Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 14:00
Rent - Bohém élet
- HBO, 14:15
Lány a tenger fenekén
- Film4, 14:15
Exférj újratöltve
- Viasat Film, 14:40
Egy zsák liszt
- Filmbox Extra HD, 14:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A tanú teste - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke
Orbán Viktor - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
A hülye - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az Asunta-ügy aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Gyoke hozzászólásai

Ugrás Gyoke adatlapjára


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2023-10-17 18:39.29
Keresek egy filmet, amit még a '90-es évek végén, vagy a 2000-es évek elején láttunk a tévében. Vígjáték volt, és a központi karaktere egy pasi volt, hosszú hajjal és szakállal, aki úgy viselkedett, mint aki a vadonban nőtt fel; szóval nem tudott beszélni, meg ilyesmi. De hogy honnan szedték össze, azt nem tudom, mert nem az elejétől láttuk a filmet. Na, és a sztori arról szólt, hogy ezt a pasit próbálták tanítani. Volt mellette egy fiatal srác is, aki talán az ápolója volt, meg a srác barátnője. Meg egy pszichológusnő is foglalkozott a pasival, aki már inkább olyan középkorúnak látszott. (A végén a pasi beleszeretett a pszichológusnőbe.)
Két jelenetre emlékszem belőle. Az egyikben a pszichológusnő próbálta beszélni tanítani a pasit. Odavitte neki a játékcicát, megsimogatta, és azt mondta: "Cica puha." Meg eldobott egy kislabdát: "Labda pattan." A végén meg mutatott neki egy banánt, hogy "Banán sárga." Mire a pasi kikapta a kezéből a banánt, elhajította, és azt mondta: "Banán pattan!"
Később megcsinálták ugyanezt a gyakorlatot valami bizottság előtt, és ott a pasi már helyesen mondta, hogy "Cica puha, labda pattan", a banánra viszont először ugyanúgy azt mondta, hogy "Banán pattan!", és mindenki azt hitte, hogy megint el fogja hajítani. De aztán elvigyorodott: "Csak vicc volt! Banán sárga!" Mire a pszichológusnő nagy büszkén: "Látják, mennyit fejlődött? Már viccelni is tud!"
Egy másik jelenetben meg a srác és a barátnője vitte a pasit baseball-meccsre. Elmentek a büfébe grillcsirkét venni, és hallatszott, ahogy a vevők azt mondják, "Szárnyat kérek, combot kérek..." stb. Na, és amikor sorra kerültek, mondta a barátnő a pasinak, hogy "Kérjél valamit! Bármilyen testrészt kérhetsz!" Mire a pasi: "Oké. Kaphatok egy arcot?"
Nem tudja valaki, melyik film volt ez? Mert bárkit kédeztem, nindenki azt mondja, hogy biztos a Kőbunkó... De tuti nem az volt! És hiába keresem, sehol nem találom!


Ally McBeal (sorozat) - Vélemények

2023-08-02 16:03.46
Hát... Belenéztem ebbe a sorozatba. És egy idő után már azért szurkoltam, Allyke kövesse végre Janis Joplin, Amy Winehouse vagy Domján Edit példáját. Velük ellentétben őérte nem lett volna kár.
(Mármint most a karaktert kritizálom, nem a színésznőt.)

Egyedül a zenék értékelhetők.


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2022-11-13 14:27.01
Sziasztok! Volt egy film vagy sorozat, amit az egyik rokonom csak "bugyihúzogatós filmnek" hívott. Mert úgy kezdődött, hogy a főcímzene alatt egy nőt mutattak, ahogy öltözik: felveszi a bugyiját, a, melltartóját, a harisnyáját, meg a ruháját. Persze az intim részeket nem mutatták, a bugyijánál csak a lábát, hogy belelép és felhúzza térdig, a melltartójánál meg talán a hátát, ahogy kapcsolja össze. De amúgy nem erotikus film volt. :D A 90-es évek végén, vagy a 2000-es évek elején ment. Nemrég szóba került a családban, és sehogy sem jut eszünkbe a címe!


Máris hiányzol! (2010) - Hasonlóság

2021-08-10 13:08.37
A "Szűnj meg, Fred!" vicces, ez meg nyálas! :D

SPOILER

Képzeljétek el a "Szűnj meg, Fred!"-et olyan befejezéssel, hogy Fred emberré változik, és összejön a csajjal! XD


Segíts, Mumus! - Vélemények

2021-08-10 13:03.11
Azért ez marha jó! Elvileg itt a filmet kellene véleményeznünk... erre azzal van tele az egész fórum, hogy hogyan marjátok egymást! XD
Aki szerint meg ez a film sz@r, annak ajánlom sok szeretettel megtekintésre ezt: https://www.filmkatalogus.hu/Maris-hianyzol--f33781 Vagy még inkább olvassa el a könyvet, ami alapján készült. Látni fogjátok, hogy ez a film ahhoz képest egy pszichológiai tanulmány! :D


Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom

2021-05-25 09:20.51
Már napok óta a fejemben jár egy jelenet, de már nem tudom, hogy filmből vagy sorozatból való-e. De az biztos, hogy még a '90-es években láttam, gyereként, mert nagyon röhögtem rajta. :-D
Bevittek egy pasit a kórházba, valami lövöldözésből (vígjáték lehetett, mert nem volt valami komoly az a lövöldözés). Az orvos ránézett, és lenyomott valami szakszöveget, hogy "golyó ütötte seb a farpofákon", vagy "golyó ütötte seb a gluteus maximuson", mire a pasi megszólalt (arra konkrétan emlékszem, hogy Kránitz Lajos hangján):
- Téved, doki! Seggbe lőttek!


Tisztítókúra - Vélemények

2019-11-19 05:52.23
Végre lett magyar szinkronja? :D 2016 óta ideje volt már... :)


Ruben Brandt, a gyűjtő - Vélemények

2018-12-30 10:00.57
Hú, mi pont tegnap néztük meg, de nekem így elsőre nagyon "tömény", elég zavaros és "elvont" volt, nem igazán értettem, hová is akartak ezzel az egésszel kilyukadni... :D (Mondjuk, ez nem feltétlenül a film hibája! :D)

SPOILER

Mi végül is arra jutottunk, hogy igazából nem is létezett semmiféle Mimi meg rablócsapat meg nyomozósrác, és a rablássorozat sem történt meg, az egész csak Ruben sérült lelkében meg elméjében játszódott le. Csak arra nem igazán jöttem rá, hogy végül is hol léptünk át a fantázia világába és vissza a valóságba... Meg ez a keretes szerkezet, a csigás jelenettel a síneken, is eléggé összezavart.

SPOILER VÉGE

Az biztos, hogy nem egy "egyszernézős" film. Meg, ahogy a moziból kijövet valaki megjegyezte, "Nem Pókember-rajongóknak és a látványos, egyszerű cselekményű akciófilmeket kedvelőknek való". Moziban szerintem csak az nézze meg, aki tényleg nagyon jól ért a művészethez meg a pszichológiához... vagy van alkalma magával vinni egy művészettörténészt vagy pszichológust, vele megbeszélni a filmet, és utána újra megnézni... :) A többiek meg inkább várják meg, amíg kiadják DVD-n... Remélhetőleg lesz rajta egy csomó extra, az ilyen hülye laikusoknak is, mint én... :D (Magyarázó jellegűek leginkább, amikkel érthetőbbé és könnyebben emészthetővé tudják tenni ezt a filmet.)


Tizenkét dühös ember - Vélemények

2018-12-25 15:02.52
SPOILER

Nekem elég vegyesek az érzéseim ezzel a filmmel kapcsolatban.
Nem mondom, hogy rossz, mert amit a legtöbben dicsérnek benne (jellemábrázolás, párbeszédek, alakítás), az tényleg csillagos ötös, arra egy rossz szavam nincs.
A végkifejlettel sem volt semmi bajom, hiszen a fiú tényleg nem érdemelte volna meg a halált. Az élet tényleg sokkal árnyaltabb és bonyolultabb annál, mint hogy egy ilyen esetet elintézzünk annyival, hogy "Ja, hát ölt? Akkor villamosszékbe vele!"... És talán a srác sem rántott volna kést az apja ellen soha, ha nem sokall be tőle, meg nincs olyan élete, amilyen...
Viszont a bizonyítékok, amik alapján eljutottak a felmentésig... Azok annyira mondvacsináltak, hogy a fejemet fogtam tőle. Néha elhangzik egy-egy valódi érvelés, de a nyolcvan százalék sajnos tömény mellébeszélés, meg elég buta, mondvacsinált mentegetés volt. És ezt nagyon sajnáltam, mert különben tényleg ígéretes, jó film lett volna... :-(


Filmes klisék, sablonok

2016-04-13 20:33.54
Ja, és persze ott van, amikor a szülő elfelejti a tulajdon gyereke születésnapját! :-) Vagy a balettelőadásának/baseballmeccsének az időpontját. Ez is egy tipikus konfliktusforrás... :-)


2016-04-13 20:31.32
A gyerekek kivétel nélkül kiskutyát (tehát nem kismacskát, papagájt, hörcsögöt, aranyhalat, iguánát, törpekrokdilt, hanem kizárólag KISKUTYÁT) követelnek a szüleiktől ajándékba.

És általában nem kapják meg.

Hogy így ábrázolják, hogy a szülő mennyire lelketlen/nem törődik velük/indokolatlanul szigorú.

(Általában ezután következik, hogy a gyerek végül is szerez magának kutyát - talál vagy lop -, nagy nehezen elfogadtatja a családjával, de jön a gonosz tudós, aki állatkísérletre akarja használni/a gonosz eredeti gazda, hogy visszavegye. És végül éppen Apu/Anyu az, aki a leginkább harcol azért, hogy a gyerek végül visszakapja a kiskutyáját...)

Mondjuk ezt a kiskutyás klisét a legidiótábban felhasználva egy könyvben olvastam. Kislány kijelentette, hogy neki születésnapjára egy kiskutya kell, a gonosz anyja persze nem vett neki, mert még azt is elfelejtette, hogy a gyereknek születésnapja van. Aztán volt egy kétoldalas melodráma arról, hogy pedig szegény kislány mennyire tele volt szeretettel, mennyire vágyott rá, hogy végre megöleljen valakit. Aztán snitt, a kislány már mint felnőtt nő, külön él az anyjától, egyedül, és KUTYA SEHOL. Szóval ennyit arról, hogy mennyire akarta... :-) Marhára látszott, hogy valami filmből vették az ötletet, gondolom, türelmetlen volt a kiadó, eredeti ötletük meg nem igazán volt... :-)


Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?

2014-03-21 18:55.46
Helló!
Egy ismerősöm számára keresek egy filmet (ő sem tudja a címét), vígjáték, és egy rocker papról szól. Olyan jelenetek vannak benne, hogy a pap a gyóntatófülkébe vonul el rockzenét hallgatni, meg elmegy egy koncertre, ahol egy csaj fel akarja szedni, ő meg alig tudja lerázni, mert nem meri elmondani neki, hogy pap... Ismeri valaki?


2013-10-04 17:43.20
Eszembe jutott egy másik is, szintén HBO-s, szintén 90-es évekbeli. Magára a filmre nem emlékszem, csak az elejére. Volt egy család, és volt nekik egy nagyon undok szomszédjuk. Aztán a családot egyszer meglátogatta a nagynéni, aki vagy bűvész, vagy látványtechnikus volt. Ő a gyerekekkel együtt azt találta ki, hogy megtréfálják az undok szomszédot, "kísértetjárást" szerveznek neki. Az egyik kisfiút vagy kislányt (illetve már nem emlékszem, hányan voltak a gyerekek, lehet, hogy csak egy fiú/lány volt...) beöltöztették fehér ruhába, és a nagynéni mindenféle fényefektekkel próbálta elérni, hogy olyan legyen, mint egy szellem. Csakhogy a szomszéd, amikor meglátta, azt hitte rá, hogy angyal. És onnantól kezdve ő lett a megtestesült vallásos jámborság... Aztán később nem tudom, mi történt, azt hiszem, odacsődült az egész város, és valóságok "kegyhelyet" csináltak a szomszéd udvarából, később meg történt valami, amire ráfogták, hogy ezt jelezte előre az "angyali jelenés". Úgy emlékszem, nem is tudták meg soha az igazságot, a nagynéniék úgy voltak, higgyenek, amit akarnak, nem ártanak vele senkinek (azt hiszem, valami jó dolog is kisült belőle, de ez már nem biztos).
Ez alapján felismeri valaki?


2013-10-04 17:09.07
Tényleg az, köszi! :-)
(Persze, hogy nem emlékeztem rá, nagyon "akciófilmes" cím... :-D)


2013-09-29 17:21.40
HBO-n adták ezt a filmet, talán valamikor a 90-es évek végén. Amerikai. Egy házaspár a hidegháború idején atombunkert épített a háza alá. Egyszer a házukra zuhant egy repülő, de ők még idejében lementek a bunkerbe, mert azt hitték, most dobják be a szovjetek az atombombát. 35 évig éltek a bunkerben. A feleség a levonulásukkor éppen terhes volt, és nemsokára fiuk született, akit Adamnek neveztek el. 35 év után aztán az apa elhatározta, hogy felmegy körülnézni, milyen lett a világ az "atomrobbanás" után, de ha jól emlékszem, elesett, és eltörött a lába. Így aztán a fiú ment fel helyette. Aztán nem tudom, mi történt vele odafent, de szép lassan rájött, hogy nem is volt semmiféle atomrobbanás, és találkozott egy Eva vagy Eve nevű lánnyal. A végén aztán összejött a lánnyal, felhozta a szüleit is a bunkerből, és ők is megtudták, hogy mi is történt valójában... Úgy emlékszem, akkor nagyon tetszett ez a film, és szívesen megnézném újra...



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk