Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Armageddon
- Film+, 15:30
Kellékfeleség
- HBO, 15:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Extra HD, 15:55
Sötét múlt
- Mozi+, 16:25
Egy negyvenes nő és a flört
- Film Café, 16:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hamvadó cigarettavég aaaaa
Madge Sinclair aaaaa

 

Fórum - A bosszú asszonya (2005) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
42. Dobsony (2018-12-28 18:41.13) aaaaa
20 perc után kikapcs.
Koreai művészfilm. Lehet hogy rossz passzban vagyok, de nem bírtam tovább. Nekem ez nézhetetlen, pedig az Oldboy kimondottan tetszett.
Lehet egyszer végig nézem, de most képtelen vagyok.


41. TurboHagyma (2018-07-25 19:19.51) aaaaa
Kicsit gyengébb az Oldboytól, hangulatban és brutalitásban erősebb a Bosszú urától.

A bosszú ura is más kaliber. Az valódi művészfilm, amely sokak számára unalomba csap át, de a hangulat alapján minden érthetővé válik. Le lehet olvasni a szereplők érzéseit az arcukról.



40. Semprini (2018-05-06 11:46.41) aaaaa
Az Oldboynak a poros nyomába nem ér semmilyen szempontból, összehasonlíthatatlanul rosszabb, unalmasabb, ráadásul a főszereplővel se nagyon lehet azonosulni, mivel szinte végig ellenszenvesre van formálva. Nézhető film, de semmiképp sem többször nézős. Ha az Oldboy egy nagyon erős négyes vagy ötös alá, ez maximum egy nagyon gyenge hármast ér, de inkább egy erős kettes. Nagyobbat nem is csalódhattam volna.
4,5/10


39. Pocsolya ugró (2017-08-29 01:31.20) aaaaa
Számomra egy dolog nem volt világos.

SPOILER: A nyomozó miért segített a lánynak hogy börtönbe kerülhessen? Amikor bemutatta a lány hogy ölte meg a kisgyereket akkor a nyomozó szemmel láthatóan segített hogy Geum Ja melyik párnát vegye elő. A gyilkos meg ott figyelt a helyszínen, simán elkaphatták volna. Nem értem. Valaki nem tudja?


38. Rents (2011-12-27 19:13.07) aaaaa
NEM EGYSZERŰ TRILÓGIA ez, Park Chan-wook más-más gondolatokkal, megközelítéssel járja körbe a 'bosszú' témakört, és mindhárom film nagyon különböző (bár, ha abból a szempontból nézed, hogy mindegyikben ázsiai fazonok vannak, elég egyoldalú:D). Az uccsó rész visszahozza a gyerekrablás/ölés-dolgot, amiről a Mr. Vengeance is szól, de jóval egyoldalúbb annál, itt a rohadékról (Choi Min-sik) kevesebbet tudunk, a karakter kidolgozatlanabb, talán mert itt nem is lehet kérdés, hogy jó- vagy rosszfiú-e, egyértelműen gennyláda. A csaj karaktere érdekes, inkább az erkölcsi igazságtétel hajtja (mint kiderül), mint a személyes bosszú, sztem jobban baszott volna, ha szimplán szétlövi a fejét a csávónak, de akkor gyengébb film lenne:). Szóval nem ajánlott úgy nézni, hogy na akkor mingyá kinyír Charles Bronson itt mindenkit, akkor csalódás lesz. Technika maxon van, a vágások, kamerázási trükkök kiemelkedőek, jó nézni őket, főleg ilyen hangulatú filmben. Ügyes forgatókönyve, és hangulata ellenére is gyengébb, mint a Mr. Vengeance vagy az Oldboy (egy dolog nagyon zavart, SPOILER amikor azok a mindenféle hozzátartozók bemennek baltával meg késsel meg mindenféle szarral a csávóhoz, hogy nem halt meg már a harmadik után? oké, elhangzik, hogy óvatosan csinálják, hogy hagyjanak az utolsónak is, de azért nemá, hogy nekimennek baltával, mindegyik esőkabátja csuromvér, és még mindig mozog a csávó). Akinek bejönnek az ilyen atmoszférájú filmek, azoknak mindenképpen jól jöhet.
Színészek: 7/10
Hangulat: 8/10
Történet: 8/10
A film: 8/10


37. Weser (2011-10-09 19:28.45)  
Ez már egy fokkal jobban tetszett, mint A bosszú ura. De még így se tudom azt mondani rá, hogy jól szórakoztam volna rajta. Viszont itt már láttam értékelhető momentumokat.
A történet maga nem valami nagy szám, szerintem a hangulata sem, viszont ellenben A bosszú urával itt szerintem jól alakítottak már a színészek. Főleg a főszereplő hölgy. A legtöbb értékelhető jelenet, ami a filmben volt, az ő hozzá köthető. Érdekes dolog volt, hogy a film előrehaladtával és egyúttal a film végkifejletéhez közelítve a színes film fokozatosan fekete fehérbe váltott át. Ezt akár egy háttér szimbólumként is értelmezhetjük, ami persze a film cselekményével is összhangban van.
Érdekes film volt ugyan, megvoltak a maga pozitívumai, de nekem nem tetszett.


36. Az utolso szamuráj (2011-05-01 11:16.13) aaaaa
Lehet,hogy a leggyengébb darabja a Bosszú-trilógiának,de így is van miért szeretni.
Többek közt a hihetetlen erős vizualitása a mozinak:páratlan a képi világ,azaz lám,Avataron túl és CGI segítség nélkül is lehet valami látványos.Néha többen az amcsi munkák miatt elfelejtik,milyen is az,mikor az operatőr valóban azt csinálja,amihez ért,valódi felvételekkel dolgozik,amit a rendező látomásai és képzelőereje sarkal szépre vagy épp emészthetetlenül durvára és mocskosra.
Park Chan-Wook filmjeit nem a multiplexbetegeknek szánták,holott értékek,gondolatok és egyediség van bennük,persze azért változó színvonalon.A Bosszú asszonyát talán sokan nem is fogják érteni az ídősíkokkal való játszadozás miatt,valamint mivel a terv kissé kacifántos, momentán nehéz mosoly nélkül megállni a filmet-és erre rá is játszik a humor,ami néhol nemcsak a groteszk és a sötétebb tonussal haverkodik,hanem populárisabb jegyei is vannak.Telitalálat a szereplőválogatás,persze a prímet Lee Yeong-Ae visszi a címszerepben,de még a mellékszereplőkre se lehet panasz.Aki esetleg attól fél,a film számára idegesítő lesz az ázsiai mozik olykor valóban túljátszottsága okán,kár ettől tartani,ez itt már a világpiacra készült,persze egy azt befogadni hajlandó-megértő??....-rétegnek.
Lee Geum-Ja történetének végén most sincs feloldás,valahogy a tragédiák végéről hiányzik a megszokott könnyedebb töltet,dehát Chan-Wook filmjeit a magam részéről ezért szeretem.Az amerikai filmgyártás bizonyos drámai vonulata hajlamos megkímélni a nézőt a sötétség,nyomorultság ,magány és gyötrödés teljes sulyától-tisztelet a kivételeknek!!-itt ez nem történik meg,illetve el kell ismernem,Lee Geum-Ja személyét nehéz megkedvelni,ami sokaknak fene tudja,miért,gondot okoz.Valamint amiért egy csillagot levontam,némi plágium,szerintem a rendező ismerte Agatha C. egyik leghíresebb történetét,nomeg mivel a film eltolódik olykor a humor irányába,nincs benne igazi feszültség.
Ám ezeket a képeket és ezt a nőt élmény nézni,és Park jegyei bár némileg visszafogotabban jelentkeznek,ám még így is egyedi filmélményt adnak a nézőnek.


35. O-yuki (2011-01-27 20:36.37) aaaaa
Én először a Palota Ékkövében láttam Lee Yeong-ae-t. Aztán ezt a filmet..... Hát azóta egy kicsit tartok tőle. Akkora különbség van a két karakter között, hogy az elképesztő.
Nagyon tetszett a film.


34. Nyolcadik utas (2010-07-23 22:34.43) aaaaa
A trilógia leggyengébb darabja. Inkább dráma, mint thriller.


33. Anren (2009-05-27 09:39.39) aaaaa
Nagyon tetszett a film, a hangulata, a tempója, a zenéje, a fotózás, a színek - remek darab Parktól. Olvastam amit a főszereplő csajsziról belinkelt az egyik fórumozó, de a karitatív tevékenység mellett is nagyon szimpatikusnak találtam a személyét, a kisugárzását és a játékát. Már az elején tetszett, ahogy kijött a börtönből az addig hiperkedves (túlélő) csaj és alküldött mindenkit a fszba. Bosszúja jogos és tetszett az Gyilkosság az Orient expresszes megoldás is a végén.


32. Kameko_Chan (2009-01-30 12:14.35) aaaaa
Ez egy nagyon jó film. Alig várom, hogy adják ^^


31. Hopkins (2009-01-18 15:31.33) aaaaa - (válasz Prüstü 30. hozzászólására)
A bosszú ura konkrétan pénteken volt ha jól emlékszem. Jövő héten lesz Oldboy, utána meg gondolom a Bosszú asszonya. Belenéztem A bosszú urába de bebizonyosodott a gyanúm hogy ázsiai filmet nem szabad szinkronnal nézni!


30. Prüstü (2009-01-18 13:48.47) aaaaa
Valójában értettem a filmet, csak voltak ködös részek, talán mert nagyon vontatott részek vanak benne, és nem figyeltem már eléggé, a hétköznapi emberekre , meg főleg a most 40-50-es éveiben járó egyszerűbb embereket értettem, akik nem hiszem ,hogy ezt a filmet megértik, eléggé komplikált film. A mullholland-ot láttam, de kb 13 éves koromban, sztem szart sem értettem belőle, nem is emlékszek szinte semmire belőle. Bunkót meg bocs, ingerlékeny napom volt. Ami egyedi volt a filmben az a kamerás visszajátszás, ami szinte egy drasztikus dokumentum filmre emlékeztetett, az nagyon hatásos. Valamint az hogy végül az öregasszony öli meg , ami életszerű, neki már nincs sok veszteni valója. Amúgy asszem most adják le a duna tv-n vagy az M2-n Chan Wook Park trilógiát , a hetekben.


29. Hopkins (2009-01-16 22:37.03) aaaaa
Aki mondjuk eme alkotást nem értette meg annak tényleg nem javallott az említett két film...


28. Hopkins (2009-01-16 22:35.31) aaaaa
Na azért a Memento és a Mulholland Dr. kicsit komplexebb film ennél. (és szvsz jobb is)


27. Prüstü (2009-01-16 19:08.32) aaaaa - (válasz Bejar 26. hozzászólására)
Ezt lehet nem kellett volna beírni, te bunkó.


26. Bejar (2009-01-14 18:18.20) aaaaa
Ez egy nagyon jó film. Pont attól volt olyan izgalmas, hogy nem lehetett tudni, hogy mi történik, de lassan mindenre fény derült. Ez egy filmes megoldás. Ha valaki látta a mementót, akkor tudja. Mellesleg, úgy gondolom, hogy nem attól egyetemista valaki, hogy megért egy filmet. Anyukádék, meg te is akkor maradjanak az amerikai szappanoperáknál. Vagy nézhettek horrorfilmeket is. Ott legalább minden a szájba van rágva. Nézd meg a Mullholland drive c. filmet. Arra mondhatod, hogy nem érted!


25. Hopkins (2008-12-19 19:11.54) aaaaa
Szerintem is ez a legkevésbé sikerült darab a Bosszú-trilógiából.


24. Prüstü (2008-12-18 19:04.44) aaaaa
Túlbonyolították, minek kell ennyire össze kuszálni a szálakat, tipikus olyan film, amit hétköznapi emberek mint mondjuk szüleim, tuti nem értenének, tipikus egyetemista film, csak okosoknak...... és hogyha az illető megérti, akkor már egyből azt hiszi, hogy milyen okos. Valójában én nem értettem meg, de valójában annyira unalmas és vontatott volt , valamint összekuszált az egész, hogy egyszerűen már vártam a végét, és nem is érdekelt a cselekmény..... a bosszú ura sokkal jobb, old boy az meg egy külön kategória


23. Legisfalk (2008-12-14 20:10.38) aaaaa
Olyan ez a film, mint a színes pálcikákkal játszott, marokkó nevű játék, amiben a mozdulatlanságra törekvés mentén, de azt leszámítva végülis rendszertelenül tűnnek el a szálak és a színek, s lesz egyre tisztább a kép... Üres.


22. Saddhu (2008-12-14 11:01.00) aaaaa - (válasz Saddhu 21. hozzászólására)
Ja,és volt némi anime hangulata is!Bár az inkább csak az elején!


21. Saddhu (2008-12-14 10:58.47) aaaaa
Nem semmi film ez,az már egyszer szent igaz.Sőt akár még jónak is mondanám,de semmiképpen sem olyannak amit bármikor elővesz az ember szabadidejében,csak úgy megnézegetni!:)
Maga az alapsztori egész ötletes,de olyan komor,rideg,depis megjelenítéssel,zenével van előadva,ami számomra szörnyen negatív!Pláne ahogy kezd elszürkülni a vége felé közeledve az egész okosság!Beteg dolog!
Érdekes hogy a távolkeletiek meg mostanság komálják ezt a kultúrájuktól igencsak eltérő stílust!
Két másik film ugrott be A bosszú asszonya megtekintése közben!Az X-polgártárs,hasonló cselekményével,és hangulatával,és a Kitano féle Erőszakos zsaru,szintén hasonló hangulatával,és nyersességével!
Nem egyszerű értékelnem ezt a művet!Mondjuk 10-es skálán egy 7-es,az 5-ösön meg 3-4 között!
Erős jóindulattal,egye-fene,legyen egy 4-es!


20. Kisjon (2008-07-29 14:45.37) aaaaa
a trilógia leggyengébbike szerintem ez a film. attól függetlenűl még persze nézhető, és várjuk hátha a rendező meglep még minket egy újjabb résszel.


19. Hopkins (2008-07-26 20:25.59) aaaaa
Szerintem közel sem A bosszú ura a leggyengébb (inkább úgy írnám: a legkevésbé jó), hanem ez. Az Oldboy viszi a prímet a trilógiából, ebben szerintem sokan egyetértünk, de nálam a trilógia első darabja (A bosszú ura) sem marad el sokkal tőle. Igaz hogy kicsit lassabb a cselekmény és nem annyira brutális mint az Oldboy, de ez nálam nem is akkora probléma, mivel utóbbit néhol én már túl erősnek éreztem (nyelvkivágás, vérfertőzéses téma stb). A bosszó asszonya sem volt rossz, 10-es skálán 7-est megér, de - szerintem - ez volt a legkevésbé jól sikerült filmje Chan-wook Parknak. A képi megjelenítése remek, ahogy fokozatosan megy át a film színesből fekete-fehérbe, meg a trükkök is jól sikerültek, látványosak, de maga a film nekem vhogy kidolgozatlanabbnak tűnt mint a másik kettő. Nem igazán tudom megfogalmazni hogy miért, de engem A bosszú asszonya valahogy nem tudott úgy megfogni mint az előző két alkotás. (Egymás után néztem meg amúgy a filmeket, köszönhetően annak hogy megvan a Bosszú-trilógia gyönyörű, 6 lemezes kiadásban. Jó sok az extra mindegyik filmhez, az Oldboy-hoz pl. 3.5 órás forgatási napló van, ami ahhoz képest hogy milyen hosszú nagyon érdekes, ajánlom mindenkinek). Nem rossz film ez korántsem, de nekem vhogy az az érzésem volt megtekintése közben hogy ebből többet is ki lehetett volna hozni.


18. El Condor (2008-01-21 10:51.12) aaaaa - (válasz Feca1984 15. hozzászólására)
Itt találsz feliratot hozzá:

[link]


17. Feca1984 (2008-01-10 22:25.43)  
Koreaiul nem nézem meg az tutti:D


16. Zajecka (2008-01-10 22:24.00) aaaaa - (válasz Feca1984 15. hozzászólására)
azt nem tudok sajnos :(


15. Feca1984 (2008-01-10 22:22.12)  
De én nem találok feliratot:S a bosszu urához.Honann szedjek le vagy esetleg egyet ha küldenél;)



14. Zajecka (2008-01-10 22:11.42) aaaaa - (válasz Feca1984 13. hozzászólására)
hát....olvasd el a topicban.:) nem írtunk olyat ami elárulná a cselekményt, de jó kis ízelítő. annyit mondok, hogy a trilógia leggyengébb része, más mint az eddigi kettő, de nagyon jó attól még. nálam mindhárom film 5 pontos.


13. Feca1984 (2008-01-10 22:09.40)   - (válasz Zajecka 12. hozzászólására)
Láttam az Oldboyt és akkor már csak a Bosszu ura van hátra csak eddig nem találtam feliratot hozzá.Amugy tetszett az Oldboy is jobban mint ez,de mostmár baromira kiváncsi vagyok a trilogia "utolsó" részére.Mire számithatok ezzel kapcsolatban?


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekDobsony, 2018-12-28 18:4142 hsz
KeresemFramac, 2011-06-06 03:112 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
A bosszú asszonya adatlap
Eredeti cím: Chinjeolhan geumjassi
Évszám: 2005
Rendezte: Park Chan-wook
Szereplők: Yeong-ae Lee, Choi Min-sik, Tony Barry, Anne Cordiner, Su-hee Go...

További információk

Szereplők fórumai
- Choi Min-sik - Vélemények
- Kang Hye-jeong - Vélemények
- Park Chan-wook - Vélemények
- Yeong-ae Lee - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk