Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alvilági játékok
- Film Mánia, 23:50
Gyilkos a galériában
- HBO, 23:55
The Expendables 2. - A feláldozhatók 2.
- Mozi+, 00:10
Godsend - A Teremtés klinikája
- Film4, 00:15
Macskajaj
- TV2, 00:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Penélope Cruz (50)
Ann-Margret (83)
Paul Guilfoyle (75)
Jessica Alba (43)
Elisabeth Röhm (51)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
2022-es választás
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Álmaid hőse - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hazudj velem aaaaa
Brandon Roberts aaaaa

 

Neltharion hozzászólásai

Ugrás Neltharion adatlapjára

1 2 3 4

Harag (2014) - Vélemények

2014-12-26 01:41.34
Nagyon régen nem írtam már ide, de ez a film megérdemli. Komolyan, elnyomhatatlan vágyat éreztem az iránt, hogy koptassam a billentyűzetemet.
Olvastam már sok hozzászólást, hogy ez nem történelmi film, hanem háborús. Remek. A Ryan közlegény is az és a hülye alapötlettől eltekintve és a mérhetetlen hazafisággal megáldott beállítás ellenére összevethetetlen ezzel a se füle se farka esti mesével.

Spoilerezek kíméletlenül, szóval messze kerülje el a hozzászólásom elolvasását, aki a filmre kíváncsi. Előre leszögezem, hogy laikus szemek számára is több, mint agyatlanság a film rengeteg pontja, aki pedig otthon van a haditechnikában, az fel fog kiáltani, hogy "Mi a f.sz ez?"

Szóval. Kapunk egy M4A3E8-as Sherman-t és hozzá 4 embert, akik megjárták Afrikát, Normandiát, szóval benne voltak a kulimászban nyakig és mindig élve kikerültek belőle, holott a harckocsik és/vagy személyzet akkori élettartama a frontra küldéstől számítva 1 hét volt átlagosan. OK, könyveljük el, a rengeteg level up és a prémium account kihúzta őket a híg, mindent átitató trágyaléből. (Megjegyzem, igen, WoT-ozok, de a tudásom a legkevésbé sem erre a játékra épül.) Szóval mint nagy tankrajongó vártam ezt a csodát a plakátok miatt egészen az első trailer-ig, ahol első sokkjaim értek, de erre később térek ki.
Szóval van 4 elitünk, akikhez csatlakozik a pelenkás újonc, hogy megtanulja a háború borzalmait, értékelje az életet, tudjon miből könyvet írni, vagy mit tudom én. A továbbiakban az ő szemén keresztül próbálja a film bemutatni, hogy milyen csúnya és velejéig romlott emberek a németek, főleg az SS katonák, akiket nem ám kikérdezünk, mint a német vezetés által megbecsült katonákat, akik tudhatnak egyet s mást, neeem, golyót kapnak a bank előtt, mert megérdemlik. Pont, ezt ne is vitassuk. Azt hittem, a törzsőrmester kitér valami személyes magyarázatba, hogy miért az a harckocsi neve, ami és miért érez ekkora ellenszenvet a németek leghűségesebb, legjobban kiképzett katonái ellen.

OK, a gyerek szorgosan gyűjtögeti az exp pontokat ez alatt a pár nap alatt, vérbeli gyilkológép lesz, van benne egy kis beleerőltetett románc, mert hát mire vágyna jobban egy városa tűz alatt lévő, otthonában rettegéssel megbújó civil német lány, mint egy amerikai hős harckocsizóra? Komolyan...
Nos, ott van az az eset, amikor a 4 Sherman megmutatja először a foga fehérjét az erdősávban meghúzódó németek ellen, hogy kiszabadítsák a szegény, sakkban tartott bajtársaikat. Még fel se takarították az erdőt, már mindenki piknikezett a nyílt téren, ácsorogtak a harckocsik a mezőn, hogy gyönyörködhessünk benne, ahogy rásüt matt színre fújt páncélzatukra a délutáni napfény. A végső takarításra a sorkatonák csípőből tüzelő rohamot indítottak M1 Garand puskájukkal, megmutatva, ki a legény a gáton. Mert ugye azt úgy szokás ellenséges területen. Könyörgöm, ekkora marhaságot nem igaz, hogy egy ember se tett szóvá a stábból.
A városba, amikor behatoltak se volt kevésbé szánalmas. Harckocsi megy elől, igen, az a harcjármű, amiből csak 4-et kaptak a berendelt 10 helyett és az, amit nyílt terepre terveztek. Nem számít. Brad Pitt vezeti, mi bajuk lehetne! Bemasíroznak a főtérre kisebb harcok árán, lerobbantja HE gránáttal a Harag nevű Tommy kukta egy ház oldalát, majd onnan még vagy 6 vidám dojcse hazafi lövöldözik kifelé Erika-t énekelve.
Nem számít, haladjunk tovább. Épp csomagolnának, amikor is hőseinket újabb veszélybe sodorja a sztori írója, a városra 4-5 tüzérségi gránát hull, majd full nyugalom és hullaszag. A német vitézeink megtudták, hogy szövetséges csapatok szállták meg hőn szeretett városukat, mert hát mi másból lőnének akkor a sajátjaikra, nem? Szóval bosszút állnak 5 komoly gránáttal, majd hagyják az egészet a búsba. Gondolom idő közben bejött a hír a második futártól, hogy Brad Pitt is az ostromlók között van, ki ne lőjünk több lövedéket! Hujjuj, akkor hogy betojtak volna mondjuk egy Chuck Norris név hallatán!
Elszánt harcosaink hátrahagyva a nevét elrejtő városkát és a teljes gyalogsági támogatást útnak indulnak rendíthetetlenül 3 másik páncélossal egy olyan kereszteződés felé, melynek szintén nem tudjuk a nevét, a fontosságát, de hát a parancs az parancs.
És most jön a film fénypontja, aminek a hibáit pontokba szedtem:

1.) A nagy bandukolásban hirtelen összetalálkoztak egy Tigrissel, akinek természetesen nem volt semmiféle támogatása, hiába került majdnem negyed millió birodalmi márkába. Nem számít. És itt már fogtam a fejem. A Tiger nagyjából 800 és 1000m közti távolságból nyitott tüzet a mozgó harckocsikra, amiből kapásból egyet le is szedett, ami statisztikailag a legkevésbé sem vitatható.
2.) Majd miután felfejlődtek szuper amerikai gépeink nem légitámadást rendeltek el, hanem rohamot indítottak a rettegett páncélosra, holott az akkori katonai felső vezetés, mivel a teljes légifölényt élvezték, megtiltották a közvetlen harci érintkezést a nehézpáncélosokkal és megkövetelték a légi segítség igénylését, hacsak nem voltak 7x-es túlerőben a Pz VI-tal szemben.
3.) Ami ezután jött, csak még bosszantóbb volt, miszerint a Tigris szintén rohamot indított. Nem, ez nem a World of Tanks! A Tiger személyzete a harckocsi kiképzés során kapott egy 600 oldalas leírást, ami tartalmazta a hídon való átkeléstől kezdve azt is, hogy milyen gyakran cseréljenek légszűrőt. Eme bibliában szerepelt ama mondat is, miszerint a kezelőszemélyzet nem, ismétlem NEM tüzelhet mozgó harckocsival, mivel a KwK 36-os löveg irdatlan ereje és hátrasikló berendezésének hiánya következtében károsodik a torony forgató mechanizmus, valamint az arányában rohadt drága 8,8cm-es lövedék elégtelen találati rátával rendelkezik ilyen helyzetben.
4.) Dogfight-ba kezdett a két harckocsi alig 10m-re egymástól és a Tiger hiába tud 5 mp-enként tüzelni egy jól összeszokott bandával, mégsem tette.
5.)Mellesleg a frontpáncélt is képes átlőni az Easy Eight Sherman ilyen távolságból, de neki a segge kellett. Perverz banda...
6.)A Shermant telibe kapta a hátsó faránál, ahol a motor van, az üzemanyag, de persze biztos csak elijesztő lőszer volt betöltve a nagymacska agyarába.
7.)Az egyik pillanatban a Tiger ágyúja rájuk céloz, majd majdnem 90 fokkal az ellenkező irányba néz, majd a végén megint rájuk irányul.
8.)Persze harckocsitesttel nem forognak, hogy a tornyot gyorsabban csavarják a megfelelő irányba és a keményebb frontvért, vagy a gelleresélyesebb szögbe álljanak. Biztos ők is meglátták, hogy világsztárral kell harcolniuk és bepánikoltak. Mert ugye képzetlen, szemétdombra való parasztokból verbuvált katonák kezébe adták ezt a ritka fegyvert.

OK, Brad Pitték megint csak nyertek, természetesen várja vissza őt Jollie kisasszony, mit neki egy Tigris, lerázza magáról. A félelmetes az, hogy nem is izgultam. Látványos volt, de a legkevésbé sem volt az bennem, hogy Úhh, azta, mekkora jelenet!
Lépjünk túl rajta. Elérik a kereszteződést, ahol aknára futnak. Persze ez amolyan kistesó akna, csak a lánctalpat dobja le, meg a futóművet cs.szi szét, bent mindenki egyben van, az Úrnak még dolga van velük.
Jön a végső csata, 5 amcsi vs. 300 lelkes SS katona. Előtte egy kis lelkizés az egészen addig parasztul viselkedő, hirtelen mindent megbánó Tuskónak becézett töltőtől, érezzük, hogy most ennek a pillanatnak mélységes súlya van, érzékenyebb egyéneknek javasolt előtte a pézsé felvétele az ellátmányraktárakból. Leegyszerűsítve a dolgot, az egy megmaradt harckocsi mészárlást rendez a semmirekellő, halált érdemlő, söpredék, csak divatból SS-nek nevezett katonák között. Természetesen teljes a kavarc, azt se tudják a németek, hova kerültek a pár pillanattal előbb még Panzerschreck-et cipelő társaik, estére azért hála a gyorspostának, előszedik őket és súlyos össztüzet zúdítanak a hőseinkre. Persze a legfiatalabb, leggyökerebb életben marad, sőt, egy kedves, szeretni való SS katona bár észreveszi, fittyet hányva a társai lemészárlásában részt vett kölyökre, úgy tesz, mint ha mi sem történt volna.

Spoiler vége.
Ettől a filmtől hülyét kaptam. Ahogy beállították azt, hogy névtelenségbe burkolózik minden, hogy érzékeltessék, ez bárhol megtörténhetett volna, pontosan ezért tudják szinte tökéletesen elbagatelizálni és értelmetlenné tenni a legénység önfeláldozását. Sosem tudjuk meg, milyen fontos szerepet játszottak a háborúban, mennyire volt kifizetődő az elszántságuk. Újabb negatív pont, hogy ismét egy teljes mértékben németellenes filmet láthatunk. Nem rajongok értük, nem vagyok náci szimpatizáns, de tisztelem a tudásukat és érdemeiket, azt hogy ők is katonák voltak, akik parancsra az életüket áldozták egy nyilvánvalóan teljesen reménytelen helyzetben.
Továbbá felháborító az, hogy ha háborús filmet dobott össze a rendező, azt teljesen felületesen tette, a legkevesebb kritikai szemmel nézve az általa létrehozott cselekményt. Ha ilyenre adja a fejét valaki, hogy bemutasson egy háborút, azt tegye hitelesen, csak így éri el, hogy megfogja a nézőt. Még a húgom is rengeteg részre mondta azt, hogy baromság, holott ő aztán tényleg laikus, csak Brad Pitt fan.
Könyökünkön jön ki az "Amerika az Isten!" agymosás. Mást kérünk. Csak egy kicsivel.
Pozitívuma az igazi, Bowington-ból szervárt működőképes Tiger megjelenése, amit ugyanilyen gyorsan negatívumnak is fel tudok hozni. Egyszer nézős, haditechnika iránt érdeklődőknek nem ajánlott film.
U.i.: Bocs, hogy ilyen hosszú lett.


Rontó Ralph - Vélemények

2013-02-10 15:28.56
Hát, srácok, réges-régen írtam a fórumra, de ez a mese megérdemli.
A trailer-t én is, mint oly sok hozzám hasonló korú és beállítottságú(25 körüli gyermeklelkű meserajongó XD) barát, ismerős, családtag és persze idegen látta, mégsem kapott elismerést. Elsiklottunk felette, jöttek "jobb", drágább, bugyutább filmek, vagy 30x-ra lenyúzott folytatások és Rontó Ralph lelkivilágát, otthonát csak kevesünknek adatott meg, hogy megismerjük és megértsük. Érdemtelenül tűnt el a süllyesztőben 1-2 hónap alatt és garantálom, évek múltán sem lesz annyi értékelője itt az oldalon, mint sok másik hasonló filmnek.
Azonban mint derült égből a villámcsapás ültem a kanapén, jól megérdemelt pihenésem töltve a TV csatornái között értelmetlenül gyorsan váltogatva, amikor belém nyílalt a felismerés, hogy meg kell nézni.
Kicsit sem volt unalmas és egy átlag film szintén 90 perces, mégis baromi rövidnek éreztem. A két fő karakter nagyon jól eltalált, Ralph alapból egy jó szándékú, szeretni való figura, aki már saját magáról is kezdi elhinni, hogy negatív alak. Jellemfejlődés nincs, csak rádöbben arra, milyen is valójában és félreteszi mások véleményét. Vanellope pedig az elmúlt idők legbájosabb alakja a Gru Agnes-e óta, akit láttam. Minden hülye megnyilvánulását lehet szeretni, nem is tudok rá rosszat mondani. =)
A háttérvilág jól felépített, tetszett a saját szabályrendszere, ami meghatározóvá tette sok esetben a filmet, valamint plusz pont érdemli a sokszínűségét, rengeteg legendás játékot is belevittek.
No a sokszínűségét nem arra értem, ami a Cukor Futamot jellemzi, mert bevallom, attól már hányingerem volt. =)))
Rég láttam hasonló minőségű és főleg rengeteg mondanivalóval felvértezett (animációs)filmet, így teljesen nyugodtan adom neki az 5 csillagot. Végig fordulatos, ötletes, vicces, néhol pedig meglepő, megható, sírós, elgondolkodtató. Mi más kellhet még felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt?


W.I.T.C.H., a tiniboszorkányok (sorozat) - Vélemények

2011-09-17 00:44.02
Tudjátok az a poén, hogy én is szeretem. Pedig elmúltam 23, fiú vagyok, a lányokat szeretem és nem riadok vissza a fröcsögős horrortól sem.
Amikor először láttam, még középsulis voltam, mégis megfogott. Érdekes elegye a modern tini- és a szuperhős életnek. Most, felnőttebb fejjel is leszedtem mind az 52 részt és nem bántam meg. Szeretem a bugyuta poénjait, a csajok egymással történő csipkelődéseit, a pasizásuk ügyefogyottságait.
A karakterek jól kidolgozottak, végig megmarad az egyéniségük, miközben fejlődnek is, nem csak a képességükkel kapcsolatban. A legnagyobb negatívum, amit felhozhatok, számomra a koruk rossz belövése. Mondjuk egy olyan +3 vagy 4 év reálisabb lenne, de nem 13 évesen világot menteni...
Csípem az egész csapatot, de főleg Irmát. Eszement egy csaj. =)))
Aki itt fikáz, az megteheti, csak annyit kérek, gondolja át, miért teszi. Számomra nem köthető korhoz ez a mese, csupán egy kellemes kikapcsolódás, ha épp van 20 percem. XD


Így neveld a sárkányodat - Vélemények

2011-08-30 23:57.09
Melyik helyen érzed úgy, hogy "megbicsaklik" az animáció szépsége? Csak érdekel, semmi kötözködés nincs bennem.


Transformers 3. - Vélemények

2011-08-01 11:08.52
Spoilert tartalmaz!

Tegnap néztem meg IMAX 3D-ben. Csak azért szögezem le előre, mert sokakban felmerülhet, hogy az elfogultság beszél belőlem most következő soraimból.
Hogy jobban értékelhessem, szétszedném a filmet.
A zene eszméletlen, Steve Jablonsky munkája nem csak a Transformers névvel forrott össze számomra, hanem mint nívós, mindenki számára fogyasztható komolyzene komponálóéval is. Hozza a tőle elvárt magas színvonalat, pár új hangzású számmal megörvendeztet minket, mialatt az eredeti motívumok megmaradtak. Remélem, még sokszor hallom a nevét, valamint egyszer mint Oscar díjas zeneszerzőként is. =) A zenék terén másik nagyon kellemes élményt a Linkin Parknak köszönhetem, "A Thousand Suns" albumuk egy kiemelkedő számával, az Iridescent-tel csak tovább öregbítették a hírnevüket. Remek időzítéssel hangzott fel a dallam elején hallható zongora a szomorúbb, vagy megrázóbb részek alatt. Respect, LP!!!
A sztorin figyelhető meg a legnagyobb változás. Indultunk onnan, hogy egy kockát hajkurásztak, majd eljutott oda a második rész, amikor az Elveszett ereklyék fosztogatóival vetekedő stílusban kutatták az Irányítás Mátrix-át, egészen a mostani, színvonalas, csavarral fűszerezett történethez. Különösen tetszett, hogy az általunk ismert történelmi és rejtélyes eseményekhez csatolták okosan a sztori fő szálait (Pripjaty, Holdra szállás), mindig sokkal hihetőbb a mese, ha van igazság alapja, vagy ahhoz köthető vonala. Megemlíteném még itt a veszteségek arányára való ügyelést mind a két oldalon. Anno a Descent: Free Space című űrszimulátort azért szerettem annyira, mert bármily jó is voltál, a kerettörténetben el kellett pusztulnia sok saját hajónak. Jobban együtt tudtam érezni a csapatommal, szívem ügyének vettem az ellenfél elpusztítását. Nos, itt is valami ilyenről volt szó, amikor Acélfejet kilőtték, nem kaptam levegőt. Mondom lehetetlen, majd feltámad, mint a kettőben annyian.,, És nem. Porrá omlott az egyik legkedveltebb karakterem, az utána következő poénokon jó darabig nem is tudtam nevetni, csak az áruló fejét kívántam tálcán. Az új karakterek nem épültek be annyira a csapatba, a kivégzett agytröszt autobotot is sajnáltam, de nem annyira, mint Ironhide-ot. Még Üstökösön mulattam egy jót, hány autobot, katona (rakétával, géppuskával, vagy vadászgéppel) próbálta kinyírni, erre jön Sam és megoldja a helyzetet. =) A két tojás kihagyása bölcs döntés volt, engem első látásra még szórakoztattak, aztán inkább frusztrált a jelenlétük.
A haditechnikával kapcsolatban szinte teljes lett a kihasználtság, a "madár ember" ejtőernyősökkel és a BGM-109 Tomahawk-okkal bezáróan. Fantasztikus volt mellesleg 3D-ben a cirkálórakéták szemszögéből nézni a meccset. =) Külön öröm, hogy megtanulták, maximum a látvány szempontjából fontos, hány csőből okádjuk a 12,7-es űrméretnél kisebb lövedékeket. Ehelyett ebben a részben a tapadóbombáké és a fejlövéseké a főszerep, mind azt mutatják, az ötletstáb igenis képes volt a fejlődésre.
A humor nem lett húzóereje a Dark of the Moon-nak, de az emberiség fennmaradásának ilyen kritikus csatájához kell is a komolyság. Természetesen megmaradt a Transformers-es viccelődés, de nem volt olyan alsófertályi humorra kihegyezve, mint a 2-ban, ez is egy hatalmas előnynek tudható be a számomra.
A csaj olyan, amilyen, Megan Fox jobban bejött, de nem ő lett, rossz nyelvek szerint nem szórakoztatta privátban már Bay urat olyan lelkesen, tök mindegy, a lényeg, hogy a helyére kaptunk egy fehérnemű modellt, akinek színészi képességei Justin Bieber-ével vetekednek. Dekorációnak megfelelő, de semmi több, mint amit a szem lát. =)))
A Transformers 3 méltán pályázhat az év sikerfilmjének, nem a magas IQ-jú filozofálása miatt, hanem... mert szeretjük. Azt kaptuk, amit vártunk, még többet is, méltó befejezéseként a trilógiának.
Én így gondolom, de persze ez csak egy saját vélemény.


Így neveld a sárkányodat - Vélemények

2011-05-22 17:01.00
Egy kedves ismerősöm azt mondta, amikor beszélgettünk a mesékről, hogy menthetetlenül gyermeklelkű vagyok. =) No, hogy ez igaz-e, vagy sem, azt rábízom az ítélőképességetekre. Hogy én annak vallom-e magam? Igen, semmi kétség. Egy remekül kialakított világgal rendelkező (itt) animációs film menekülési utat nyújt a szürke, gondterhes jelenből.
Az Így neveld a sárkányodat is egy ilyen alkotás. Egy fiatal viking srácról szól, akinek otthonát folyamatosan támadják a közelben élő sárkányok, akik elleni háború a falu életévé vált. Egy nap viszont megismerkedik az addig elkönyvelt legkegyetlenebb fenevaddal és kettejük közt egy tiltott barátság veszi kezdetét. Pár mondatba így sűríteném össze a filmet.
Amikor először láttam a plakátot, egy cukorszirupos gyermekalkotásra gondoltam, eléggé idióta (azért jobban hangzik a "nem az én elképzelésemnek megfelelő") sárkányábrázolással. Totál el is feledkeztem róla, amíg egy nap az Eredet filmzenéjét hallgatva a lyutyubon megemlítették, miért nem az Eredet, vagy az Így neveld a sárkányod kapta a legjobbnak járó díjat. Már ott felkaptam a fejem, mert Oscar-ra jelölt zenéhez nem kapcsolódik trágya film. Végül a végső lökést a Filmkatalogus.hu adta meg, mikor megláttam, hogy ez az alkotás a 136. helyen trónol (a 20k-ból!). Nosza, kapjuk le. 3x-i sikertelenség után ott voltam, hogy talán a végzet akarja, hogy ne nézzem meg, aztán még egy próba mellett döntöttem, mert ugye 1 a ráadás, aztán befejeztük. Csodák csodája, de lejött, gyönyörű minőségben, szinkronosan.
Persze éjfélkor jut eszembe megnézni, így csak a feléig jutottam, bármennyire is magával ragadó volt az első 45 perc, mert másnap (azaz tegnap) 12 órás műszak várt rám, így ki kellett pihennem magam. A hülyeségem elnyerte méltó büntetését, egész nap azon rágódtam, hogyan folytatódik és fejeződik be. Gondoltam, hogy happy end, meg összejön a csajjal, meg biztos az apja is rájön ám egy kis hősködéssel jóra fordul minden. Nem tévedtem, de mégsem fejez ki mindent ez a pár szó. Sőt, talán még a lényegét sem. Rengeteg izgalom és jópofaság található a film 2. felében is ahhoz, hogy eszedbe se jussanak az apró klisék és remekül érezd magad alatta.
A film és a cselekményekhez iszonyat jó zene, remekül kitalált mellékszereplők, gyönyörű grafika is társul. El kell ismerni, nem a humorra hegyezték ki a dolgot, de talán pont ezért nő túl az átlagos filmeken, ahol poénokkal akarják (nem szeretnék, hanem rágörcsölve akarják) eladni a filmet a kisebbeknek, valamint nem vitte el a szerelmi szál a történetet. A vége megható volt, nem csak arra gondolok, hogy Fogatlan megmentette a főhőst (aki mondjuk itt a legszebben ábrázolt sárkány a és baromira hasonlít Stitch-re, a csillagkutyára), hanem hogy a fiú "veszteséget" szenvedett a csatában és így még jobban hasonlítottak egymásra. Egyek lettek ők ketten, a tudatlanság jegyében vérszomjra tanított viking fiú és a félreértett, gonosznak ismert, valójában tündéri sárkány.
Ha osztályozni kéne, akkor a sárkányok (kivéve Fogatlan) ábrázolása miatt csak 9/10. =))) Fantasztikus film, az Aranyhajat is veri, ajánlom mindenkinek!
Azt meg felesleges kiveséznem, mert már megtettétek, mennyire nem értek egyet a legjobb filmzenének járó Oscar odaítélésével.


Aranyhaj és a nagy gubanc - Vélemények

2010-12-13 02:49.26
Ennél a filmnél el kell tekinteni pár dologtól. Első az, hogy sablonos. Persze, hisz egy remake-ről van szó, másrészt mese, nem lehet vége Eugene halála, meg egymásba szeretnek, meg Disney állatok, meg idealizált karakterek, meg ármánykodó boszorkány... de mindezen szokványos apróságok ellenére azt kell mondjam, fantasztikus!
Megannyi baromsággal, humorral, zseniális zenével, mellékszereplőkkel olyan mesefilmmé emelték ezt, amire megérte várni. A trailer Youtube-ra kerülése óta vártam rá. Hogy miért? A humora fogott meg, a 2 perces előzetest végigröhögtem. Itt megjegyezném, külön dicséret illeti a készítőket, hogy nem lőtték el a csattanókat, hanem újakat kreáltak. Ilyennel még nem találkoztam, gratula érte.
Az éjszakai lámpásos részig csak úgy repül az idő és szórakoztat, de ott annyira élesen csap át drámai hangra, hogy az eddig felépített hangulattal enyhén szólva is szembeszáll, kissé bántó a kontraszt. Megszoktuk az érzelgős részeket és a letargikus csúcspontot a Disney-től, de talán egy kicsit több volt ebben az átlagosnál, ám lehet, hogy csak én voltam érzékeny lelkiállapotban. =) A csavar kedvéért nem meséltem volna el, hogy Eugene át akarta adni a diadémot (hisz tudtuk, a lányra nem cserélné el), ám így sem volt rossz, a végén a megoldás a banya ellen pedig meghökkenést váltott ki és újabb kellemes csalódást. (Mondjuk nekem csak másodszorra esett le, miért mondta Eugene azt Aranyhajnak, "meghalok, ha megmentesz"...)
A magyar hangra nem erre számítottam, Csifó Dorinánál jobban bejött a bemutatóban hallható hölgyé, de ha figyelembe veszem, hogy ő is énekelt, akkor már változik a helyzet, sőt, 3x-i megnézés után már el sem tudom képzelni máshogy. Grat, Dorina, egy Disney hercegnőnek kölcsönözted a hangod, méghozzá nem is akárhogy! Én biztos, hogy megtiszteltetésként gondolnék rá.
Az énekek szövege néhol sántított, főleg a kocsmai résznél lehetett észrevenni, de összességében szemet hunyok felette, mert mindenképp csodálatos alkotás és sok szám egyszerűen király. Már leszedtem a királysági mulatság zenéjét, talán az a csúcs vetekedve a csónakos és Aranyhaj gyógyítós jelenete alatt hallhatóval.
Jah, és még valami: Maximus a legbunkóbb, a legtahóbb és legimádnivalóbb Disney ló egy személyben (pardon, lóban), akit eddig a nagy mesecég vászonra vitt! =)))
Mindenkinek ajánlom, 90% minimum, ha úgy kéne értékelni. =)
(Édesapám leült, hogy "úr isten, mesét nézek!"... Aztán itt maradt velem. =) Ennyit arról, ha valaki azt gondolja, csak gyerekeknek szól és csak ők fogják élvezni.)
Elfogultság nincs bennem, harmadszorra már lehiggadtam volna, ha nem lenne valóban ilyen szuper. XD


Balto - Vélemények

2010-11-17 22:53.46
Szégyellem, de ez a Disney mese eddig elkerülte a figyelmem, nem is értem miért. Talán jobb is így, hogy az animációs mesék világában találhattam még olyan eredeti rajzfilmet, túlzás nélkül állítom, hogy gyöngyszemet, ami rengeteg értéket hordoz és méltán versenyezhet a kedvenc meséim címre, pedig már 15 éves...
Hogy hiszem-e, vagy nem Balto legendáját, az egy dolog. Igazságalapja lehet, bár nem valószínű, hogy egy kutya képes átlátni az összefüggéseket a megbetegedett emberek, a szán útja között és azért tesz meg több száz kilométert, mert tudja, veszélyben van a falu egy betegségtől és tisztában van a szállítmány fontosságával. Talán nem is érdekes ezt boncolni, hisz nem az a lényeg, hanem az, ahogy ez a film is példázza a régi mondást: a kutya az ember legjobb barátja. Ezért imádom őket, az életünket bízzuk rá (K9-esek), segítenek minket (vakvezetők, terápiás kutyák), biztonságot adnak (bombakeresők, házőrzők), de a legjobb társunk, aki úgy szeret minket, ahogy vagyunk. Annak ellenére, hogy sokan bele is rúgnak, ők visszajönnek, mint Balto és teszik, amit tenniük kell. Mindezt olyan önzetlenséggel, szeretettel, amit egy embertársunk se tenne meg velünk. Vagy ha igen, ritka az olyan.
Számomra ezért több ez a film, mint az átlag mesék. Gyönyörű zenékkel megtűzdelve időtálló alkotássá vált.
Bár, azért itt megjegyezném, hogy James Horner egy kicsit ismételte magát, mert ennek a zenéjét (pontosabban ebből egy motívumot) használta fel egy jóval híresebb filmjében, az "Ellenség a kapuknál"-ban.
Hallgassátok meg, és figyeljetek. Ez nem leszólás, csak azonnal kiszúrtam, kíváncsi vagyok más is észrevette-e.

Depressed Balto:
http://www.youtube.com/watch?v=_rkn2koSIVc&feature=related

Enemies at the Gates: Tania
http://www.youtube.com/watch?v=OM0_AqwLdzs

Amikor Rosie nagymama a szobor előtt állva visszaemlékezett arra a télre és azt mondta: "Köszönöm, Balto, nélküled ELPUSZTULTAM volna.", engem mélyen megérintett. Nem tudom, a magyar fordításban hangzott-e csak így, de megmaradt bennem. Bemagyarázás nélkül hiszem azt, hogy ezzel a kutyát emelte fel az ember, pontosabban a saját szintjére és így tisztelgett az emléke előtt, hisz az elpusztul szót növényre vagy állatra mondjuk, emberre soha.
Remek mese, kíváncsi leszek, a szülők mit mondanak rá 45 éves fejjel.


Alfa és Omega - Vélemények

2010-11-10 00:47.56
Annak ellenére, hogy hosszas gondolkodás után erre a filmre 3*-ot adtam, meg kell hagyni, hogy tetszett.
A gond az ellentétekkel volt. A grafikát nem tudtam eldönteni, hogy azért néz ki így, mert ez a stílusa a készítőknek és ettől egyedi, vagy mert nem voltak elég jók a grafikusok és ilyenre sikerültek. A poénok néhol már vércikik voltak, máskor viszont jópofák, kacagtatók. A sztori sokszor Disney-s beütésű, szétszakadósújraösszejövős, máskor nyújt valami pluszt.
Van benne társadalomkritika is az emberi hierarchiáról, meg a szerelem mindent legyőző erejéről... Bla-bla-bla.
Azonban gyorsan eltelt ez a 80 perc, és nem volt olyan rész, ami untatott volna. Jópofa alkotás, legalább egyszer megnézhető.
Lilly-re nem lehet panasz, a karaktere és a kidolgozása is elsőrangú, szerintem sokkal szebb, mint Kate. Egyik kedvenc. =)
Végkövetkeztetés: idősebbek már nem biztos, hogy élvezni fogják.


A karate kölyök (2010) - Vélemények

2010-10-09 01:50.23
Olvasva a sok negatív kritikát, kicsit csalódott vagyok. Aki nekiállt megnézni és van egy kis filmismerete, az nem várt mást, mint remake-et, ezért nem értem a kevés csillagot adottakat.
De hogy milyen remake lett! Persze ez az én szubjektív véleményem, de remek! Jaden-en jókat mulattam, ahogy apja apró rezdülései, mimikája, stílusa felvillant előttem, nem is tagadhatnák le egymást. =))) Laza stílusa éles ellentétben van a helyi kultúrával.
Míg Jaden jópofa, Jackie egyszerűen fantasztikus. Sokkal másabb volt, mint amit megszoktunk tőle, nem úgy, mint a filmjei 90%-ában, ha kamera elé kerül, bunyó van. Itt színészkedett, méghozzá legalább olyan jól, mint Jet Li "A nyakörv"-ben. Nála jobb mestert keresve se találhattak volna, ez a hajlott hátú, kiégett, házmesteres figura baromi jól állt neki.
A tibeti falu egy kellemes idillt testesített meg a filmben, ha tehetném, én is elmennék oda egy lánnyal... Persze ez csak álom marad.
Ami miatt pedig abszolút nem tudom leminősíteni, mert 1 évvel voltam idősebb Jaden-nél, amikor sulit váltottam és mivel utálta egymást a két szomszédos iskola, így nem csoda, hogy az otthagyott suli utolsó heteiben közellenség voltam csakúgy, mint az új első 1,5 évében. Tudom, milyen elbújni, ha 3-an-4-en esnek az embernek és tart ettől, tudom, milyen kiszolgáltatottnak lenni, új környezet, új társak, új felfogás. Még az is felidéződött bennem, amikor busszal jöttem haza a sulis kirándulásból, és engem szekáltak csakúgy, mint a filmben. Nem volt könnyű, de talpra álltam, bár nem bunyóval vívtam ki az elismerést, mégsem volt mitől tartanom a későbbiekben.
A 140 percet egyáltalán nem untam, vontatottnak pedig végképp nem éreztem a filmet sokakkal ellentétben. Humoros, pörgős, kicsit drámás, bár néha a fiatalok kora ellenére túl nyálas romantikus egyveleg, amelyet már csak a táj és a harcjelenetek miatt is érdemes megnézni.
A poén, hogy az előzőnél, azt mondjátok, karatéról van szó. Lehet, rég láttam. De a karatéban mióta van daru stílus (erre tisztán emlékszem)? Az kifejezetten északi shaolin kung-fu vonás. =)
Nekem megér 4*-ot, és merem ajánlani, főleg a "Háború a Földön" című borzalom után.


Háború a Földön - Vélemények

2010-10-04 02:58.35
Gyerekek, ez a film több, mint vérciki. Nem értem, John Travolta és Forest Whitaker hogy süllyedhetett ilyen mélyre, 2000-ben már azért mindegyikőjüknek remek karrierje volt, hogy ne kelljen ilyen hulladék filmben szerepelniük.
Csavar nincs a sztoriban, a karakterek egyhangúak, vagy jók, vagy hataloméhes gonosz dögök és az idegenek legnagyobb vágya az arany. Ez valami zseniális ötlet, hogy a kapzsiság legősibb megtestesítőjéért írt ki minket egy idegen civilizáció, akikben akad némi román vér a szőrös kezet elnézve, iszlám vallásúak, hisz többnejűek, és a Biztonsági főnökök táltosok is egyben, mivel 6 ujjuk van egy kezükön, ettől eltekintve egy az egyben emberi külsővel rendelkeznek.
A film gazdaságosságából kiindulva tippem szerint a légzőkészülékeket egy kórházból vették kölcsön a forgatás idejére. Iszonyat olcsó kategóriás kavalkád tele gyatra CGI trükkökkel, amin nem tudod, sírj, vagy röhögj kínodban. A film eleje hót unalom, de amikor felpörög, akkor viszont olyan blőd baromságokat tol a képedbe, hogy visszasírod az elejét, vagy egy bölcsebb pillanatodban kikapcsolod a készüléket.
Ez az agybavetítős tanítógép jó buli, mondjuk 2-t beszerelhetnének a Bánkira, megfizetném érte a különbözeti díjat. =) A csávókám menekülése lassítva az oszlopok között nem tudta nem eszembe juttatni a Matrix egyik jelenetét.
Az külön vicc, hogy a katonaság 9 percig bírta a megszállók ellen, és egy rakás, degenerált, bunkót használó ősember legyűri őket majdnem ugyanennyi idő alatt ugyanolyan fegyvereket használva.
3000-et írunk, ugye? Ha igaz, akkor ez a film remekül példázza az amerikai hadiipar alkotásainak időtállóságát. A raktárakban az éppen 1000 éves keményre fújt abroncsú LAV-25-ösök, a hangárokban a pöccre induló Harrier II-esek és a zsír új M4 karabélyok várták a mindenre elszánt ősembereket. És ha már fegyverek. Újra elsül a régi poén: a hőkövetős rakéta NEM fordul vissza a célra, ha 1x elhibázza... A Harrier sem volt véletlen választás, hisz az egyik leglátványosabban repülő vadászgép, de a helyben 180-ra még ő sem képes, mindezt úgy, hogy a fordulat végén a 7-800 km/h-ról 2mp alatt lelassít 0-ra. Hogy 1 nap, vagy 1 hét alatt meg lehet-e tanulni ezeknek a csodás madárkáknak a vezetését? Hát, nem hiszem, de jó kis szoftvere lehetett a szimulátornak, ha tuskóagyú, villanyégőt sem látott barlangrakókat fel tudott készíteni egy AV-8-asra, összetett légiharcokra, manőverekre és kommunikációra. De a gépágyút azért nem ismerték...
Fort Knox külön vicc, egy ajtót kivágnak, a többi tárva nyitva áll, és még a kutya sem jött rá, hogy mit rejt a bunker, de a szuper fejlett vadbarmok látják a legvékonyabb aranyteléreket is.
Óvva intek tőle minden gyanútlan filmkedvelőt.
(Megsúgom, a borítón 18-as karika állt, de hogy mire...)


Toy Story 3. - Vélemények

2010-06-25 13:11.55
Már elég rég írtam és osztályoztam az oldalon, de úgy gondolom, itt az ideje, ez a film megérdemli.
Sajnos nem láttam a 2. részt, így az elsőhöz képest ugrásszerű a látvány fejlődése, az emberábrázolás, és minden apróság. Mivel a Toy Story 2 kimaradt az életemből (eddig, de már intézkedtem ez ügyben), ezért meglepetésként ért a két új karakter, Jessie és Szemenagy megjelenése. Ám mind a kettő haláli, szerethető, így gyorsan a csapat régi tagjainak érezzük őket. Jessie különösen megfogott, nagyon aranyos, kedves egyéniség.
A Toy Story filmeket azért is szeretem, mert abból a korból mutat képet, ami lassan kiveszőben van. A gyermeki kreativitás által létrehozott mesevilágot láthatjuk, ahol ugyanaz a karakter a lehető legkülönfélébb jellemmé alakulhat, ahogy épp a gyermek sztorija kívánja. Nem a számítógépes játékok fejlesztenek minket igazán, hanem ezek a Woody, Jessie vagy Buzz-hoz hasonló figurák. Hogy el tudjunk rugaszkodni a valóságtól, de úgy, ahogy a képzeletünk akarja. Mint a mese elején egy jót nevettem a rózsaszín Corvette-en, hisz felnőtt fejjel hülyeségnek tűnik a kis hasmagassággal és sportfelfüggesztéssel megáldott autó a vadnyugaton, de ha Andy így gondolta ki, miért ne lehetne?
A másik, ami miatt közel áll a szívemhez ez a mese, az, hogy ugyanígy gondolok a játékokra. Van lelkük, amit mi töltünk meg szeretettel, játékbeli kalandokkal, gondoskodással, mi ruházzuk fel őket jellemmel, így lesznek olyanok, amilyennek látni szeretnénk őket.
A film rendelkezik minden tanulsággal, amit a kicsiknek, vagy akár a nagyoknak minduntalan taníthatnánk. Barátság, összefogás, bajtársiasság, áldozatkészség. A végén abban a "forró" szituációban komolyan elszorult a szívem, amikor a csöpp kis csapat kézenfogva várta az elkerülhetetlent, hiába voltam biztos, hogy biztos happy end lesz. Ezt a mesét megtöltötték érzelemmel, humorral, remek szereplőkkel, akcióval és az alapját egy jó sztori adja. Egy tökéletes alkotáshoz mi kell még?


A titánok harca - Vélemények

2010-04-16 07:39.46
Uncsi volt a fehér szín, így kapott egy kis fényezést. Jah, és hadd lőjem le a poént. Perszeusz miután megunta, hogy fél órán keresztül szabdalja azt a dögöt, előrántott egy RPG 7-est, és szétkente a száját.
Szerintem tök nagy csattanó lenne. =)))


2010-04-14 23:46.12
Wow, gyerekek, ez olyasmi a trailer alapján, mintha a Heroes of Might and Magic-ből és az Age of Mythology-ból kevertek volna össze egy filmet. =) Erre jegyet nem vennék, de azért majd 1x meglesem.


DOA: Élve vagy halva - Vélemények

2010-04-14 23:37.28
Nos. Az agyam kikapcsolására tökéletes volt. Egy Kill Bill-ből és Charlie angyalaiból összegyúrt film, ami nem is annyira tré.
Hogy miért is? A csajok. Meg... a csajok. És Sarah Carter, nagyon bájos egy teremtés. =) Pozitívumként még a pörgést és a harckoreográfiát emelem ki, és itt a kapu be is zárult.
A sztori több szálon fut, a gond, hogy mindegyik gagyi. És ennyi. Egyszeri nézésre alkalmas, de semmi több. Átlagos akciófilm, jellegzetesen látvány orientált tömegcikk.


Top Gun - Vélemények

2010-03-28 06:38.17
Idén már lesz? Tavaly elmaradt a gazdasági válságra hivatkozva. Remek, akkor ott a helyem. =)))


Szállítmány (2009) - Vélemények

2010-01-28 20:36.44
Akkor te sem láttad a Halálos fegyver 3-at. =)))


Alkonyat - Vélemények

2010-01-14 10:35.14
Lehet róla szó, huginak megvan, és úgyis lesznek hosszú utazások a vonaton suliba és haza... Ha elolvastam, ígérem, újra írok.


Don Quijote szamarancsa - Vélemények

2010-01-11 11:29.06
Jah, 2*-nál nem ér többet.


2010-01-11 11:28.25
Ez egy egysíkú, sablonos, és teljes mértékben átlagos, vontatott film. A látvány elég gyér, 2007-ben már szebb rajzfilmeket is csináltak, az egyetlen fordulat is számomra átlátható volt a Don Quijote-t legyőző lovagot illetően.
Az a vörös hajú főgonosz pedig úgy nézett ki, mint a "Volt egyszer egy..." rajzfilmsorozat törpe állandó negatív szereplője, amiben mászkáltak az űrben, az emberi testben, a múltban, meg mittomén.
Visszatérve a filmre nem elcseszett 1,5 óra volt, hanem inkább haszontalan.


Csacska angyal (sorozat) - Szomorú, hogy vége van!

2010-01-10 21:14.28
Jesszusom, ez a fórum olyan, mintha egy öngyilkosságra készülő emós keresne okot az erei felvágására. Ha ez az ok, akkor még meg is élezem neki a pengét. =)


Top Gun - Vélemények

2010-01-09 13:28.43
A Top Gun gyerekkori kedvencem. Ebben a filmben láttam először az F-14-es gyönyörű, semmi mással nem összetéveszthető alakját. Azóta is tart a szerelem a kicsit sem könnyűsúlyú, 30t-ás géppel.
A film egy ízig vérig amcsi patriotista film, amiben vagy le van tojva más nemzet, vagy mint a ruszkik, ellenségek. Nem gond, mert élvezhető alkotás, többszöri nézésre sem unatkozok rajta. A látványrész itt számomra azért különleges, mert valódi felvételekkel dolgoztak, nem kapott szerepet a CGI. Nagyon szép összhatása van 1-1 repülős jelenetnek. Az akciók izgalmasak, bár észrevehető egy-két fordulóharc ismétlése.
Kenny Logins - Danger Zone-ja pedig hónapok óta rajta van az mp3 lejátszómon. Fel tud pörgetni.
Piszok jó film, remek zenékkel, sok sablonos elemmel, de ez nem nyomja el úgy, hogy örök kedvencem ne legyen. Ma egy kis srác már nem rajongana érte, nincsenek benne 5 mach-hal repülő szuperintelligens EDI-k, vagy lézerágyúk, vagy a fizikát meghazudtoló látványos elemek.
Egy hiba azért böki a csőröm. Mig-28-asok nincsenek. =) És az ilyen néven futó "ellenséges" gépek valójában F-5E Tigerek. Ez kb. olyan átlátszó volt, mint a Ryan közlegényben alkalmazott T-34-es, mint Tigris.


Alkonyat - Vélemények

2010-01-09 03:17.59
Komolyan mondom, a hányinger kerülgetett már hónapokkal ezelőtt ettől az egész láztól, a 10 és a halál közti hölgyállomány rajongása a főszereplő srácért, vagy az indián vérfarkasért.
Aztán megnéztem, és... továbbra sem értem. Van egy évszázados legenda, egy karakter, a vámpír és egy szerelmi szál, amit még el is hiszek, az emberek közt is vannak olyanok, akik egy vérszomjas kutyára gerjednek...
Itt full ki van forgatva a vámpírok tulajdonságai, de ennyi az össz újdonság. Mégis, mit esznek ezen az emberek? Talán sosem fogom megérteni. De tudjátok mit? Nem is érdekel.
Jópofa tini romantikus filmecske, mindenféle rémisztő elem nélkül. Egyszer nézhető.


John Rambo - Vélemények

2010-01-09 03:02.17
Gratula, ügyes vagy, hogy lőttél AK-val. A gond csak az, hogy hogy az istenbe jön ez ide? Ki kérdezte? De azért köszönjük, hogy megosztottad ezt a létfontosságú infót velünk. Én is lőttem már AK-val, félauto módban, és azért meg kell hagynom, nem vetekszik egy féltonnás disznó erejével. A fegyver nagy össztömege miatt nem érződik akkora visszarúgóerő, mint teszem azt, egy .357-est tüzelő Taurus-sal (csak hogy érzékeltessem). Ha hozzávesszük, hogy meg is kellett azért rendesen és szakszerűen fogni, akkor elég tápos egy honvéd lehettél. XD Azért rohangálnak a kis 15 éves, gizda afrikai gyerekek AK-val, mert mind válltörést szeretne szerezni...
Legalább le tudnád írni, a Kalashnikov nem "sch"-val írandó.


Excsajok szelleme - Vélemények

2010-01-09 02:24.17
Egy amcsi filmkritikus az év romantikus vígjátékának nyilvánította. Szerintem ő volt az egyetlen, aki ilyet mondott rá a Földön.
Nem szidom annyira, mert elszórakoztatott. De ennyi, kész. Sablonos, kiszámítható, 1x élvezhető poénokkal. Jennifer Garner aranyos csaj, de itt nem jött be, eléggé összeszakadt, Matthew McConaughey-t pedig sosem csipáztam igazán.
Szandra, elég gáz, ha ezt a filmet veszed alapul jellemfejlődésként felhozva példának. Szimpla koppintása a Távkapcs férfi főszereplőjének páli fordulata.
Szinte az első pillanatban beugrott Patrick Stewart-tal a főszerepben játszódó Karácsonyi ének című film, csak más a körítés, itt a szeretettel volt fukar a macsócsávó, nem a pénzzel. Gáz, de vannak olyanok, akik szeretik ezt a stílust, vagy csak épp pillanatnyilag erre vágynak.
Bár én azt mondom, vannak ennél jobb, viccesebb romantikus vígjátékok.
3*, semmi több.


Avatar - Vélemények

2010-01-03 02:25.37
Mire mondtad ezt?
Szerintem ez a flóra és fauna teljesen elképzelhető. Pl. miért ne lehetne szimbiózis egy ló vagy repülő állat és a gazdája között? Ez is egy szokatlan, remek ötlet. Kicsit pontosíthatnál. Ha igazad van, fejet hajtok.
Kertesz_bela, köszönöm, hogy egyetértesz.


2010-01-01 18:53.02
Pár perce néztem meg, így friss élményekkel megtelve írhatom meg a véleményem.
Nem értem Vervunhive pesszimizmusát a 2120. kommentben. Ez a film olyan élményeket adott, amit nagyon rég (vagy talán eddig) nem kaptam meg egy alkotástól sem.
A 2,5 óra alatt elénk tárt idegen civilizáció és bolygó gyönyörű, kreatív, magával ragadó, megsirató, elgondolkodtató, és még sorolhatnám.
Egy kidolgozott és átgondolt fantáziavilágot kaptunk, ami tele van egyszerre hihetetlen és elképzelhető állatokkal és növényekkel. Tippelni sem tudnék, hány ember dolgozhatott rajta, hogy olyanná alkossák meg Pandora-t, amitől leesik az ember álla, de nem idegen annyira, hogy ódzkodjunk tőle. Sőt, a szívünkbe tudjuk zárni. Mindenesetre sikerült nekik, ehhez csak gratulálni tudok.
Két eltérő, szélsőséges véleményt hallottam a filmről. Aki pazarlásnak tekintette a mozijegy árát, és aki vagy megnézte többször, vagy csak meg van érte veszve. =) 2,5 órára el tudta velem felejteni ezt a poros, mocskos helyet, és a képzeletemnél is szebb tájra kalauzolt engem. Nem volt olyan perc, amit untam volna, a csata után már azt sajnáltam, hogy közel a film vége.
A humanoid faj első pillantásra érdekes volt, ám a film közepe felé már nem zavart, sőt tetszettek. A kultúrájuk részletessége és természetszeretete lenyűgöző és tanulságos. Ők adtak a filmnek olyan pluszt, amitől nem csak agyatlan látványfilm lett, hanem annál sokkal több.
Amikor a fa kidőlt, szinte szégyelltem, hogy ember vagyok. Az, aki nemcsak a filmbeli na'vi-kat pusztítja, hanem a saját bolygóját és embertársait. Mitől vademberek ők? Mert nincs villany borotvájuk? Vagy mert nem terepjárókkal rohangálnak az erdőben? Ha létezne ilyen faj, valóban nem biztos, hogy lenne mit adnunk nekik, esetleg szükségük lenne bármire. A békén kívül. Az esztelen pusztítás és mészárlásnál éreztem az okító célzást. Vajon elég? Ha páran elgondolkoznak rajta a 6 milliárdból, akkor már igen.
Nem kerestem, de ha találtam is, nem foglalkoztam a hibákkal. Ez ritka. Ez az utolsó 2 mondatom is jellemzi az egész filmet.
Eszméletlen!!! Fantasztikus!!!


Híd Terabithia földjére - Vélemények

2009-12-25 11:55.27
Sajnos nem vagyok otthon a "2007-es filmek" között, de nagyon tetszett, anélkül, hogy elmélyedtem volna az adott évben kiadott alkotások között is.
Hogy ki milyen értelmet lát benne, sok mindentől függ. A hangulatodtól, a beállítottságodtól, az adott naptól (lásd tegnap szenteste), intelligenciától, és attól is, mennyire volt a végén a film, amikor beültél elé. Ha Leslie-t a múzeumi kirándulás előtt 2 perccel látod először, akár érzelem nélkül is végigülheted. Vagy kinyögsz egy meglepett "Hoppá!"-t a fordulatra.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ne ítéljen el senki azért, mert én ilyennek látom a filmet.
Abban azonban maradéktalanul egyet értünk, hogy megérdemelt volna a film valamilyen elismerést. Konkrétan díjat.


2009-12-25 11:48.07
Nos, így másnap reggelre egyet kell veled értenem, Pikk Ász, de vannak olyan helyzetek, amikor szinte értelmetlen a főszereplők halála. Itt a filmben Leslie elvesztése nem változtatott semmit, a srác kitartott a fantáziavilág mellett, nem befolyásolta a történetet. Maximum Jess érzelmi megnyilvánulásai miatt érdekes az azutáni rész. Szerintem a nézőben le is rombolja azt a kellemes légkört, illúziót, amit addig felépített, ahogy elhitette velünk, el tudunk vonulni a világ elől, mindenki lehet az, ami akar, azzal, akivel akar. És ekkor beüt egy ilyen tragédia, ami úgy veti vissza az embert a földre, mintha a valóság szörnyetegei húznák vissza. Kitartok a 4-es osztályzat mellett annak ellenére, hogy rengetegszer eszembe jutott még ma reggel is, kellemes 1,5 óraként maradt meg bennem, és meg akarom szerezni, hogy újra és újra megnézhessem.


2009-12-25 00:41.36
Ha a szülők ott lettek volna velem és a húgommal, biztos, hogy nem néztük volna végig.
Rányomtunk, és még nagyon az elején kapcsolódtunk be. Hála istennek. Az elején félmosollyal, majdnem szánva néztem, egy óvodás színvonalú filmet vártam. Vérmókusok, és szőrös keselyűk... =) De volt kitartásom és merszem tovább nézni, és nagyon kellemeset csalódtam.
A sztori szokatlan, talán a vele majdnem párhuzamosan mutatott Én, Pán Péter hasonlított rá. De csak egy picit. Elég egyedi volt (nekem) a gyerekek szemszögéből bemutatni egy olyan világot, ami nincs. Tetszett, ahogy szép lassan kialakult a birodalmuk, megteremtette a két kirekesztett gyerek azt a világot, ahol otthon érezték magukat, hősök lehettek, erőt meríthettek, hogy kibírják a sulit, a szülői hátteret.
Leslie volt az a karakter, aki Jess-t el tudta varázsolni, a szó minden értelmében. Nem engedte, hogy tovaszálljon hamar a gyermeki naivitása, a művészeknek nélkülözhetetlen kreativitása és képzelőereje.
Jess apja nem volt olyan tahó, mint az a fiával folytatott beszélgetésekből látszott, valószínűleg kontrasztot akartak állítani, amivel a valós életet állították szembe a srácok Terabithia-jával.
Leslie olyan pozitívuma volt a filmnek, hogy amikor meghalt, döbbenten, elkerekedett szemmel, könny-csorgatva bámultam a TV-t percekig. A kinézete, arca, jelleme egycsapásra a szívembe zárta a karakterét és magát a fiatal színésznőt is. Szenteste az ember nem azt várja egy kedves, (addig) tinifilmben a bájos egyik főszereplő meghaljon. Leslie hiánya miatt a vége nekem üres és szomorú, hiába békült ki a húgával. Nekem az kevés volt. Ezért csak 4*, bár húzott a szívem az 5*-hoz.
Azt még megjegyezném, hogy itt is felmerül az emberek örökös kérdése, amin ha bevallja valaki, ha nem, akkor is rágódik: "Mi lett volna, ha..." (elhívja Leslie-t is a múzeumba.)
Csupó Gábor ezen filmje sokkal jobban tetszett, mint a holdhercegnő.


1 2 3 4

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk