaaaa
Aki hosszabb ideje él együtt valakivel, gyerekeket nevel, szerintem mindenki talál benne ismerős motívumokat :)
A hasonló témájú filmek közül, számomra üdítő kivétel volt, mert a komoly igazságok, sokszor humoros köntösben jelentek meg, és persze ERIC CLAPTON. Egyszóval, megszerettem a filmet :)


5. Koki és koki (2008-08-27 03:00.15) aaaaa
fúú ez nagyon szép film,tele aranyos poénokkal,hogy hogy ilyen kevesen ismerik??na mindegy én csak ajánlani tudom,me mindent elmondtak előttem:)


4. Az utolso szamuráj (2008-04-30 20:53.32) aaaaa
Rob Reiner mozija a párkapcsolatokról.Olykor kellemesen életszagú,és drámai,egy házaság kiégését is egész jól hozza,néha kimondottan kerülve a kliséket.Szinészei remekek,Pfeiffer még mindig gyönyörű és Willis fegyverek vagy a Föld felé tartó aszteroid nélkül is kellően meggyöző,jó látni végre más szerepben,amit remekül old meg.Külön köszönet a zenéért:Eric Clapton,a lassukezű isten,minden zenészek egyik legnagyobbika dallamai olykor annyira hangulatfestők,amit a képek nem érnek el.Az I'm sorry" cimű nóta...nos,vannak pillanatok,amikor jó lélegzet nélkül csak ülni,és magadba szivni a zenét,a szöveget ,a dallamot,egyszerűen azt,amit egy nóta sugall,hogy Te is ki tud mondani,ha épp ostoba voltál pároddal,a büvös szót:sajnálom.Talán kicsit pártterapeuta mozi,talán néhol tuldramatizállt,de Pfeiffer monologjába a végén igen sok igazság van....ajánlom hát épp nehezebb időket élő csajoknak és pasiknak,akik kicsit megkavarodtak,nem értik,hova tünt a szerelem,és ki ez a másik személy,aki az ágy tuloldalán szuszog ütemesen.Talán...megadja a választ,mégha az élet nem mindig egyszerű,sőt,sose az.


3. Csapoferi (2008-03-19 22:48.21) aaaaa - (válasz Erikkk 2. hozzászólására)
is



2. Erikkk (2008-03-08 15:24.16)   - (válasz Csapoferi 1. hozzászólására)
Hát mért?
Most nem jó más filmben Bruce Willis?XDD :)


1. Csapoferi (2008-03-08 15:21.52) aaaaa
Jól eltalált kis film a "se veled se nélküled" állapotról, kínosan életszerű helyzetekkel, karakterekkel. Jó Bruce Willist (annyi világmeváltás után) ilyen emberi alakításban is látni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekStickfa, 2016-02-13 22:5818 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk