Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Az elveszett város
- Mozi+, 13:00
Feledés
- HBO, 13:10
Lagzi-randi
- Mozi Klub, 13:45
Az utolsó léghajlító
- Moziverzum, 13:50
Rubinvörös
- Film Mánia, 14:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Hegedűs D. Géza (71)
Breckin Meyer (50)
Dariusz Wolski (68)
Traci Lords (56)
Ned Bellamy (67)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A Föld utolsó órái - Vélemények
Ninja Kamui (sorozat) - Vélemények
Barbár (2022) - Vélemények
Sasha Jackson - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ihletett ünnep aaaaa
Jeremy Renner aaaaa

 

Temo hozzászólásai

Ugrás Temo adatlapjára


A végzet ereklyéi: Csontváros - Vélemények

2014-01-18 01:25.16
Én sajnos csak addig láttam, amikor kiderül, hogy J. S. Bach is "Shadowhunter" volt... Ilyen izmos butasághoz már régen volt szerencsém.
Kérem vissza azt az 50 percemet, amit elvett tőlem ez a "film". :D
A könyv biztosan jobb lehet, ahogy írjátok, de sajnos szinte mindig van mit olvasnom, talán majd egyszer, ha már nem lesz szükségem az agyamra.


Ben Hur (1959) - A legjobb jelenet

2014-01-15 11:28.11
5. Még egy jelenet utólag: az a rövidke kép a kocsihajtás és Messala halála után, amikor Judah egymaga kilép a fényre, az üres arénába. Csak a homokot és a kiüresedett lelátókat látjuk, meg őt, ahogy kisétál. Valamiért ez a kis jelenet is nagy hatást tesz rám.


2014-01-15 11:16.48
1. Az egyik kedvenc jelenetem, amit már itt Ti is sokan említettek, amikor Jézus vizet ad Judah-nak. Mindig elképeszt, ami itt lejátszódik érzelmileg a római tiszt arcán. Zseniális.
2. A másik nagy jelenet szerintem, amikor Judah a leprások völgyében a szikla mögül hallja anyját és húgát, és belemarkol fájdalmában a sziklába. A zene és a kép ott szinte összeforr.
3. A záró képsorokat is nagyon szeretem. Amikor Krisztus halálakor elsötétül minden, és dübörög a föld. Nemrég szerencsém volt egy komolyabb házimozis hangrendszeren is megnézni a filmet, hát ott a hang is nagyon rátett az amúgy sem mindennapi élményre, amit a kép ad. Aztán különösen tetszik az a beállítás, amikor alulról-hátulról látjuk Jézust a kereszten a szakadó esőben, háttérben a sötét és komor éggel.
4. Még egy jelenet jut eszembe, amelyet nagyon szeretek: Ilderim Sheik sátrában, mikor már éppen mindenki nyugovóra térne, egyszer csak Balthasar megszólítja Judah-t, és egy mondattal leleplezi Messalával szembeni (gyilkos) bosszúvágyát. Nagyon szépen felépített monológot mond ekkor Balthasar Jézusról és a kereséséről. Mindig elbűvöl, ahogy mondja: "Talán pásztor, kereskedő vagy halász. Talán éppen itt áll egy kapualjban." (Bocsánat, ha nem pontosan idéztem!)


A hobbit - Smaug pusztasága - Vélemények

2013-12-23 10:02.47
Sajnos nem tudtam csak jó érzésekkel eljönni a moziból tegnap. Bevallom, csalódott vagyok. Az első rész nagyon tetszett, azt mondanám, minden tekintetben: karakterek, hangulat, zene, látvány, és mindezek alapján valahogy nem ilyen folytatásra számítottam.

Mindenképpen szeretném megnézni még, de első megnézésre nekem nagyon hosszúnak tűnt, vontatottnak és valahol fárasztott. Tauriel és Legolas éppenséggel nem volt rossz, sőt egészében a könyvtől való eltérések és hozzáköltések sem voltak annyira bántóak mint a CGI. Tele van vele a film, és biztos csak én vagyok földhöz ragadt, de nekem ez illúziót rombol. Nem azt mondom, hogy a CGI megöli a mozit, mert a jól megcsinált még életben is tartja. Itt azonban voltak olyan részletek, amelyek egyből eltávolítottak a film világától, például a Bolgot üldöző Legolas CG-lova, vagy amikor a szereplők a Bakacsin-erdőhöz érkeznek - ott szinte minden rossz volt a talajtextúrától kezdve...
A zene nem domborodott ki, Shore-tól valahogy egy kicsit többet vártam volna. A Gyűrűk Ura és a Hobbit 1. zenéi mind jellegzetesek, de itt valahogy nem volt egy emlékezetes dallam vagy egy sajátos, csak erre a részre jellemző téma.

A hordós üldözésnél pedig van néhány bevágás erejéig egy-két POV-jelenet hordóra szerelt vízálló kamerából. Nekem ezek a részek totál filmen kívüli élménynek hatottak, szinte azonnal kirántottak a film világából.

Smaug tetszett, de a magyar szinkron borzalmas hozzá. Tetszettek a cameo-k (főleg P. Jacksoné). Martin Freeman is nagyon jó választás volt mint Bilbó (az első részhez képest még többet ad itt), de kevés időt tölt a vásznon. Ha Beorn számára csak ezt a kevéske időt szánják az alkotók, amennyit ténylegesen kapott, inkább Bilbónak és a törpöknek adtam volna a vásznat. Általában kicsit távolibbnak éreztem a törpök csapatát, mint az első részben. A sok mellékszál még ha nem is háttérbe, de kicsit mintha periféria felé tolta volna el őket.

A Dol Guldur-részek nagyon tetszettek, mint ahogy Tóváros és az ottani karakterek is. Bard jó volt, sőt az egyetlen mondanivalóját tekintve is emlékezetes rész számomra hozzá kötődik. Nevezetesen, nagyon tetszett, ahogy a film a közös balsorsot bemutatja. Ember és törp is külön megénekelte Smaug támadását, mindenki hibáztat valakit, mindenki keresi az okokat és másként, máshogy emlékszik a múltra. Ez nagyon tetszett.

Mindent egybevetve kicsit gyengébb ez a rész a megszokottnál, de azért várom a befejezést.


Vadászat (2012) - Vélemények

2013-12-01 11:00.12
Hatalmas film, úgy két napja láttam, de azóta dolgozik bennem. Nem akarom ismételni az előttem szólókat, mert sok mindenben egyet értek velük a mű kiválóságáról (erős karakterek, rendezés, és persze Mads Mikkelsen). (A továbbiakban vigyázz: SPOILER!)

Ami miatt nagyon tetszett még, hogy egyszerre dolgozik a film személyes dimenzióban, látjuk az egyes emberek küzdelmeit, belehelyezkedhetünk a nézőpontjukba, érezzük Lucas fájdalmát, felnézünk rá, kiemelkedik, és közben szinte (legalábbis számomra) alig észrevehetően, szinte átmenet nélkül érződik a teljes közösség dinamikája. Nem derül ki, hogy mekkora közösségben játszódik a történet, de nekem végig volt egy bezártságszerű, fullasztó érzésem, főleg a templomban, vagy a boltban. Csak kis közösségekben bírhat szerintem büntető erővel, ha valaki nem vehet többé árut a boltban. Az egész közösség félelmetes volt, ahogy kézbe vették a büntetést, ahogy "igazságot" szolgáltattak, és barátok kezet emeltek barátra. Az egész film lavinája, kezdve a kislány füllentésével, a pszichológus (szerintem) sugalmazó kérdéseivel azt az érzést is kiváltotta bennem, hogy ha már "vadászatot" jelent a film címe, akkor itt most az emberek levadásznak valakit, és csak a lehetőségre várnak. Hogy miért? Talán a saját frusztrációjuk, problémáik végett, nem tudom.
Kiemelek még egy jelentet, ami nagyon erősen nyomot hagyott bennem: amikor a kislány Szenteste aludni próbál, és bemegy hozzá az apja, az ajtóban álló férfi sziluettje mintha mindig változna vágásonként. Ez nálam felerősítette az egész film alatt bennem bujkáló gyanút, hogy mi van, ha az apa, vagy más család közeli fiú, esetleg férfi molesztálja őt? Szóval igen, nagyon erős a téma, tabukat súrol, sokszor beléjük is hajt.
Nagyszerű film, és záró gondolatként Lucasról mondanék még el annyit, hogy végig nagyon erőteljes jellemként állt előttem a film folyamán, olyan ütéseket tűrve és viselve el, amelyet sokan nem bírnának, és a film utolsó jelentében, amikor összeroskad könnybe lábadt szemmel, azt éreztem, hogy ez az erős, felvértezett ember is összeomlik ott és akkor; azt éreztem, hogy a vadászat nem ért véget, és Lucas olyan szarvas marad mindig is, amelyet ott az utolsó jelenetben áhítattal néz. Számomra ez adta meg a film végső drámáját: az erőteljes férfi, aki akár győzhetett is volna, végül, egy év után, összeroskad.
Vadászat.


Nyers vegyes és galagonya virágpor

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk