Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Három testőr
- Mozi+, 08:15
Csoda New Yorkban
- Moziverzum, 08:15
Kő, papír, olló
- Nickelodeon, 08:25
Ufók a padláson
- Film+, 08:50
Szemüvegesek
- Magyar Mozi TV, 08:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Shop-stop 3. - Vélemények
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Wonka - Vélemények
MI-5 - Az elit alakulat (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Forró vizet a kopaszra aaaaa
Havana Rose Liu aaaaa

 

Fórum - Kalandorok (2008) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
74. Gyorkos (2020-11-22 14:40.30) aaaaa
Amikor a cigányoknál nézik a rendőrségi híreket, az vicces volt.


73. Emmersson (2020-02-17 23:12.43) aaaaa - (válasz Fürmender 71. hozzászólására)
A filmek címei nem jogvédettek, így nem is plagizálhatók!



72. Semprini (2019-01-22 15:15.46) aaaaa
Évente átlagosan egyszer újra megnézem DVD-n és máig nem tudom megunni, mindig fedezek fel benne valamit, ami pedig már elsőre is tetszett benne, azokon a jeleneteken ugyanolyan jól szórakozom most is. A két csúcsjelenet Gáspár Tibor autótuningolása illetve amikor a kocsiban Haumannék rázendítenek David Bowie The man who sold the world című számának záró vokáljára, na az kész. De sok jó jelenet van benne elszórtan, viszont összességében vígjátéknak mégsem nevezném, inkább egy keserédes road movie, kicsit elnagyolt befejezéssel, illetve be nem fejezéssel, amit én meg tudok neki bocsátani.
A színészi alakítások önmagukban is elviszik a filmet, Rudolf és Haumann persze brillírozik, de nem kevésbé jó Pogány Judit, Gáspár Tibor vagy Kovács Lajos sem, aki nekem picit kilóg illetve nem igazán tud a nagyok mellé felnőni, az Schruff Milán, de igazából nem tudok olyan fiatal színészt mondani, aki biztosan jobb lett volna.
A forgatókönyv kissé egyenetlen, de nem rossz, ha végig kitartana lendület, még jobb lenne, valamint egy frappánsabb befejezés nagyon kéne a végére. De így sem rossz az összbenyomás.
Szerintem ez is azok közé a filmek közé tartozik, amik többszöri megnézésre még jobbak, szórakoztatóbbak, mint elsőre. Akinek persze nem jön be ez a stílus, az nyilván félbehagyja, nem tetszhet mindenkinek egy film se.
Nálam egy szolid négyes simán megvan, bátran ajánlom azoknak, akik még nem látták.
7,5/10


71. Fürmender (2017-10-17 12:26.14)  
Ritka gyenge egy "alkotás" Nem lehet véletlen, hogy
még a film címét is plagizálta a rendező, az 1967. -es Delon filmtől. Sajnálom Rudolf Pétert, hogy szerepet vállalt ebben a plagizált című, szánalmas produkcióban.


70. Pisti801227 (2012-12-11 19:45.17)  
Maradjatok már le!! :)


69. Hanny12 (2012-08-21 14:28.59) aaaaa
az a legjobb amikor elutik a reszeg rendort


68. Öreg54 (2012-06-13 11:50.40) aaaaa
Jó film csak a vége szánaalmasan szar.
Elég sok vicces rész van benne. Azért egy Üvegtigrissel össze se hasonlítható


67. Kormosricsi (2012-06-01 01:31.53) aaaaa
Vígjátéknak kicsit gyenge volt bár volt egy pár jó poén, szituáció. Nekem, ami tetszett a filmben, hogy az egész már-már egy családdrámává nőtte ki magát és jól átjöttek a rejtett érzelmek is amik nem lettek szavakká formálva. A befejezés elsőre nem tetszett, de utána átgondolva jó volt, hisz pont mindegyiküknek a nőkkel volt/van legfőbb problémájuk és végül rászánják magukat, hogy a sorsukat egybefonják egy olyan nővel, akiről tudják, hogy gyilkos...:D


66. 196169 (2012-04-22 11:39.15) aaaaa
Nem volt rossz.Igazából azért néztem meg mert meghallottam benne Rudolf Péter hangját.Az eleje tetszett,de a vége felé kezdett egy kicsit unalmassá válni.Azért még tényleg lehetett volna benne egy kicsit több poén,de láttam már sokkal unalmasabb és vicctelenebb vígjátékot is,úgyhogy egészen elment.Bár mondjuk eleve álmos voltam féléjfélkor,meg rossz minőségű volt az adás,és ez levett az élvezhetőségből.


65. Semprini (2012-03-21 22:08.28) aaaaa
A film fő erőssége a szép tájak és a zene, ez a kettő ötös. Na meg Rudolf Péter alakítása, akitől láttunk ugyan már hasonlókat, pl. az Üvegtigris filmekben, tehát nem meglepő, hogy ő jó volt. Haumann Péterről nehéz elhinni, hogy tősgyökeres székely apóka, de talán nem is ez volt a cél, hiszen akkor olyanra kellett volna írni a szövegét. Szóval ezen én nem akadtam föl, így is abszolút szerethető figura. Viszont a sztori nem volt vmi nagy durranás, ami volt, az meg nem elég vicces - elvégre azért csak egy vígjátékról lenne szó... Két jelenet volt, amin nagyon röhögtem, amikor mennek az autóban és Haumann elkezd énekelni a rádióban épp futó dalszerzeményhez, majd a többiek is bekapcsolódnak. Na ez a jelenet abszurdan vicces volt, és jópofa volt még Gáspár Tibor a kókler autószerelő szerepében ("Nem tudnak ezek a németek semmit az autóról"...). Kovács Lajos és Pogány Judit kis mellékszerepekben hozták a formájukat, nem az ő hibájuk, hogy nem írták viccesre a karakterüket. A befejezés is elég fura volt, mást vártam, de mindent összevetve egy gyenge négyest megérdemel.


64. John Spoiler (2011-12-17 18:43.45) aaaaa
A főhős fiával egyetemben kocsijával - egyben lakásával - együtt hazalátogat Erdélybe hogy aztán rengeteg-magyaros és kevésbé magyaros-kalandon és kalamajkán keresztül visszautazzanak, immár a nagypapával kiegészülve...
Döcög ez a Passat (vagy mi?), de azért emberesen gurul! Kérem szépen, már-már mintha nem is magyar filmet néznénk, olyannyira élvezetes ez a nagy semmi amit összeollóztak és mégis... Sajnos részben tipikusan sajátosan magyar képtelenségekkel és bújtatott (na meg kevéssé bújtatott) reklámokkal teleszórt ródmúvit kapunk, s hogy mi is pereg voltaképp a szemünk előtt azt kissé nehéz eldönteni mert popcornmozinak túl intelligens, művészfilmnek viszont túlságosan művi, hiába (az egyébként bátor) lélektanilag minimalizált háromgenerációs családi problémakör, az elragadó tájképek és a másutt már látott gegek egymásutánja (melyek egyébiránt töklletesen telibetalálnak!!) a hosszú út során, de még ha csupán a játékidő kitöltése volt a cél még akkor is felettébb szórakoztató, könnyed és bájos. Az alakítások helyenként megdöbbentően jók, s míg Pogány Juditnak kissé több játékteret(és időt) is kaphatott volna, addig Haumann Péter időnként sok főleg úgy hogy kizökken a székely apuka szerepéből és simán önmagát alakítja. Az egész valamiféle végső csattanót ígér amit jól meg is kap az ember azzal hogy... elmarad. Talán csak nem lemaradt húsz perc a film végéről? Mi történt? S hogy ez a szándék - pótolandó - a művésziesebb hatást hivatott erősíteni vagy esetleg a befejezést még maguk sem tudták az alkotók azt sajnos nem tudni. Mindenesetre ez a bizonytalanság és tehetetlenség ott remeg a film elejétől a végéig a színészeken. Tény ami tény, ez a film valahonnan indul, de sehova sem tart. A magyar filmgyártás körülményeit ismerve azonban még azt is elképzelhetőnek tartom hogy akkor és ott elfogyott a filmre szánt pénz és a stáblistával zárták rövidre a problémakört... Így tehát soha nem tudjuk meg a három férfi sorsa miként alakul az országhatár átlépése után.
Soha rosszabbat! (illetve csak így tovább, még van esély felzárkózni a román mozik szintére :)) )


63. Weser (2011-07-19 11:46.24)   - (válasz Vervunhive 62. hozzászólására)
A magyar címűket leszámítva semmi.
Csak gondoltam azért megragadom az alkalmat és ajánlom azt a filmet, mert nagyon szeretem.


62. Vervunhive (2011-07-19 11:41.28)   - (válasz Weser 61. hozzászólására)
Mert sok köze van a kettőnek egymáshoz, ugye?


61. Weser (2011-07-19 11:31.10)  
Szerintem egész vállalható film ez a Kalandorok, ahhoz képest, hogy amúgy nem szeretem a magyar filmeket. Nem valami nagy alkotás, de egyszer végig lehet ülni. Átlagos film.
Bár ha már itt tartunk inkább sokkal inkább ajánlanám a JCVD féle Kalandor című akció-kaland filmet.


60. Kika2223 (2011-05-09 21:49.36) aaaaa
Üdv!
Nekem ez a film nagyon tetszett és a hangulata nagyon kellemes volt. Kétszer néztem meg egymás után és tervezem, hogy harmadjára is megnézem!Különben mikor másodjára néztem meg, közben egy csomó dolgot megértettem mint mikor egyszer néztem végig.
Az eleje talán egy kicsit tényleg unalmas, de amikor kiderül, hogy Géza (Rudolf Péter) az autójában alszik már két hete, hát az nem semmi. A legnagyobb dolog, hogy amikor édesapja felhívja kb.: 1000 km távolságból, hogy segítségre van szüksége akkor ő fogja magát úgy, hogy nem is tudja pontosan mi a probléma és nem törődve azzal, hogy már nagyon rég nem látták egymást és nem foglalkozik még azzal sem, hogy nincs semmije az autóján kívül neki vág az útnak a fiával együtt.
Nagyon jó film, nagyon jó pillanatokkal. Ami a legfantasztikusabb, hogy egy borzasztóan szomorú történet és mégis lehet rajta nevetni. Én legalábbis tudtam. Például amikor a nagyapa elkezd játszani egy ilyen lövöldözős játékkal, majd lelövik benne és újrakezdi majd mondja, hogy ez k××××a jó, meg hogy neki is kell ilyen, hát én dőltem a nevetéstől!! Egy öregembernek egy olyan játék amivel ma fiatalok ezrei játszanak megtetszik és élvezi és figyel, hogy mit hogy kell csinálni benne, egyszerűen csodálatos. Mert mondjuk az én édesapám aki még fiatalabb is Haumann Péternél ilyen játékra még csak rá se néz.
Engem a befejezés nagyon meglepett, de végülis átgondoltam, és jobb hogy így alakult, ugyanis így a nézők dönthetik el, hogy jobbra vagy rosszabbra forduljon-e a sorsuk.
Ilyen filmből többet kéne csinálni!!!!


59. 1-2 (2011-03-15 20:13.50) aaaaa
A vége nem tetszett am jó film.


58. Sh1mmy (2011-02-10 21:15.55) aaaaa
nagyon lassú vontatott, elég unalmas, ami életben tartja a filmet az a színész gárda.


57. Tristis (2011-02-09 21:03.31) aaaaa
Elmegy. Annál jobb, mint a hasonló átlagú amerikai tiniszarok. De hát mi magyarok vagyunk, nekünk ilyen egy esti film. Ennyi.


56. Emylio (2011-02-06 14:40.00) aaaaa
A 3* ellenére tetszett a film, amolyan igazi magyar, keserédes valóságot ábrázol.
Haumann Péternek nagyon jól áll az öregedés.:)


55. Pely (2011-01-01 20:38.16) aaaaa
Végig sem tudtam nézni. Unalmas, vontatott. Nekem ott lett elég belőle, amikor 20 percen keresztül ment, hogy "édesapám, jöjjön haza - nem megyek, édesanyám jöjjön haza - nem megyek...." Borzalom.


54. Fruzs95 (2010-10-11 20:55.36) aaaaa
A színészgárda nem rossz. Egyébként nem annyira lett volna rossz filém ha a vége nem ilyen. És azok a tályak hát Erdély szép nagyon.


53. Buscemi (2009-08-31 09:28.37) aaaaa
....pedig a szinészgárda nem volt rossz!!


52. Dmitrij816 (2009-06-14 15:39.30) aaaaa - (válasz Hello Kitty :) 45. hozzászólására)
A tipikus dolgok, melyeket említesz a mágikus realizmus kategóriája az összes magyar filmet jellemzi! Sajnos!
Ugyanis egy dolgot, ami a téma, ugyan azzal a dologgal ábrázolni értelmetlen! Itt azonban számtalanszor megteszik!
És semelyikünk személye, vagy élete nem egy témát jelent, vet fel és így kínál fel! A magyar "alkotások" és alkotók azonban másra se képesek!

Azonban ebben a filmben ez azért ennyire nincsen jelen! Legalább is én el tudtam vonatkoztatni!
Mindenhol van csóró rétegzenész! Londonban, Párizsban, Berlinben, Tokióban!
És a jelen fiatalsága ábrázolható így, felszínes létben. Miközben semmiről nem tud semmit, nem érdekli, saját magára nem lát rá, addig a párkapcsolatai sorra kudarcok. Mert nem ismeri a kapcsolatok sokféleségét.
Ez is előfordulhat bárhol!
És bármely országban megértenék ezt a problémát, amit a film nagyon szépen, csendben játékkal bemutat!
Figyeld! "Egy nőnek mindig van lakása!" Ez itt Mo.!
Gondolkodj csak!
Megéri!


51. Ildikó12 (2009-04-13 14:02.29) aaaaa - (válasz Legisfalk 50. hozzászólására)
De jó ezt hallani!:)))))))))))))


50. Legisfalk (2009-04-13 10:54.59) aaaaa - (válasz Ildikó12 49. hozzászólására)
Hú, most jól bealáztál. :)


49. Ildikó12 (2009-04-13 08:16.49) aaaaa - (válasz Legisfalk 47. hozzászólására)
Én nem írtam a tartalmáról, rossz válaszra kattintottál okoska!:)


48. El Condor (2009-04-12 21:38.23) aaaaa
Közepes film. Se nem rossz, se nem jó, egyszer nézhető, de kicsit unalmas.


47. Legisfalk (2009-04-04 18:50.44) aaaaa - (válasz Ildikó12 44. hozzászólására)
És mi a mély tartalma? :)



46. Bárd (2009-04-04 18:35.04) aaaaa
Ma láttam, bár sajna csak akkor tudtam bekapcsolódni, mikor a "csomagtartójának" a felszerelése kezdődött. :)
Szerintem hatalmas film!
Hello Kittynek igaza van!
Ugye ezt a noment csak iróniából választottad? :D


45. Hello Kitty :) (2009-04-02 16:27.34) aaaaa
Annyira magyar film, amennyire csak lehet. Benne van az a tipikus reménytelenség, a megélhetési gondok, de emellett próbálják humorral elfeledni egy picit a gondokat. Ezt a filmet nem mindenki érti. Fel kell fogni a mély tartalmát, szerintem.
Nekem épp ezért tetszett. Na és a vége. Mindenki képzeljen bele, amit szeretne... (:
A filmzene pedig odaillő, szép.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGyorkos, 2020-11-22 14:4074 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk