Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Transformers: Az utolsó lovag
- Mozi+, 06:10
Moszad
- Film+, 06:15
A séf
- Moziverzum, 06:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vonalban vagy - Vélemények
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vonalban vagy aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - A kutatók - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Csabaga (2015-02-20 18:17.27) aaaaa
Régi filmes könyvekben ezen a címen szerepel.

Van egy másik Üldözők c. film is,keveredhetnek.


12. Evile-Elvis- (2013-05-27 07:34.41)   - (válasz Mandro 11. hozzászólására)
Írd be az eredeti címét a filmeknek, aztán nincs gondod.



11. Mandro (2013-05-27 07:24.26)   - (válasz Jlaci63 9. hozzászólására)
Teljesen igazad van. Nem értem miért kell más címeket kitalálni. Ott van mellette a dvd borító, csak le kéne másolni róla. Sok van ilyen, és amikor keresem nem találom, mert valaki újjat alkotott. Csak a vélenények miatt szeretem ezt az oldalt. A hatalmas munka, ami bele van fektetve így eltörpül.


10. Danyi (2013-04-19 09:54.46) aaaaa - (válasz Kovbojka 8. hozzászólására)
A Shane másik címe Idegen a vadnyugaton :)


9. Jlaci63 (2013-04-19 08:24.23) aaaaa - (válasz Roszner 6. hozzászólására)
Mindig is üldözők volt a címe. Nem tudom, ki volt az a dilettáns, aki Kutatókként vette fel ide.
Amúgy klassz film.


8. Kovbojka (2012-08-01 17:32.25) aaaaa
Visszagondolva...inkább 3 csillag, de az erősebb fajtából.
Hülyeséget írtam, pont hogy annyira nem jött be Wayne karaktere annyira, a mondanivaló nagyon-nagyon szájbarágós volt, a színészek tényleg jók voltak, de nem annyira amennyire az imént írtam. Viszont a fényképezés... TÖKÉLETES! Gyönyörű. A történetvezetés lassú, nyugodt hangvételű. Ford nem kapkodott túlzottan a cselekménnyel... Lehet, hogy teszek vele még egy próbát valamikor, de egyenlőre ha amerikai westernfilmhez van kedvem, inkább választom 'A hét mesterlövész-t', a 'Délidő-t' vagy az 'Idegen a cowboyok között' (Gregory Peck-es, nem keverendő a Shane c. filmmel) című filmet.


7. Kovbojka (2012-03-05 18:06.28) aaaaa
Bevallom, a kritikák és az itteni írások alapján sokkal, de sokkal többet vártam a filmtől. Vagyis....ez így nem igaz. Inkább mást szerintem.
A sztori egy életunt, háborúból visszatérő katonáról szól, aki a háború alatt szívből meggyűlölte az indiánok. De mikor hazaér a testvére családjához, másnap a két lányon kívül legyilkolnak mindenkit a komancsok. A katona és a család fogadott, félvér fia 5 éven keresztüli indiánok után való hajszájának lehetünk tanúi.
Nos, meg kell hagyni, hogy a színészek remekelnek. John Wayne-t most láttam először filmben és bejött nekem ez a "tökéletes amcsi ideál figura".:) A zene is nagyon rendben. És fényképezés... Esküszöm sok mai film nem rendelkezik ilyen elképesztően gyönyörű látvánnyal, mint John Ford '56-os műve.
Viszont! Számomra néhányszor üresjáratokba torkollik. Pl. a szerelmi szál (amivel semmi gond) szerintem néhol már túldramatizálttá vált.
Ennek ellenére sokaknak tudom ajánlani a filmet, akik szeretik a régi klasszikusokat. Bár szerintem ez a film inkább kaland mint western.


6. Roszner (2011-11-06 22:34.27)  
Szeretem John Wayne-t, ha lehetőségem van rá megnézem a szerepeit. Így történt ezzel az alkotással is.
Szerintem a legjobb filmje a "Hatosfogat" de "A kutatók"-at is érdemes megnézni (érdekes a Rádióújságban "Az üldözők" címet kapta). Számomra az egyik legmegrendítőbb jelenetek, amikor az egyik elesett fiú apja és anyja is látszólag zordon ézéketlenséggel veszik tudomásul a halálhírt. Igen, a pionír időkben ilyen keményen kellett túl tenniük az embereknek a gyászon magukat ha tovább akartak élni - és tovább is éltek!


5. Sir anthony hopkins (2011-01-19 20:26.35) aaaaa
Remek film,de sokkal jobb westernek is vannak pl:Farkasokkal Táncoló,Volt egyszer egy vadnyugat,A jó ,a rossz és a csúf stb.A film alatt két cselekmény, megy végbe:végigkövethetjük ahogy Eathan és Marty 5 éven át követik megszállottan a komancsok nyomát,de afilm fő témája inkább Eathan lelki világa és összeomlása.A film alatt láthatjuk ahogy Eathan kezd megőrülni a hajszában,még a saját rokonát is képes lenne lelőni csak mert a komancsok közt élt.Majd a film végén(amit véleményem szerint kicsit összecsaptak)az egyik jelenet kapcsán kellemeset csalódunk Eathanben.


4. Buccaneer (2010-07-11 16:34.58) aaaaa
Nem rossz, nem rossz, de nem is túl jó. Átlagos Wayne-western, semmi maradandó. Egyszer, vagy akár többször is érdemes megnézni, de vannak azért ennél sokkal jobb westernek.


3. Goregrind (2010-02-23 22:12.29) aaaaa
Hangulatos, izgalmas filmet alkotott ismét John Ford. A westernfilmek hőskorába enged bepillantást és szinte tökéletesre sikerült. Szinte már kaland-western meg persze dráma.
Egy-két esemény és jelenet szerintem nem illett bele a folyamba mert nem volt megmagyarázva hogy mit miért és hogyan.
Bakit is találtam: mikor a folyó egyik partjáról lövöldöznek a mieink és odadobja John Wayne a pisztolyát a századosnak akkor már célzás előtt elsűl a kezében.
Másik: szintén ennél a jelenetnél a gyagyás melletti csávó vmiért lebukik mintha meghalt volna, de amikor a gagyás elveszi a puskáját egyből feltámad és írtja tovább az ellent :)

John Wayne maga a megtestesült amerikai hős. Öröm ránézni, ne csodálkozzunk hogy az amerikaiak milyen hazafiak és minden a csillagos-sávos lobogó amikor ilyen ikonok táplálták-táplálják az öntudatot. Ha amcsi lennék én is büszke lennék nemzetem hősére John Wayne-re.

country road take me home



2. Dark Bakter (2009-03-16 09:10.15) aaaaa
Nem vagyok az amerikai western filmek híve, én a spagetti westernek rajongója vagyok! Az amerikai westernek közül csak egyet szeretek, de azt nagyon, az pedig a Hét mesterlövész!
Ez viszont egy viszonylag kellemesre sikeredett western John Wayne-től!
Szerintem izgalas, kalandos, és még humoros is! Nem rossz!
Egyetértek Rotagep véleményével, miszerint sajnáltos, hogy manapság mellőzve van a western, mint műfaj! Persze az is igaz, hogyha készülnek is westernek, a legtöbb unalmas és erőltett, mint az Igazi texasi kopók, de azért akadnak tökéletes darabok is, mint a Börtönvonat Yumába.
Ez a hőskor egyik príma darabja!


1. Rotagep (2008-01-06 14:47.49) aaaaa
Csodálkozok h ehhez a filmhez még senki se irt véleményt. Emlékszem kb. 10 éve láttam és volt néhány kép ami megragadt, bár akkor még csak a kalandot néztem, az izgalmakat. Aztan mikor végre itthon is könnyen hozzá lehetett jutni elég olcson(kétoldalas DVD amugy egy mozis és egy tv-re alakitott változattal) ugyanugy tetszett mint régen.

John Waynet láttam már jó pár filmben(na ná vagy maydnem 200 ban szerepelt) de talán itt a legjobb.
Mondhatni tökéletes.Ugy általában keménykötésű, tarsadalmon kivüli vagy bátor önfeláldozó ill. olyan fickokat alakit aki nagyon makacs és sérti ha nem ugy van vmi ahogy ö azt eltervezte. Majdnemhogy ö az amerikai álom: aki megmer tenni, aki megmeri valositani önmagát.Nem véletlenül amerikai ikon. És nagyban független másoktól. Aki magára hagyott, gyakran harcol egyedül az igazáért,ami talán már rég letünt.
Ebben a filmben is hasonlót alakit . A helyszin gyakran a Monument Valley. Telepes téma most is elöjön, mondjuk lehet hülyén gondolom de a sivatagba mér mennek a telepesek?
Na mindegy szoval a történet indiánok elleni hajszárol szol ugy stirilizáltan. De ez egyben
önismeretet, önmagamkeresést is jelent.
Nem is mondok többet. Van egy pár jelenet amikor közeli képek jelennek meg Wayne röl, mintha a ezzel az lenne a cél h kiismerjük ezt a figurát, mintha bele akarnánk látni,ilyenkor elszánt,komoly arcot vág: mintha félne attól hogy kiismernék.
Utolsó képek is jól megvannak szerkesztve.
Bár megpattint a rendezö mellékszálakat is a filmben alapbol Wayne által megformált szereplöröl szol. És ha jobban belegondol az ember ez egy elég szomorú film( bár ez nem tünik fel Wayne rendithetetlenül, megszállottan söt betegesen üldözi azokat akiket kell)
Tulaydonképpen ez egy olyan film amit 2 féleképpen lehet nézni: ahogy én láttam kiskoromban : csak a cselekményt és igy is rettentő szorakoztató , de méginkább ha elgondolkodva, a szereplők mögé bújva.

Ilyen filmeknél jut eszembe h mi a francokért hanyagolják manapság a westernt, mikor annyi nagy klasszikust adott. Persze tom majdnem mindenki hallot aki valaha is rendezö, szinészként vmit alkotott ebben a műfajban.

Most ezek után mit mondjak hogy érdemes megnézni?
LOL.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCsabaga, 2015-02-20 18:1713 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk