Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kém a szomszédban
- AMC, 13:15
Kém a szomszédban
- Filmbox Premium, 13:30
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 14:00
Lány a tenger fenekén
- Film4, 14:15
Exférj újratöltve
- Viasat Film, 14:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A tanú teste - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke
Orbán Viktor - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
A hülye - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tanú teste aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Vickeyngdom hozzászólásai

Ugrás Vickeyngdom adatlapjára


A belgrádi fantom - Vélemények

2011-04-07 11:49.28
Pf.. egyszer akarok beszólni, erre hibásan írom az egyik mondatot.. ez se az én napom.. :S
De a kritikát továbbra is fenntartom! :@


2011-04-07 11:47.08
Hihetetlen, hogy miért kell elsősorban magyarnak megjelölni egy szerb filmet, mikor az összes magyar vonatkozása annyi, hogy a fényképező, meg a négy producer közül egy a magyar nevű. Ez már a sokadik ilyen eset. Azért ennyire ne legyetek már ennyire elfogultak, önzőek, részrehajlóak. (ha valaki tudja az idevágó legmegfelelőbb jelzőt, kiegészítheti a felsorolást :) )


Találmány - Vélemények

2010-07-15 18:48.57
Hát ilyen kommentek után már csak azért is megnézem, hogy a saját szememmel lássam, hogy lehetett ebből ilyen rosszat kihozni.


Flash Forward - A jövő emlékei (sorozat) - Vélemények

2009-12-05 20:39.23
Gyenge idegzetűek most ne figyeljenek. A rossz hír az (most kapaszkodjatok meg), hogy márciusban lesz folytatás.


Időbűnök - Vélemények

2009-10-11 18:56.44
Igen, az lenne a film lényege, hogy "a sors előre meg van írva", tehát Hector 1 nem tehetett semmit amikor meglátta a csajt, tulajdonképpen nem volt választási lehetősége hogy mit csináljon, hiszen azt csinálta amit csinálnia kellett ahhoz, hogy az történjen, ami történt :) Remélem értitek, valójában egyszerű, csak elmagyarázni nehéz, ha pedig sikerül, akkor meg hülyén hangzik. Ezért írtam az első hsz-ben, hogy a film igazából semmiről nem szól, hiszen már a legelején kiderült, hogy minek kell történnie, csak ezt a néző akkor még nem tudja, és ez benne a különleges.


2009-06-24 13:03.42
Hát a filmnek körülbelül a felénél leültem a szoba közepére, lementem hídba és úgy is maradtam, amíg vége nem lett. Megpróbáltam közben végiggondolni, hogy akkor most időrendben hogy is követték egymást a dolgok, de azt hiszem meg fogom még nézni párszor :) Sok időutazással kapcsolatos filmet láttam már, de ebben a témában úgy tűnik mindig tudnak újszerűt mutatni. Néhány apróságtól eltekintve hibátlan felépítésűnek tűnik, már amennyire egy időutazós film lehet hibátlan. Ez az a típus, amelyben nem lehet változtatni a jövő alakulásán, és ez felvet érdekes paradox dolgokat. Például SPOILER, hogy Hector 2 azért szúrta Hector 1 kezébe az ollót, mert még Hector 1-ként látta, hogy ez fog vele történni. Szóval valójában minden egyéb ok nélkül, de ezért elgondolkodtató. Tulajdonképpen a film semmiről nem szól, előre megvan írva, hogy a főhős mit fog csinálni, és először akaratán kívül, majd már tudatosan azt is csinálja, nem tehet semmit.
De most azonnal meg tudnék nézni még száz ilyet.


Next - A holnap a múlté - Vélemények

2009-03-21 16:16.59
Az alapötlet, a jövőbe látás tetszett meg, és ezért néztem meg a filmet egy emlékezetes thriller-drámára számítva. Ehelyett kaptam egy sablon akciófilmet. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, így a néhány előttem szólóval tudok egyetérteni.
A vége: sejtettem, hogy valami olyannal fog befejeződni, ami csak a látomása Cage-nek, de hogy a film több mint felében olyan miatt kelljen izgulni, ami meg sem történt, na arra nem számítottam. Ez már későn jött ahhoz, hogy tovább rontsa a filmről való véleményem, de ezzel az erővel minden filmnek lehetne az a vége, hogy a főhős felébred az álmából.
Az egyik csillag az alapötletért, a másik Nicolas Cage-ért.
"Különös dolog az idő. Valahányszor belenézünk, megváltozik, mert belenéztünk, és ez mindent megváltoztat." - Erre a mondatra is jár egy fél, de sajnos lefelé kerekítek.


Kínzó közelség - Vélemények

2009-01-27 23:48.30
hm... és a címe? Kínzó közellenség? :-O Csak nekem furcsa? Máshol Kínos közelség címmel láttam. :)
Végülis mindkettő illik rá...


Fűrész 5. - Vélemények

2008-11-23 16:26.55
Értjük, én legalábbis. Kifejezetten nem vagyok Lynch rajongó, mindössze egy-két filmjét láttam, azt is csak véletlenül, de talán tényleg nem a legjobb példa. Neki egyedi stílusa van. Általában viszont egy filmben kiderül, hogy mi miért történik. Ha a mostani részben igyekeztek felkelteni mindenki érdeklődését afelől, hogy mi lehet abban a szerencsétlen dobozban, akkor ha ezután a 6. részben mégsem derülne rá fény, a rajongók többsége - hülye szóval - talán kicsit átverve érezné magát. (persze ekkor az alkotóknak már szinte mindegy lenne, hiszen az utolsó részt is megnézték :) ). Véleményem szerint így is bőven lehet min töprengeni az egyes részek után. Annak ellenére, hogy ez csak egy film, nekem gyakran eszembe jutnak hasonlók: "hogy tudta ezt így kitervelni Jigsaw?", "hogy lehetett megvalósítani, hogy x embert egymás után elkap és bezár egy közös helyre?", "mennyi idő telhetett el ez meg az az esemény között?". Lehet , hogy most én voltam egy kicsit érthetetlen, de akinek igazán felkeltette a figyelmét a film, talán tudja mire gondolok.


2008-11-20 15:35.35
Valami most eszembe jutott(az esetleges spoilerekért felelősséget nem vállalok): A 4. rész elején (és végén :D) Hoffman a boncteremben hallgatja Jigsaw utolsó üzenetét. Az 5. rész nem tér ki erre, így azt sem tudjuk hogy időrendben hol helyezkedik el a cselekményben, de talán az 5. rész fő vonalának az elején valahol.. a boncolás a halála után 1-2 nappal lehetett, még mielőtt Strahm kikerült a kórházból és elkezdett nyomozni... gondolom.. De a lényeg, John üzenete, amit most visszanéztem. Valami ilyesmit mondott Hoffmannak: "..Azt hiszed, megúszhatod a próbát, de igérem, hogy a munkám folytatódik..." Nem vagyok benne biztos, hogy ezzel arra gondolt, amire gondolok.. :D Így az is egyre jobban érdekel, mi volt abban a bizonyos dobozban, és hogy mit írt a levélben Hoffman Amandának.. Na de azt hiszem, ehhez még kb 365-öt aludni kell..


2008-11-20 13:12.48
Nem értem miért hiszik sokan azt, hogy az újabb és újabb részek egyre gyengébb színvonalat hoznak. Ezt a filmet (és általában az olyan folytatásos mozikat, melyben az egyes részek végén még maradnak kérdőjelek) egészként kell vizsgálni... majd miután megnéztük a 6. részt is. Nyilván nem úgy kelnek fel a premier utáni reggelen a rendezők, hogy "hú, b**meg, de sok pénzt kaszáltunk, gyorsan dobjunk össze mégegy részt, hogy legyen már jövőre is egy Fűrész"- habár kétségtelen, hogy jópár filmnél így van. De itt látszik, hogy ezt az egész történetet kitalálták, levezették, még mielőtt akár egy jelenetet is leforgattak volna az első részből. Az utolsó epizód gyanítom hogy nagyon ötletesen fogja lezárni a történetet, minden elem a helyére kerül, az eddig homályos részek pedig -akár ha csak többszöri újranézés után is- világossá válnak. Az egészben pont ez a szép. Szerintem.


Fűrész 4. - Vélemények

2008-02-23 20:56.45
Érdekes hozzászólásokat olvasok, gondolok itt a sok lejjebb lévő kritikára, amik a film túlbonyolítottságát és nehezen követhetőségét emlegetve javasolnák a befejezését. Nos, én is nagy rajongó vagyok és lehet hogy már csak elfogultságból, de minden részt egyforma csodálattal nézek végig. Persze nyilván az első volt rám is legnagyobb hatással, már csak azért is, mert az volt az első, egy újszerű film. Viszont úgy gondolom, mindegyik rész egyedi (1. igazi psycho thriller; 2. több ember összezárásával keletkező konfliktus ; 3. hangsúly a kínzáson és gusztustalanságon ; 4. az előzőektől eltérő csavar), és már csak ezért is élvezetes. A lehető legtöbbet megtették a készítők szerintem, és minden rész külön-külön is megállná a helyét (persze csak elméletben). Van egy pár érthetetlen dolog, vagy olyanok amik túlzónak, feleslegesnek tűnnek, de szerintem a következő két részben mindenre megkapjuk a tökéletes választ és mondjuk az első rész szobájában, kereken fejeződik be a történet :)


Vissza a jövőbe - Kérdések

2007-12-25 22:21.23
Akkor én máris szemét leszek és kérdezek egy elgondolkodtatót.
Amikor a fiatal és az öreg Biff találkoztak a múltban, hogyhogy nem ájultak el és bomlott fel a tér-idő kontinuum? :)


Megérzés (2007) - Keresem

2007-12-25 22:01.01
Hali. A filmet még nem láttam, viszont a leírásáról eszembe jutott egy másik. Pár éve láttam a tv-ben. Ott egy férfi álmodott, és minden reggel mikor felébredt, ugyanazt a napot élte át újra és újra. Egy nőt akart megmenteni, aki azt hiszem minden alkalommal meghalt valahogy. Nagyon homályosan emlékszek már, kb ennyi rémlik belőle. Nem ismerős valakinek váletlenül, hogy melyik lehet ez?


Alvin és a mókusok (2007) - Vélemények

2007-12-22 23:01.27
Nekem meg épp a cím vette el a kedvem attól, hogy valaha is megnézzem :)No meg a történet sem valami eget rengető..


Kísértés (2004) - Vélemények

2007-12-08 09:19.44
Ez nagyon szánalmas horror :S Többet vártam tőle. Ma már legtöbb horrorfilmnek szinte ugyanaz a története , de ez még ebben a tekintetben is gyenge volt.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk