Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A piszkos tizenkettő
- Film+, 12:15
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 12:20
Hercegnői románc
- Film4, 12:20
Seneca: A földrengések kialakulása
- Cinemax, 12:30
Zakkant Halloween
- Paramount Network, 12:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Monk - A flúgos nyomozó (sorozat) - Monk legviccesebb tettei
Rock zene
Micimackó: Vér és méz - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Enola Holmes aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Sunsky hozzászólásai

Ugrás Sunsky adatlapjára


Star Wars: Az ébredő Erő - Vélemények

2016-01-06 16:06.13
Mondjuk ott van felette az eredeti cikk, ahol leírják, hogy csak viccből mondta. :) De még ha csak az miatt is ment volna vissza, akkor tuti nem nyilatkozta volna ezt. :)

Egyébként az előző hsz-hez még annyit (mert szerkeszteni nem lehet ugyebár), hogy a "szarrá fikázás" az talán általánosságba ezen a fórumon tényleg túlzás, de egy gamestar oldalon, ahol kb 2 héttel ezelett kétszer ennyi vélemény volt (és spoileres kibeszélő alatt, tehát ők már mind látták), a nagy része tényleg ez volt.


2016-01-06 16:00.01
Most ez komoly kérdés?? Ha igen, akkor olvasgass vissza. Menj át más magyar portálokra. Mert a válasz egyszerű. Mindenhol.


2016-01-06 15:19.34
Szarrá van fikázva, mert egy az egyben egy új remény. Legalábbis a többség szerint. De igazából tökmindegy milyen lett, mert ezek az emberek mindenképp fanyalogtak volna. Az előzetesben láttunk egy új fénykardot. Már akkor elküldték Abrams-et a francba, mert újat mutatott. Kaptunk egy Vadertől teljesen idegen főgonoszt, szintén el van küldve Abrams a francba, mert ő nem hasonlít Vaderre. És ezeket látom egy hsz-en belül. Szóval, az is szar, ami új, az is, ami régi.. ahha.. Nektek annyira szent a régi trilógia, hogy abban nem látjátok a hibákat, csak ennyi a probléma. Pedig ha elvonatkoztatok attól, hogy mekkora rajongó vagyok, akkor az eredeti 3. rész, a Jedi visszatér is annyi sebből vérzik, hogy az hihetetlen. Az Endor bolygóról táplálják a halálcsillagot, mármint a pajzsot, mégis alig vannak ott rohamosztagosok, pár maci meg Han Solóék simán kikapcsolják a generátort. Itt az új filmben meg az már megint baj, hogy páran ki-be mászkálnak a bázison.
Na mindegy, én csak azért írom ezt, mert a legtöbbeknek rohadt mindegy, hogy mi lett és lesz ezentúl forgatva, mert eldöntötték a fejükben, hogy az eredeti trilógia hibátlan, a többi szar...


Star Wars: Az ébredő Erő - Seen

2015-12-31 18:47.03
Én mondjuk nem ragaszkodok hozzá, sőt.. 10 éves sorozatokat is kizárólag feliratosan nézek. Erre is úgy akartam elmenni, de az első héten két időpont volt feliratosan és egyik sem volt nekem jó, látni viszont már mindenképp akartam :)


2015-12-31 18:39.52
- Finn majd segít nekünk (Ezt mondja Han, aki egyébként nem is tudhatja a nevét, angolul csak annyi van, hogy He..)

- Nem is tudom a neved..
- Finn vagyok..

Ez tényleg senkinek nem tűnt fel ott mikor elkészítették a szinkront??


2015-12-31 18:17.52
Persze, hogy ilyeneken... Egy új dolgot mutatott Abrams a legelső trailerben, abba is belekötött a nagy többség (fénykard), majd a film nem mutatott sok újat, ott meg már az volt a baj. A régi trilógia szent, de itt már az a baj, hogy 3-man ki be járkálnak a halálcsillagon.. Miért ott nem ez volt? Itt az a baj, hogy Finn felveszi a fénykardot és tud vele kettőt csapni, mielőtt legyőzik, de ott nem volt baj, hogy az éveken át képzett rohamosztagosok 10 méterről nem képesek eltalálni sem Hant, sem Leia-t, sem Luke-ot. Egyesekből csak a nosztalgiafaktor tör elő semmi más.. felesleges is reagálni. Meg amit te is írtál, hogy Rey milyen gyorsan legyőzi Kylo-t... Aztán közben meg még azt sem tudjuk, hogy mi történt, mi fog történni, hiszen ez még csak az első része a trilógiának. (hozzáteszem ez is az egyik legnagyobb baj, hogy már most mindenre válaszokat akartak kapni egyesek, nyilván.. -.-)


Star Wars: Az ébredő Erő - Vélemények

2015-12-23 08:22.52
Na félreértés ne essék. Én imádom a régi trilógiát. Számomra az is szent, de attól függetlenül ugyanúgy vannak hibák, abban, mint ebben. A régi részekben ráadásul még több a logikai buktató, ha már olyanokon akadunk ki, hogy a rohamosztagosok 6 méterről célt tévesztenek. Itt ez hiba, ott nem? Itt hiba az, hogy beosonnak a bázisba, ott nem?? Vagy hogy van ez? De mondom mégegyszer. Ez a rész nem most fog nagyot ütni, hanem majd mikor elkészül a trilógia és rájöttök, hogy nem véletlenül történtek úgy a dolgok, ahogy. Nem azért mondom, mert okoskodok, hanem mert ismerem Abrams és a forgatókönyvírók munkásságát. Szerintetek véletlen Kylo gyerekes kinézete?? Dehogy az... van 3 részük, hogy felépíthessék a karakterét és a záró epizódra egy badass főgonoszt összehozzanak. Szerintetek véletlen, hogy Rey így tudta használni az erőt?? Biztos, hogy nem, simán elképzelhető, hogy valaki törölte az emlékeit és megtanulta már ezeket.


2015-12-22 08:09.32
Olyan filmet, ami mindenkinek tetszik úgysem lehet csinálni. Valakinek túl lassú, valakinek túl gyors.. Valakinek túl szép, steril, valakinek "nemfejlődött a technika semmit 30 év alatt". Abrams viszont tudta mi kell a rajongók többségének. Ez a film nem (csak) most üt nagyot, hanem majd 4 év múlva, amikor kijön a második és harmadik része. Nem is értem mit hisztiznek azon egyesek, hogy túl sok a nyitott kérdés, mikor mindenki tudja, tudta, hogy ez csak a felvezetés. Abrams nem egy hülyegyerek, pontosan tudja mit miért csinál. És ahhoz képest, hogy egy felvezetés, nem rossz, sőt... Az a hiba, hogy 30 X szárnyú szétbombázza a "halálcsillagot"?? Miért? Anno 77-ben mennyi bombázta szét?? Az a hiba, hogy átjáróház az új bázis?? Anno Luke-nál ez nem volt probléma?? Hányan hisztiztek, hogy a régi trilógia szent és sértetlen, most mégis olyan dolgokat hoznak fel negatív példának ami mindig is ott volt. Luke-ékat a képzett rohamosztagosok 6 méterről nem voltak képesek eltalálni. Két halálcsillagot is simán felrobbantottak a lázadók és az Endor macijainak nem okozott problémát a kiképzett rohamosztagosokat legyőzni. Úgy érzem túl sokan felejtenek vagy képesek más szemszögből elvakultan tekinteni a régi trilógiára, pedig biztosan állítom több a logikai buktató a régi filmekben, mint az Ébredő erőben. Engem nem zavar a negatív kritika, félreértés ne essék. De hiába rettegett gonosz Darth Vader, aki komolyan belenéz a filmekbe, az látja, hogy abban a jelmezben kb. mozogni nem bír, nemhogy a legrettegettebb sith legyen. Ráadásul a galaxis legnagyobb hatalma elvileg az övé egy zöldfülű mégis legyőzi.. Anno ez nem volt probléma, most Rey és Kylo harcánál az?? Itt legalább nem egy képzett, magabiztos erőhasználót, hanem egy önbizalomhiányos, sérült hülyegyerek győztek le, aki épp megölte az apját és azt sem tudta hol van... Bele lehet kötni, hibák vannak, de voltak 30 éve is, nem kevesebb... sőt.. de akkor elnéztük.. most miért nem? Ahogy kezdtem.. mindenkinek nem lehet megfelelni, fanyalgók mindig lesznek. Viszont bátran állítom, hogy Abrams az eddigi legjobb SW filmet hozta össze, mind hangulatban, mind látványban.


2015-12-19 20:53.01
Spoiler.

Miért veszi le Kylo a sisakját? Millió okot tudnék mondani, de itt az első.. Ray ugyebár valószínűleg Luke lánya... Kylo egyértelműen tudta, hogy kiről van szó, mikor mondták, hogy volt a droiddal egy lány, valószínűsíthető, hogy ismerték egymást, sőt.. még az is, hogy Luke tanította mindkettőt, csak miután Kylo-val megbukott kitörölte Ray emlékeit. Mivel azok emlékeknek tűntek, amit a fénykard hozzáérésekor látott. De ez csak egy és a legvalószínűbb történet. Elfelejtitek, hogy JJ Abrams rendezte a filmet, akinek nevéhez nem 1-2 misztikus sorozat fűződik, nála semmi nem történik véletlenül. Raynek úgy tűnt folyamatosan törtek elő az emlékei, ösztönösen cselekedett, ennek pedig oka van... Az a Finnes mondat az meg úgy tűnik szinkronhiba. Vagy épp a teljes nevére volt kíváncsi. De olyan kérdéseid vannak millió, amikre még úgyis választ kapsz, de mivel nem kaptál elítéled a filmet... Én nem meggyőzni akarlak, de ez egy trilógia, nem lehet minden poént elsőre ellőni....


Az útvesztő (2014) - Vélemények

2014-12-31 02:44.40
Megnézném a Thomaskát a való életben. A filmben én is nagyon bátor lennék.


2014-12-07 02:31.09
Jah és még valami, a nő a végén most akkor mindenben kamuzott, nem volt semmiféle napkitörés vagy mi..? Vagy csak az a mészárlás volt megjátszott és kezdődik a második próba, a föld pedig tiszta?


2014-12-07 02:27.34
Nem olvastam a könyvet, de ahogy írják többen, ez így egy nagy semmi. Semmiről nem szól, se eleje, se vége. Most akkor a srác tesztalany volt, vagy csak szükség volt a munkájára, amibe aztán belefáradt, nem bírta nézni amit megkövetelnek és lement magától, vagy őt küldték le. Alapból, ezek ellettek volna ott 30 évig is a srác nélkül, akkor meg miféle teszt ez?? A csaj szerepének kb semmi értelme nem volt. Felnyögött, hogy Thomas, de aztán nem tudtunk meg tőle semmit. És mikor végre talán elkezdődött volna valami, hogy na, átvertük őket, jöjjön a második próba, akkor vége. Útvesztő?? Mi volt ebben az útvesztő? kb mindenhonnan ellehetett jutni a szektorokhoz. Meg most akkor ezek szerint bármelyik szektorból kilehetett jutni??

3 csillag, de nagyon gyenge, ezt is csak azért kapja, mert az éhezők viadala és beavatott után ezt végre nem szakítottam félbe és végignéztem. És talán a második rész javítja a hibákat és ezt a sok katyvaszt...


Csillagok között (2014) - Vélemények

2014-11-27 00:39.47
Arról, mondom lassan belekavarodok, újból meg kell nézni lassan :)


2014-11-26 12:03.16
Csácsá :D


2014-11-26 12:00.11
Igen, fel kell fedezni, de mondom, ők lehet annyit tudnak, hogy sikerült a hogyan az más kérdés, nyilván nem nézték végig. Ők odatették a fekete lyukat, majd megnézték a kis monitorjaikon, amelyik éppen 453434. évben jár, hogy igen, az emberiség fennmaradt, sikerült a terv. De ez is csak egy elmélet.

Van még egy verzió.. hogy hol hangzik el a filmben, hogy azt ki tette oda? Csak a tudósok találgatnak és elmondják, hogy megjelent egy fekete lyuk. Cooper is elmondta, amit ők felsőbbrendű lénynek hittek, azok valójában ők maguk. Az űrhajóban is azthitték, hogy idegenek vannak mellettük, aztán arról is kiderült, hogy ő volt valójában. Mi van ha volt ott egy csillag korábban, ami megsemmisült, de olyan pici volt, hogy azt a szondák, csillagászok nem látták. Azonban mikor létrejött a fekete lyuk, azt méreténél és tömegénél fogva egyből jelezte a rendszer. De mindegy, gondolkodj csak a miérten, mikor talán nem is kell.


2014-11-26 11:38.56
És egy példa, hány olyan milliomos, milliárdos él a földön, aki azt mondja a fiának, hogy dolgozzon, keresse meg magának a pénzt. Nem tudná megvenni neki? Dehogynem, de akkor soha nem lesz tapasztalata, nem tudja milyen a kemény élet, milyen a kétkezi munka és soha nem fogja megbecsülni a dolgokat.


2014-11-26 11:35.38
A nekünk-et úgy értem, hogy a film világában szereplőknek, nem konkrétan nekünk :)


2014-11-26 11:32.50
Először is mindent meglehet magyarázni. Mi van akkor, ha megadnak nekünk egy koordinátát az új lakható bolygóval. Odaköltözünk, ez szép és jó. De ha ott is valami baj van, akkor kezdődik minden elölről. Másik bolygót kell keresni. De mi van ha közben már történt velük valami és nem tudnak segíteni? Nekünk kell felfedezni az univerzumot. Most is nekünk kellett. Tudjuk, hogy melyik bolygó az, ami így lakhatatlan, legközelebb oda már nem kell menni. És még egy dolgot elfelejtesz. Ők nem 3 dimenzióban éltek. 5-ben. Ez a segítség csak annak bonyolult aki véghez viszi. Ők már abban a pillanatban (vagy előbb) tudják, hogy sikerült nekünk, mikor segítséget nyújtanak. Pont ez a bajod, hogy nem sikerült megértened a filmet. Te 3 dimenzióban gondolkodsz. Nekünk is fel kell fedeznünk a több dimenziót és talán ez volt az első lépcsőfok hozzá.


2014-11-26 11:10.47
Hát a példa elég rossz, mert ha sportoltál valaha, akkor tudod, hogyha hiszel magadban, akkor sokkal jobban megy a játék, mintha kis nyuszi lennél. Korlátok persze vannak, de kell az önbizalom, mert anélkül nem megy.

Nem, én a filmben a szeretetre úgy gondolok, hogy azmiatt volt képes Cooper üzenni, mert olyan érzelmi kapocs volt közte és a lánya között, amilyen. Ha nem lett volna, akkor nem érdekelte volna, alapból el sem indul, hiszen megmondta, csak magában bízik és nem is az ő, hanem a lánya jövőjéről van szó. Másik dolog, ha a lánya nem szerette volna, akkor soha nem megy vissza abba a szobába és nem jön rá, hogy az apja üzen neki, nem találja meg az üzenetet, nem menti meg a földieket.


2014-11-26 10:59.25
Bár jó lenne mégegyszer megnézni, mert annyi mindent olvastam már, hogy kezdek elveszni a részletekben.


2014-11-26 10:58.20
Sztem a film nem ad választ arra, hogy hogy keletkezett a fekete lyuk. Ők is csak a feltételezéseiket osztják meg egymással. Valaki oda tette.. de ki? Miért a föld, hogy keletkezett? Az a fekete lyuk is lehet pont olyan "véletlen" hogy ott van, minthogy a földön kialakult az élet. A napunk is épp itt van mellettünk, azt is "odatette" valaki. Én továbbra sem értem, hogy ilyen dolgok, miért zavarnak egyeseket, mikor az életben hány és hány ilyen véletlenszerű esemény történik nap, mint nap...


2014-11-26 08:31.29
Szerintem a szeretet jelentőségét itt tudományosan többen túlgondolják. Legalábbis nekem a filmben úgy jött le, hogy a szeretet az, ami miatt képesek vagyunk áldozni, ami miatt képesek vagyunk olyan döntéseket meghozni, ami bár számunkra nem kecsegtet előnnyel, fontos a fajunk túléléséhez. A szeretet tart életben és az segít elérni a célt. Ez az, ami miatt nem adod fel. Nem elsősorban a túlélési ösztön. Akinek nincs senkije, annak nincs vesztenivalója, buta döntéseket hoz, öngyilkos lesz, feladja. Legalábbis én ebben látom azt a kifejezést, hogy a gravitáció mellet a földön a legnagyobb erő a szeretet. Ha magadért nem is, a véredért muszáj küzdened.


2014-11-23 19:19.22
Egyébként mi az, hogy valaki azért húz le egy sci-fit, mert ilyen nincs? Miért, Jedik és Sith-ek léteznek? Frodó és Gollam létezik? Nem, mégis a legnagyobb sikerek közé tartozik a filmtörténetben mindkettő.


2014-11-23 19:11.02
Miért? az élet logikus és egyszerű? Egyébként kötekedés nélkül, de mi az amiben sántít a történet?


2014-11-23 19:07.41
Nekem is az eddigi legnagyobb mozis élményem volt.. kíváncsi voltam mennyi ideje megy és totál meglepődtem mikor már majd 2 óra eltelt, egyáltalán nem vettem észre. Tényleg egyszer érdemes megnézni moziban a látvány és hangeffektek miatt. Pedig szkeptikusan álltam hozzá, holott imádom Nolant. Azthittem ezzel mellé fogott, de nálam egyértelműen az eddigi legnagyobb rendezése.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk