Kollagén italpor 4 fajta kollagénből
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mindörökké Batman
- AMC, 14:10
Balek-suli
- Paramount Network, 14:50
Talán igent mondok
- Filmbox Premium, 15:05
Likvidálva
- HBO3, 15:15
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 15:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A medveember - Vélemények
Asszociáció
Snooker
Mi a jó a horror filmben, avagy mit élvezünk rajta

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Egy fiú bőrönddel aaaaa
Jenny Slate aaaaa

 

Fórum - Ruben Brandt, a gyűjtő - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. VAL P (2021-03-01 14:17.30) aaaaa
Nem csak egy akrobatikus képességekkel megáldott macskának lehet kettős élete. (Nekem legalábbis a Felicoli—Gagnol-féle animációt juttatta eszembe a film képi és mozgásvilága.) A XVII. század két legízesebb brandjának (a vesztfáliai Peter Paulnak és a Leidenből jött van Rijnnek) leszármazottja a hahotafakasztástól a nemes aggódásig terjedő skálán élénk érzelemnyilvánításra sarkalló performanszaival például lázálmait rejtegeti, páfránylevelekkel sem tehetné hatékonyabban.
Amikor egy lurkó zsigerből menekülne a rajzfilmnézés elől, de nemzője erőlteti e tevékenységet, több irányból is rákérdezhet a néző a szereptévesztés miértjére. Eme stratégiával célszerű áthidalni a távolságot, ha túl magas a művészet? Véleményes…
Egy csendes nyárestén lába kél Cleopatra Musée d’Orsay-ben kiállított legyezőjének. Mit ad Isten, az ügyeletes gáncs nélküli grállovag épp ott parkíroz – mintha csak UV-lámpával kivehető kenyérmorzsákat követve került volna a Szajna partjára –, hol a mestertolvaj gépjárműve vesztegel türelmesen, gazdájára várva. Lélegzet-elállító autós és parkour üldözésbe torkollik váratlan találkozásuk.
Hogyan futnak össze a szálak? (Nem úgy, mint a tej.) Miként lép a kleptomán kalandornő és stréber üldözője a rémálmait képtárakban csúcsra futtató performanszié-pszichiáter (és gyakorlatilag a civilizált világ felének az) életébe? Ellentmondást nem tűrő határozottsággal, és megszámlálhatatlan alkotó remekére kikacsintva közben Szinyeiétől Munch-én és Rodinén át Velázquezéig. Megsüvegelendőnek vélem az ötletet, hogy egy kalandos és misztikus (ez a szál, mondjuk, nem túl erőteljes) történetbe ágyaztak a szerzők szerintem száznál is több geget festményekről, szobrokról – képzőművészeti tojásvadászatra invitálva ezzel a nagyérdeműt.
A szereplők fizimiskája – fölös lenne tagadni – eléggé elüt az animációs fősodorban yachtozgatókétól. Többségük ábrázatát szemlélve vagy a legelemibb anatómiai ismeretek hiányát tételezhetjük fel a rajzolókról, vagy fékezhetetlen kreativitást. (Magam ez utóbbi irányába hajlok.) Ellentétben azonban René Laloux hasonlóan groteszk figuráival, az itt felsorakoztatott alakok – legyenek bármilyen torzak is – cseppet sem ijesztőek, lágyan simulnak bele a movie elvarázsolt képi kultúrájába, mely zamatos, egyedi aromájú ízkombinációjával – engem legalábbis – megvett kilóra.


9. Nyolcadik utas (2019-11-29 10:56.15) aaaaa
Kicsit többet akar adni, mint amennyit tud, ráadásul nem láthatunk bele az író-rendező fejébe.
A darab ötletes, képben, zenében egyaránt, a rengeteg utalást meg ember legyen a talpán, aki megérti és követni tudja.
Figyelem! Nyomokban zsenialitást tartalmaz!



8. KicsiRéka (2019-11-15 19:59.04)  
Nagyon szeretem a művészeteket, a festészetet pláne. Na de, amikor az első tíz perc masszív autós üldözés, meg akció, meg mission impossible..utána meg dögunalom pszichológia, akkor elmegy a kedvem tőle annak ellenére is, hogy a grafika tetszett, a behozott műalkotások meg pláne. De ez így...ez így valahogy nem :/ első körben kikapcsoltam, nem néztem végig.


7. PiEzo14 (2019-04-13 20:14.54) aaaaa
A megalkotott képanyag szerintem pedig képzőművészeti tobzódás. A hangtervezés további audiofile élményekért kiált - pár londoni hi-fi bemutató terem még hallani fog róla, ez a legkevesebb garantálható. A soundtrack elemei: indie elektronikától a jazz és new age-en keresztül a klasszikus muzsikáig pazar. A film története? Eh, nem lehet minden tökéletes, de az IMDb-n látható 7.7-es osztályzat magáért beszél. Ennyit tudnék megosztani az érzéseimről az első megtekintést követően.


6. Brekuc (2019-04-13 06:39.23) aaaaa
lehet erre mondani hogy művész film?
a mai időkben, amikor elérhetőek a nagyon jó minőségű animációs szoftverek, ilyet kiadni, és még vállalni is érte a felelősséget, ízlés és igényesség kérdése.
szerintem a film története, és a minősége is pocsék. persze én nem vagyok az a nagy ínyenc, és nem is tudnák jobbat gyártani, de ez tényleg nem sikerült..
ez az ábrázolás mód, egy múzeumban, annak a kis rétegnek, aki eszi a stílust, elmegy egy grafikán, esetleg festményen. de megkedvelni egy lófejű karakter brigádot, szerintem lehetetlen. ki a célközönség?
gyerekek?
művészek?

bármit bele lehet magyarázni ebbe a filmbe...
művészet, kubizmus, thriller, mese vagy valóság..


5. Gyoke (2018-12-30 10:00.57)  
Hú, mi pont tegnap néztük meg, de nekem így elsőre nagyon "tömény", elég zavaros és "elvont" volt, nem igazán értettem, hová is akartak ezzel az egésszel kilyukadni... :D (Mondjuk, ez nem feltétlenül a film hibája! :D)

SPOILER

Mi végül is arra jutottunk, hogy igazából nem is létezett semmiféle Mimi meg rablócsapat meg nyomozósrác, és a rablássorozat sem történt meg, az egész csak Ruben sérült lelkében meg elméjében játszódott le. Csak arra nem igazán jöttem rá, hogy végül is hol léptünk át a fantázia világába és vissza a valóságba... Meg ez a keretes szerkezet, a csigás jelenettel a síneken, is eléggé összezavart.

SPOILER VÉGE

Az biztos, hogy nem egy "egyszernézős" film. Meg, ahogy a moziból kijövet valaki megjegyezte, "Nem Pókember-rajongóknak és a látványos, egyszerű cselekményű akciófilmeket kedvelőknek való". Moziban szerintem csak az nézze meg, aki tényleg nagyon jól ért a művészethez meg a pszichológiához... vagy van alkalma magával vinni egy művészettörténészt vagy pszichológust, vele megbeszélni a filmet, és utána újra megnézni... :) A többiek meg inkább várják meg, amíg kiadják DVD-n... Remélhetőleg lesz rajta egy csomó extra, az ilyen hülye laikusoknak is, mint én... :D (Magyarázó jellegűek leginkább, amikkel érthetőbbé és könnyebben emészthetővé tudják tenni ezt a filmet.)


4. Jorhe (2018-12-11 23:33.40) aaaaa - (válasz Semprini 2. hozzászólására)
Én nem tudtam és nem is akartam elvonatkoztatni a groteszk küllemű szereplőkön és nagyon élveztem, hogy nem csak "elrajzolásnak" állították be, hanem bizonyos szereplők absztrakt megjelenésének külön szerepe, vagy jelentése volt (pl a kétdimenziós betörő).


3. Langelus (2018-12-07 12:58.43)   - (válasz Kirschakos 1. hozzászólására)
Avantgárd, azon belül is főleg kubizmus.



2. Semprini (2018-11-21 08:01.46) aaaaa
A magyar animáció, illetve elsősorban a rajzfilmgyártás valaha nagy hírnévnek örvendett. Dargay Attila, Jankovics Marcell, Nepp József vagy Ternovszky Béla munkássága adta meg elsősorban a rangját, de a kisebb nevű mesterek is kivették a részüket belőle. Az utóbbi 2 évtizedben nem túl sok minden történt, hogy ez a hírnév fennmaradjon, vagy ha lehet, még jobban emelkedjen. Ternovszkyék
pl. folytatták a Macskafogót, ami szerintem speciel nem volt annyira rossz, mint amennyire szidják, de ha őszintén nézzük, azért eléggé méltatlan volt a mára már kultikussá vált első részhez. Jankovics Marcell pedig megcsinálta a sok-sok éven át húzódó Az ember tragédiája-feldolgozását, hát az is elég vegyes visszhangokat váltott ki. Dargay és Nepp József pedig már sajnos eltávozott közülünk.
Most azonban mintha megint kicsit felkavarta volna valami az állóvizet. Milorad Krstic, az általam eddig ismeretlen, de már jó ideje hazánkban élő és alkotó művész rendezésében napvilágot látott egy merészen egyedi és újszerű, leginkább talán a noir-krimi-akció műfajba sorolható rajzfilm, a Ruben Brandt a gyűjtő.
Néhány előzetes véleményt és kritikát elolvasva kicsit félve ültem be a Művész moziba, mert annyira dicsérték, hogy attól tartottam, ebből orbitálisan nagy csalódás lesz. Ráadásul a filmből előtte már láttam pár képet illetve megnéztem egy trailert is, és hogy őszinte legyek, a figurák nem voltak épp megnyerőek számomra, plusz még a főszereplők hangjai sem épp a kedvenc színészeim közül kerültek ki, hogy finoman fogalmazzak.
És mindezek ellenére a film tetszett! Persze beletelt jó pár percbe, mire megszoktam a fura látványvilágot, a helyenként Picasso-festményekre emlékeztetően elrajzolt, teljesen abszurd szereplőket, és egyre inkább a sztorit figyeltem, meg lekötött a szépen meganimált háttér, illetve egy-két egészen briliáns akciójelenet (hogy mást ne mondjak: nem is egy remek autós üldözés van a filmben!)A másik, amire már előre felhívták a figyelmemet, ezért külön igyekeztem odafigyelni, hogy szinte minden egyes snittben el van rejtve valamilyen képzőművészeti vagy egyéb kulturális utalás, esetleg zenei reminiszcencia, aminek olykor külön jelentése is van. Jó néhányat már elsőre sikerült kiszúrnom, de biztos vagyok benne, hogy minden egyes újabb megnézéskor újabbakat fogok majd felfedezni.
Szóval ezt a filmet szerintem látni kell, de nem fog mindenkinek bejönni a vizuális stílusa, akik viszont el tudnak vonatkoztatni a kétorrú, kétarcú, háromszemű, vagy kétdimenziós szereplők látványától, azok jól fognak szórakozni. Képzőművészet-kedvelőknek pedig egyenesen kihagyhatatlan alkotás!
Részemről várom a DVD-megjelenést, lehetőleg sok extrával! Csak ajánlani tudom mindenkinek.
8/10


1. Kirschakos (2018-11-15 16:06.50)  
Kétségtelenül érdekesnek tűnik, de akkor sem értem, miért nem lehetett az embereket normális stílusban megalkotni, hogy ne legyenek ilyen lófejűek. Olyan, mintha hibrid lények lennének, ami elég zavaró. Már az előzetes hangulatából is kizökkentett ez.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2021-03-01 14:1710 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk