Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Záróakkord
- SuperTV2, 05:30
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Télapu karácsonyra
- Film+, 06:20
Good Morning
- Magyar Mozi TV, 06:45
Szerelem a citromfa árnyékában
- Izaura TV, 07:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tíz kicsi néger aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Szebb holnap - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Iszonytató Huttyogány (2020-05-30 23:36.28) aaaaa
Itt még nincs annyi akció, mint Woo későbbi filmjeiben, hanem inkább a karaktereken és a drámán van a hangsúly. De ez nem jelenti azt, hogy unalmas lenne, sőt! A vége pedig tényleg szívbemarkoló, majdnem annyira, mint a Bérgyilkosnak.


9. Lifeisamovie (2020-01-29 19:39.09)   - (válasz Az utolso szamuráj 8. hozzászólására)
Ennyi erővel lehetne Nián fu is :D



8. Az utolso szamuráj (2017-03-23 17:32.59) aaaaa
És megszületik a heroic bloodshed,továbbá a coolság olyan faktora,amihez lehetetlen még most is felnőni.
John Woo az akciófilmek egyik istene:ugyanakkor tagadhatatlan,hogy -főleg korai munkáinak ebben a műfajban-semmi köze a realizmushoz,a valósághoz,nála a pisztolypárbaj tánc,balett,a vér fröccsenése a muzsika és a tárak cserélése adja meg a ritmust."Gun fu" lett az elnevezése az általa gyakorolt koreográfiának-kicsit gúnyosan persze-ám hosszú ideig őt tartották a heroic bloodshed legnagyobb alakjának:kár,hogy mára ez a műfaj??gyakorlatilag kihalt.
A Szebb holnapot Woo akkor készítette ,mikor igen pozitív előjelnek vélte Hongkong nemsokára bekövetkező történelmi sorsát-innen az optimista címválasztás.A film három ember sorsáról szól,ahol Kit és Ho testvérek,ám éppen az ellenkező oldalon állnak:Kit fiatal,de tehetséges rendőr,aki előtt izgalmas karrier állhat míg az idősebb Ho bűnöző,pénzhamisító legjobb barátjával,Mark-kal.Ho még egy utolsó melót akar elvégezni,de balul sülnek el a dolgok,börtönbe kerül,és tette a kinti világban se marad megtorolatlanul:aminek is édesapja áldozatul esik(és Kit iránta érzet megbecsülése is)Mark bosszút áll barátjáért,ám súlyosan megsebesül,és mire Ho kijön a börtönből,már nem az a férfi,akit ismert.Közben egy új világ is felépült a városban,becstelen és könyörtelen,és a két barát itt próbálna szerencsét,illetve Ho rendezni kívánná tönkrement kapcsolatát tesójával.
John Woo filmje néhol akár western is lehetne:hősei nem "tisztán jók",mégiscsak bűnözőkről beszélünk,akikben ugyanakkor ott vannak azok a morális,emberi léptékek és értékek,amiért a néző is szimpatizálni tud velük-és amiért a "bűnözős filmek " fő karaktereit néha magáénak tudja érezni az ember.Mark és Ho a film legjobb figurái,és a köztük lévő barátság és kapcsolat valahogy tisztán szép és nemes no meg egyenes:ehhez csatlakozik még a két testvér közti probléma,ahol viszont Kit-ben sajnos nem találni meg olyasmiket,amitől többé válna:merev,szenvedélytől mentes férfi,és -ez tisztán személyes vélemény persze-az őt alakító Leslie Cheung inkább a film gyöngeségei közé sorolandó.Túl nyálas a képe,megjátszott a keménysége...ellenben Lung T (Ho) döbbenetesen jó,minden érzelem nem csak az arcán,de a szemében meglátszik,Chow Yun-Fat pedig maga a zseniális lazaság.A film bemutatója után ázsiai fiatalok ezrei öltözködtek úgy,mint ő,és járkáltak ugyanazzal a szájukban.
A három férfit körbevevő érzelmi zűrzavar és káosz az,amire felépül a történet:de illik beszélni az akciókról,mert egy akciófilmet többen csak ezért néznek és tojnak annak egyéb szépségeire.Itt már látszik a későbbi,két pisztollyal Makó lakosságát kiírtó védjegy(jó ha egy töltéssel....),és a lassított robbanások előszele,Woo ami pénzt rendelkezésére bocsátottak,azt bőszen bele is nyomta művébe.Kétségtelen persze az is,az ázsiai direktor munkájára hihetetlen sokat rányomott Sam Peckinpah működése is-és ezt nem kevés kritikusa fel is rótta neki.
Holott...Woo is csak eljutott oda,hogy az akciófilmek hősei is ...emberek.Mint Peckinpah,ő is felvértezte őket jó és rossz tulajdonságokkal,és addig csavarta a történetet,amíg ezek az emberek önmagukon túlnőve hőssé váltak,akár halottá ha kell ,mégis vállalva ezzel azt,hogy családjukért,barátjukért vagy akár a becsületért-Peckinpah esetében akár más eszmékért-kockáztatják életük.Sokszor elgondolkoztam azon,miért is hat ránk az Ál/Arc,vagy Woo egyéb munkái olyannyira az emberekre,és miért lesz mindig is több,mint teszem azt egy Michael Bay látványorgia:hogy ez az ember érzelmeken ,és belátható,sőt támogatható döntéseken keresztül változtatja figuráit azzá,és ez az érzelmi többlet képes megdobogtatni az ember szívét-és átnézni miatta a film esetleges egyéb hibáin.John Woo nélkül szegényebbek leszünk,valami olyan fog vele eltűnni,amit nem lehet majd utánozni,lemásolni,csak silányabbul...de amit műveit újra és újra elővéve,döbbenetesen jó újra átérezni,ott belül,abban a bal sarokban.


7. Kék kereszt (2016-08-27 22:23.00) aaaaa
A Heroic bloodshed műfaj a 80-as évek elején született,melynek az egyik leghíresebb darabja a kultikus Szebb holnap.John Woo remekműve nagy hatással volt a honkongi filmgyártásra.Követendő példa és viszonyítási alap lett,melynek eredményeképpen a mai napig készülnek hozzá hasonló filmek,amik között akadnak igazi véres gyöngyszemek is.
A Szebb holnap a családról,testvériségről,barátságról és a becsületről szól.Woo zseniálisan ötvözte az akciót a drámával,mely végig dominál.A zseniálisan megkoreografált,lassított lövöldözések,véres akciók szemet gyönyörködtetően csodálatosak.Itt még sem ezeken van a hangsúly,hanem a történeten és a drámán,ami végig jól működik.A színészi játék kimagasló.A wuxia sztár,Lung Ti meggyőző volt Ho szerepében,de aki vitte a pálmát az Chow Yun-Fat.Óriási volt.Minden megmozdulása aranyat ér.A fekete ballonkabátjában,napszemüvegben és a dupla pisztolyokkal a kezeiben pedig maga a coolság.Egy csapásra hatalmas akciósztár és ikonikus figura lett akit mindenki utánozni akart.Érdekes mód nem ő a főszereplő,mégis végig uralja a filmet a jelenlétével és a kisugárzásával.Mark karakteréről nem sokat tudunk meg,de elég ha belenézünk a szemeibe..és mindent megértünk..Amikor 3 év elteltével,megnyomorítva,megtörten,de nem megtörve nyomorúságosan tengetve mindennapjait,találkozik régi barátjával,Ho-val,az az egész film egyik legerősebb és legdrámaibb jelenete.Ami még ezt is felülmúlja,az Mark távozása e-világról,ami elég brutálisra sikerült..Yun-Fat nem csak akciósztár,hanem tehetséges színész is aki erőteljes alakításával tette igazán felejthetetlenné a filmet.
A Szebb holnap fejhajtás és tiszteletadás Sam Peckinpah előtt,aki mindennek a non plus ultrája.Nélküle ez az egész nem lenne.Nagy hatással volt az egész filmes szakmára és megannyi rendezőre,ahogy Woo-ra is.Kár,hogy a mester már nem élhette meg ezt a filmet..


6. Jason13 (2012-02-19 15:31.01) aaaaa
Könnycseppek,vér és rengeteg töltény hüvely,ez a Szebb holnap.Igaz,akik töménytelen lövöldözésekre és robbanásokra vágynak,óvatosan közelítsenek felé,hiszen a játékidő nagy részében a drámai szál dominál,nem a tűzpárbajok.Viszont erre nem lehet panasz,köszönhetően a remek színészi alakításoknak és az egyszerű,de jól megírt történetnek.A befejezésnél persze megkapjuk a hőn áhított zúzdát és ott aztán kő kövön nem is maradt.
Igazából rosszat nem is tudok írni erről,egyedül a kezdés volt kissé nyögvenyelős,bár az is azért,mert nehezen tudtam ráérezni a hangulatra.
Ütős kis mozi ez,összegzésképp ennyit tudnék írni,na meg persze azt,hogy kötelező darab a műfaj rajongói számára.


5. Norbitzki (2011-09-25 01:07.41) aaaaa
Az ázsiai mozik dramaturgiája legtöbbször enyhe mosolyt csal arcomra, főleg egy-egy drámai jelenet...mégha ez nem is az ő hibájuk, egyszerűen csak máshogy viszik filmre, mint a tengerentúlon vagy itt nálunk.
Ám ez a mosoly most nem ült ki orcámra, Woo és csapata ehelyett jól tarkón vágott, ugyanis sokkal jobb mozi ez mint elsőre gondoltam. Van hangulata, a három főszereplő több mint tökéletes, kirohanásaik életszagúak és logikusak...de a legjobb az egészben, az amerikai darabokból ismert "hősködés" hiánya, illetve maga a befejezés, mely aztán vérprofi.

Bizony igen erős darab, mely nem felejt el dráma lenni a sok lövöldözés és liternyi kifröccsenő vér közepette, nos Mr. Woo ezek után kíváncsian várom a folytatást!


4. Chris92 (2010-01-25 12:56.25) aaaaa
A hongkongi akciófilmek ismert műfajának a heroic bloodshednek egyik alapköve. John Woo témai mint például a bajtársiasság, önfeláldozás és árulás már itt is megjelennek. A színészi munka erőteljes és az akciók pedig majdnem 25 távlatából is kiválóak (főleg a híres éttermi szcéna, ami minden "a főhős duplapisztollyal írtja az ellent" tipusú jelenet alfája).


3. Kisrenoir (2008-04-03 22:56.51) aaaaa
Woo filmjei közül sokáig eléggé hátrasoroltam ezt a munkát. Persze akkor még csak az akciókat néztem, és abból ebben tényleg nincs túl sok (már a többi Woo filmhez képest...). Viszont most, hogy végre feliratosan, eredeti hanggal is meg tudtam nézni, megváltozott a véleményem. Komoly, sötét tónusú film, erőteljes történettel, és Chow Yuen Fat (itt még így írta a nevét...) egyik legjobb alakításával. Ahogy felnéz Ho-ra, amikor 3 év után újra találkoznak a garázsban, az valami zseniális!
Amerikában ilyenért oscar-t szoktak adni...:)
Szóval nagyon jó film, mindenkinek csak ajánlani tudom!! (de szigorúan csak eredeti hanggal!!!)


parfumeshop.hu banner

2. Sanyi (2007-12-07 18:34.20) aaaaa
Abszolút egyetértek! Nem is értem, hogy eddig nem írt erre a filmre senki. Akciórajongóknak kötelező! Chow-Yun Fat pedig egyszerűen nagyszerű.


1. MrMojoRisin1 (2007-12-07 18:31.57) aaaaa
John Woo első, úgynevezett heroic bloodshed filmje, ami méltó előfutára a zseniális A bérgyilkosnak! Egyszerű történet a barátságról, a testvériségről sok-sok vérrel, és még több töltényhüvellyel! A színészek, élen a falábú Chow Yun-Fattel hozzák a formát! Szép akciók, a végén pedig dráma! Többször nézhető!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIszonytató Hutty.., 2020-05-30 23:3610 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Szebb holnap adatlap
Eredeti cím: Ying huang boon sik
Évszám: 1986
Rendezte: John Woo
Szereplők: Lung Ti, Leslie Cheung, Chow Yun-Fat, Emily Chu, Waise Lee...

További információk

Szereplők fórumai
- Chow Yun-Fat - Vélemények
- Kenneth Tsang - Vélemények
- John Woo - Vélemények
- Tsui Hark - Vélemények
- Chow Yun-Fat - Szebb Holnap


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk