Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 16:15
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 16:20
King Kong visszatér
- Film Mánia, 16:55
Engedd el!
- Paramount Network, 17:20
Eredet
- HBO, 17:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Családi tűzfészek (1979) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Tippjáték (Foci)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Shaun, a bárány - A film aaaaa
Sonia Rolland aaaaa

 

Fórum - Időbűnök - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
84. VAL P (2020-09-18 23:54.41) aaaaa
Esőre áll az idő, mint Milko Mancsevszkij filmjében, és újfent egy megátalkodott garabonciás, egy bebódult vagy egy figyelemhiányos gobelinszövőre hagyták, aki aztán derekasan összekutyulta az idő szövetét.
Minden galiba egy tapasztalatlan Renan Luce-imitátornak köszönhető, aki képtelen volt kivárni, hogy az amúgy pompázatosan megépített időgépet – annak rendje s módja szerint: megfelelő asszisztencia mellett – kipróbálják. (Tényvalóság, vagy félévvel későbbi időpontra irányozták elő a műveletet.) Belekóstol a tiltott gyümölcsbe – először önszántából, aztán már csak kénytelen.
Idill-erdei lak a Süveg(cukor)hegyen. Az antihérosz – IPA-pocakos és manófülű – Héctor, miután Tarzan hazatelefonált, furcsa mozgásra figyel fel az átellenben lévő domboldalon távcsövével. Egy vetkező nimfára fókuszál az objektívvel, ez felettébb izgalomba hozza, s kapóra jön, hogy neje épp indul autójával a városba. Nekilódul hát Héctorunk ama szemköztinek. Kerítés sem állhatja útját. Például. Pedig nem is sejti, hogy a csinoska – aki cseréptörést is vállal – időközben megszabadult minden göncétől. Később a puszta tény, hogy bringázni látja a nőci-pőcit, még hatékonyabban sokkolja az ibér ogrét. (Hát még ha akkor találkozott volna vele, amikor három matracot erősített a hátára, úgy pedálozott.) Arra sincs felkészülve önjelölt nyomozónk – ám az vesse rá az első követ, akit nem érne váratlanul –, hogy egy rózsaszín gézbe bugyolált, ballonkabátos kófic ollótokként hasznosítaná a jobb könyökét. Előzetesen elég magas oddsszal bírt az is, hogy egy fehér folyadékkal feltöltött tartályt szemelnek ki neki búvóhelyül. Annak a feldolgozására meg végképp hiába trenírozott volna, hogy semmi sem az, aminek látszik. Még ő maga sem kivétel ez alól.
A két kedvenc epizódom: fanyar humortöltetek. Az egyikben a gézbe tekert figura újra és ismételten próbálkozik (emlékeiben kutatva), mikor és hol állva hatásos váratlanul megpördülnie a tengelye körül, karomszerűen begörbített ujjaival egy gukkert imitálva szemgödrei elé. A másikban pedig a kutyaösztönét vizsgáztatja az Éva-kosztümös leányzónak a tanulmányi kiránduláson résztvevő férj.
A mű üzenete mindezek tükrében nem is lehetne egyértelműbb. Az időgépeket egyáltalán ne, vagy amennyiben mégis muszáj, felelősségteljesen és soha ne önös céljaink eléréséhez használjuk, emberek!


83. Dezo2 (2020-03-12 18:39.01) aaaaa
a 2009-es Triangle innen lophatta az ötletet, ami egyébként jobb mint ez



82. AndrewPrice (2020-03-09 18:59.16) aaaaa - (válasz Bertó!!! 81. hozzászólására)
Írtál valamit, egy filmre utaló dolgot, amit én nem láttam nem abból származott a véleményem, ezt leírtam kultúráltan nem is értem ezután miért kellett ide benyögni ezt a bunkóságot. balfék


81. Bertó!!! (2020-02-25 05:46.37)   - (válasz AndrewPrice 80. hozzászólására)
Azt hittem a szomszèd Jòska bàcsiè.



80. AndrewPrice (2020-02-24 19:56.33) aaaaa - (válasz Bertó!!! 79. hozzászólására)
nem tudom, nem követtem az általad említett sorozatot, nem is tudom mi az a watchmen. amit írtam az az én véleményem volt.


79. Bertó!!! (2020-02-23 15:00.40)   - (válasz AndrewPrice 78. hozzászólására)
Ez a loop kiválóan meg volt magyarázva/jelenítve a Watchmen sorozatban Manhattan karakterénél.


78. AndrewPrice (2020-02-23 11:56.34) aaaaa
Egyetértek azokkal akik azt mondják a történések kulcsfontosságának nincs kezdete. Vagy talán mégis: tegyük fel, hogy az idő egyidejűleg létezik. Vagyis nincs kiindulópontja az időutazásos motívumnak, hiszen elviekben a múlt/jelen/jövő egyidejűleg létezik. Azaz ne nevezzük Hektor 1-2-3,-nak (hiszen azon a napon, mert egy napot ölel fel a sztori és ismételteti több főszereplővel)mert az elméletem szerint azon a napon végbe megy minden. Nincs értelme számozásnak az csak a tény megértésében segít(het). Spoiler::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Az a nap így megy végbe, hisz mikor elkezdődik a film telefonhívást kap Hektor, szintén önmagától mint kiderül. Ezáltal ez egy paradoxon hisz még nem utazott a gépben mégis felhívja az eseményeket átélt önnön valója. ez egy végtelen eseménysor, melynek elkezdéséről pontos adat nincs, ám a befejezéséről gondoskodott Hektorunk. A paradoxonok minden időutazós filmben fellépnek, ez szinte kötelezvény: Hasonló mint a Terminatorban mikor John Connor visszaküldi a nála fiatalabb vagy vele egyidős Kyle Rees-t, titkon hogy védje meg (kettyintse meg az anyját) ami által ő létrejön. Ám a paradox az ebben, hogy született meg legelőször? A válasz, hogy nincs legelső alkalaom, hanem a múlt, jelen, jövő egyidejűleg létezik és ez körforgást képez. nincs kiút belőle, hanem ez a veleje. Vagy az eredeti majmok bolygója trilógia. Mikor a harmadik részben Zira és cornelius visszarepül Taylor gépével, s ott a hetvenes években hozzák össze és szülik meg Cézárt. kérdés, hogy a lázadó majom vezér legelőször hogy készült, mert ugyebár Taylor jó sokára ért a majmok világába legelőször, s azok csak úgy tudták használni az űrhajóját mikor ő megérkezik. csakhogy mire megérkezik a majmok már felcserélték az emberekkel a helyüket. ez ugyanaz a paradoxon amit nem érdemes boncolgatni. így egybe olvadva az idősíkok hozzák létre, mert nem történhet másképp. Azok a kulcsfontosságú időpontok egyszerre, egymás nélkül nem létező elemei a kirakósnak. Múlt egy szegmense, a jelené amiben beágyazódik, (mert gondoljunk bele a jelen másodpercről másodpercre kitolódik az aktuális személynek, azaz mire ezt elolvasod az már múlt), a jövő pedig a faktora ami lehetővé teszi. Visszatérve az időbűnökre: kiváló alkotás. nem cécózik, frappáns. Hektor azon napja a világ mindenség óta így viszi végig azt a napot, nincs belőle kibújás csak mikor a bekötött fejű utazik még egyet és ráébred amire kell. és ne számozzuk be, az ismétlem csak a megértésében játszik szerepet. hiszen annak az aktuális óminózus napnak a Hektorja mindig végig kell, hogy élje ezt az eseményt. végtelen számú lehetne, mert az idő mindig odaér ahhoz a naphoz: mármint ha az időutazás eme feltételeit be tudjuk fogadni. hisz a mi jelenünk se biztos, hogy a jelen, mert lehet valakinek a múltja, és jövője. ilyen alapon pedig ez folytonossági átéléshez vezet.


77. Vmiso (2018-04-18 18:54.50)  
Nos, érdekes film volt.
Az első harmada nagyon tetszett, ahogy a dolgok egyre inkább kiderülnek, de utána már belefáradtam.
Az ötlet nagyon jó, és talán nagyobb hiba nélkül sikerült megcsinálni, csak az alig 90 perces játékidőt sem sikerült végig érdekessé tenni.


76. Flydomi (2018-03-31 18:33.58)  
Spoiler:

Hector 2 még nem ismerte fel,hogy mi történik körülötte pontosan.(legalábbis az elején). Mellesleg Hector 1-et egy idegenek tartotta,aki az életét elvette,sőt,még a feleségét is,ezért meg akarta ölni,hogy csak egyetlen egy Hector legyen,vagyis csak ő maradjon.(Hector 2).Nagyon jo felépített történet,minden a helyén,még logikailag is.Egy saját farkába harapó kígyó,és ezt teszi úgy,hogy csak egy adott kis élet szakaszra fokuszál.Délelőtt elkezdődik,és késő este fejeződik be.Teljes tudatébredés akkor következik be Hectornál(2), mielőtt Hector 3 válik belőle.(számomra ez volt a tetőpont,a legnagyobb csavar a filmebn,hogy van-lesz még egy Hector).A legnagyobb kérdés az,hogy Hector 3 tisztábban volt azzal,hogy a csaj meg fog halni?Mert ugye Hector 2-esként a feleségét látta,hogy megnyekkent,mikor is lerántotta a tetőről.(Hector 2 ezzel a tudattal volt megterhelve).Ezt a dolgot nem tudom eldönteni,hogy "véletlenül" küldte halálba a nőt,vagy szándékosan.(mert a feleségét meg akarta védeni)


75. Flydomi (2018-03-31 18:28.11)   - (válasz Bertó!!! 73. hozzászólására)
Spoiler:

Hector 2 még nem ismerte fel,hogy mi történik körülötte pontosan.(legalábbis az elején). Mellesleg Hector 1-et egy idegenek tartotta,aki az életét elvette,sőt,még a feleségét is,ezért meg akarta ölni,hogy csak egyetlen egy Hector legyen,vagyis csak ő maradjon.(Hector 2).Nagyon jo felépített történet,minden a helyén,még logikailag is.Egy saját farkába harapó kígyó,és ezt teszi úgy,hogy csak egy adott kis élet szakaszra fokuszál.Délelőtt elkezdődik,és késő este fejeződik be.Teljes tudatébredés akkor következik be Hectornál(2), mielőtt Hector 3 válik belőle.(számomra ez volt a tetőpont,a legnagyobb csavar a filmebn,hogy van-lesz még egy Hector).A legnagyobb kérdés az,hogy Hector 3 tisztábban volt azzal,hogy a csaj meg fog halni?Mert ugye Hector 2-esként a feleségét látta,hogy megnyekkent,mikor is lerántotta a tetőről.(Hector 2 ezzel a tudattal volt megterhelve).Ezt a dolgot nem tudom eldönteni,hogy "szándékosan" küldte halálba a nőt,vagy azért,mert Hector 3-énk,mikor tudatra ébred,ennek be kell következnie.


74. Bede István (2018-02-13 22:03.51)  
qrva jó film


73. Bertó!!! (2016-12-02 10:12.34)  
Valamit nagyon tudnak a spanyolok.
Spoiler.
Számomra nem az volt a kérdés,hogy Hector 1 hogyan mert beszállni az időgépbe és miért,hanem,hogy Hector 2 miért szúrta meg ollóval,vetkőztette le a lányt stb,(költői kérdés volt),mikor Hector 1-el ellentétben,ő már tudott önmagáról .Hector 3-ról nem is beszélve,ő már tudott Hector 1,és Hector 2-ről is és próbálta menteni a menthetőt.
Hát karakterfejlődés van rendesen :)


72. Marlon Wayans (2016-07-03 23:56.55)  
Érdekes és jó kis film volt, teljesen lekötött, egyszer érdemes megnézni mindenképp.
Szívesen laknék olyan zöld környezetben, mint a filmben.


71. Emylio (2016-03-12 16:38.25) aaaaa
Szó se róla, érdekes volt és jól kitalálták, de nem emelném akkora magasságokba, mint itt néhány fórumtársam. Nem vagyok Amerika imádó, de egy kis hálivúd hiányzott belőle.:)


70. Szedlee (2016-03-12 14:57.35) aaaaa - (válasz Kiskakukk@ 69. hozzászólására)
Egyetértek. :)


69. Kiskakukk@ (2016-03-12 12:13.51) aaaaa
Zseniális. Aki szereti az időutazós filmeket, annak kötelező darab! Simán veri a magas költségvetésű, agyoneffektelt hollywoodi alkotásokat.


68. Morli Holect (2014-12-02 01:13.27) aaaaa - (válasz Rudicus 67. hozzászólására)
Nem való ilyeneknek ez a film, akik képtelenek megérteni az időutazás furcsaságait. Mindennek pontosan így kellett történnie, nem volt választása, minden cselekedete előre meg volt írva, hiszen a későbbi önmamaga intézte úgy, hogy be kelljen szállnia az időgépbe.


67. Rudicus (2014-12-01 10:09.06) aaaaa
Unalmas, idegesítő és nem hihető sztori. Ki az a marha, aki egy idegen helyen belemászik egy folyadékkal teli edénybe, aminek lecsukódik a teteje??? Ezzel az erővel áshatott volna egy gödröt és belemászhatott volna egy koporsóba és megkérhette volna a vad idegen embert, hogy lapátolja rá a földet! Ki mászik át egy szögesdróttal védett kerítésen egy idegen helyre??? És ha ott dobbermanok őrizték volna a területet?? Akkor széttépik. Ilyen senki nem kockáztat meg! Ketten is megijedtek egy embertől, akinél csak egy olló volt???
Nagyon látszik a filléres költségvetés. Lehet, hogy az író egy délután a sörözőben írta meg a sztorit, aztán 3 nap alatt felvették...


66. Capt.JackSparrow (2014-07-12 15:29.00) aaaaa
egyszer meg lehetett nézni, de teljesen kiszámítható. igazából ugyanazt játszák el, mint a prince of persia - warrior withinben


65. Darmah (2014-07-06 14:50.47) aaaaa
De megnéznék még sok ilyen szinvonalú filmet...Rákerestem a rendező nevére ,hogy mit nézhetnék meg még tőle de sajnos semmit nem találtam.Ezért számomra -jelenleg-azokra a szerzőkre emléeztet zenei vagy irodalmi téren akik ugyan sokan vannak a történelemben de jellemzően egyetlen nagy durranás volt az életművük összeségében ..igaz az az egyetlen durranás a világot is megrázta.A főhős átalakulása a kispolgárból a elmeháborodott mániákussá valami eszméletlen.mennyi de mennyi kiváló színész játszik a világ különböző országaiban de celebség és máz nélkül nem vállalva részt a nagy cirkuszban ahol a lelkek már eladásra kerültek ahogy egy Oscar gálán kivétel nélkül!!!Csodás és nagyívű szórakozás volt ez a film,elismerésem a készítőknek,emelem a kalapom!


64. Flagg (2014-02-09 12:47.12) aaaaa
Borzalmas.


63. Z79 (2013-09-30 19:30.20) aaaaa
Többszörnézős, elgondolkoztató mozi az időutazás paradoxonáról, és arról, hogy egy rendkívüli helyzet a legátlagabb átlagemberből is kihozhatja az állatot...

Láthatóan minimál költségvetésből forgatva született a mű, és ez a szinte eszköztelen.teljesen hétköznapi képi világ jót is tesz a filmnek, engedi, hogy a történetre koncentráljunk. És lehet, hogy második megtekintés után is hagy nyitott kérdéseket, viszont ahogy a történet előrehaladtával számos mozaikdarab a helyére kerül..az nem semmi.

hajszál híján jeles...


62. Kittentyű (2013-05-13 00:42.13) aaaaa
Az egyik legjobb időutazásos film a Vissza a jövőbe trilógia óta. Nagyon tetszett. Az egész történet egy paradoxon ami az elejétől a végéig izgalmas, leköti az ember figyelmét. Ezek a spanyolok nagyon tudnak valamit, mert évről évre egyre jobb filmeket készítenek. Európában szerintem a spanyolok és a franciák készítik a legjobb filmeket. Ezt már számtalanszor bebizonyították. 5*-os a film.


61. Petra2414 (2013-01-14 11:52.44) aaaaa
Na ez egy igazán jó, átgondolt időutazós film volt. Most így hirtelen, első megnézés után semmibe nem tudnék belekötni. Tulajdonképpen az időutazás legvalószínűbb formáját láthatjuk, ami annyit jelent, hogy akár visszautazunk az időben, akár nem, a megtörtént dolgokon nem tudunk változtatni, még akkor sem, ha akarunk. Mert mindig lesz valami, ami visszazökkenti az eseményeket úgy és oda, ahogy és ahol meg kell történniük. Így nincs paradoxon, nincsenek alternatív valóságok. :)
Talán a motivációkat tudnám kifogásolni, de azt egyrészt csak spoileresen tudnám kifejteni, másrészt nincs szívem lehúzni ezt a filmet, mert ritka, hogy végre egy ilyen intelligens alkotással találkozhat az ember. Tehát tessék mindenképpen megnézni, és gondolkodni! :)


60. Az utolso szamuráj (2012-09-29 17:16.23) aaaaa - (válasz Morli Holect 57. hozzászólására)
ott tévedsz,hogy akkor is volt egy pillanat,amikor,szavaiddal élve,kiszakítottak egy darabot életéből.amikor-már a te gondolataid szerint-először kötötték össze a lét szálat


59. Pisti801227 (2012-09-29 17:08.41)   - (válasz SipiZolix 54. hozzászólására)
Stephen Hawkingnal volt egy hasonló ötlete, egy buli szervezése időutazóknak. Nem volt vendég a buliban.


58. Francois81 (2012-07-05 10:01.29)  
érdekes egy film, nem az a típus amit megnéz az ember és két perc mulva már nem emlékszik rá :) lehet rajta pörögni rendesen...

- SPOILER -

az egész film egy nagy paradoxon, ugyanis a történet a logikát követve nem létezhet. hector2 a saját maga által kreált cselekmények végén született meg, ami ugye lehetetlen.


57. Morli Holect (2012-04-24 14:39.52) aaaaa - (válasz DavidVilla 10. hozzászólására)
"De kérdem én,hogy hogy kezdődött el ez az egész"

Épp ezt a paradoxont mutatja me a film, hogy az eseményeknek "nincs kezdete". Képzeljük el úgy az időt, mint egy darab zsinórt amit leteszünk magunk elé. A két vége közül az egyiket kinevezhetjük "kezdetnek", a másikat "befejezésnek", végighúzhatjuk rajta az ujjunkat az elejétől a végéig, és ha kijelölünk rajta 2 tetszőleges pontot, közülük az egyik "előrébb", a másik "hátrébb" lesz egymáshoz képest.
Viszont ha a két végét összekötjük és kört formálunk belőle, már nincs eleje és vége, a két kijelölt pont közül egyik se lesz előrébb vagy hátrébb, mindkettő egyszerre lesz egymás előtt és után.
Az időutazás is ezt csinálta Hector életével, kiszakított egy darabot az egyenes idővonalból és a két végét összekötötte. Logikus lenne azt gondolni, hogy a kezdet az, amikor beszáll az időgépbe, de ugye azért száll be mert visszautazott az időben és úgy intézte, hogy beszálljon. Nics külön ok és okozat, mindkét cselekvés ok és okozat egyben, nincs kezdet és folytatás, mindkét cselekvés kezdet és folytatás is egyben.
Bonyolítja még a dolgot hogy kétszer is utazik az időben, több hurkot is képez, de ebbe már még nehezebb belegondolni.



56. Evile-Elvis- (2012-03-21 07:52.45) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=Ecbp_5aSTIo&feature=related


55. Bean (2012-01-08 19:23.27) aaaaa - (válasz SipiZolix 54. hozzászólására)
lol


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2020-09-18 23:5484 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Időbűnök adatlap
Eredeti cím: Los cronocrímenes
Évszám: 2007
Rendezte: Nacho Vigalondo
Szereplők: Karra Elejalde, Candela Fernández, Barbara Goenaga, Nacho Vigalondo, Juan Inciarte

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk