Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csúcsformában 2.
- RTL, 01:30
A fegyvertelen katona
- Film+, 01:30
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Vad vágyak
- Film Café, 02:20
Alvilági játékok
- Film Mánia, 02:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eddie, a sas aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - A Hegylakó visszatér - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
58. LGarib (2023-04-07 18:12.47) aaaaa
Soha nem is tekintettem Hegylakó filmnek. Egy sima egyszerű kisiklás.
Lambert és Connery kihozta a szerepből, amit lehetett, nem panaszkodhatok rájuk. De kb ennyi volt az összes pozitívum a filmben.


57. Evile-Elvis- (2022-04-17 17:14.35) aaaaa
Ma újranéztem és ez valóban borzalmas. A '90-es években szebb emlékeim voltak erről. Ez a gagyi sztori felháborítóan bántó.



56. Roxi88 (2020-11-09 09:05.29) aaaaa
Tényleg a 3. szinkronos alternatív verziónak a vége is másabb, és a végzene is más. Viszont a szöveget majdnem teljesen lemásolták. Amúgy a Szakácsi féle verzió a legjobb. Szerintem ez egy különálló film, nem az első folytatása. Az 1. rész folytatása az a 4. rész!


55. Roxi88 (2020-11-05 19:55.02) aaaaa
Mostanában a 3. szinkronnal megy, "alternatív verzió szinkronváltozata". A Szakácsi Sándor féle 2. szinkron a jó! Amúgy miben alternatív amit az AMC ad? Nem hiszem, hogy végig bírom nézni.


54. Panyolai (2019-06-01 17:27.27) aaaaa
Egy remek mozi folytatásaként az egyik legnagyobb csalódás. Mért kellett ebbe a sci-fi irányba mozdulni?? A látvány itt-ott nem rossz, V. Madsen szép, de komoly pozitívumot nem tudok én se mondani. A zene vérciki, főleg Michael Kamen ritka hangulatos szerzeményének fényében. Kurgan brutális barbár gonoszát pedig sem itt, sem később nem tudták überelni. Kevés nagyobb mellényúlást ismer a filmtörténet.


53. Pocsolya ugró (2017-03-20 01:06.43) aaaaa
Hosszú évek múltán újranéztem most a filmet, mert már koptak az emlékeim. Régen zagyvának tartottam a történetet, ma sem volt másként... viszont nem is emlékeztem hogy ennyire gagyi lett volna a kivitelezés.

SPOILERES:

Az eleje érdekes, a Föld ózonpajzsa pusztulóban van, a nap a földlakók halálos ellenségévé vált. Elkészítik a pajzsot. 25 év eltelik, McLoed megöregedett, éli az életét és látja ahogy a pajzs ami régen a védelmet nyújtotta most az embereket elpusztítja. Rossz életkörülmények, örökös sötétség, rengeteg energiapazarlás. Őszintén ezidáig remek volt a film, még ha nagyon gyorsan is átváltottak a 25 évvel későbbi jelenetekre. Én azért még vittem volna egy kis ideig a friss pajzsos cselekményt. Pl a halott feleségének az eltemetésével, felette az új pajzzsal, egy kis szívbemarkoló monológgal. Na de mindegy, ilyen lett. Az opera előadás remek volt, jól illett a filmhez. Idáig nagyon jó úton haladt a film és j is lett volna. De aztán jött a zagyva. az a bizonyos Zeistes visszaemlékezés. Ahogy lehetett elrontották az egészet. Már kiderült a csávóról hogy nem is földlakó hanem földönkívüli, aki 500 éve ott van a földön.

Nem írom le az egész cselekményt. Csak a lényeget ami nem tetszett benne. A rettenetesen gyerekes hirtelen jelenet átváltások, a cselekmény váratlan és áthidalatlan változása. Pl Katana tábornok Isteni szikrája hogy öljék meg a Hegylakót, váratlanul a semmiből. Aztán mikor megjelenik Ramirez... igaz abban volt poén, azért Conery hozta a formáját és volt hangulat és nem kevés humor, de ez sem menti meg a filmet.

Mikor bemennek a börtönbe, halomra lövik a két szerencsétlent az autóban az is jópofa jelenet volt. De mikor Ramirezt kinyírja a ventilátor az valami eszméletlen gagyira sikeredett. Nem is beszélve a helyszínek hirtelen megváltozásáról. Most a pajzs központ ugyanott volt mint a MAX börtön ahova betörtek?? Ez a megmagyarázatlan helyszínváltozás nagyon lehúzta a filmet. Meg a pajzs megsemmisítése is rettenet volt.

Igaz nekem ez a film DVD-n van meg, és amilye peches vagyok pont egy olyat vettem amibe rendesen belevágtak csak azért hogy beleférjen a lemezbe XD Ahhoz képest rengeteg hülyeséget rápakoltak a DVDre, 2 féle magyar szinkront+ feliratot mindkettőhöz és persze angol nyelven is felirattal. Néhány kimaradt jelenetet amiket levágtak róla. A film ami egy valódi folyós lekvár volt, most egy még hígabb valamivé sikerült alakítani... sosem gondoltam volna hogy a sz.rból is lehet még nagyobb sz.rt csinálni.


52. Pocsolya ugró (2017-03-17 18:31.43) aaaaa
Ez az a film aminek a hangulata és a Föld problémája, a földi emberek társadalmi elkorcsosulása nagyon szembetűnő volt és érdekes. Talán ezért is tetszett. De semmi köze sincs a hegylakó 1. részéhez... Sajnáltam hogy ennyire letértek a pályáról.


51. Mtta (2017-02-12 20:41.05) aaaaa
A választ arra a kérdésre, hogy Russel Mulcahy és Christopher Lambert napjainkra miért lettek a ZS kategória örök és betonszilárdságú bástyái, ebben a filmben kell keresni.
Többféle verzió létezik (na, nem mintha bármelyik is jó lenne), igazából mindegyik borzasztó, én most legutóbb a Blu Ray-re is felkerült 2004-es verziót néztem, ami tulajdonképpen a Renegát verzió, csak végre sikerült teljesen, az eredeti elképzeléseknek megfelelően befejezni (igen, az előző két verzió kb. félkész volt ebből a szempontból).
De hiába a kiglancolt látvány, ha itt az alap maga rossz. A történet merő ostobaság, minden verzióban, a földönkívüli eredete a halhatatlanaknak nevetséges és nonszensz, de a renegát ebből a szempontból még egy fokkal talán gyengébb is, nem csak az első résszel ütközik logikailag, de kb. önmagával is. Ugyanis ha a halhatatlanok egy múltbeli civilizációból jönnek, akkor nekik ők hol vannak, a jövőben (ami nekünk a jelen ugye)? Vagy csak a jelenben halhatatlanok, a múltban nem? De igen, mert mondják,hogy rendelkeznek a halhatatlanság adományával, de mindenki halhatatlan akkor itt kéne sétálniuk X ezer évvel később is. Na és ha már ellentmondás, Connor és Ramirez felnőttként érkeznek a Zeist-ről/múltból, (agyfasz), holott az első részben Connor-nak van családja, testvérei, unokatestvérei, egyikük még meg is jegyzi, hogy együtt nevelkedett vele 20 évig. Most komolyan, nekik csak feltűnt, hogy egyszer csak megjelent köztük egy bociszemű, francia akcentusú pali, vagy nem:D? AZ nyilván nem lehet, hogy egy gyerek testébe került a lelkük,mert Katana és a két kikúrt mód idegesítő, röhögő, repkedős, sündisznó csávó (na ilyenek is eleve, hogy kerülnek egy hegylakó filmbe, eszem megáll) felnőttként érkeznek. Ramirez is eleve, hogy tér vissza? Connor csak kiabál utána és bumm, 450 éve halott, de visszajött, mert megígérte. Ennyi erővel, amikor Kurgan-nal püfölték egymást akkor is visszahívhatta, ha ez ilyen egyszerű nem? Főleg, hogy maga Ramirez mondta az első részben, hogy a fej elválik a nyaktól akkor vége, örökre. Hogy is halt meg Ramirez? Ja igen, Kurgan lenyakazta... Áhh, hulla felesleges boncolgatni, ez a sz*r sosem fog egésszé összeállni, hiába foldozgatják ki a trükköket. Ami amúgy a vágásokon nem látszik, azok borzasztóak, (ha Ramirez újabb halálkor a katanája is eltűnt vele, akkor az, hogy kerül Connor-hoz a végső harcban? rájöttek,hogy ikonikus és mégis kéne neki?),sehol a jellegzetes áttűnések és vágások.
A harckoreográfia siralmas, mára persze az első rész kardozós jelenetei is elavultnak hatnak, lassúcskák és ma már nem így vennék fel őket, de ehhez képest mintha a Baljós árnyak párbajjelenetét néznénk.
Ha hihetünk a legendának a sznészek is tudták, hogy itt nem stimmel valami. Lambert és Connery állítólag folyton partyztak, kocsmáztak hajnalig, frogatásra képtelen állapotban jelentek meg a felvételeken (Lambert enervált játékán ez látszik is), Ironside nyilatkozta, hogy ő amikor tudta, hogy ebből katasztrófa igyekezett minél jobban túltolni Katana tábornok karakterét, és legalább ripacskodás közben jól érezni magát, hátha lesz belőle valami. Igaza lett, az ő néhány jelenete az ami élvezhető, ebben az izében, meg a másnaposan is profi Connery one-man showja.
Szörnyű, borzasztó, tényleg gyalázat a klasszikus első részre, faszán ellent is mond neki, logikailag bukta és a látvány utólagos feljavítgatása sem tudja megmenteni, mai szemmel egyszerűen nézhetetlen...


50. Varganan (2015-03-30 01:01.52)  
Az első, az eredeti az király; az összes többi FOS!


49. Langelus (2015-03-18 07:21.36) aaaaa
Talán Sean Connery legrosszabb filmje.


48. MR. Marvel DC (2013-11-05 13:19.33) aaaaa
Aszta.....
Nehéz szavakat találni.Anno vhs en láttam a 90 es évek közepén,de akkor sem tetszett,sőt!Irtó gagyinak,szánalmasnak,nevetségesnek tartottam.Az igazi HEGYLAKÓ megcsúfolásának.Rég volt,talán 95-6 ban.1x néztem meg,és azóta se.
Persze,hamar elfelejtettem,de valamiért a kezembe akadt egy dupla lemezes extra változat belőle nemrég.Megvettem.ÓCSÓÓÓ VÓÓÓÓÓÓÓÓT,nosza kosárba vele.
Az emlékeim megfakultak,csak arra emlékeztem,amiket leírtam.
És mintha egy teljesen másik filmet néztem,és láttam volna.A sima mozis verziót néztem,nem a rendezőit,talán hiba volt?A végeredményt tekintve azt mondom,oly mindegy.
Katasztrófa ez a filmnek csúfolt valami.
Kezdjük ott,hogy az igazi HEGYLAKÓ,egy hatalmas kultfilm,ami kiállta az idők próbáját.A mai napig az egyik legnagyobb kedvencem.
Maga a történet egy egy hatalmas,évszázadokat átívelő "tragédia" végkifejlete,és befejezése.
Amikor Kurgan feje a porba hull,és a HEGYLAKÓ elnyeri a megérdemelt jutalmat,ott ér véget az egész történet.
A végén csak 1 maradhat!
És csak 1 is maradt.
Én se értettem anno,miért a befejezés lett az eredeti film története,amikor ebből rengeteg mindent kilehetett volna hozni,előzmények stb,kivéve a folytatást.
Az eredeti film befejezése eszméletlen jó volt.És pont......lezárult,végetért,befejeződött,lefejeződött.
A film megbukott,amerikában nem érdekelte a népet,de európában stb imádták,s imádják a mai napig.
Aztán vagy 5 évvel később,a rendező elkészítette a folytatást.
Nem értetem mi szükség volt rá.Még ha hatalmas anyagi siker lett volna,akkor indokolta volna,hogy legyen új HEGYLAKÓ,de ne folytatás,mert annak semmi értelme,de ez őket nem érdekelte.Elkészítették a folytatást,ami kritikán aluli lett.Szerény véleményem szerint,minden idők egyik legrosszabb filmjét,és legrosszabb folytatását csinálták meg.
Lehet én vagyok hülye,vagy elaludtam rajta,de nem értettem a történetet.
Az igazi HEGYLAKÓT,szembeköpték,és tudomást sem vettek sok,igen csak fontos dologról.Pl,hogy Kurgan halálával csak 1 halhatatlan maradt.
Nos,nézzük csak.A halhatatlanok,egy idegen bolygóról származnak.Volt némi csete meg paté,és Ramirezt,meg Connort a földre száműzték,és azt mondták a nagy bölcsek,halhatatlanok lesznek stb és az uccsó aki elnyeri a jutalmat,választhat hogy visszatér ide,vagy a földön megöregszik és elpusztul.
Ekkor a távoli jövőben vagyunk ugye.Ezeket visszaemlékezésekben láthatjuk.A két csókát letereportálják a földre,a múltba vazze!!!Úgy,hogy nem emlékeznek semmire,kik ők,honnan jöttek.Tudat módosítás,emlékezet kitörlés,miegymás.És csak úgy ott lettek a földön,de mégse!Mivel nem csak lehuppantak és ott voltak,hanem a lelkük,a szellemük beleköltözött 2 ujszülöttbe,én így tudnám értelmezni,és ezekből lett Ramirez aki majd 2500 évet élt!mire találkozott a HEGYLAKÓval.Vagy volt egy Ramirez meg egy Connor,és hirtelen megszállta őket valami?A haláluk pillanatában?Addig a pontig emberek voltak,de miután meghaltak,a két "ufo" megszállta őket és az ő testükben támadtak fel halhatatlanokként? Lehet.Senki nem magyarázta el.Na,de ha így van,Ramirez 2500 éves,amikor Connor halhatatlan lett.Addig a jövőbeli Connor hol a toszban volt?Érdekes.Továbblépve ezen az orbitális hülyeségen,a jelenben,2025 környékén a HEGYLAKÓ egy vén szar.aki már megbékélt,és rohamtempóban öregszik.És csak öregszik,és csak öregszik.Aztán ugye,2 halhatatlan feltünik.Teleportáció?Időutazás?Kitudja hogyan.No name senkik,hamar megdöglenek.Ami érdekes,eddig úgy tudtuk,abba száll az erő,aki megöli a másikat.Az egyik búval bélelt kretén repkedő idióta fejét a vonat vágta le.Egyszerű baleset volt csupán.És McLeodba szállt az ereje,de miért is?A másik repkedő kretén is ott volt.Ilyenkor az számít,ki van közelebb?
Az energia visszafiatalította hősünket,de hogyan?
Tovább folytatva,feltámad Ramirez,ami talán a filmes világ egyik legnagyobb L O L - ja.
Feltámad,de nem tudjuk hogy vagy csak én voltam kasu?Egyszerűen ott van,vagy 400 év halál után,és rácsodálkozik a világra,ami nem tart nála sokáig.Öltönyt csináltat magának,repülőn utazik,miegymás.Negyed órás Ramirez show különkiadás.Egy ilyen karaktert,így megalázni...
A HEGYLAKÓ mesterét,aki tanította,felkarolta,aki célt adott az életének,aki a halálával a tanítványát lökte a célegyenesbe.Aki nélkül nem is lenne HEGYLAKÓ,azt a karaktert visszahozzák a régmúltból,valahogy,kajakra nem emlékszek hogy csinálták,és úgy viselkedik,mintha semmi sem történt volna.Connor meg megse lepődik.Olyan fejet vág,mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne az,hogy egy 400 valahány éve megmurdelt embert viszontlát.Hülyülnek,kreténkednek.Verry happy mindkettő.Az a jelenet is szintén színvonalas volt,mikor szitává lőtték őket,és vagy fél óra kelet mire felélednek.Közben meg Katanát lelövik a tárgyaláson de azonnal felpattan.Vagy színjáték volt?Ha már Katana.Én azt se értem,hogy azon a bolygón,a Zeist-en élők hogy lettek halhatatlanok?Vagy erről is lemaradtam?Ott is halandók voltak,vagy csak pár kiválasztott volt halhatatlan?Na,de akkor mért mondta az őstulok Ramirezéknek,száműzünk a földre AHOL halhatatlanok lesztek?Katana nem értesült arról,hogy Conner elnyerte a jutalmat?és ő lett az uccsó?Hogy lehetett az uccsó,ha más bolygón is vannak halhatatlanok?Vagy minden bolygón 1-1 ember lehet a no1?
Kata kicsit lassan kapcsolt,vagy 40 évet késve küldött bérenceket megölni a HEGYLAKÓ-t,majd maga is oda ment,szintén rejtélybe vész,hogyan.Időugrás?időutazás?teleportálás?Kitudja.Ott volt a földön és kész.Tudta melyik földrészre/országba/városba kell mennie,és pontosan oda.A végéről is írok pár sort.Ramirez,gyorsan megszokta a jövőt,beilleszkedett,majd meghalt,vagy mi lett vele?Elteleportálta magát?És ha igen hova?hogyan?
Csupa rejtély a "film"A végső összecsapás kritikán aluli,de ha már az egész film tré volt,miért pont a végső összecsapás lenne jó mi?Katanának elmondta Connot,hogy rácsesztél barátom,eszem ágában sem volt viszamenni a redvás bolygótokra,és ott örökké élni,inkább ezen a sárgolyón pusztulok el mint egy rühes eb.Katana talán még el is pirult zavarában,és hamar el is veszítette a fejét.Connor htalmas erőt kapott,belépett a fénybe,a csaj az övé,az erő az övé,Ramirezzel is tudott dumálni még,szal happy end.A "film" ennyi volt,és ugye,hogy milyen sok kérdést felvet?Azt sem értem,ha van ey idegen bolygó,ahol halhatatlanok vannak,miért nem mészárolták már le magukat na meg egymást?Ha a jövőben vagyunk,és a múltba,visszaküldünk ebereket,egy másik bolygóra,addig 2500-3000 év alatt nem lehet megtanulni normálisan kardozni (lásd a béna Katanát)
Ha Katana barátunknak szúrta a szemét a HEGYLAKÓ,miért akkor kezdte molesztálni,amikor elnyerte a jutalmat és korlátlan erő birtokosa lett?Miért nem a kezdetekben?Ja,túl egyszerű lett volna meg logikus,na meg akkor nem lett volna folytatás.A "film" lényege,a halhatatlanok egy másik bolygóról származnak.(Elvileg akkor nem csak ők 2 en,hanem az összes,mindet az ő bolygójukról,vagy más bolygókról száműzték oda?Vagy a többi halhatatlan csak úgy lett?)Ramirez feltámadt hogy megalázzák és eltűnjön a francba.A HEGYLAKÓ vissza fiatalodik,megöld mindenkit,ismét ő lesz az egyetlen,és leszarja a szülőbolygóját.Ahol szintén angolul beszéltek,mert az angol nem csak világ,de galaxis és univerzum nyelv is.
Katana a fő gonosz a jövőből,ahol biztonságban volt,uralkodott,hatalma volt,minden az öé lett,lejött a földre,a múltba,ami nekünk a jelen,de neki a múlt,hogy felpiszkálja a száműzött emberkét,akiről rajta kívül mindenki megfeledkezett,és mindezt azért,hogy elveszítse a fejét.
Tanulságos,tartalmas,érdekfeszítő "film" volt,annyi szent...
A látványvilág,trükkök,akciók szánalmasak és nevetségesek.A történetre nincs is szó.
Mulcahy megalázta a saját filmjét,a gyermekét,az eredeti HEGYLAKÓT,és elkészítette ezt a fost.Megérte????????
Lamberten se lepődök meg,hisz ő volt a HEGYLAKÓ,hiába volt már ekkor A ZS szekcióba visszajáró vendég,a neve egyet jelentett a HEGYLAKÓ-val.
Viszont,amit nem tudok megbocsájtani,sok más mellett az Ramirez karakterének megalázása.Az egész egyik legnagyobb szégyene az nem más mint Connery.Kár volt elvállalnia ezt a szerepet...nagyot csalódtam benne.Nem volt neki elég,hogy a legendás szerepét,karakterét a földbe tiporták,még el is játszotta.Aszisztállt mindezekhez vazzze.Ezt neked Sean,soha nem bocsájtom meg.Bond ide vagy oda.
Ez a folytatás olyan mértékben borzalmas,hogy ehez képest,a valóban kritikán aluli 5.rész egy 5 csillagos klasszikus,mert az hiába volt 5.rész,és hiába volt olyan szar amilyen,ezt a 2.részt komolyan gondolták,és 3 ból 3 fő kolompos is visszatért,hogy porba alázzák a legendát és magukat is.Természetesen ez a film megbukott,megérdemelten.Állítólag az extra változat vagy rendezői?jobb ennél.De kit érdekel???
A 4.rész elején kijavították a dolgokat.Ott ugy van,ha jól emlékszek,halhatatlanok vagyunk,de nem tudjuk honnan jöttünk,csak úgy lettünk,vagy valami hasonló faszság.A lényeg a készítők is letagadták és elfelejtették a szégyenteljes 2.rész létezését.
Én is ezt fogom most tenni.


47. LGarib (2012-06-24 11:59.00) aaaaa
Az első részhez képest hatalmas csalódás volt már akkor is. Most, a későbbi Hegylakó filmek és a sorozat ismeretében teljesen kilóg a sorból, ráadásul elég ócskára sikeredett.

A két csillagot is csak Connery miatt adtam neki....


46. Panyolai (2012-02-10 20:19.29) aaaaa - (válasz Ray McCol 45. hozzászólására)
Hát...finoman fogalmazol. Inkább a 'bullshit'-jelzőt érdemli meg. Mert egyszerűen semmilyen téren nem méltó a legendás első részhez. Máig nem értem, hogy lehetett így elrontani; ugyanazok az írók, rendező, Lambert & Connery...áhh.


45. Ray McCol (2012-02-10 12:24.57) aaaaa
Lehetett volna jobbis!


44. Kurgan 5555 (2011-09-28 17:43.14) aaaaa - (válasz Langelus 43. hozzászólására)
:DDD


43. Langelus (2011-09-28 16:58.48) aaaaa - (válasz Kurgan 5555 42. hozzászólására)
Adja oda magát a nő Connornak az utcán.


42. Kurgan 5555 (2011-09-24 17:12.32) aaaaa
Nem lett valami jó rész, de érdekes volt és sok karakter adja, de nagyon!


41. Langelus (2011-09-01 11:54.41) aaaaa
Az első filmnek csak két nagy hibája volt: a főgonosz időnkénti túlzott ökörködése és a szerelmi románc vékonysága.


40. Langelus (2011-08-18 22:34.23) aaaaa
[link]


39. Weser (2011-01-31 15:37.24)  
Jó film, de az első résztől elmarad.


38. Vajó Peti (2011-01-06 11:43.22) aaaaa
Jó volt a film,de szerintem korai volt még a Hegylakó-t a jövőbe repíteni...


37. Randal (2010-10-08 01:16.41) aaaaa - (válasz Randal 36. hozzászólására)
Inkább 2*


36. Randal (2010-10-08 01:03.49) aaaaa
Nem lenne ez rossz film... de az :)
Az alapsztori szerintem ötletes, jópofa az a vörös lézershow az ég helyén, és szép cél ledönteni azt, hogy az emberiség visszakapja a felhőpamacsos kékséget - ezért már érdemes harcolni, ráadásul alkalmat ad a mókás képi világ megfilmesítésére.

De sajnos a forgatókönyv annyi alulmotivált jelenetet (metró), felesleges epizódot (a repülőút), kihagyható karaktert (Ramirez és a csaj), logikátlanságot (létrán felmászunk a hegyekbe), kifejtetlen gondolatot (miért csesződött el így a világ?) és nehezen értelmezhető elemet tartalmaz (nekem még mindig nem egészen tiszta ez az időutazás vagy mi), hogy nekem teljesen elrontja a filmélményt.
Plusz, ezt a filmet 1/1 le lehetett volna forgatni a halhatatlanok említése nélkül is, gyakorlatilag semmi köze az eredeti legendához.

Nálam összességében ez a film ennyi: jó alapötlettel bíró, de hanyag módon megvalósított sci-fi, hatáselemként beleerőltetett halhatatlanokkal.


35. Jason13 (2010-02-13 17:24.39) aaaaa
Ezt a részt eléggé elrontották.Az akciók jók,de a forgatókönyv rengeteg hibát tartalmaz.Lerombolja azt a sztorit amit az első felépít.Pedig jó színészek vannak itt,de mégse tetszett a film.


34. The Duke (2009-12-23 12:16.36) aaaaa - (válasz Szimb@ 33. hozzászólására)
Na meg szerintem annak a eredeti verziónak jobb a magyar szinkronja.


33. Szimb@ (2009-12-23 10:26.58) aaaaa - (válasz The Duke 32. hozzászólására)
Na lehet hogy megnézem még 1x.


32. The Duke (2009-12-22 22:42.50) aaaaa - (válasz Szimb@ 31. hozzászólására)
A mozisban annyi a helyzet hogy föleg a film befejezése. A mozis verzióban az hogy Connor visszatér a Zeits-bolygóra a csajjal!


31. Szimb@ (2009-12-21 09:45.29) aaaaa - (válasz The Duke 30. hozzászólására)
Nem tudom,hogy mivel másabb a kettő,maximum annyival hogy a renegátba Szakácsi Lambert hangja,az eredetiben pedig Vass Gábor!
És Connerynek is az eredetiben Sinkovits míg a renegátban Kristóf Tibor!



30. The Duke (2009-12-21 00:04.07) aaaaa
A Renegát verziót azt annyira nem kedvelem, inkább a mozis verziót amit a Mokép adott ki VHS-n és mozikban és nekem szerencsére megvan, már mint VHS-n!


29. Arita (2009-02-25 15:07.13) aaaaa
hú bazzeg. szedjél nyugtatót és ne üld végig, ha már rájössz hamarab hogy egy fos (szerinted)... nekem mind tetszik, valamennyire. ez van :)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekLGarib, 2023-04-07 18:1258 hsz
Bakik, hibák a filmbenPocsolya ugró, 2017-03-20 01:1237 hsz
KérdésekRoxi88, 2015-03-17 21:1024 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk