Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Philomena - Határtalan szeretet
- Film Café, 07:00
Megszállott exbarátnő
- Paramount Network, 07:00
A kőszívű ember fiai
- Mozi+, 07:20
Aquaman
- HBO, 07:40
Lorax
- Film+, 08:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Lance Henriksen (84)
Richard E. Grant (67)
Michael Murphy (86)
Michael Palin (81)
Kálomista Gábor (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Hallgatási fogadalom - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mit láttál utoljára a moziban és hogy tetszett?
Barbár (2022) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
The Bad Seed aaaaa
Alexandre Saada aaaaa

 

Trashfan hozzászólásai

Ugrás Trashfan adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2017-08-23 21:20.54
A szexjelenettel nincs bajom, végül is a Targaryenek ezt csinálták, családban marad:))

Tényleg most sokalltam be. Ez a rész annyira ultragagyi, klisés, átgondolatlan volt, mint a 90-es évek elején tömegével piacra dobott neve nincs fantasy "írók" "művei".


2017-08-23 21:18.42
Persze, a legnagyobb agyament baromságot is meg lehet magyarázni, tudom:) Jövőlátó NK, előre gyártott lánc, stb.
Végül is egyszerűbb, mint átgondolt, normális forgatókönyvet írni, a rajongó az úgyis minden szart benyel...ez lehet kb a hozzáállása a készítőknek.


2017-08-23 18:52.36
Régóta gondolkodom, hogy leírom mit gondolok erről az évadról eddig, de mivel volt ég rész, elnapoltam. De most, hogy számomra a sorozat az igazi mélypontjához érkezett ezzel a résszel, nem várok tovább.
Azt hiszem, ha annak idején ilyen színvonalon indul ez a sorozat, elkaszálják a nézők az ordító logikátlanságok, ostoba karakterek, és a semmitmondó, debil párbeszédek miatt, amik főleg ebben a részben voltak nagyon erősen jelen. Mára persze eljutott olyan szintre ez a sorozat, hogy szinte már tilos a hibáit észrevenni, a meredeken zuhanó színvonalat számon kérni, a logikátlanságokat szóvá tenni.
Én nagyon szeretem a könyveket, sosem felejtem el, mikor annó találomra megvettem egy ismeretlen író epikus művének első kötetét, és mennyire oda voltam érte. Miért? Mert egy koherensen működő világot írt le benne, zseniális karakterekkel, elképesztően jó párbeszédekkel, intrikákkal, jellemfejlődésekkel, stb. Mindez szerencsére átjött a sorozatba is, legalábbis, míg volt regény, ami alapján tudták az írók csinálni. Aztán a sorozat lehagyta a könyveket, és ahogy egyre távolabb került a regényektől, annál jobban esett a színvonal. Hol vannak már a zseniális párbeszédek? Ebben az évadban talán ha 1 volt, amire azt mondom, igen, jól sikerült. Hol vannak a régi szép karakterábrázolások, fejlődések? Hőseink egyre ostobábban viselkednek, a régi személyiségük kb eltűnt, egyre laposabb mindegyik. Igen, a fő probléma ott van, hogy a zseni Martin helyett már középszerű tollnokok írják a sztorit, és ez érződik, de nagyon.
A fantasy nem attól fantasy, mert bármilyen baromság és logikátlanság belefér. Nem, a jó fantasy világ alapja az az, hogy a világ a maga keretein belül koherensen működik. De hol van ez ebben az epizódban? Persze, lehet megmagyarázni teljesen logikátllan módon a láncok kovácsolását (miből raktak tüzet a a hó és a fagy és a kövek között? Honnan volt annyi fém náluk, amiből kovácsolták? Kíváncsi lennék, a darabos mozgású, koordinálatlanul vonagló zombik közül kik voltak a rohadt ügyes kovácsok, akik megcsinálták? A WW-k meg ugyan honnan tudnának kovácsolni, mikor a fegyvereik nem fémből vannak?) Na ugye itt jön elő az, hogy világnak a fantasyban is koherensen kellene működnie, nem pedig ad hoc módon minden marhaságot beletenni, mondván, ez fantasy. Igen, csak a rossz, gagyi fantasy, amivé ez az évad kezd silányodni. Akkor ez még csak egy logikátlanság a rengetegből, az idő, a tér, az utazás figyelmen kívül hagyása. Arról nem is beszélek, hogy a hős futó vajon mennyit futott, mennyi idő alatt ért a varjú a 3300 mérföldre lévő Sárkánykőre, és és onnan vissza a hősnő? Oké, nem egy éjszaka vannak a szigeten, bár erre minimális utalás sincs. Mit esznek? Mert, hogy ha megnézitek, a fegyverükön kívül lószart nem vittek magukkal, ami tök logikus. Főleg, hogy tudja Jon, ha valaki meghal a Falon Túl, és nem égetik el a tetemét, akkor zombi lesz belőle hamarosan. Miért nem visznek egy elítéltet oda, vagy miért nem viszik vissza zombimedve (hahaha) áldozatát? Neki már úgy is mindegy. Nem, egy szál fegyverrel és kulaccsal elindulnak. Aztán jön a csoda, hogy pont egy zombi nem csuklik össze a WW halálakor, micsoda mázli igaz?
Az a legnagyobb baj, hogy mióta nem Martin regényéből dolgoznak, az ilyen logikátlan baromságok egyre gyakrabban jönnek elő. A régi évadokban mindig volt kis utalás, párbeszéd, levél, stb arról, ami történik. Nem egyszer csak a nagy büdös semmiből rittyentünk valami ordas nagy marhaságot, hogy "há ez belefér, fantasy". Pl John megmenekülése. A legszánalmasabb volt eddig mind közül. Az még hagyján, hogy kimászik a kb 1 okos vízből, és nem fagy szarrá átázva kb 2 perc alatt, de hogy Benjen is épp megjelenik, és még a lovacskára sem ül fel, hogy Jon elmeneküljön, ő meg valami fura öngyilkosságot kövessen el, hát...A legalja. Mondjuk az is logikus, hogy a NightKing nem a legnagyobb, legerősebb sárkányt dobja meg, aki kb egy helyben áll, könnyebb célpont is, hanem a manőverező, messzebb lévő, kisebbet. Ja, logikus, én is ezt tenném.
Martin regénye pont ezzel emelkedett ki a rengeteg tucat fantasyből, hogy logikus, koherens volt a zseniális karakterek mellett. Ja, arról már szót sem ejtek, hogy Kisujj, Arya, Sansa háromszög is tök felesleges így. Tyrion kb nagy nulla lett, a legszimpatikusabb, legokosabb karaktert egy évad alatt sikerült lenullázni. Ugyan ez Varyssal is sikerült.
Tudom, hogy Martin adott nekik támpontokat a sztori irányáról, de azért megkérdezném, hogy ő vajon így gondolta ezeket ki? Ilyen logikátlan, ostoba módon fogja ezeket megírni. Biztos vagyok benne, hogy nem.
Ez egy zseniális sorozat volt, ami a 7. évad vége felé nálam elérte azt, hogy az 5. évad utánra egy tucat, egyszer megnézhetővé silányult. Ékes példája annak, hogy a nagy siker, a sok lóvé és a rajongók hada mire nem tudja kényszeríteni a filmipart. A zseniális alapozás után már a fos is simán belefér, mert az első 4-5 évad olyan szintű rajongást hozott, és olyan sikert.
"Kár érte, kiváló ügynök volt"


Mit hallgatsz most?

2016-02-08 13:05.23
Igen, a PW nagyon különleges hangulatú zenekar volt. Életem egyik legjobb koncertjét is nekik köszönhetem, annó az E-klubban adtak egy azt hiszem mindenki számára felejthetetlen koncertet, aki jelen volt.)
Az Ozzy párhuzam érdekes, nekem eszembe nem jutott volna.)

A Live jóval ismertebb banda, milliós eladásokkal. Rájuk pl sokat hatott az R.E.M.. én nagyon szeretem őket, noha nem olyan sokat hallgatom.

Most egy dalt kapsz csak, nagy kedvencemet, szerintem őket sem ismered. Az énekesnő hangját egyszerűen imádom:)

AVATARIUM - Pearls And Coffins

http://www.youtube.com/watch?v=fYWC6ZlRmjA


Saul fia - Vélemények

2016-02-05 10:10.34
Hogy miért kell ennyire túllihegni? Hát azért, mert bizonyos csoportoknak, akiknek van ebbe beleszólása, az érdekükben áll. Az úgynevezett nyugati kultúrában az elmúlt 60 évben a bűntudatra nagyon is sokat építenek. Próbálják az olyan emberekbe is beleverni, akiknek aztán tényleg semmi de semmi közük az eseményekhez.
Ráadásul, ha megnézed, Európában azon államok esetében van ez főleg így, akik annak idején ilyen vagy olyan módon de aktívan részt vettek a dolgokban. Mivel ez igaz hazánkra is, itt is próbálják olyan generációkba beleverni a bűntudatot, akiknek semmi köze hozzá. Sajnos ez van.
Mielőtt itt valaki azt mondaná, hogy én biztos szélsőjobbos vagyok, mert ez a véleményem, az téved. Sosem tagadom a megtörténtét, és mint történelmi eseményt-mert ma már az, hiszen lassan az akkori események szenvedő alanyainak már csak a leszármazottai élnek-roppant érdekesnek találom, miért és hogyan történt, alakultak így az események.
Azzal nincs baj, ha foglalkoznak az eseménnyel, mert még egyszer nem szabad ilyennek megtörténnie, és nem csak a zsidókkal, senkivel sem. Azzal van baj, hogy olyan korosztályokba próbálnak bűntudatot ültetni, akiknek köze nincs az akkori eseményekhez. én így látom ezt.


Mit hallgatsz most?

2016-01-28 16:46.14
Szia Timi!

Nem tudom, mostanában felkukkantasz e ide, de itt van egy Neked összeállított dalcsokor, hátha még ismeretlen zenéket tudok mutatni:)

Elsőnek egy elég különleges hangulatú dal jöjjön:

Psychotic Waltz-Locust

http://www.youtube.com/watch?v=Cve35T11gCI

A következő egy tisztán szép dal, nagyon szeretem, számomra hideg rázós.

Live - Run To The Water

http://www.youtube.com/watch?v=TB1zPYKQCCY

A harmadik dal pedig egy monumentális alkotás. Minden van benne. Csodás dallamok, remek énekhang (egyik kedvenc énekesem), monumentális kórus, a közepén egy keményebb rész, szóval minden...

Iced Earth-A Question of Heaven

http://www.youtube.com/watch?v=3T-q5B3x4lk

Remélem tudok ezekkel újat mutatni, és még tetszeni is fog valamelyik:)


Hitler - A Sátán felemelkedése - Vélemények

2016-01-26 00:16.39
Nos, arra látod már nem emlékszem, hogy meddig megy a film, rég láttam:)
Ha a HKÉ-ig, akkor igen, ott pl Göringnek és főleg Himmlernek már kiemelkedő szerepe volt, nem csak azért, mert Himmler emberei intézték a dolgokat, de ő meg Heydrich fabrikáltak hamis dokumentumokat Röhm ellen.

Göbbels persze, miután Berlin gauleitere lett, fontos emberré vált ott. De nagyon messze volt Hitlertől fizikai értelemben, viszonylag ritkán is találkoztak, és a 30-as évek elejéig nem is volt Hitler környezetének ilyen értelemben fontos résztvevője.

Himmler pl a 20-as években A Sörpuccs után amolyan lótifuti volt, igaz, hangzatos címet is viselt, pl Helyettes Birodalmi sajtófőnök, amit azért kapott, mert Strasser (aki viszont kiemelkedő alakja a pártnak 1925-a kilépéséig) munkatársa volt. Ugye az SS vezetését 1929-ben kapja meg, ami akkor egy jelentéktelen szervezet, alárendelve az SA-nak és Röhmnek. Igaz persze, hogy ezután erősödik, kialakítja a piciny SS-ben azon struktúra alapjait, ami majd a későbbiekben ezt a szervezetet a legfontosabbá teszi. Ilyen értelemben nagyon fontos, de Hitler felemelkedésében, amiről a film szól, jelentéktelen alak ekkoriban.


2016-01-23 21:09.35
-as években annyira ő maga nem jelentős. Mindannyian azzá válnak majd persze, de a film idejében nem annyira fontos, kiemelkedő alakjai még a pártnak.


2016-01-23 21:08.50
Himmler pl a 20-as években egy nagy senki volt, jelentéktelen alak, minden szempontból. Semmi komoly szerepe nem volt.

Göring ugye a sörpuccs után elmenekült az országból, később tért vissza, igaz, akkor megkapta az SA vezetését...papíron:) Ő igazából a kapcsolatai révén lesz majd fontos ember, de a 20-as években annyira szintén még nem jelentős.

Göbbelsre ez szintén igaz. A legfontosabb dolog ugye, hogy Hitler Berlin gauleiterévé nevezi ki, és ez valóban fontos poszt volt. De Hitler ekkor Münchenben él, távol Göbbelstől, a 20


2016-01-23 13:43.02
Pedig, ahogy régebben it írtam Neked, A Schrieber által alakított Putzi a 20-as évek egyik legfontosabb alakja volt Hitler környezetében. Ha ni9ncs Putzi, az egész Hitleri dolog másképpen alakul, mert Putzi hozott rengeteg támogatót Hitler pártjának, a Beobachter megvétele, fenntartása is pl az ő eredménye többek közt anyagi értelemben.


Mit hallgatsz most?

2016-01-14 09:55.55
Természetesen én sem ítélem el ezt a fajta szájbarágós vonalat, csak szimplán nem érdekel. Előző munkahelyemen állandóan szólt valamelyik kereskedelmi rádió, és nem volt nehéz megállapítani, hogy igazából minden zenét le lehet nyomni az emberek torkán, mert nem keresnek, elfogadják amit eléjük tesznek. lehetne a metalt is, ha orrba-szájba épp azt nyomnák, ahogy pl a 80-as évek végén volt. Ha rotációban megy x fajta zene, azt is megszereti, hallgatja az ember, erre voltak is pár éve tudományos kísérletek, hogy az emberek zenehallgatását milyen könnyű befolyásolni azoknál, akik zenefogyasztók. Végül is a kereskedelmi rádiók zenei adásai nem mások, mint az adott előadó reklámjai, hiszen megveszik a játékidőt suskáért, hogy napi x alkalommal az adott dalt letolják.

A Kiss párhuzam helyes, ők kezdték el ezt az arcfestést, majd jött King Diamond, és utána ezek a black metalos arcfestős srácok:)

Ha már King Diamond, akkor egy jó kis dalocska tőle:)

King Diamond - Magic

http://www.youtube.com/watch?v=jLcvxjisRww

A fülemet rághatod, kapsz is pár dalocskát. Igazából nem tudom melyik mennyire fog tetszeni, de most éppen dallamos napot tartok, így pár ilyen dalt kapsz:)

Cemetary-Sundown

http://www.youtube.com/watch?v=GyeVI80cfgo

A következő bandát nagyon szeretem. Csípem, hogy a beatleses dallamvilágot keverik a rockal:)

Enuff Z'Nuff - Downhill

http://www.youtube.com/watch?v=Jra3s-3lhkQ

Na aztán itt van még egy nagy kedvencem:)

Prong - Rude Awakening

http://www.youtube.com/watch?v=RuOQNaHmdyo

Hihetetlen hangja volt...Kár, hogy már nem tud többet énekelni:

Tears On My Pillow by Roger Ridley

http://www.youtube.com/watch?v=ookhzfSSeSg


2016-01-06 23:14.34
Néha, ha nem rockosat hallgatok, az ilyeneket szeretem pl nagyon:)

Townes Van Zandt - Our Mother The Mountain

http://www.youtube.com/watch?v=DW4XgQvcDsQ

Vagy mondjuk ezt...beszarás nagy zene:

Sittin' On The Dock Of The Bay | Playing For Change

http://www.youtube.com/watch?v=Es3Vsfzdr14


2016-01-06 23:06.05
Örök kedvenc lemezeim egyike:)


2016-01-06 23:03.36
Az a baj, jelenleg kis hazánkban, meg úgy általában az egyedi zenék nagyon el vannak nyomva. Van egy bizonyos réteg, ők eldöntik, mik a "jó és menő" zenék, majd azt nyomják mindenhol. Holott meg...Az emberek nagy része meg megkajálja azt, amit rogyásik nyomnak, és nem is nagyon keresgélnek. Dúdolgatják az aktuális dalokat, majd fél év múlva már nem is emlékeznek rá, hiszen addigra ott az új friss "mű".

A legtöbb úgynevezett dallam nélküli zúzós zenében is van dallam, megjegyezhető rész, csak éppen lehet, hogy ott a gitár hozza.
Példaképpen itt ez a dal. Nem fog neked tetszeni, de nem is az a lényeg, csak példa: Az eleje nagyon gyors, de hamarosan vált, hallgasd meg.

Immortal-The Sun No Longer Rises

http://www.youtube.com/watch?v=NHM74p_QcTM

Az előítélet gyakran nagyon nagy ökörség:)) Mondjuk nekem a kedvenc dalaim tőlük a klasszikus Iowa lemezen vannak,. pl:

Slipknot - Disasterpiece

http://www.youtube.com/watch?v=TPSenKymLwk

Ez is nagy kedvencem tőlük, noha nem jellemző daluk:))

Slipknot - Snuff

http://www.youtube.com/watch?v=NUC6sAXza_k


2016-01-02 20:25.48
http://www.youtube.com/watch?v=-mCJ0GWIrbw


2016-01-02 20:25.31
Általában ezek a zenék nem nagyon jönnek senkivel sem szemben, hiszen nem éppen az a fajta, amit a ratyi kereskedelmi rádiók ugye műsorra tűznének, mert nem divatos.)

Mostanában én is a dallamosabb zenéket csipázom, persze azért hallgatok néha pl Immortalt vagy hasonlót is, de jellemzően manapság inkább azért nálam is a dallamosabb zenék szólnak.

Jó a Slipknot is, néha én is hallgatom őket.

Nem tudom ezt ismered e. Az ének durvának tűnik, bár a Slipknot után annyira nem, de a zene baromi dallamos.)

The Kovenant - The Bringer of the Sixth Sun

https://www.youtube.com/watch?v=-mCJ0GWIrbw


2015-12-31 10:37.02
Az énekes az elsőben ugye a Rammstein énekese:)
Biztos lesz még jó zene, igyekszem törni a fejem, de nem könnyű, mert igyekszem jobbfajta muzsikákat mutatni, nem szokványos cuccokat:)

Na itt egy érdekesség:) Akár kinek is mutattam eddig, senkinek nem tetszett, talán mert elég bizarr, de én nagyon szeretem, tán pont ezért:) Kíváncsi leszek, Te mit szólsz hozzá:)

HAKEN - Cockroach King

http://www.youtube.com/watch?v=0_e4YX73Ww4


2015-12-30 11:22.21
Lehet ennek a klasszikus dalnak jobb feldolgozása ennél? Kétlem....És még mindig Anne a legjobb rock énekesnő, semmit nem kopik a hangja.
Amikor Plant-aki saját bevallása szerint nem szereti ezt a saját dalukat-megkönnyezi, az mindent elmond erről a feldolgozásról.

Heart - Stairway to Heaven (Live at Kennedy Center Honors)

http://www.youtube.com/watch?v=LFxOaDeJmXk


Könyvajánló

2015-12-29 17:28.33
Há akkor meg minek ajánlod, ha pocsék a vége?:))


Mit hallgatsz most?

2015-12-29 17:26.03
Az a baj, hogy hasonlót nem nagyon tudok mutatni, mondjuk ez is csak azt mutatja, hogy eléggé egyedi, amit csinál:)

Idén ez a két dal forgott nálam a legtöbbet, ha nem ismered, hát most itt az idő:)

Az első számomra az idei NO1 dal:)

Lindemann - Yukon

http://www.youtube.com/watch?v=B1hcNMOyBaU

Ezt meg a szövege és a hangulata miatt szeretem nagyon:

RIVERSIDE - Discard Your Fear

http://www.youtube.com/watch?v=Vc4MSBVLF2c


2015-12-24 09:54.47
Na egy kis dallamos de nem puhány zene, nagy kedvenc:

D.C. Cooper - The Angel Comes

http://www.youtube.com/watch?v=olmhFk3yyzE


2015-12-24 09:45.44
De jó is volt ez a koncert, örülök, hogy láthattam a bandát élőben.

Emperor - With Strength I Burn

http://www.youtube.com/watch?v=eYsqYPWzfrM


2015-12-24 09:40.57
http://www.youtube.com/watch?v=C7HFwGaRseA


2015-12-24 09:40.43
Régi hatalmas kedvenc:

Samael - Rain

https://www.youtube.com/watch?v=C7HFwGaRseA


2015-12-24 09:35.31
Szia Timi!

Némi igazság?:)) Teljes igazság))) Ez a legkedvesebb dalom Kátai Úrtól:

Thy Catafalque - Kék ingem lobogó

http://www.youtube.com/watch?v=Uce_A--E3sE

Köszönöm kérdésed jól vagyok, remélem Te is!


2015-12-24 09:30.55
Látod, mi szép ajándékot hozott a Jézuska?:) Ahogy a népi rigmus is mondja:

Ábelesz-kóbelesz, Karácsonyra a Filmkatra Trash lesz...:))


2015-12-24 09:28.59
Köszönöm Uram a méltató szavakat!:)))


2015-12-23 16:11.13
http://www.youtube.com/watch?v=ZJ3K4NvIrYs


2015-12-23 16:10.38
Még mindig a legjobb magyar...

Thy Catafalque - Fekete Mezok

https://www.youtube.com/watch?v=ZJ3K4NvIrYs


A bukás - Hitler utolsó napjai - Vélemények

2014-09-24 19:58.48
Köszönöm!:))) Sajnos én is azért vagyok már keveset, mert egyre több a vita, anyázás, egyre kevesebb az értelmes írás.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk