Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A piszkos tizenkettő
- Film+, 12:15
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 12:20
Hercegnői románc
- Film4, 12:20
Seneca: A földrengések kialakulása
- Cinemax, 12:30
Kém a szomszédban
- AMC, 13:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Monk - A flúgos nyomozó (sorozat) - Monk legviccesebb tettei
Rock zene
Micimackó: Vér és méz - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Schindler listája aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Pelin hozzászólásai

Ugrás Pelin adatlapjára


A végzet őrei - Vélemények

2010-08-22 12:16.54
Ja és a háborús alap megadja a téma relevanciáját. Mindannyian gyilkosok, a háború nem szól másról. Kárhozat, halál és gonoszság mindenfelé. Szívesen elolvasnám könyvben...


2010-08-22 12:14.27
Gyakorlatilag az elején mind meghaltak. Ahova kerültek, az a purgatórium, és itt kerülnek mérlegre. Csak egyikük nyer üdvösséget, a többit mind elnyeli a kárhozat. Ezért végzet őrei. Mindenkinek megvan a végzete, és ezt az őrök próbára teszik. Gyakorlatilag maga a pap mondja ki, hogy már meghaltak, csak nem vették észre. Az önmagába forduló esemény pedig jelképezi az örökkévalóságot.
Szerintem valami ilyesmi lehet a lényege. Nekem nagyon tetszett, már többedjére is.


Oroszlán Szonja - Vélemények

2010-01-19 21:08.04
Affektáló ripacs IQ-ban kicsit alultáplált. És nem a szerepei miatt mondható ez rá. Elég csak egy-egy vélemény alkotását le analizálni, idézem: "De most..ne..nem...mááár demost tényleg komolyan mondom, neekem tetsze..tt és komolyan szerintem nagy tehetség vagy, meg minden, szóv...val szerintem tök jó." Viselem már egy ideje, hogy mindenhol ott van a kandzsi lópofájával, mára viszont erősen idegesítővé vált számomra. Lehet szeretni és nem szeretni, de elszomorodok, ha arra gondolok, hogy számtalan, nála ezerszer tehetségesebb színésznők nem jutnak lehetőséghez, akik pinceszínházakban, vagy vidéki amatőr színpadokon várják évről évre, hogy a sok csókos mellé őket is bejussanak a Színművészetire csakis a tehetségük miatt. A Színművészetin évente kb. 10 embert indítanak mondjuk musical szakon, na most annak a 10 embernek a 2/3-a csókos. Sajnos Szottyácska is ez a kategória volt anno. Pedig láthatóan egyáltalán nem tálentum, viszont rinyacelebnek tökéletesen elmegy. Csak ne sápítozzon a képembe idegesítő szopránján a TV-ből, mer' attól engem le lehet üldözni a térképről, és bevallok tőle mindent.


Amikor megállt a Föld - Vélemények

2009-05-06 18:57.07
Úgy ültem neki, hogy nem tudtam, igazán mi is ez.
Látom sokan előttem már csalódtak a filmben, én mégis a védelem pártjára állok. Annak ellenére, hogy tényleg voltak a filmben bugyuta párbeszédek, és felesleges, ciki "okosságok", számomra a film rendben volt. A színészi játékokban is voltak hiányosságok, mégis azt mondom, hogy azt a globális gondolatot, amit a film képvisel, nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az, hogy egy remake-ről beszélünk, nem tudom, mennyit ront az értékéből, ugyanis nem ismerem az eredetit. Mégis véleményem szerint az üzenet, amit a film sulykol, szerintem azoknál, akik erre fogékonyak (az igazi sci-fi rajongók mögé tudnak látni egy rendezésnek), mindenképp elérte a célját, újra, kicsit másképp.
Az tény, hogy ma nagyon ráférne már erre a gusztustalan, féreg világra egy "özönvíz", na de a kérdés így is adott: ki vállalja a halált azokért, akik valóban megérdemlik? A globális problémák nem rajtam, vagy rajtunk múlnak. Sajnos a világot kétségtelenül (politikai ideológiák, hatalmi reakciók) a szemét uralja, abból pedig mindig több van. De mi van azokkal, akik az ember "másik arca szerint élnek"? És még rengeteg kérdést vethet fel ez a probléma, a film pedig jobban kiélezhette volna erre a témát.
Mindezek mellett nekem egy kellemes másfél órát okozott.


Kígyók a fedélzeten - Vélemények

2007-06-24 19:26.27
Ez a film az, aminek látszódik!! Nem kell többet várni tőle!! én nagyon élveztem!! Egyébként is imádom Saumel L. Jacksont! A film hangulata jó volt, a karakterek pont ahhoz mérten voltak jók, amit egy ilyen film megkíván! Én ennél csak rosszabbat vártam, de kellemesen csalódtam! Kellemes kis vérengzés, izgalmas pillanatok: én nagyon élveztem!


Báránybőrben - Vélemények

2007-05-30 20:25.06
Ezt a filmet kellene már a hazai kiadóknak nagyon sürgősen kiadnia!! Számomra van akkora klasszikus, mint az Őrült Stone, vagy az Országút fantomja. Mindenképp megérdemelne egy igényes kiadást, de minimum egy kiadást!


Gacy - Vélemények

2007-05-30 17:55.44
Igen. Szóval sokkal több van ebben a sztoriban, mint amit sikerült kihozni belőle. A film igazi megmentője Mark Holton. Nagyon tetszett a karaktere, elvitte hátán a filmet. Nálam megkapja a 4 csillagot, még ha nem is érdemli meg.


Pihenő a pokolban - Vélemények

2007-05-26 20:32.05
Iszonyatosan gagyi film. Forgatókönyv egy nagy nulla, a csaj baszott idegesítő, abszolút motiválatlan. Millió filmből lopták össze veszett borzasztó módon. Egyszóval egy fabatkát sem ér!
Emlékeztek az elején mikor bemegy a budiba, nem ül rá, kapaszkodik az ajtóba. Mikor a buggyant család kidobja a kocsiból, mintha teljesen természetes lenne, berobog a budiba, és rácsattan a kagylóra! :))) beszartam rajta, annyira gagyi!! :))) És nem ez az egyetlen idióta dolog, amit a csaj elkövet. Kurva idegesítő. Szóval ez egy langyos f.s.


Kommandó (1985) - Vélemények

2007-03-31 19:56.53
22 év után is ugyanúgy tudom élvezni ezt hatalmas klasszikust, mint annak idején gyerekfejjel! Megunhatatlan, igazán 80-as évek stílű akciófilm, ami legalább annyira meghatározó a maga nemében, mint a Rambó.


Rémálom az Elm utcában (1984) - Vélemények

2006-10-13 13:46.05
Igen, Kruger bácsit felruházták bizony jó adag humorral, hogy emészthetőbb legyen. A slasher filmek egyik legjobbja, tény, hogy mára már horror ikon lett ez a kedves sorozatgyilkos a pokolból.
De azért arról se feldkezzünk meg, hogy Robert Englund is igencsak hozzájárult a sikeréhez.
Most jön megint valami új rész, remélem nálunk is bemutatják.
Wes Craven szerint egy ilyen film összetevői: végy egy hajléktalant zöld-piros csíkos pulcsiban és szakadt kalapban, tegyél hozzá egy csipetnyi humort, azt öntsd nyakon egy elmélettel, miszerint egy rossz álomtól álmában képes meghalni az ember, ruházd fel a kedves csöves úriembert természetfeletti képeséggekkel, majd egy kis fantáziával - nem kell sok - tegyél egy pengékkel teletűzdelt kesztyűt a kezére, és már kész is a Rémálom széria. :)
Én nagyon szeretem, etalon, de nem zseniális.


Mit gondoltok, melyikek jobbak, a feliratos vagy a szinkronizált filmek?

2006-10-13 13:33.16
Feliratosan jobb filmet nézni. Gyakran borzalom a magyar szinkron keverés, csorba esik a minőségen. Azért eredeti hanggal igencsak élvezhetőbb, jó 5.1 vagy DTS-el eredeti keveréssel úgy szól némelyik film, mint az úristen, míg a szinkronnal ezek gyakran elvesznek, nem fordítanak elég időt rá, vagy a költségvetés nem engedi meg. Másrészről, amellett, hogy a magyar szinkron az egyik legjobb a világon, szeretem hallani a szereplők eredeti hangjait.
Feliratnak is megvan a maga hátránya. Általában elmondható, hogy nem sokat foglalkoznak a feliratokkal, hiszen a szinkront úgyis mindenki jobban zabálja. Aki szinkronos filmet felirattal néz, gyanítják, tud is picit angolul.
Egy szó mint száz, én a feliratra szavaznék.


Melyik a kedvenc filmetek? Melyiket utáljátok legjobban?

2006-07-13 17:41.44
Abszolút horror-fan vagyok, ezért előnyben részesítem a John Carpenter féle filmeket, illetve Clive Barker munkásságát.
Mivel ez egy viszonylag könnyen megtévesztő műfaj, ezért akad ám jószerivel fostalicska film közöttük. Erre annyit, hogy aki nem ért a horrorhoz, az ne próbáljon meg horrort rendezni. De mért van az, hogy nemcsak nem ért hozzá, de még rendezni sem tud!!! Áááááá :) Így születnek a kaki-kuka filmek...stb. stb. stb.



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk