Spirulina + Chlorella 500 mg tabletta rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A vílágítótorony őrei
- Filmbox Extra HD, 07:10
Nem beszélek zöldségeket
- Moziverzum, 07:10
A szív hídjai
- Viasat Film, 07:25
A cég
- Mozi+, 07:30
Z, a hangya
- HBO2, 07:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Made in Italy aaaaa
Aubrey Plaza aaaaa

 

Coldey hozzászólásai

Ugrás Coldey adatlapjára

1 2 3 4

Leonardo DiCaprio - Vélemények

2013-01-23 11:52.41
Kijárna már neki az Oscar szobrocska. 2006 óta folyamatosan a legmagasabb színvonalon teljesít, a Tégla, a Véres Gyémánt, a Hazugságok hálója, a Viharsziget, az Eredet és csúcspontnak a Django elszabadul. Mi ez, ha nem sikersztori?


Django elszabadul - Vélemények

2013-01-23 11:47.32
Ez a film Tarantino egyik legvéresebb, legelvetemültebb alkotása. Helyenként ironikus, sokszor vicces, tarkítva a Tarantinora oly jellemző abszurd, tökéletesen megírt párbeszédekkel. A film csúcspontja a Candylandben rendezett vacsora, ahol szinte tapintható a feszültség. Leonardo DiCaprio (a Viharsziget és a Tégla után) ismét óriásit alakít, piszok jól áll neki ez a "főgonosz" szerep, Samuel L. Jackson egyetlen pillantásában annyi gyűlölet van, hogy elképesztő, az ő szerepét senki más nem lett volna képes jobban eljátszani és Christoph Waltz is nagyon odatette magát. Különleges, érdekes, profi alkotással van dolgunk, amelyhez még a szinkront is eltalálták. 5*


Django elszabadul - Vélemények a Django szinkronjáról

2013-01-23 11:42.37
A szinkron 99%-os. Az 1 %-nyi hiba Tarantino mester szinkronhangja, amelyet Alföldi Robertának "köszönhetünk". Iszonyatos melléfogás, kicsit sem passzol. A többi valóban átlagon felüli.


A hobbit - Egy váratlan utazás - Vélemények

2012-12-18 01:43.25
Jah és Orlando Bloom nem szerepel a filmben, akármit is ír a Filmkatalógus.


2012-12-18 01:42.49
Nyomokban spoilert tartalmazhat. Esetleg. Talán. :D

Nekem is sikerült megnéznem a filmet. Nagy várakozásaim nem voltak, mert a Gyűrűk Urához hasonló szintű trilógiát nehéz csinálni, de még így is sikerült csalódnom. És nem pozitívan. Előre leszögezem, nem olvastam a könyvet, így csak a filmben látottak alapján tudom megítélni az eseményeket. Kezdődött a sárkány érkezésével.Aki történetesen rajong az aranyért. Hogy miért? Fogkefét vesz rajta? Ki érdekel? Végül is csak a fő konfliktusról van szó a filmben. Nem tartozik a nézőre, tök "logikus".

Számomra a Bilbó házában játszódó részek végtelenül vontatottak, helyeként már unalmasak voltak, nagyon nehezen akart beindulni a cselekmény. Ezért nem kárpótol még az amúgy lenyűgöző képi megjelenítés sem. A 13 törpe jelenléte sajnos lehetetlenné tette, hogy részletesen megismerhessük őket, így a Gyűrűk Urához hasonló, jól kidolgozott, szerethető karakterekről (Aragorn, Legolas, Gimli) ne is álmodjon senki. Először akkor hördültem fel magamban, mikor a Gyűrűk Urában még csak hörgő-morgó trollok itt már önmagukhoz képest egészen komoly eszmecserét folytattak. Az egész hozzájuk kapcsolódó jelenetsor inkább szánalmas és parodisztikus, mintsem élvezhető.

Hasonló érzésem volt a koboldok föld alatti birodalmában. Semmi félelmetes, irtózatos nem volt bennük. A film mélypontját azonban számomra a hegyek bokszmérkőzése jelentette, amikor szívem szerint tüntetőleg kivonultam volna a teremből. Nem értettem. Ezt tényleg ugyanaz az ember írta, aki a Gyűrűk Urát? Ugyanabban a világban járunk? És ugyanaz csinálta ezt a filmet is? Mintha egy Gyűrűk Ura paródián lettem volna azokban a percekben. Arról a tökkelütött barna mágusról, aki sündisznódoktor is egyben, már nem is szeretnék írni.

A negatívumokhoz sorolnám még a film végét, az utolsó csatát, s azt a szerencsétlenkedést, plusz a logikátlanságokat, amiket ott láthatunk. Egy életében kb. először kardot fogó hobbit majd csak úgy simán legyűr egy harcedzett orkot. Logikus, mi? A sasos sztori meg már lerágott csont. Hogy a törpvezér ráadásul kvázi visszajő a halálból, az meg durván rontja a film hitelességét, mint minden hasonló "happy end". Ebből a filmből nagyon hiányzik a dráma, amit a Gyűrűk Urában Gandalf (feltételezett) és Boromir elvesztése okozott.

Hogy valami dicsérőt is írjak, a Gollam-Bilbó párbeszéd és az ahhoz kapcsolódó 10-15 perc a film legélvezetesebb, "leggyűrűkurásabb" része. Gollam maximálisan hozza, amit várhatunk tőle és ezen a ponton remekül vannak megírva a szövegek is, ami nem jellemző a film egészére.

És ha ez még nem lenne elég, az egész film kísértetiesen hasonló szálon fut, mint A Gyűrű szövetsége. Mintha csak egy alternatív verziót láthattunk volna. De sajnos nem. Akkor biztosan nem ezt valósítják meg.


15 perc hírnév - Vélemények

2012-11-05 23:51.32
Jobb ez a film, mint az átlagából várni lehetne. Izgalmas, meglepő (De Niro karakterének korai halála) és elgondolkodtató. Én nagyon jól szórakoztam, ez nem mindennapi alkotás volt.


Boszorkányvadászat - Vélemények

2012-09-16 20:29.48
Ron Perlman jelenléte egyébként üdítően hat.


2012-09-16 20:27.11
Nem számítottam jó filmre, Cage-től mostanában nem nagyon látni ilyesmit, ehhez képest a film a hangulata és a kevés üresjárat miatt lekötött, noha a legtöbb jelenetnél előre lehetett tudni, hogy mi fog történni. A szokásos hollywoodi kliséket eldurrogtatja ez az alkotás is, de a jól átadott sötét hangulat és a korlátozottan szórakoztató jellege miatt megkapja tőlem a 3 csillagot.


A Kaptár: Túlvilág - Vélemények

2011-03-25 00:05.42
Látta valaki ebben a részben Sienna Guillory-t? Mert én nem... nézzem meg újra?


2011-03-24 23:51.38
Sok bőrt lehúztak már erről a sztoriról és még fognak is, de nekem az a véleményem, hogy ez a rész még mindig nem volt olyan rettenetes. Jó, az elsőhöz képest lényeges a visszaesés, de a második rész óta stagnál a dolog. Szerintem ebben a sztoriban ennyi van. A legjobb a témában a 28nappal-héttel később.


Halálos kitérő 3. - Vélemények

2011-03-24 23:49.35
Szerintem nem volt ez annyira vészes. Pl. a Sziklák szeme 2 szerintem gyengébb ennél.
A történet nem nagy valami, de mégis, mit lehetne még ide kitalálni, hogy izgalmasabb legyen? Úttörő tábort szervezzenek az erdőbe?
A szereplők sablonosak, tipikus amerikai tucatfilm, de egyszeri szórakozásnak megteszi, igaz, az első résztől jócskán elmarad.
Hassanért kár, kaphatott volna jobban kidolgozott karaktert is.


Gru - Vélemények

2010-11-05 22:39.01
Ez egy nagyon szórakoztató film, csak ajánlani tudom mindenkinek!


Játsz/ma (1997) - Vélemények

2010-10-09 12:48.52
Tipikus, Fincherre jellemző sötét, komor helyszínek, érdekes sztori, a végén a csavarral, a színészi alakítások is hozzák, amit kell. Egy erős négyest adok erre a filmre.


Freddy halála - Az utolsó rémálom - Vélemények

2010-10-09 12:33.58
Borzalmas... Önmagában nem adnék rá kettest, annál azért jobb, de mivel ez a Rémálom sorozat hírnevét rombolja, így büntetnem kell. Minden kritika, bosszantó hiba ellenére az előző 5 résznek mind megvolt az a lebilincselő, borzongató Elm utca hangulata... Na ennek már nincs. Freddy sem az igazi már, a humora is gyengült, a magyar szinkronról nem is beszélve (Reviczkyvel elveszti az utolsó félelmetes jellegét is, inkább ZimmerFeri ugrik be róla). A Freddy-vers magyar fordítása már fényévekre van a korábbi részekben megszokottól.

Nem kötött le ez a rész, szánalmas próbálkozás volt, s nem méltó befejezése ennek az amúgy nagyszerű sztorinak.


Rémálom az Elm utcában 5: Az álomgyerek - Vélemények

2010-10-09 12:28.55
Nagy visszaesés a szenzációs 3. rész és a szintén élvezhető 4. után. Ott kellett volna befejezni, itt már az alapötlet gyenge, a film vége pedig nevetséges, valahogy mindig a végét sikerül nagyon elbutáskodni (ez egyébként a 3-ra is igaz volt).


Rémálom az Elm utcában 4. - Az álom ura - Vélemények

2010-10-09 12:26.44
Ez a rész még jó, megfelelő arányú benne a humor is.


2010-10-04 00:12.58
A 3-ban még az általad említetten kívül jó duma, amikor a srácot a nyelvek kötik az ágyhoz és Freddy megkérdezi: "Nyelvi nehézségek?" :D

A 4-ben ugyanennek a srácnak ezt mondja, mielőtt bele nem folytja az ágyból képzett medencébe. "Össze ne nedvesítsd az ágyadat!" :D


2010-10-03 00:15.17
Nekem ez a rész is bejön. A 2-nél sokkal jobb. Freddy dumája meg egyenesen zseniális. "Nemcsak a kaja halálos, de a kiszolgálás is" Kitűnő a szinkronja.


Rémálom az Elm utcában 3. - Vélemények

2010-10-01 15:48.52
Nagyon jó alkotás. Végre visszatért az első részben megszokott koncepcióhoz és már rögtön az elejétől fogva izgalmas. Az effektek mérföldekkel jobbak, mint az első részben, Freddy csúnya, ahogy kell, a poénok ülnek ("ideje, hogy benne legyél a TV-ben"; "nyelvi nehézségek?")Nekem még jobban is tetszett, mint az első rész, Patricia Arquette telitalálat, ahogy Langenkamp kisassony is.

A film zenéje szót érdemel, itt ki kell emelni a Dokkent, amelynek két dala is feltűnik a filmben (az Into the fire és a végén a Dream Warriors), s összességében, ha nem lett volna az a bugyuta csontvázas, ásós jelenet, azt mondanám, hogy 5*os a film. De ott a rendezőnek vélhetően elgurult a gyógyszere. Nagy kár...


Rémálom az Elm utcában (1984) - Vélemények

2010-09-26 23:47.24
Mindenesetre a sztori, Freddy Krueger karaktere és az a kellemes borzongás, ami körüllengi a filmet, az mindenképp kultikussá teszi.


Rémálom az Elm utcában 2. - Freddy bosszúja - Vélemények

2010-09-26 23:45.54
Látványban jócskán az első fölé nő, Freddy is ocsmányabb, de nincs benne az a különös borzongás, mint ami az elsőre jellemző volt. Egyszer meg lehet nézni, de ha önmagában állna, egy sima B kategóriás horror lenne. Így meg egy olyan folytatás, ami sokat nem lendít előre a sztorin, pláne, hogy itt nem is az álmokban történik a mészárlás.


Rémálom az Elm utcában (1984) - Vélemények

2010-09-23 21:46.20
Mai szemmel, mai fiatalként, a mai horrorokon "szocializálódva" egyáltalán nem félelmetes, inkább mulatságos, de értem, hogy akkoriban miért szerették. Az ötlet nem rossz, mégha óriási bakik is vannak benne. Pl. mikor Glent beszívja az ágy, hogy lesz hirtelen 50 liter vére a normális 5 helyett? A másik meg, hogy a lány egymaga percek alatt olyan csapdákat barkácsol, hogy bármelyik ezermester megirigyelné.


A Kaptár: Túlvilág - Vélemények

2010-09-04 16:37.46
Nagyon sablonosnak tűnik a sztori a leírás alapján, maximum az általam nem kedvelt 3D elemek dobhatják fel ezt a filmet. Kár már tovább csűrni-csavarni, volt 3 egészen jó rész, innen már csak lefelé visz az út. De ne legyen igazam!


Hazugságok hálója - Vélemények

2010-09-02 22:57.57
DiCaprioban rengeteg lehetőség van, ez kiderül ebben a filmben is. Szinte bármit képes eljátszani (nem is akárhogy), a legjobb rendezőkkel dolgozhatott már eddig is együtt (Ridley Scott, Christopher Nolan, Martin Scorsese), nagyon érik neki már valami komoly elismerés. Az Eredetben is szenzációs volt, bár ott annyira komoly az alapötlet és jó a forgatókönyv, hogy nála rosszabb képességű színész is le tudta volna hozni azt. Ha valami nem volt egyszerű szerep, az Teddy Daniels, a Viharszigetben.


The Expendables - A feláldozhatók - Vélemények

2010-09-02 22:26.12
Imádom a Taken-t, de az speciel tele volt hihetetlen elemekkel. Egy ember vert szarrá egy kisebb hadseregnyi embert. Persze, hajtotta a lányának a megtalálása...


A bombák földjén - Vélemények

2010-09-02 22:17.52
Nekem tetszett ez a film, nem egy végig feszes, töltényhüvelyben gázolós akciófilm, hanem egy komoly mondanivalóval rendelkező dráma. Ennyi pénzből meg aztán pláne rendkívüli. Érdemes megnézni.


Ragadozók (2010) - Vélemények

2010-09-01 22:16.31
Megnéztem én is, s nem csalódtam benne, bár sokaktól hallottam, hogy számukra óriási csalódás volt. Az alapötlet nem rossz, a helyszín (mely egyértelműen az első rész hangulatát próbálja visszaadni) jól sikerült, mondhatni szép, a szereplők megállják a helyüket, Brody sikeresen abszolválta a szerepet, nem okozott kellemetlen perceket. A történet viszonylag egyszerű (melyeket apróbb csavarokkal próbáltak meg bonyolítani, több kevesebb sikerrel), a szereplők nincsenek igazán kidolgozva (dehát az eredeti Ragadozóban sem volt ez másképp), némi hangsúlyt fektettek a Brody által alakított zsoldos egyénieskedő felfogására, de túlzásba nem vitték. A szinkronja tűrhető volt, a ruszki pasas magyar hangjának elismerésem, jól csinálta.
Ami miatt ez a film nálam négyes, hogy nem adott semmi újat számomra, volt néhány jelenet, amely pl. egy az egyben idézte a kultikus első részt. Az aláfestő zenék átmentése jó ötlet volt, a film zárképsora után felcsendülő nóta pedig nálam szintén jókora hatást ért el (ugye emlékszünk, mi szólt anno Schwarziék helikopterén?)Összességében tehát a Predator szériának nem kell szégyellnie a legújabb tagját, de azért távol állt ez a darab az első résztől, de még a másodiktól is.


Hannibál ébredése - Vélemények

2010-08-25 00:55.11
Ha önmagában állna a film, 4-est adnék rá, de sajnos vajmi keveset ad vissza abból, amiért tiszteljük Hannibal Lechtert. Semmi kiugró színészi teljesítmény, egyetlen érdekes párbeszéd sincs, amely adna valami pluszt...


2010-08-25 00:46.38
Nem rossz előzménynek, de hiányzik belőle az az igazi Hannibal-feeling. Hopkins hiánya érezhető, a gyilkosságok sem annyira teátrálisak és ötletesek, mint a Hopkins által alakított részekben, sok esetben öncélúnak éreztem benne a durvaságot.


Parajelenségek - Vélemények

2010-08-20 00:41.50
No, megnéztem én is, s a várakozással ellentétben, nem igazán nyűgözött le. Ettől még a Rec is jobb film volt, legalábbis több élvezetes percet tartogatott.
SPOILER ON!

Ebben a filmben a rendkívül nehézkes, hosszadalmas felvezetés mellett egy rendkívül idegesítő és buta lánnyal is rendelkezünk, de ez még nem lenne baj, tudván, hogy amerikai filmről van szó.
Azok, akik elhiszik, hogy ez valódi dokumentáció, azoktól kérdezem, hogy milyen az a szellem/démon (nem vagyok szakértő), amely akkor kezd durvulni, mikor a ház ura végre beszerez egy kamerát. Előtte hogyhogy nem virgonckodott ilyen szinten?

Egy-két izgalmasabb jelenettől eltekintve (ami a moziban hatásosabb lehetett hála a hanghatásoknak) ez a film nem ad semmit, néha Micah dumáján el lehetett mosolyodni, de ez volt maximum. A hitelességét a végén dönti totálisan romba a film, mikor Casper belevicsorít a kamerába, mintegy üdvözli a nézőt és megköszöni, hogy elpocsékolt ca. másfél órát az életéből. SPOILEr OFF
Hatásvadászat, nem több, valaki megint szarrá kereste magát rajta.


1 2 3 4

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk