Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az atya
- Viasat Film, 01:50
Kandahár
- Filmbox Premium, 01:50
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Gyilkosságra fókuszálva
- Film4, 02:00
Volt egyszer egy Mexikó
- AMC, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Emmanuelle Devos (60)
Kenan Thompson (46)
Francoise Fabian (92)
Lenny Venito (55)
Sally Phillips (54)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rock zene
2022-es választás
Jon Bon Jovi - Vélemények
A mumus - Vélemények
Tippjáték (Foci)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Átlagemberek aaaaa
Freya Allan aaaaa

 

Zsilly hozzászólásai

Ugrás Zsilly adatlapjára


A Grand Budapest Hotel - Vélemények

2014-05-08 18:42.25
A stáblista erős, de - hogy valójában értékelni tudd - kell hozzá történelmi ismeret, olvasottság (Stefan Zweiget sem árt ismerni ) és intellektus. Történelem mese-formában .


2014-03-20 21:06.30
Ma láttam: bűbájos film , 111 perc mosoly, melyet 1-1 nevetés szakít meg. Pedig a téma halálosan komoly - ez kergette halálba a kiváló osztrák novellistát Stefan Zweiget - a fasizmus Közép-Kelet Európában. A rendezés meseszerűen dolgozza fel az eseménydús történetet, helyenként szinte marionett-szerű mozgás elemekkel. Aki számára ez átélt valóság, az tudja érzékelni, hogy Wes Anderson milyen érdekes és kiváló rendező és Ralph Fiennes milyen fantasztikus szinész, aki a dráma és különböző gazember- gyilkos-gonosz Isten- tragikus hős szerep után lubickol ennek a kedves csibésznek a szerepében. Éppen a film hangulata az, ami megfogott. Még fogom látni.


Ralph Fiennes - Vélemények

2014-01-02 14:16.06
Nem hihető! Az AIDS elég gyorsan végez a beteggel és a szellemi működést sem segíti elő az immunállapot hanyatlása. Mindenesetre nem ebben az állapoptban szoktak az emberes új szakmát próbálni. Márpedig Ralph most készített egymásután 2 filmet. A Coriolanust láttam is: méltó Shakespeare-hez, a téma Balkánra telepítése nagy trouvaille és a szinészvezetése, a figurák értelmezése is remek, nem szólva az általa játszott címszerepről ami elsöprő erejű, színes, fantasztikus alakítás, egyike a legjobbjainak.


2011-01-12 00:47.55
...és megkapta? Nem!!!
A tehetségek és teljesítmények díjazása ott sem divat, főleg ha az illető férfi (és a zsűriben is ők csücsülnek) és ha netán a szinész még szexi is véletlenül ... még csak nem is reménykedhet. A rajongók sem.


Bernard és Doris - Vélemények

2009-06-04 20:49.13
Én el vagyok ragadtatva ettől a filmtől. Egyrészt egy igaz történet sajátos interpretációja, másrészt nem folyik benne patakokban a vér (jó-jó...ketchup), sőt még egy revolverdörrenést vagy géppuska-ratatát sem hallani és az autót sem üldözésre használják. Viszont emberi kapcsolatokról szól két csodálatos szinész pas-de-deuxje. Különösen Ralph Fiennestól voltam elbűvölve, ahogyan ez a nagyon maszkulin szinész szemünk láttára alakul át nővé először lélekben és végül fizikailag is. Az egész olyan szomorú és egyben egy kicsit komikus is. Semmit nem használ fel a rutin homoszexuális ábrázolások eszköztárából, mindent belülről hoz, és az alakítás olyan sokrétű, ahogy nála megszokhattuk. Hiányoltam a nevét (és Sarandonét is) a díjkiosztásokon.


A hercegnő (2008) - Vélemények

2008-11-08 20:31.24
Azu elgépelésekért bocsi. Nem találom a szavazás helyét de a maximálisra szavazok (+++++)


2008-11-08 20:28.59
Kb. 10 napja láttam Londonban , nagyon érdekes film igen szép kiállítású és elsörangú a szinészi játék, elsősorban Ralph Fiennes-é aki -ahogy az angolok mondják - "ellopta a filmet". Félelmes. mélyen emberi karaktert formál az egyébként a forgatókönyvben gátlástalan csirkefogóként abrázolt Herceg alakjából. (A könyvben (Amanda Foreman: Georgiana Duchess of Devonshire) nincs erről szó: ott megmutatták emberi viszonylatait is: mindig törlesztette felesége elképesztő néretű kártyaadósságait, aki majdnem tönkrevágta Anglia leggazdagabb uradalmát. A film kicsit felmenti Georgianat, akit Knightley szenvedéllyel szépen megformálva alakít, bár Fiennes emberábrázolásának mélységét, bonyolultságát nem éri el, talán még kevés hozzá a szinészi eszköztára is, hiszen csak 23 éves.
Emellett Fiennes nem szégyenli elcsúfítani magát, ha a szerep ezt kivánja: görög szoborra emlékeztető alakját alma-típusú elhízottá formálja, hogy azt a félelmes jelenetet, mikor leteperi a feleségét, hogy az fiú örököst szüljön neki, minél visszataszítóbbá tegye. Ugyanakkor azt is eljátssza, hogy "bűne a koré, mely szülte őt". Az utolsó szomorú mondat ("Milyen jó dolog ilyen szabadnak lenni" - mondja játszadozó gyermekeit nézve és Georgiana karját fogva)után majdhogynem megbocsájtunk neki, de legalább is megértjük.


Ralph Fiennes - Vélemények

2008-10-10 20:45.22
Miért hallgattatok el, lányok? mert feltételezem hogy azok vagytok. Most még csak a God of Carnage-ről tudok mesélni annak, akit érdekel, de októner végére már Oedipusban is offé leszek! Sőt, reménykedem a Duchess-ban is.


Harry Potter és a Főnix Rendje - Piton a jó vagy a rossz oldalon áll?

2007-08-03 21:30.04
Piton? Olvasd el a Félvér Herceget - megtudod.


Harry Potter és a Főnix Rendje - milyen volt a film?

2007-08-03 21:21.05
Jó! Ennek főoka, hogy a szereplők - és elsősorban Dan Radcliff - filmről filmre jobbak. Harry figurájában Radcliff igen szépen ábrázolja a felnőttéválás nem könnyű folyamatát, érzelmei hitelesek,humora, bája van. Szereplőtársaival jók a kapcsolatai, az alakítás tisztán értelmezett szituációkból tevődik össze. Előreveti egy érzékeny okos szinész lehetőségét.
A könyvet nem olvastam, de a film önmagában is érthető, jó ritmusú, érdekes. Egíetlen kifogásom, hogy Voldemortot (a fantasztikusan félelmes, hátborzongató alakítást nyújtó Ralph Fiennest) még a Tűz Serlegében látottnál is rövidebb ideig látjuk, pedig az egész sorozat lényege a két ember közti kapcsolat, gyűlölet, harc. Ez adja az egész mű drámai konfliktusát, katarktikus hatását. Ettől egyre izgalmasabb az egész, bár néha a pszichohorror határát súrolja.


Barbra Streisand - Vélemények

2007-08-03 20:23.32
Remek szinész és énekes! (inkább vonzóan csúnya, mint szép.


Ralph Fiennes - Vélemények

2007-05-24 17:44.01
Kedves Brigi 0117!Kérlek, írd meg, hogy lehet hozzájutni a "Chumscrubber"-hez? A többit láttam és meg is van valamilyen formában .Köszi, Zsilly'


A kétarcú asszony - Vélemények

2007-05-12 21:33.01
Ez volt Greta Garbo utolsó filmje - ennek relativ sikertelensége miatt hagyta abba a filmezést 37 éves korában. Kár volt, annyira nem volt rossz ez a film, az akkori átlagnak bőven megfelelt. Garbo visszavonulásával vrsztett a filmművészet.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk