Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2025-05-23
Idő Húrok

2025-05-22
Grand Tour
Köln 75
Lilo és Stitch - A csillagkutya
Mission: Impossible - A végső leszámolás
Rádió

2025-05-16
Björk: Cornucopia

2025-05-15
A szörfös
Az éjszaka határán
Exhibition: Az impresszionizmus hajnala
Nem hiszek a szemednek
Végső állomás: Vérvonalak

2025-05-10
Az utolsó táncosnő

2025-05-08
A hajfonat
A leselkedő
A végállomás a halál
Kárhozott vidék

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Szunnyadó vérebek *Szinkronizált - Főszerepben Russel Crowe* (DVD)
Most vagy soha! *Petőfi Sándor - 1848-as forradalom* (DVD)
Amerika Kapitány - Szép új világ *Import - Angol hangot és angol feliratot tartalmaz* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Tigrisfészek
- Moziverzum, 13:55
A szellemlovas
- AMC, 14:10
Rampage - Tombolás
- Mozi+, 14:20
Last Vegas
- Filmbox Premium, 14:40
Négybalkezes
- Film Mánia, 14:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Miriam Margolyes (84)
Karel Roden (63)
Chow Yun-Fat (70)
Nathaniel Parker (63)
Tina Fey (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
FILMKATALÓGUS TOP 100 JÁTÉK
Szólánc igékkel
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Érdekességek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
The Cure aaaaa
Dacre Montgomery aaaaa

 

Fórum - Kramer kontra Kramer - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8
222. Mclane 2 (2021-02-24 19:10.15)   - (válasz Iszonytató Huttyogány 221. hozzászólására)
Ez igaz én nem rég jutottam hozzá az alapkönyvhöz: [link] , 2 nap alatt el is olvastam mert annyira jól lehetett vele haladni és nem is volt túl hosszú igazán, ma fejeztem be és ma láttam a filmet is felirattal végig. Valóban olyan szintű és jellegű a film meg a regény is hogy akár ma is le lehetne forgatni sőt a közelmúltban, is megkaptuk a mai kor emberének szánt filmet a 2019-es Házassági történet című fim végett konkrétan. De hogy a filmre is kitérjek jó volt működött és adta amit kellett a maga területén, de a könyv is nagyon jó volt kicsit másabb mint a film de mindenképpen ajánlott az is elolvasásra, úgy hogy ez a mai napig szerintem is nagyon jó és időtálló film aminek a központi témája, máig is aktuális és fennálló gond sajnos.


221. Iszonytató Huttyogány (2020-06-14 20:21.27) aaaaa
Talán az első film, ami komolyan foglalkozik a válással és annak a szomorú, kegyetlen következményeivel. Nem véletlenül kapott Hoffman Oscart, az alakítása olyan, mintha nem is egy filmet néznénk, hanem mintha be lenne kamerázva a Kramer család otthona, és minden lépésüket az első sorból figyelnénk. Hihetetlen mennyire valóságosan mutat be dolgokat a film, a bundáskenyeres rész zseniális, egyszerre szórakoztató, ahogy Dustin Hoffman ügyetlenkedik, ugyanakkor nagyon szomorú, ha belegondolunk, hogy éppen egy magukra hagyott apát és kisfiút látunk talpra állni. A végkifejlet pedig tökéletes, nagyon szeretem ezt a filmet, akár napjainkban is készülhetett volna!



220. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2018-01-03 05:18.35) aaaaa
Senki sem öreg, és senki sem lány. Az íróhoz Senki?!


219. Independence (2017-11-30 16:09.20)   - (válasz Natalie Wood 218. hozzászólására)
Bundás kenyér mi? S "arosszkoleszterin" az smafu?
Házi tepertőt, házi kolbászt, kőrözöttet, poré hagymát vacsoráltam, friss, puha, házi kenyérrel.
Magyar "update"..., azt hiszem. :)
Most már tényleg ronggyá offoltuk eme remek film topikját, igaz s bevallom, ez soha nem zavart...;)


218. Natalie Wood (2017-11-29 17:10.28)   - (válasz Independence 217. hozzászólására)
Szerintem nem olvasta, bár már tök mindegy.
Amúgy egyetértek.
Csak nem bundás kenyér?:)


217. Independence (2017-11-29 17:02.29)   - (válasz Natalie Wood 216. hozzászólására)
Mosolyogva konstatáltam, de tulajdonképp nem bánom, méltatlan volt ez a polémia a filmhez, miről itt már nem sok szó esett, amit meg látnia kellett, azt látta!
Biztos jók az összeköttetései..., én pedig tudomásul veszem az oldal szabályait, s a vacsi se fog ettől kevésbé jól esni ;)
Az viszont tényleg furcsa, hogy döbbenetesen alpári anyázások simán bent maradnak, napi szinten szembesülök ezzel, itt viszont nem lépődött át az a bizonyos "határ", legalább is úgy vélem.


216. Natalie Wood (2017-11-29 16:33.38)  
Marhajó, hogy ki lettek törölve a hsz-ek, pedig jó kis esettanulmány lehetett volna az öreglánynak.


215. Natalie Wood (2017-11-28 17:36.13)  
Na, majdnem egyszerre!:))


214. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2017-11-28 15:19.32) aaaaa
Még ha valaki azt a receptet írná, hogy reggel, miután a gyerek nem akar oviba menni, és Ő süt bundáskenyeret, miután majd elkésik munkahelyéről,az igen!


213. Dobsony (2017-11-25 01:05.43) aaaaa - (válasz Lector 211. hozzászólására)
Nem akartalak megbántani vagy kioktatni.
Azt hiszem veled mint egy laikus rántottcsirkekészítővel nem kellene vitáznom a gasztronómiáról, az ételkészitésről.
Ebben a hsz.-ben is össze-vissza írsz mindent.
Mangalicazsírban sütöd a rántott csirkét?
Ne szórakozz már, úgy ahogy mondod, hogy ellepje. Miért nem kacsa vagy libazsírban, akkor többe kerülne a zsír mint a hús amit kisütsz.
Fokhagymától bekeményedik a hús és megbüdösödik. :))
Mi van a liba és csirkemájjal? Érthetetlen.
"Húsra só es fokhagyma, merénylet!"
Mire gondolsz? A pörköltet meg sem sózod!
Ezek már abszolút vagy érthetetlenek vagy kibogozhatatlanok.
Jó fözést!


212. Misafeco (2017-11-24 18:51.51) aaaaa - (válasz Lector 211. hozzászólására)
"Nem is volt ennyi rákbeteg...
sem vastagbélrák!"
Hamarabb elvitte őket a pestis. :P


211. Lector (2017-11-24 17:37.46) aaaaa - (válasz Dobsony 204. hozzászólására)
Ott a baj ha ropogós a bunda!
A zsírról pedig, több száz évig sütöttek anyáik zsírral! Nem is volt ennyi rákbeteg...
sem vastagbélrák!
Ha megnézel egy olajos serpenyőt egy fritőzt
az beszédes!A zsírnál ilyet nem találsz!
A mangalica zsírban főleg

én csak ezt használom,
Pác.Sajnos te beszélsz hülyeséget!
Fokhagymától minden hús bekeményedik
és büdössé válik órák múlva
A liba és csirkemáj ízvilágát javítja kizárólag azonnal fogyasztva frissen!
Töltelékekhez igen!
Húsra a só és a fokhagyma merénylet!
A pörkölteket pl meg sem sózom! Kizárólag
a hagymát ill a szafthoz szükséges alapot!



210. Natalie Wood (2017-11-24 10:55.02)   - (válasz Dobsony 204. hozzászólására)
"Mi vagy Te, sebész? :)
Bemetszést végzel? "

:DD

Jaj hát ezen jót derültem borultam.


209. Lifeisamovie (2017-11-23 22:44.14) aaaaa - (válasz Dobsony 206. hozzászólására)
Tapasztalat, ha bármikor foltot hagynál vér által, jusson eszedbe a TEJ! (télen nyáron nyalom nyelem :D)


208. Dobsony (2017-11-23 22:37.58) aaaaa - (válasz Dobsony 207. hozzászólására)
Nem olajba, hanem a kacsa-libazsírba, természetesen. :)


207. Dobsony (2017-11-23 22:37.16) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 205. hozzászólására)
Amúgy a liba-kacsamájnál szoktak tejet tenni az olajba a vér eltüntetésére.
Hasznos is. ;)


206. Dobsony (2017-11-23 22:35.01) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 205. hozzászólására)
Miért, mi történt?
Csak nem bizonyítékokat akarsz eltüntetni?
Vagy csak elfelejtetted a tampont be....?
Sicc!


205. Lifeisamovie (2017-11-23 22:27.32) aaaaa - (válasz Dobsony 204. hozzászólására)
A tej a vért a padlószőnyegből is kiveszi! :D


204. Dobsony (2017-11-23 22:25.03) aaaaa - (válasz Lector 201. hozzászólására)
Mi vagy Te, sebész? :)
Bemetszést végzel?
Ha megengeded egy picit tiltakozok. Ez a bemetszés egy hülyeség, egyrészt megsérted a húst, másrészt olajjal telítödik a panír alatti belső rész.
A másik dolog a zsír, a nagymamáink sütötték zsírban a rántott csirkét, mert nem volt még olaj. A sütési hője nem elég a zsírnak+ sertésíze lesz, harmadrészt megég ha túlhevíted. + nem is egészséges, de ez elhanyagolható szempont.
A harmadik dolog pedig a pácolás. Száraz pácba esetleg, de tejbe-vajba füröszteni?
Fokhagymás tejbe akkor pácolják a csirkét, ha grillezik, + a tej kiveszi a vért a húsból. De a csirkéből nem kivenni kell, hanem megsütni.
Az egyetlen és ésszerű megoldás arra, hogy ne legyen véres a csont mellett, az az általad helyesen, többször is említett FEDŐ, melynek lábos volt a FEDŐneve. ;)
Belerakod a forró olajba és leveszed 1-2 perc után takarékra rá a fedő és legalább 7-8 perc, utána le a fedővel, vissza nagylángra és addig amíg barna nem lesz és ropogós a bundája. :)
Bocsi az okoskodásért, de nem túl bonyolult dolog egy rántott pipip úgy elkészíteni, hogy ne legyen rózsaszín a hús a csont mellett. :)


203. Lector (2017-11-23 21:16.16) aaaaa - (válasz Natalie Wood 202. hozzászólására)
Belejössz.Én tudom:)


202. Natalie Wood (2017-11-23 21:02.09)   - (válasz Lector 200. hozzászólására)
Na Te is pont jónak írsz ilyeneket, d azért köszi!:)
Látom nem ma álltál Te sem a konyhapult elé.
Én főzésanalfabétizmusban szenvedek.


201. Lector (2017-11-23 20:51.18) aaaaa - (válasz Independence 195. hozzászólására)
Acsontmellett ...akkor véres,ha nagy a comb ill nem sül át. Kezdetben nálam is ez volt a gáz . Oszt fogtam kétoldalt éles késsel bemetszést végeztem.
Lassú nagyon lassú sütivel eléred ,hogy átsül a husi:)Időnként a serpire egy fedő csak pár percig:)
Próbáld meg.


200. Lector (2017-11-23 20:40.40) aaaaa - (válasz Natalie Wood 190. hozzászólására)
Csináld úgy hogy a cucc a csirkecomb mondjuk merüljön el az olajban,zsírban.Ott követik el a hibát, hogy kevés a sütőolaj ill zsír.Amikor kevés leragad:(Adj neki bőven. Az olajszagra remek motoros szagelszívók vannak.Bekapcs.
A hő akkor finom ha a villádon ragadt bunda belemártva finom buborékos sercegésbe kezd.
Először aranysárga színig menj el....majd lassan ne túl hevült sütéssel ,időnként még lefedve is süti süti.Amikor szép barnára vált a bundus, szalvéta a szürőbe, rátenni a lecsurgatott husikat
oszt a szalvéta elvégzi a dolgát. Szív mint a torkos borz. Jótanács:Negyed vajat olvassz meg.
Öntsd rá a fél lityi tejcsit és a husikákat 1-3 űóráig bele áztatni.Kevés kukorica liszt legyen a panír liszt mellett.
Próbáld ki:)


199. Lector (2017-11-23 20:28.02) aaaaa - (válasz Lector 198. hozzászólására)
Ennyi.


198. Lector (2017-11-23 20:27.15) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 181. hozzászólására)
Tényleg!Itt tipródom a szaros négy csillaggal a világon a legkedvesebb filmmel!Honnan ez a négy?
Gőzöm nincs. Jav Folyamatban.


197. Natalie Wood (2017-11-23 16:37.10)  
Indi, láttál valami jó romantikásos filmet ?
Majd írj róla pár sort.:)


196. Natalie Wood (2017-11-23 16:27.17)   - (válasz Independence 195. hozzászólására)
Amúgy kajak megkívántam a lilahagymát, hogy írtad, szóval ma úgy behagymázok este, hogy tuti lesz helyem majd a metrón!:D
Én illatgyertyákat szoktam használni....hangulatos is...ezzel csak nem gyújtok fel semmit, és persze ha nem megyek tűzhely közelbe.:)

Én takarítani szeretek, hozzám képest Hamupipőke egy nihil pina!:)


195. Independence (2017-11-23 16:23.14)   - (válasz Natalie Wood 194. hozzászólására)
Szakértő nem vagyok, inkább lelkes s igyekvő dilettáns... - szeretek főzni, a túlélők szerint tudok is, mernének mást mondani! - én a csirkecombbal szoktam úgy járni, sose tudom, mikor véres a csont mellett s mikor nem--->, ebből kifolyólag inkább kicsontozom, a gyáva ember, biztosra megy! ;)
Kis lakás, olajszag..., mit lehet tenni?
Kajálni jókat a többi meg le van..., izé..., szóval szellőztetni, na! ;)



194. Natalie Wood (2017-11-23 16:16.27)   - (válasz Independence 192. hozzászólására)
Láttad volna egyszer micsoda rántott húst csináltam, kívül fekete volt, belül meg nyers.., na ezt csinálja valaki utánam!:D
Valahogy nem érzek rá ezekre a dolgokra, nem tudom mit mennyi ideig kell sütni, össze-vissza szurogatom a villával...áh.
Amúgy az olajszag a halálom a lakásban.:)

Na de ha Te ekkora szakértő vagy, majd egyszer csinálsz nekem.:)


193. Hara-Mia (2017-11-23 16:12.58)  
A bundáskenyér fontos... az volt a fő mondanivaló...

Ha már bűz és randi kizárva… a tojásba a reszelt füstölt sajthoz még jó sok fokhagyma is nélkülözhetetlen! Úgy az igazi!

Egyébként létezik - a sütés alatti bűz kizárása és a kényesebb gyomor számára emészthetőbb – a tepsis bundáskenyér is. Más jellegű lesz a végeredmény, viszont az is nagyon finom. Minimális olaj, ugyanúgy sajttal, fokhagymával készül, de tej helyett tejföllel és borssal.

Natalie, ezt garantáltan nem égeted oda. :)


1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2021-02-24 19:10222 hsz
KérdésekGyorkos, 2010-02-18 18:405 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk