Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A Thunderman család visszatér
- Nickelodeon, 12:15
A kiütés
- Film+, 12:45
Világot látok
- Paramount Network, 12:50
Az aszfalt királyai
- Mozi+, 13:40
Boldogító igen, vagy nem
- Film Mánia, 13:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
- Filmes Sámánok Rendje -
Meseautó (2000) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Star Wars I. rész - Baljós árnyak aaaaa
Sidney Lumet aaaaa

 

Coleman hozzászólásai

Ugrás Coleman adatlapjára


Anthony Hopkins - Szinkronjai

2008-10-28 18:39.20
Sajnos a Nagy Sándor, a hódító című film óta nem Sinkó szinkronját élvezhetjük, ha Hopkins filjeinél a magyar hangsávot választjuk, ami engem hogy őszinte legyek nem szomorít el, mert szerintem őt eredetiben kell nézni, mert még ha nem is érted, amit mond, egyszerűen lenyügöző, ahogy a szavakkal, a hanglejtéssel még tovább árnyalja a megformált karaktert.


2008-10-28 18:14.43
A Zorró álarcában még Sinkó László szinkronizálta, a tőle megszokott kiválósággal.


Út a vadonba (2007) - Vélemények

2008-04-03 15:38.58
Szerintem egy korábbi, talán kevésbé ismert, de annál maradandóbb filmben láthattad Emile Hirsch-t, a címe: Császárok klubja.
Egy hasonlóképp lenyügöző alkotás Kevin Kline-al a főszerepben, mely elsősorban erkölkcsi mondanivalója, és színészi értékei miatt kihagyhatatlan.


Hétköznapi mennyország - Keresem

2007-04-10 16:56.41
A filmet tavaly volt szerencsém látni, és azt kell hogy mondjam, azóta sem találkoztam ennyire értékes filmmel, talán csak egy másik filmélményemmel, az Órákhoz tudnám mérni azt a hatást, melyet ez a film bennem keltett, és azóta is kelt.
Azonban sehogy sem tudok dvd-n nyomára bukanni, ebben kérnék segítséget.
Előre is köszönöm.


Angyalok Amerikában - Vélemények

2007-01-29 17:36.09
Kedves Mekare!

Már egy kicsit attól féltem, hogy hiba volt elindítani ezt a fórumot, és hiba volt azt feltételezni, hogy sok a toleránsan gondolkodó ember, de te bizonyítékát adtad, hogy vannak tisztán gondolkodó emberek, akik meg is értik a másikat.
Köszönöm!


2007-01-25 19:01.40
Őszntén sajnállak, ha amit írtál, komolyan írtad.A reagálásod tartalmi oldalát, tisztelt Győzike, sem tudom igazából komolyan venni, hiszen ezek szerint te egy szót sem fogtál föl abból, amit a filmről írtam: "nagyon sok homoszexuális éli életét hazugságban, mássága RABSÁGÁBAN", ám ennek ellenére a homoszexualitás nem rabság, a szabadságra ők is vágynak, mivelhogy emberek, emberi érzésekkel, és ha te ezt nem így gondolod, akkor a természetellenes jelző megtalálta gazdáját.


Meryl Streep - Vélemények

2007-01-24 18:50.28
Kedves Rit!

Megnyugtatlak, még nagyon sok kitünő filmben van lehetőség az ő kifogástalan játékában gyönyörködni, hogy csak egyet említsek, épp most néztem meg egy minisorozatot (fórumot is indítottam hozzá), melyben olyan nagyságok, mint Al Pacino vagy Emma Thompson mellet ő is újból elkápráztatott. Címe: Angyalok Amerikában
Ha teheted, nézd meg, kedvcsinálóként esetleg olvasd el, amit a filmről írtam a sorozat fórumán.
További hasznos böngészést!


Angyalok Amerikában - Vélemények

2007-01-24 18:39.50
Megtisztelő, hogy én nyithatom meg ennek a rendkívüli filmnek a fórumát, s egyben igen nehéz helyzetben is érzem magam, hisz így most egy átfogó véleményhalmazzal kellenne előállnom, érzésekkel, melyeket ez a remekmű felszínre hozott bennem. Ez pedig korántsem egyszerű.
Úgy gondolom, a legfontosabb üzenete a filmnek a következő: nagyon sok homoszexuális éli életét hazugságban, mássága rabságában, abban a reményben, hogy képesek magukban tartani, elfojtani az érzéseiket, melyek sem vallással, sem saját maguk erkölcsi képével, sem a normális életfelfogásukkal nem összeegyeztethető.
Azonban míg az a remény él bennük, hogy az idő múlásával egyre könnyebben tudják elfojtani magukban ezeket a bűnös vágykat, élni egy életet, mely nem az övék, rádöbbennek, hogy ez egyre nehezebb feladat: társra vágynak, aki meg tudja érteni őket, egy ölelésre, melyben nincs képmutatás, SZABADSÁGra, mely "ijesztő és rendkívüli".
Erre döbbent rá bennünket a film, s talán ezért üzenete is az, hogy tanuljunk meg figyelni embertársainkra, fogadjuk el őket minden különbözőségükkel együtt, legfőkébb akkor, ha fontosak a számunkra.
Mindezen fontos mondanivaló pedig olyan nagyszerű színészek játékával válik tökéletessé, akik lelkünk legelzártabb zugábba is képesek ezt közvetíteni. Al Pacinot még soha nem láttam ennyire elveszettnek, meggyötörtnek, az arca a betegség és a magány legkifejezőbb bemutatója.
Meryl Streep (nagy kedvencem) ismét tökéletes, kemény de egyben sérülékeny nő (na meg szakállas, öreg rabbi). És még meg kellenne az összes színész nevét említeni, mert itt tényleg mindenki fantasztikus, iskolapéldáját adják az átélt és megélt alakításoknak.
És itt be is fejezném mondandómat, hogy arra bíztassak mindenkit, hogy nyitott szívvel nézze meg ezt a zavarbaejtő, őszinte alkotást, és írja meg véleményét, hogy még sokat tudjunk róla beszélni.


Kedvenc színészek

2006-12-04 17:35.15
Sir Anthony Hopkins megítélésem szerint a legnagyobb ma élő színészlegenda, akit a színészet irányába mutatott alázata miatt tudok minden filmjében hitelesnek és profinak látni, szerintem ez a legnagyobb erénye, hogy egyszerűen teszi, amit elvárnak tőle, s amit elvár önmagától is, de közben sosem felejt el alázattal közelíteni mesterségéhez.
Talán Sir Michael Caine-t tudnám hozzá hasonlítani, bár őt kevésbé ismerem.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk