Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-16
Exhibition On Screen: Az ifjú Picasso
Gyönyörű esküvő
Hívatlanok - Első fejezet
Képzeletbeli barátok
Marguerite, a számok szerelmese
Nina és a sündisznó titka

2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Fantomszál
- HBO2, 21:27
Fel a fejjel!
- HBO, 21:42
A pankrátor
- Filmbox, 22:00
A hét mesterlövész
- TV2, 22:25
Veszett vad
- Film Mánia, 22:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Tim Blake Nelson (60)
Frances Fisher (72)
Benoit Magimel (50)
Jeffrey Donovan (56)
Shohreh Aghdashloo (72)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
- Filmes Sámánok Rendje -
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Érdekességek!
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Illetlenek aaaaa
Tichina Arnold aaaaa

 

Aliax hozzászólásai

Ugrás Aliax adatlapjára


Mit gondoltok, melyikek jobbak, a feliratos vagy a szinkronizált filmek?

2006-09-01 10:06.51
A Magyar szinkronok nagyon színvonalasak világviszonylatban. Ettől függetlenül én a feliratos filmeket szeretem jobban, bár ez relatív. Bizonyára nehezebb figyelni a történésre ha olvas az ember. Mivel nekem az angol nyelv nem okoz gondot, így tudok összpontosítani a látványra is, de megértem, ha valaki a szinkront kultiválja, ha nem érti az eredeti nyelvet. Ami pedig a humort illeti, az eredeti is van olyan sziporkázó általában, csak sok mindent nehéz lefordítnai, vagy egyszerűen más szófordulatokat használnak benne. Szóval, ha angol az eredeti film, akkor mindenképp a felirat(ha moziban adják,mert amúgy itthon a nélkül is menne szerencsére:)), de a francia és spanyol nyelvűeket is jobban élvezem felirattal, úgy általában szeretem, ha hallom a színészek eredeti hangját. De vitathatatlan, hogy kevés esettől eltekintve a magyar szinkronok nagyon jó minőségűek. Üdv.


Milyen filmet néztél meg többször is?

2006-09-01 09:53.28
Rengeteget. Hazai és környező országok terméseiből: Az örökség, Indul a bakterház,stb..
A távolabbi termésből, huh..ez nehéz, mindet nem lehetne felsorolni,egy pár azért mégis: Keresztapa trilógia, A Remény rabjai, Az ártatlanság kora, Napok romjai, In My father's Den stb..., Shakespeare és Austen adaptációk( jobbjaik)Kicsit erősebb stílusból a Dobbermann, Transpotting. Sci-fi és fantazy--ból a Mátrix, Gyűrűk ura és Star Wars részeit(ez utóbbi még gyermekkori "szerelem") és még folytathatnám a sort a végtelenségig, úgysem jutna mind az eszembe.


Büszkeség és balítélet (2005) - Vélemények

2006-09-01 09:16.11
Szia! Megnéztem én is és igen, ez az a film amire én is gondoltam, a 99-es verzió. A szereposztásban akad 1-2 érdekes név, mint pl. Harold Pinter, stb...Mint mindíg, a főszereplő kiválasztását itt is sokan vitatják, de szerintem F. O'Connor hiteles volt Fanny-nak. Van még pár érdekessége a filmnek, mint hogy a rendezőnő más dokumentumokat is felhasznált az adaptációhoz, nem csak a regényt..Száz szónak is egy a vége, valószínüleg nem fogsz csalódni benne, pláne, ha a könyvet is szereted. Igaz, nem olyan "felpörgetett" mint B.és P., lassúbb a cselekmény-vezetés, de végülis ez a jellemek pontosabb megformálásának csak jót tesz. Szerintem. Üdv.!


2006-08-31 17:51.52
Kedves MM, szerintem tetszeni fog. Ami a filmet illeti, ha ez az, amire én gondolok(nem tudom hogy hányszor dolgozták fel), akkor egész jól sikeredett és talán a regényhez is inkább hű, mint ez a legutóbbi fórum indító film, bár azt nem tudom a szereposztás mennyire nyeri majd el a tetszésed.


TOP10

2006-08-31 08:43.12
Kedves Rauschi! Nem kötekedés végett, félre ne értsd(és nyilván tudod is), de aHelyszínelők, CSI sorozatokból, mindössze három létezik. A negyedik, amire gondolsz teljesen más alkotók műve és bár lehet helyszínelnek benne, csak a vetítő magyar csatorna választotta neki ezt a jól csengő nevet, nyilván a nagyobb nézettség reményében. Olyan ez, mint amikor kineveznek egy B kategóriás filmet, hogy xy 2. része, pedig az eredetihez semmi köze. Ettől persze még szeretheted és tetszhet neked, de a "tengerészes hajcihőbek" Jerry Bruckheimer produkcióival még csak távoli kapcsolatban sem áll(feltéve, hogy egyről beszélünk:)). A CSI-ket amúgy én is kedvelem, ha nem is nézem folymatosan, de ez az én hibám, képtelen vagyok akár egyetlen sorozatot is folyamatosan nyomon követni. Dr. House is szórakoztató és én még a Sírhant Műveket szeretem. Így hirtelenjében ennyi. Ja igen, és persze az elengedhetetlen angol fekete humor gyöngyszemei, fel nem sorolom, hosszú lista lenne. Szép napot,üdvözlet!


Büszkeség és balítélet (2005) - Vélemények

2006-08-30 19:22.53
Hát, hogy jó film avagy sem, az fakultatív eldöntendő, nem ismerlek, így nem tudom Neked tetszene-e. Összehasonlítani az általad említettel sajnos nem áll módomban, mert a Bride and Prejudice-t nem láttam. Ám így látatlanban is azt mondanám, hogy nem, maximum annyiban, hogy az Austen regény alap motívumait vették a történet kidolgozásához elő,mint afféle irányvonalat. Bár erős a gyanum, hogy a keret-történeten kívül más egyezés nincs, afféle modern korra átültetett verzió lehet, de nyilván a címe is azért nem azonos az eredeti regényével, mivel nem adaptációnak, hanem egyfajta alternatívának, a történet egy variációjának szánták. Szerintem. De lehet tévedek, mea culpa, mert mint említettem volt nem láttam és gyanítom nem is fogom megnézni, csak a fellelhető infókból következtettem, jelzem, lehet tévesen. Üdv.


2006-08-30 17:33.38
Hát..örülök, hogy egyezik a véleményünk kedves MM:)! Ha tényleg szereted Macfadyen-t, akkor Neked is érdemes volna egyszer színházban látni, az azért nem ugyanaz, mint a mozi:) Kár, hogy ehhez Londonig kéne utazni és most épp tán nem is szerepel épp egy darabban sem. Nekem meg mázlim van, mivel a testvérem ott él, így tavaly volt szerencsém látni a R.N.T.-ben. Néha eljutok 1-1 darabra, igen sok jó színészt sikerült így már más perspektívából is megismerni.Mondhatni Ian McKellen, Jeremy Irons, vagy akár Jude Law sem épp olyan a moziban, mint élőben:)És persze még sokan mások...Üdvözlettel


Paris Hilton - Vélemények

2006-08-30 14:58.28
Azért ne essünk túlzásba kedves Eliza7! Az is elég büntetés lenne, ha mondjuk beállítanánk egy McDonalds-ba a "pór" nép közé több műszakos beosztással, szerintem 2 nap(vagy fél óra) múlva sírva könyörögne, hogy inkább elbújdosik a világ elől, csak többet dolgoznia ne kelljen. de hát mindegy is, ne legyünk rosszindulatúak. Élje csak kis habosbabos világát, engem igazán nem zavar, bár tény, hogy ha már egyszer semmi különös képességgel nem áldotta meg az ég, legalább a pénzét költhetné valami hasznosabbra, illetve másra is önmagán kívül.


Christian Bale - Vélemények

2006-08-30 14:50.37
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Általában a színpadi színészek nem szoktak csak úgy eltűnni a süllyesztőben, legfeljebb nem hallanak annyit róluk. Bale-t csak az utóbbi pár évben fedezte fel igazán magának hollywood, de még így is sok időt tölt Londoni (és egyéb)színpadokon, csak úgy mint sok más zseniális színész is. Pl. Ian McKellen, akit csak a Gyűrük Ura tett igazán ismertté, pedig Gandalf szerpében sehol nincs ahhoz képest, amit a színpadon nyújt. De hát ez már csak ilyen. És még sorolhatnánk a végtelenségig a neveket.


Paris Hilton - Vélemények

2006-08-30 14:35.10
Ahogy szokták volt mondani Paris az a kategória,akit ha Spártában született volna anno, ledobtak volna a szakadékba, mondván, hogy életképtelen. Már elnézést a durva hasonlatért, de való igaz, hogy önerőből nem sokra futotta volna neki. Lehet a pornóban akkor is alakíthatna, de kíváncsi lennék, hogy hol tartana ma, ha nem a Hilton birodalom örökösének, hanem mondjuk például vasmunkás család sarjának születik Ózdra. Semmi bajom a pénzével, meg úgy általában azokkal akiknek van, de Parisnak CSAK az van és ez azért elég gáz szerintem. Nem szoktam nyomon követni viselt dolgait, de akarva akaratlan is belebotlik az ember a sajtóban. Elég irritáló és rém ostoba szerintem, bár személyesen szerencsémre nem ismerem.


Büszkeség és balítélet (2005) - Vélemények

2006-08-30 12:45.48
Szerintem sem igazán lenne értelme összehasonlítgatni ezt a 2005-ös változatot a BBC adaptációval, hisz ott 6x1 órában mesélték el azt a sztorit, amire itt a rendezőnek 2 órája volt. Gyakorlatilag nem tettek mást és ezt az alkotói is elismerték, mint szinte szóról szóra szalagra vitték a regényt. Tették ezt azért, mert a mű elsősorban a jellemekre épít, Austen jellegzetes és brilliáns stílusát tán így tudták a leginkább "utánozni". Hiszen ezért is van az, hogy ezt mint szépirodalmai regényt és nem mint egy 200 éves "szappanoperát" tartunk számon, amit nyilván lehet szeretni és gyűlölni egyaránt. Engem lenyűgöznek az írónő művei, fanyar humora és éles kritikái a korával szemben, melyben élt. Ez a legutóbbi változat is szerthető, bár tagadhatatlanul vannak hiányosságai, de úgy gondolom ez természetes is egy moziváltozatnál, hiszen képtelenség 127 percben valósághűen ábrázolni a szereplők motívációit, vívódásait, a jellemüket úgy általában. Keira játéka nekem néha kissé eröltettenek tűnik és nem tudom mennyire illik rá Lizzy alakja, de ez szubjektív vélemény. Talán az volt a legnagyobb hiba az én szememben, hogy alig hagyták a többi lényeges szereplőt kibontakozni, igencsak háttérbe szorultak Keira mellett, pedig zseniális volt 1-2 szereplő. Sokaknak nem tetszett az új Mr.Darcy sem, bevallom én nagyon szeretem MacFadyen-tés nem mint, ex-Spooks sztárt, hanem mint igen tehetséges színpadi színészt becsülöm. Igaz, Shakespeare IV. Henrik-jében volt csak szerencsém látni. Ha valaki kedveli az "In My Father's Dan" című filmet tudom ajánlani. Szóval voltak itt igen kimagasló szereplők, hogy aztán ebből mennyit engedett nekik láttatni a szűkre szabott idő, a forgatókönyvíró és a rendezés azt döntse el ki-ki maga. Akik nem olvasták a regényt és esetleg nem látták semelyik korábbi változatot, azok nyilván másként fogják élvezni és értékelni mint a "szakavatottak", pláne a fanatikusok. Én azt gondolom minden gyengesége ellenére sem egy rosszul sikerült mozi ez, sok minden határozottan jobban tetszik benne, mint elődjeibe. Például az, hogy lerántották róla azt a rózsaszín mázt, amit Austen sosem érrzékeltetett és túlzott el annyira, mint azt az adaptációkban mindeddig tették. Még nyilván lehetne a végtelenségig sorolni pro és kontra az érveket, de felesleges. Úgyis eldönti ki-ki maga. Én örülek neki, hogy még egy alkotással színesedett a paletta, ha nem is fogom karcosra nézni a lemezt. Nem tettem ezt a 95-ös változattal sem(igaz, az nincs is meg:)) nekem elég ha pár évente lemegy a TV-ben. Ha meg az írónő stílusára és a kor hangulatára vágyom, leveszem valamelyik kötetét a polcról és újraolvasom. Mégiscsak az az igazi nem? És akkor minden szereplő olyan marad, amilyennek elképzeltem. Kell az a kis romantika az ember lelkének néha. További szép napokat mindenkinek!
(Oops...ez jó hosszúra sikeredett:)



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk