Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A levélíró
- Filmbox Extra HD, 08:00
Állítsuk meg az esküvőt!
- Max4, 08:05
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 08:15
Az igazi csoda
- SuperTV2, 08:20
Talpig zűrben 2.
- RTL Három, 08:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért - Vélemények
Szólánc-angol szavakkal
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kapupénz - Rekviem egy házmesterlányért aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Neltharion adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 49 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 19 aaaaa, 15 aaaaa, 9 aaaaa, 3 aaaaa, 3 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
Harag aaaaaRontó Ralph aaaaaW.I.T.C.H., a tiniboszorkányok aaaaa
Transformers 3. aaaaaÍgy neveld a sárkányodat aaaaaAranyhaj és a nagy gubanc aaaaa
Balto aaaaaAlfa és Omega aaaaaA karate kölyök aaaaa
Háború a Földön aaaaaToy Story 3. aaaaaDon Quijote szamarancsa aaaaa
Top Gun aaaaaAlkonyat aaaaaExcsajok szelleme aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 6 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 6 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa, 0 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Hans Zimmer aaaaaJustin Long aaaaaRyan Reynolds aaaaa
Elisha Cuthbert aaaaaSandra Bullock aaaaaParminder Nagra aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 0.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 104.
Utolsó hozzászólások:

Harag (2014) - Vélemények (2014-12-26 01:41.34)
Nagyon régen nem írtam már ide, de ez a film megérdemli. Komolyan, elnyomhatatlan vágyat éreztem az iránt, hogy koptassam a billentyűzetemet.
Olvastam már sok hozzászólást, hogy ez nem történelmi film, hanem háborús. Remek. A Ryan közlegény is az és a hülye alapötlettől eltekintve és a mérhetetlen hazafisággal megáldott beállítás ellenére összevethetetlen ezzel a se füle se farka esti mesével.

Spoilerezek kíméletlenül, szóval messze kerülje el a hozzászólásom elolvasását, aki a filmre kíváncsi. Előre leszögezem, hogy laikus szemek számára is több, mint agyatlanság a film rengeteg pontja, aki pedig otthon van a haditechnikában, az fel fog kiáltani, hogy "Mi a f.sz ez?"

Szóval. Kapunk egy M4A3E8-as Sherman-t és hozzá 4 embert, akik megjárták Afrikát, Normandiát, szóval benne voltak a kulimászban nyakig és mindig élve kikerültek belőle, holott a harckocsik és/vagy személyzet akkori élettartama a frontra küldéstől számítva 1 hét volt átlagosan. OK, könyveljük el, a rengeteg level up és a prémium account kihúzta őket a híg, mindent átitató trágyaléből. (Megjegyzem, igen, WoT-ozok, de a tudásom a legkevésbé sem erre a játékra épül.) Szóval mint nagy tankrajongó vártam ezt a csodát a plakátok miatt egészen az első trailer-ig, ahol első sokkjaim értek, de erre később térek ki.
Szóval van 4 elitünk, akikhez csatlakozik a pelenkás újonc, hogy megtanulja a háború borzalmait, értékelje az életet, tudjon miből könyvet írni, vagy mit tudom én. A továbbiakban az ő szemén keresztül próbálja a film bemutatni, hogy milyen csúnya és velejéig romlott emberek a németek, főleg az SS katonák, akiket nem ám kikérdezünk, mint a német vezetés által megbecsült katonákat, akik tudhatnak egyet s mást, neeem, golyót kapnak a bank előtt, mert megérdemlik. Pont, ezt ne is vitassuk. Azt hittem, a törzsőrmester kitér valami személyes magyarázatba, hogy miért az a harckocsi neve, ami és miért érez ekkora ellenszenvet a németek leghűségesebb, legjobban kiképzett katonái ellen.

OK, a gyerek szorgosan gyűjtögeti az exp pontokat ez alatt a pár nap alatt, vérbeli gyilkológép lesz, van benne egy kis beleerőltetett románc, mert hát mire vágyna jobban egy városa tűz alatt lévő, otthonában rettegéssel megbújó civil német lány, mint egy amerikai hős harckocsizóra? Komolyan...
Nos, ott van az az eset, amikor a 4 Sherman megmutatja először a foga fehérjét az erdősávban meghúzódó németek ellen, hogy kiszabadítsák a szegény, sakkban tartott bajtársaikat. Még fel se takarították az erdőt, már mindenki piknikezett a nyílt téren, ácsorogtak a harckocsik a mezőn, hogy gyönyörködhessünk benne, ahogy rásüt matt színre fújt páncélzatukra a délutáni napfény. A végső takarításra a sorkatonák csípőből tüzelő rohamot indítottak M1 Garand puskájukkal, megmutatva, ki a legény a gáton. Mert ugye azt úgy szokás ellenséges területen. Könyörgöm, ekkora marhaságot nem igaz, hogy egy ember se tett szóvá a stábból.
A városba, amikor behatoltak se volt kevésbé szánalmas. Harckocsi megy elől, igen, az a harcjármű, amiből csak 4-et kaptak a berendelt 10 helyett és az, amit nyílt terepre terveztek. Nem számít. Brad Pitt vezeti, mi bajuk lehetne! Bemasíroznak a főtérre kisebb harcok árán, lerobbantja HE gránáttal a Harag nevű Tommy kukta egy ház oldalát, majd onnan még vagy 6 vidám dojcse hazafi lövöldözik kifelé Erika-t énekelve.
Nem számít, haladjunk tovább. Épp csomagolnának, amikor is hőseinket újabb veszélybe sodorja a sztori írója, a városra 4-5 tüzérségi gránát hull, majd full nyugalom és hullaszag. A német vitézeink megtudták, hogy szövetséges csapatok szállták meg hőn szeretett városukat, mert hát mi másból lőnének akkor a sajátjaikra, nem? Szóval bosszút állnak 5 komoly gránáttal, majd hagyják az egészet a búsba. Gondolom idő közben bejött a hír a második futártól, hogy Brad Pitt is az ostromlók között van, ki ne lőjünk több lövedéket! Hujjuj, akkor hogy betojtak volna mondjuk egy Chuck Norris név hallatán!
Elszánt harcosaink hátrahagyva a nevét elrejtő városkát és a teljes gyalogsági támogatást útnak indulnak rendíthetetlenül 3 másik páncélossal egy olyan kereszteződés felé, melynek szintén nem tudjuk a nevét, a fontosságát, de hát a parancs az parancs.
És most jön a film fénypontja, aminek a hibáit pontokba szedtem:

1.) A nagy bandukolásban hirtelen összetalálkoztak egy Tigrissel, akinek természetesen nem volt semmiféle támogatása, hiába került majdnem negyed millió birodalmi márkába. Nem számít. És itt már fogtam a fejem. A Tiger nagyjából 800 és 1000m közti távolságból nyitott tüzet a mozgó harckocsikra, amiből kapásból egyet le is szedett, ami statisztikailag a legkevésbé sem vitatható.
2.) Majd miután felfejlődtek szuper amerikai gépeink nem légitámadást rendeltek el, hanem rohamot indítottak a rettegett páncélosra, holott az akkori katonai felső vezetés, mivel a teljes légifölényt élvezték, megtiltották a közvetlen harci érintkezést a nehézpáncélosokkal és megkövetelték a légi segítség igénylését, hacsak nem voltak 7x-es túlerőben a Pz VI-tal szemben.
3.) Ami ezután jött, csak még bosszantóbb volt, miszerint a Tigris szintén rohamot indított. Nem, ez nem a World of Tanks! A Tiger személyzete a harckocsi kiképzés során kapott egy 600 oldalas leírást, ami tartalmazta a hídon való átkeléstől kezdve azt is, hogy milyen gyakran cseréljenek légszűrőt. Eme bibliában szerepelt ama mondat is, miszerint a kezelőszemélyzet nem, ismétlem NEM tüzelhet mozgó harckocsival, mivel a KwK 36-os löveg irdatlan ereje és hátrasikló berendezésének hiánya következtében károsodik a torony forgató mechanizmus, valamint az arányában rohadt drága 8,8cm-es lövedék elégtelen találati rátával rendelkezik ilyen helyzetben.
4.) Dogfight-ba kezdett a két harckocsi alig 10m-re egymástól és a Tiger hiába tud 5 mp-enként tüzelni egy jól összeszokott bandával, mégsem tette.
5.)Mellesleg a frontpáncélt is képes átlőni az Easy Eight Sherman ilyen távolságból, de neki a segge kellett. Perverz banda...
6.)A Shermant telibe kapta a hátsó faránál, ahol a motor van, az üzemanyag, de persze biztos csak elijesztő lőszer volt betöltve a nagymacska agyarába.
7.)Az egyik pillanatban a Tiger ágyúja rájuk céloz, majd majdnem 90 fokkal az ellenkező irányba néz, majd a végén megint rájuk irányul.
8.)Persze harckocsitesttel nem forognak, hogy a tornyot gyorsabban csavarják a megfelelő irányba és a keményebb frontvért, vagy a gelleresélyesebb szögbe álljanak. Biztos ők is meglátták, hogy világsztárral kell harcolniuk és bepánikoltak. Mert ugye képzetlen, szemétdombra való parasztokból verbuvált katonák kezébe adták ezt a ritka fegyvert.

OK, Brad Pitték megint csak nyertek, természetesen várja vissza őt Jollie kisasszony, mit neki egy Tigris, lerázza magáról. A félelmetes az, hogy nem is izgultam. Látványos volt, de a legkevésbé sem volt az bennem, hogy Úhh, azta, mekkora jelenet!
Lépjünk túl rajta. Elérik a kereszteződést, ahol aknára futnak. Persze ez amolyan kistesó akna, csak a lánctalpat dobja le, meg a futóművet cs.szi szét, bent mindenki egyben van, az Úrnak még dolga van velük.
Jön a végső csata, 5 amcsi vs. 300 lelkes SS katona. Előtte egy kis lelkizés az egészen addig parasztul viselkedő, hirtelen mindent megbánó Tuskónak becézett töltőtől, érezzük, hogy most ennek a pillanatnak mélységes súlya van, érzékenyebb egyéneknek javasolt előtte a pézsé felvétele az ellátmányraktárakból. Leegyszerűsítve a dolgot, az egy megmaradt harckocsi mészárlást rendez a semmirekellő, halált érdemlő, söpredék, csak divatból SS-nek nevezett katonák között. Természetesen teljes a kavarc, azt se tudják a németek, hova kerültek a pár pillanattal előbb még Panzerschreck-et cipelő társaik, estére azért hála a gyorspostának, előszedik őket és súlyos össztüzet zúdítanak a hőseinkre. Persze a legfiatalabb, leggyökerebb életben marad, sőt, egy kedves, szeretni való SS katona bár észreveszi, fittyet hányva a társai lemészárlásában részt vett kölyökre, úgy tesz, mint ha mi sem történt volna.

Spoiler vége.
Ettől a filmtől hülyét kaptam. Ahogy beállították azt, hogy névtelenségbe burkolózik minden, hogy érzékeltessék, ez bárhol megtörténhetett volna, pontosan ezért tudják szinte tökéletesen elbagatelizálni és értelmetlenné tenni a legénység önfeláldozását. Sosem tudjuk meg, milyen fontos szerepet játszottak a háborúban, mennyire volt kifizetődő az elszántságuk. Újabb negatív pont, hogy ismét egy teljes mértékben németellenes filmet láthatunk. Nem rajongok értük, nem vagyok náci szimpatizáns, de tisztelem a tudásukat és érdemeiket, azt hogy ők is katonák voltak, akik parancsra az életüket áldozták egy nyilvánvalóan teljesen reménytelen helyzetben.
Továbbá felháborító az, hogy ha háborús filmet dobott össze a rendező, azt teljesen felületesen tette, a legkevesebb kritikai szemmel nézve az általa létrehozott cselekményt. Ha ilyenre adja a fejét valaki, hogy bemutasson egy háborút, azt tegye hitelesen, csak így éri el, hogy megfogja a nézőt. Még a húgom is rengeteg részre mondta azt, hogy baromság, holott ő aztán tényleg laikus, csak Brad Pitt fan.
Könyökünkön jön ki az "Amerika az Isten!" agymosás. Mást kérünk. Csak egy kicsivel.
Pozitívuma az igazi, Bowington-ból szervárt működőképes Tiger megjelenése, amit ugyanilyen gyorsan negatívumnak is fel tudok hozni. Egyszer nézős, haditechnika iránt érdeklődőknek nem ajánlott film.
U.i.: Bocs, hogy ilyen hosszú lett.

Rontó Ralph - Vélemények (2013-02-10 15:28.56)
Hát, srácok, réges-régen írtam a fórumra, de ez a mese megérdemli.
A trailer-t én is, mint oly sok hozzám hasonló korú és beállítottságú(25 körüli gyermeklelkű meserajongó XD) barát, ismerős, családtag és persze idegen látta, mégsem kapott elismerést. Elsiklottunk felette, jöttek "jobb", drágább, bugyutább filmek, vagy 30x-ra lenyúzott folytatások és Rontó Ralph lelkivilágát, otthonát csak kevesünknek adatott meg, hogy megismerjük és megértsük. Érdemtelenül tűnt el a süllyesztőben 1-2 hónap alatt és garantálom, évek múltán sem lesz annyi értékelője itt az oldalon, mint sok másik hasonló filmnek.
Azonban mint derült égből a villámcsapás ültem a kanapén, jól megérdemelt pihenésem töltve a TV csatornái között értelmetlenül gyorsan váltogatva, amikor belém nyílalt a felismerés, hogy meg kell nézni.
Kicsit sem volt unalmas és egy átlag film szintén 90 perces, mégis baromi rövidnek éreztem. A két fő karakter nagyon jól eltalált, Ralph alapból egy jó szándékú, szeretni való figura, aki már saját magáról is kezdi elhinni, hogy negatív alak. Jellemfejlődés nincs, csak rádöbben arra, milyen is valójában és félreteszi mások véleményét. Vanellope pedig az elmúlt idők legbájosabb alakja a Gru Agnes-e óta, akit láttam. Minden hülye megnyilvánulását lehet szeretni, nem is tudok rá rosszat mondani. =)
A háttérvilág jól felépített, tetszett a saját szabályrendszere, ami meghatározóvá tette sok esetben a filmet, valamint plusz pont érdemli a sokszínűségét, rengeteg legendás játékot is belevittek.
No a sokszínűségét nem arra értem, ami a Cukor Futamot jellemzi, mert bevallom, attól már hányingerem volt. =)))
Rég láttam hasonló minőségű és főleg rengeteg mondanivalóval felvértezett (animációs)filmet, így teljesen nyugodtan adom neki az 5 csillagot. Végig fordulatos, ötletes, vicces, néhol pedig meglepő, megható, sírós, elgondolkodtató. Mi más kellhet még felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt?

W.I.T.C.H., a tiniboszorkányok (sorozat) - Vélemények (2011-09-17 00:44.02)
Tudjátok az a poén, hogy én is szeretem. Pedig elmúltam 23, fiú vagyok, a lányokat szeretem és nem riadok vissza a fröcsögős horrortól sem.
Amikor először láttam, még középsulis voltam, mégis megfogott. Érdekes elegye a modern tini- és a szuperhős életnek. Most, felnőttebb fejjel is leszedtem mind az 52 részt és nem bántam meg. Szeretem a bugyuta poénjait, a csajok egymással történő csipkelődéseit, a pasizásuk ügyefogyottságait.
A karakterek jól kidolgozottak, végig megmarad az egyéniségük, miközben fejlődnek is, nem csak a képességükkel kapcsolatban. A legnagyobb negatívum, amit felhozhatok, számomra a koruk rossz belövése. Mondjuk egy olyan +3 vagy 4 év reálisabb lenne, de nem 13 évesen világot menteni...
Csípem az egész csapatot, de főleg Irmát. Eszement egy csaj. =)))
Aki itt fikáz, az megteheti, csak annyit kérek, gondolja át, miért teszi. Számomra nem köthető korhoz ez a mese, csupán egy kellemes kikapcsolódás, ha épp van 20 percem. XD

Neltharion összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk