Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ki a faszagyerek?
- Film+, 14:30
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 14:45
Nagytudásúak 2.
- Film Mánia, 15:10
Térj vissza
- Filmbox Extra HD, 15:20
Feledés
- HBO, 15:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
A Manderley-ház asszonya (1940) - Vélemények
Snooker
Macskanő - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az útvesztő aaaaa
Bill Pullman aaaaa

 

Fórum - Istenek és katonák - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Mclane 2 (2021-12-22 19:34.25)  
Én a mai napon rendesen elmerültem ebben a 2 részes Polgárháborús eposzban ami ugye áll ebből a filmből, meg a korábbi 1993-as Gettysburg című szintén nem éppen rövid háborús filmből. Én jómagam ma néztem meg mind a 2 filmet kisebb szünettel, elsőre jött ez a film és utána a Gettysburg ha a történési sorrendet vesszük alapul, de hogy a filmekre is kitérjek hát érdekes darabok voltak nagyon eléggé. Mert egyrészről valahol kimerítették a bőségesen eleresztett háborús film fogalmát is, mert hogy ez a csak magában mozis verzióban volt majdnem 3 óra 40 perces és ennek van bővebb jellege amit nem láttam, és ott a Gettsyburg is ami kibővítve lett kicsit több mint 4 óra 30 perces mert ogy ott kifogtam a bővebb verziót elsőre, és sok egyéb tényező mellett az is lejött nekem hogy ezek a filmek nem fukarkodnak, a jobbféle csatajelenetekkel és a személyiség ábrázolással sem és mind a 2 dologra egyformán akarnak időt szánni. És így nézve a dolgokat én legalábbis egy nekem nagyon is jobbféle filmélményt adott és olyan történeket, egy olyan korból ami ma már nem is létezik csak a történelem könyvek lapjain és a fellelhető kutatási anyagokban kizárólag. Szóval mindent egybevéve nekem tetszett mind a 2 film egyaránt, elismerem nem éppen rövidek mert azért ez a kicsit több mint 8 óra nekem is embert próbáló volt valahol, de átvittem és tetszett amit láttam és úgy érzem így hirtelen hogy érdemes volt rá időt szánnom és megnéznem magamnak ezt a 2 filmalkotást mindenestől.


7. Chris Co (2016-11-06 15:16.37)   - (válasz Dreadnought 6. hozzászólására)
"NEM liberális hülyegyerekek, mobillal a kezükben, hanem olyan fickók, akik VISELTÉK az Élet s Halál terheit" - Bizonyára ezt egy Dreadnought nevű forumozó, aki pl. Warhammer-en nőhetett fel, csak tudja, milyen.:))
Mindegyikünk furcsa ember, vagy nem?:) A mai konzervatív gyermekek ellenben a liberálisokkal, akik berzerk csávók, bizonyára úgy születtek, hogy viselték az "élet s halál terheit". Én ezeket a körítéseket nagyon bírom.:)



6. Dreadnought (2016-11-06 14:48.44)  
Hát, elég furcsa emberek írogatnak itt össze meg vissza.
Na, akkor menjünk vissza úgy kétszáz évet.
NEM liberális hülyegyerekek, mobillal a kezükben, hanem olyan fickók, akik VISELTÉK az Élet s Halál terheit (háznál születtek és haltak az emberek nap mint nap), többnyire háborúban is jártak (kötéllel fogott katonák).
És beszéltek, mert megválogatták szavaikat. Nem szóltak hiába, s akkor is csak szépet igyekeztek..
Egyszóval JOBBAK voltak nálunk. Az, hogy a filmben egy amerikai (végül is a jenki állam megszületéséről van szó) sziruppal leöntve tálalnak mindent, az természetes.
De tessék csak belegondolni milyen volt belerongyolni megpakolva egy szuronyrohamba úgy, hogy TUDOD: veled szemközt ágyúsor köpi a kartácsot és a vasgolyót, sortüzeket adnak le rád és ha nem érsz oda, menthetetlenül és nyomorultul pusztulsz el.
Persze, sok a nyáladzás, de hát MINDEN ember szereti a feleségét és a gyermekeit, pláne ha a halálba indul...
GONDOLKODTATÓ és HASZNÁLD a képzeletedet!


5. Brundle (2012-06-03 22:49.46)  
Nos látom ez a film eléggé meg osztja a nézőket, én most fejeztem be nem rég és nekem kicsit se volt rossz élmény, és sok ismerős arcot is láttam a filmben az 1993-as gettysburg című klasszikus polgár háborús filmből. De hogy minden a helyére kerüljön le írok pár érdekességet, a teljesség végett:

Az egyik az hogy ezt is és a 10 évvel korábbi 1993-as gettysburg filmet is ronald f. maxwell rendezte attól függetlenül hogy ezt a filmkatalógus szerkesztő stábja tudja e vagy sem.

Továbbá több színész is elő kerül a gettysburg-ből olyan nevek mint: Stephen Lang, Jeff Daniels, Kevin Conway, C. Thomas Howell, Joseph Fuqua, Royce D. Applegate, James Patrick Stuart, akiknek szinte nem is kell új szerepre át állniuk mert a gettysburg-ben el játszott karaktereiket viszik tovább ebben a filmben is kivéve stephen lang-ot ő más szerepet alakított ebben a filmben.

Meg a filmhez a forrásokat se a semmiből merítették mert a gettysburg-höz az alapregény-t Jeffrey M. "Jeff" Shaara
adta, és az istenek és katonákhoz pedig jeffrey apja Michael Shaara adta az alapregény-t. Szóval maxwell tudta hogy honnét kell a jó forrást meríteni egy jó polgárháborús filmhez.

És végül erről inkább csak hallotam de talán lesz egy végső film ami le zárja ronald f. maxwell polgárháborús filmtrilógiáját az angol címe a filmnek: THE LAST FULL MEASURE a könyv szerzője jeffrey M. "Jeff" shaara aki az istenek és katonák alap könyvét is írta apja michael shaara 1988-as halála után.

Szóval szerintem ha úgy vesszük szerintem kellemes egy film élmény lett ez is meg a gettysburg is, bár a filmek történelmi időrend szerint nézve fordítva készültek el, de csak azért alault így mert az istenek és katonák alapját késöbb jelentették meg, és az istenek és katonák még a gettysburg előtti 2 éves időszakot mutatja be, csak a déliek szemszögéből nézve. De remélem el készül a záró epizód mert ez az első 2 film nekem nagyon tetszett, és meg érdemelne egy rendes zárást a film széria.


4. Adálka (2012-04-20 13:54.01) aaaaa
Történelmi háborús dráma? Szó szerint végigröhögtem... Ez véletlenül nem egy vígjáték akar lenni?


3. Delpiero (2009-04-15 15:15.03) aaaaa
Bizony ezt elég volt végignézni. Nagyon gyenge megvalósítása a korszaknak.


2. Torrente3 (2009-04-14 14:00.32)  
ez egy xar,kaki,unalom,fooos...


1. Az utolso szamuráj (2007-11-16 14:11.19) aaaaa
Melldöngetés,papirizű ostoba szólamok,a patriotizmus olyan szintű elviselhetetlen megformálása,amit ritkán látni amcsi filmbe és hihetetlen unalom.A szinészek úgy játszanak,mintha most kezdték volna pályájuk és a csaták is egysikúan vannak megrendezve.Amerika ezen történelmi szakasza ennél többet érdemel,mert ez kacérkodik a nézhetetlenséggel.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2021-12-22 19:348 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk