Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Waterworld - Vízivilág
- AMC, 14:10
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10
Armageddon
- Film+, 15:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Emberrablás magyar módra aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

LuckyBasstard hozzászólásai

Ugrás LuckyBasstard adatlapjára


A kukorica gyermekei - Eredet - Kérdések

2012-09-19 19:46.05
A 2009-es elég silány remake után számomra úgy tűnt a Genesis első felében, hogy végre egy meltó folytatást kapunk, ami kellően megragadja az alapsztoriban rejlő lehetőségeket, és egy kliséktől mentes, rejtélyesen hátborzongató alkotást élvezhetünk majd. Ez mind sikerült is szerintem, csupán a "rejtélyes" része a dolognak talán túlságosan is...Megmondaná nekem valaki, hogy akkor tulajdonképpen a többi részhez képest ez kronológiailag hová tehető? A gyermekek akkor végülis lepaktáltak a felnőttekkel, vagy mi? Hogy került emberi testbe az, "Aki a sorok mögött jár"? És ezen kívül még számtalan megfogalmazatlan kérdés van bennem, ami talán ha elindulhatna itt egy párbeszéd a filmmel kapcsolatban, felszínre is kerülne...Vagy csak én misztifikálom túl, és a több fejezetet figyelembe se kéne venni, és a 10. Kukorica Gyermekei-filmre, mint teljesen különálló, önálló alkotasra kéne tekinteni?...


Hellraiser: Revelations - Vélemények

2012-08-27 10:04.39
Tisztán emlékszem azon izgatottságomra, amikor a Vérvonal-fejezetet követő számomra siralmas 4 rész után megláttam imdb-n 5 évvel ezelőtt, hogy 2009-re várható egy Hellraiser-film (alcím nélkül). Ezután lelkesedve követtem az ezzel kapcsolatos híreket, és már azon gondolattal is megbékéltem, hogy Bradley helyett Paul Bettany fogja játszani Pinhead-et. Csúsztak az évszámok, változtak a kreátor-gárda jelöltek, úgyhogy el is oszlattam azon illúzióimat, miszerint "Végre kapunk egy igazi Hellraiser-filmet, amely mind a Clive Barker által megálmodott és papírra vetett vízióban és a jelenlegi filmgyártási technikában rejlő lehetőségeket ötvözve méltó módon fogja elénk tárni ezt a dimenziót úgy, hogy nem esik túlzásokba, de nem is húzza be a kéziféket." Miután ezt elhesegettem, a lehető legrosszabbra számítottam, amikor megnéztem a Hellraiser: Revelations-t. Kritikus szemmel néztem és ugyanakkor az érzékeimre hagyatkozva adtam át magam az "alkotásnak". Furcsa módon az első fél óra után teljesen át tudtam magam adni a filmnek. Bár az első filmes Stephan Smith Collins kicsit egy rossz Pinhead-karikatúrára, vagy egy, az arcformáját kihasználó Stand-up Comedy-sre emlékeztet, és némely színészi játék kritkán aluli a filmben, egyes dolgokat úgy sikerült megfogalmaznia és érzékeltetnie velem, ahogyan annak az 5-8. részben még a közelében se voltak, illetve tisztábban át tudtam érezni azoknak a karaktereknek az érzéseit, akik közelebbi kapcsolatba kerültek a kockával, mint eddig valaha.


Fantomok (1998) - Vélemények

2009-01-29 17:18.19
Csak annyi, hogy a rendezőnél nem csak simán Joe Chapelle?


1408 (2007) - Vélemények

2007-11-08 16:00.04
A mostanság készülő thrillerek között egész jó színvolnalat képvisel, a Stephen King-adaptációk közül pedig szerintem az Álomcsapda mellett az egyik legjobb.

Bár messze nem lett a kedvencem, de az ablakon kimászós-rádöbbenős jelenet, hogy csak egy szoba van, aztán az alaprajz, az nagyon ütős :D


Halloween (2007) - Kérdések

2007-10-26 14:09.32
háttőőő.....messze nem :)

Az eredeti 1978-ban korszakalkotó volt, a remake pedig elég tucatfilm, abból se a jobb fajta


Jason goes to Hell - The Final Friday

2007-10-11 17:08.40
Nem másról van itten szó, mint a Péntek 13-filmek kissé félresikerült 9. fejezetéről, mely 13 évvel az eredeti film után került mozikba. Kis hazánkba semmilyen formában nem furakodta be magát eddig...vajon miért?

Bár a film nem oan rossz, mint a Halloween-sorozat 3. darabja (Boszorkányos Időszak), aminek tényleg semmi köze a többi filmhez, mégis olyan szerencsétlen oldalról közelítik meg a Jason goes to Hell-ben Jason Voorhees karakterét, hogy szinte elveszíti varázsát eme "varázslatos" filmben. Nem véletlenül illetem ezzel a jelzővel, ugyanis a Jason X-hez hasonlóan, ahol sci-fi elemeket erőltettek a filmbe, itt is valami oat tuszkoltak bele, amit nem kellett volna: a fantasy világát.

Maga Jason alig szerepel a filmben, de még így is jobb, mint az elcseszett Péntek 13 - 5. rész - Új kezdet. A Jason X DVD extráiban helyet kapott Jason Voorhees megannyi élete c. dokumentumfilmben a rendező azzal a szánalmas indokkal magyarázza Jason visszafogott szerepeltetését, hogy így csak még nagyobb öröm a rajongóknak, amikor megjelenik. :S

Kultikus figurává magasztalják a filmben, amivel épphogy az ellenkezőjét érik el és nem legendás alakként nézünk rá...pedig Ő aztán tényleg az!

Sőt akármikor más testébe tud költözni, hiszen tulajdonképpen nem is ember, mint az a filmből kiderül. Ennek folytán csak három ember létezik, a három még élő Voorhees, akik képesek megölni Őt egy tőrrel. Jason, miután szétrobbantja egy csapat FBI-ügynök, s még dobogó szívét megeszi egy korboncnok, gondol egyet, testből testbe vándorol azzal a céllal, hogy megölje családja megmaradt tagjait (enyhe Halloween-beütés). Ráadásul annak az étteremnek a vendégeit is lemészárolja, akik az Ő halálával reklámozzák hokimaszk-alakú hamburgerhúsukat. Mellesleg ennek a filmnek a végén van az a jelenet, amely először borzolta fel a fanok érdeklődését egy Freddy vs. Jason-filmre (Freddy keze kinyúl a földből, s lehúzza a földdémonok által elnyelt Jason felszínen maradt maszkját).

Belemagyarázós és logikátlan film, de remek szórakozás, ötletes mészárlásokkal ;D


Péntek 13. (1980) - Vélemények

2007-10-11 16:14.45
Kispöcsös koromtól kezdve trash-horror rajongó vagyok, ugyanakkor józan eszem többre becsüli a művészfilmek által közvetített értékeket, mégsem tudok azonosulni a néha arcozósan különc art-mozis szcénával...egyáltalán nem.
Az ember nem merenghet folyton az élet értelméről, egy filmnek szerintem nem mindig ez a fő funkciója, hogy mittomén milyen filozófiai mélységekig vigye le a néző tudatát, hogy jól beforduljon..

Ahogy azt a Jason Voorhees megannyi élete c. dokumentumfilmben (Jason X DVD/extrák) is közlik az alkotók, ezek a filmek pusztán a szórakozásról szólnak és szerintem kitűnően véghez viszik eme küldetésüket.
"It's fun, it's just FUN!"

Úgy kell leülni egy Péntek 13 vagy egy Rémálom-film elé, hogy agyatlan hullaszámlálós mészárlásban lesz részed. Egy olyan élményben, amit ha egy csajjal nézel, nem kell végig kussolni, hogy ne veszítsd el a fonalat, a parás részeknél összebújtok, a megannyi szexuális töltetű jelenet és maga a filmek hangulata pedig garantálja, hogy legkésőbb a film végére nyert ügyed lesz. ;D

Én az első részek után már tudtam, mire számíthatok, így nem igazán csalódtam egyik folytatásban sem (kiv.: Péntek 13 - 5. rész:Az Új Kezdet, Péntek 13 - 8. rész, Jason X utolsó negyed órája).

Ezeket a filmeket érezni kell, remekül visszaadják a 80-as évek hangulatát, ami engem személy szerint teljesen lenyűgöz.

Engem fel se tudnak baszni a negatív kritikák az ilyen filmekről, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz, csak azt kéne megérteniük a fikázóknak, hogy miért is szeretik a fanok, és hogy mit jelent az "annyira szar, hogy már jó" érzés. De fikázzák csak minél többen, ha populáris mozik lennének, talán nem lennének ugyanazok..

A 34. hozzászólás írójának (Claudine) pedig respect_erről vala itten szó! ;D


Halloween (2007) - Vélemények

2007-10-11 13:46.26
pl innen>>>>
[link]

feliratot sajnos sehol se találtam hozzá :(...ha te esetleg azt találnál, Mircike, szólj lécci..!


2007-10-10 11:09.46
Az utolsó fél órát azért mindenképp megnézem ma :)


2007-10-10 11:08.47
Én tegnap néztem meg a filmet (a felénél elaludtam).
Eddig mind a nyolc részt láttam, s mikor először hallottam, hogy Halloween-remake directed by Rob Zombie, én is pozitívan álltam a dologhoz. Csak az 1000 koporsó háza RZ-filmet láttam eddig, és gondoltam, akkori elsőfilmesként az nem volt rossz eresztés, meg hát megígérte, hogy a remake-kel odabasz majd, meg nagyon tiszteli John Carpenter eredetijét.
Ehhez képest sztem elég lényeges dolgokat változtatott meg a 2007-es filmben, olyanokat, amiért az 1978-as darabot tisztelni lehet, mellesleg én a kis Michael-t is másképp képzeltem el (talán nem csak én).

Ráadásul logikátlan, erőltetett jelenetek is helyet kapnak az új filmben (pl.>>>a két részeg "motorosnak" miért pont Michael szobájában kell megerőszakítani a dilis csajt?).

Még ha ezeket a változtatásokat és erőltetett részeket el is nézném, nekem akkor is hibádzik valami ebben a filmben.

Hogy valami jót is írjak: Malcolm MacDowell-t nagyon eltalálták Dr. Loomis szerepére, hanglejtése és kisugárzása is kisértetiesen emlékeztet Donald Pleasence-re. A vér színét is jól eltalálták már végre, és a gyilokok is elég jók.


ja és Kedves Kthulu!...azt hiszem, a legtöbb felhasználó nem azért tekint bele a filmes topikokba, hogy elolvassa egy filmnek a sztoriját, amit még nem látott, pláne nem a Vélemények topikban. Sokakat kifejezetten irritál az ilyesmi, köztük engem is...vagy ha nagyon nem tudod magadban tartani, nyiss neki egy A film sztorija-topikot a film topikján belül..thx (amugy nem basztatásképp...)


Cannibal Holocaust - Vélemények

2007-10-08 14:25.21
Sok évvel ezelőtt néhány videotéka polcán lehetett látni a Cannibal Holocaust 2-t, mely borítójának láttán is felmerült bennem a kérdés; "Hogy jönnek a CH-hoz a kerítésen lógó zombik?". Kikölcsönözvén és a "véletlenszerűen" épp a címnél meggyűrődött kazit, s azt lejátszva megkönnyebbült mosollyal vettem tudomásul, hogy a rajta található film nem más, mint G. A. Romero: Holtak Napja. Bár csak öt évet éltem a 80-as években, szal kimaradtam a hangalámondásos kölcsönkazik igazi nagy korszakából, az előbb leírt tényből mégis arra következtetek, hogy a CH nálunk sokkalta több érdeklődőre tehetett szert, mint a Romero-filmek ( ennek oka lehet az is, hogy ezek hozzánk elég nagy késéssel jutottak el ).

A kamu folytatásra visszatérve, örültem neki, hogy nem csináltak CH 2-t, nemhogy remake-et!!! 8O
Mind1, hadd csinálják, úgyse lesz olyan maradandó, mint az első rész (hozzáteszem, nem vagyok akkora rajongója a filmnek, mint pl. a Péntek 13-részeknek, v. Romero filmjeinek - igazából semennyire nem vagyok CH-fan - valamiért mégis jobban sújtott ez a hír, mint az, hogy 2008-ban Péntek 13-remake!-talán mert az 1980-as Cannibal Holocaust egyedülálló és megismételhetetlen).


Magasfeszültség - Vélemények

2007-10-04 17:07.58
Szerintem remek film, kiérdemelte a magyar címét:D

A csavarral semmi bajom nem volt, inkább elgondolkodtatott, hogy néhány szituban reális volt-e, és kivesézve a jeleneteket, azt kell mondanom, igen! Aki azt mondja, értelmetlen, az nem érti a filmet.

Bár az Azonosság meg a Harcosok Klubja után kezd a skizo-csavar kicsit elcsépeltté válni, de ha ezeket nem láttad, teljesen élvezhető és meglepő a Magasfeszültség.

(A Más Világ-ot és a Láthatatlan-t is jobban élvezi az az ember, szerintem, aki nem látta előtte a Hatodik érzéket)


Ti mely filmeket várjátok, hogy elkészüljön és végre mozikba kerüljön?

2007-10-04 13:46.19
Péntek 13 remake, Hellraiser remake ;D


Szerinted melyik európai ország filmművészete áll ma az élen? – indokolni szabad!

2007-10-04 13:43.19
Amenabar es Almodovar filmjei elképesztőek. Ha jelenkorról és filmművésztről beszélünk, szerintem a spanyolok állnak az élen.

A dánok nálam a második helyen állnak, az angolokat pedig bronzéremben részesítem.

Személyes kedvenceim a zombifilmek, amiben az olaszok az abszolut korszakalkotók (pl. Fulci).


Déja Vu (2006) - Vélemények

2007-10-04 11:50.38
Engem inkább röhögésre késztetett néha, valahogy nem tudtam komolyan venni az egészet. Nem azért, mert nincs elég képzelőerőm, tetszik is az alapötlet csak nem ilyen köntösben kellett volna tálalni, ahogy azt ez a film teszi.

Viszont a vége télleg megható...de télleg


Holtak háza - Vélemények

2007-10-04 11:46.36
Korszakalkotó játékhoz korszakromboló film. Miért kellett ennek második rész???!!

Kb. Dead or Alive-szintű, mindkettő a játék megszégyenítése.


Hellraiser (2008)

2007-10-04 11:17.13
Clive Barker, aki regényeivel és filmjeivel a horror és a fantasy világát is megreformálta, s új, kissé beteges, de mindenképp látványosan mitikus dimenziókba vitt el minket, csupán csekély anyagi és technikai feltételek mellett (viszont a lehetőségekből az abszolút maximumot kihozva) tudta elképzeléseit filmre áthelyezni...ezidáig. Talán már 2008-ban a mozikba kerülhet a (nálunk kevésbé) legendás Hellraiser filmek remake-je 20 év után újra Barker rendezésében, és egy olyan stúdió gondozásában, amely megfelelő feltételeket biztosít végre a "modern horror atyjának" határtalan fantáziájának kiteljesítésére.
A The Weinstein Company nemrég Quentin Tarantino és Robert Rodriguez számára biztosított egy "szép, tágas játszóteret" legmerészebb elképzeléseik vászonra viteléhez.

Legalább futólag mindenki számára ismerős lehet az akupunktura-kezelt búrájú Pinhead, a kenobiták vezére, és annak eme jelmondata:

„Felfedezők vagyunk az érzékelés magasabb dimenzióiból.”

Az alaptörténet saját értelmezésemben a következő:
Létezik egy legenda egy kockáról, melynek titkát ha tulajdonosa megfejti, angyalok jönnek el hozzá és bevezetik a legnagyobb gyönyörök birodalmába.
A kockát hajszolók azonban nem tudják, hogy az angyalok nem mások, mint a pokol angyalai a purgatóriumból (kenobiták), és számukra a fájdalom jelenti a gyönyört.

Egyes források szerint a Tortured Souls: Animae Damnatae címet viseli majd, és kenobiták helyett a hozzájuk hasonló fétisszörnyek állnak majd a középpontban.
Clive Barker egyik 2006-os nyilatkozata szerint Pinhead eredete és végzete lesz a történet magva, a pontos címről mégsem lehet még biztosat tudni.

Pinhead szerepében Paul Bettany-t láthatjuk majd ( ő játszotta pl. Silas-t a Da Vinci-Kódban). Bár Doug Bradley utánozhatatlan eleganciájával és egyedi fejformájával képviselte idáig 8 filmen keresztül az igazi és hamisítatlan Pinhead-et, valljuk be, már a Pumpkinhead 3-ban is látszott, hogy kicsit öreg ő már a horrorokhoz (sorry). Paul Bettani pedig megígérte a rajongóknak, hogy rémisztő mimikákkal és borzongató megformálással igyekszik megtenni mindent, hogy méltó utódja legyen Bradley-nek.

Én már naon várom :D


Hellraiser (1987) - Hellraiser-remake 2008-ban: Clive Barker fantáziája a vásznon is kiteljesedhet?

2007-10-02 10:09.39
Clive Barker, aki regényeivel és filmjeivel a horror és a fantasy világát egyaránt megreformálta, s új, kissé beteges, de mindenképp látványosan mitikus dimenziókba vitt el minket, csupán csekély anyagi és technikai feltételek mellett (viszont a lehetőségekből az abszolút maximumot kihozva) tudta elképzeléseit filmre áthelyezni...ezidáig. Talán már 2008-ban a mozikba kerülhet a (nálunk kevésbé) legendás Hellraiser filmek remake-je 20 év után újra Barker rendezésében, és egy olyan stúdió gondozásában, amely megfelelő feltételeket biztosít végre a "modern horror atyjának" határtalan fantáziájának kiteljesítésére.
A The Weinstein Company nemrég Quentin Tarantino és Robert Rodriguez számára biztosított egy "szép, tágas játszóteret" legmerészebb elképzeléseik vászonra viteléhez.

Legalább futólag mindenki számára ismerős lehet az akupunktura-kezelt búrájú Pinhead, a kenobiták vezére, és annak eme jelmondata:

„Felfedezők vagyunk az érzékelés magasabb dimenzióiból.”

Az alaptörténet saját értelmezésemben a következő:
Létezik egy legenda egy kockáról, melynek titkát ha tulajdonosa megfejti, angyalok jönnek el hozzá és bevezetik a legnagyobb gyönyörök birodalmába.
A kockát hajszolók azonban nem tudják, hogy az angyalok nem mások, mint a pokol angyalai a purgatóriumból (kenobiták), és számukra a fájdalom jelenti a gyönyört.

Egyes források szerint a Tortured Souls: Animae Damnatae címet viseli majd, és kenobiták helyett a hozzájuk hasonló fétisszörnyek állnak majd a középpontban.
Clive Barker egyik 2006-os nyilatkozata szerint Pinhead eredete és végzete lesz a történet magva, a pontos címről mégsem lehet még biztosat tudni.

Pinhead szerepében Paul Bettany-t láthatjuk majd ( ő játszotta pl. Silas-t a Da Vinci-Kódban). Bár Doug Bradley utánozhatatlan eleganciájával és egyedi fejformájával képviselte idáig 8 filmen keresztül az igazi és hamisítatlan Pinhead-et, valljuk be, már a Pumpkinhead 3-ban is látszott, hogy kicsit öreg ő már a horrorokhoz (sorry). Paul Bettani pedig megígérte a rajongóknak, hogy rémisztő mimikákkal és borzongató megformálással igyekszik megtenni mindent, hogy méltó utódja legyen Bradley-nek.

Én már naon várom :D



 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk