Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az öldöklés istene
- Filmbox Premium, 18:40
Életrevalók
- Prime, 18:40
A tűzben edzett férfi
- Moziverzum, 19:00
Halál a tengeren
- TV4, 19:05
Pénzeső
- HBO2, 19:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az erdő kapitánya - Vélemények
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Fogadóóra
Dolgok, amik nagyon idegesítenek

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Harold Fry valószínűtlen utazása aaaaa
Zomborácz Virág aaaaa

 

Fórum - A fiú és a szürke gém - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Semprini (2024-03-12 16:43.25) aaaaa
Miyazaki mester visszatért, időskori művéből én erősen hiányolom azt a fajta varázst és gyermeki örömöt, amit sok más korábbi filmjében bőségesen megtaláltam.
Elsőszámú kedvencem tőle a Chihiro, melyért az első Oscart kapta, pár hete néztem meg sokadjára, és most is pontosan ugyanazt az élményt adta, mint a bemutatója idején, pedig rengetegszer láttam már. Aztán a Vándorló palota következik, de kedvelem a Kiki a boszorkányfutárt is. A Totorót és a Porco Rossót már sokkal kevésbé, és vannak további filmek, amelyek még újranézésre várnak, ilyen a Laputa, a Nauszika és a Vadon hercegnője.
Most, hogy megkapta ismét az Oscart a legújabb filmjéért, reménykedtem, hogy akkor talán valami hasonló élmény lesz, mint a Chihiro - hát nagyon nem.
Valahogy nem tudott beszippantani ez a világ, amit vászonra álmodtak, pedig tényleg előítéletek nélkül ültem le elé, de első megnézésre kicsit kívül maradtam. Talán ha majd újranézem, javulni fog a véleményem, de így elsőre most sajnos azt kell mondja, hogy ez bizony nem igazán jött be. Természetesen az animáció most is ugyanolyan színvonalas, a hátterek elképesztően gyönyörűek, kihozzák amit lehet ebből az alapanyagból, de a sztori nekem ezúttal túl széteső, valahogy nem áll össze. A főszereplő szürke gém amíg csak gém, addig szép és elegáns, de aztán "kibújik" belőle egy ellenszenves karikatúraszerű törpe, elkezd okskodni és ezzel valahogy odalesz a varázs. De a többi karakter sem igazán nyerte el a tetszésemet, nem volt egy sem akivel igazán szimpatizálni tudtam volna. Nem irritáltak, de kedvelni sem tudtam őket. A vége felép pedig már egyenesen untam, kicsit túl hosszúnak éreztem a kétórás játékidőt, szerintem 90 vagy 100 percben is el lehetett volna ezt a sztorit mesélni.
Nem akarom bántani, nem volt ez alapvetően rossz, de engem sajnos nem érintett meg, persze az is lehet, hogy nem megfelelő hangulatban néztem meg, ki tudja. Később kap még egy esélyt, aztán meglátjuk. Egyelőre egy nem túl erős közepest tudok adni rá.
5,5/10


3. Shessomaru (2024-03-12 06:41.05)   - (válasz Brigg 1. hozzászólására)
Ezért józan gondolkodású ember, nem fog téged gyalázni."Lesz az a réteg, akinek tetszeni fog" Jól összefoglalja ez az egy mondat, Miyazaki mester munkásságát. Nem mindegyik filmje való mindenkinek. A "könnyedebb" darabok mint a Kiki - A boszorkányfutár, Porco Rosso - A mesterpilóta, minden korosztály számára ajánlható, (Talán még a Laputa is, Vagy a már kissé komorabb Nauszika) Addig ahogy haladunk előre az időben úgy egyre komolyabb/komorabb és allegórikusabb művekkel találkozunk a mester munkásságából. Már a Totoro - A varázserdő titka c. filmben is megmutatkoztak ezek a különös kis cuki fekete "porcicák" a Macskabusz, és csatolt részei. A Vadon hercegnője már bőven meg van pakolva ezen elemekkel, és kifejezetten az idősebb korosztályt célozza meg. A Chihiro meg pláne. A Vándorló palota hasonlít hozzá talán a legjobban már ami a művészi megközelítést illeti. A Ponyo - A tengerparti sziklán, egy igazi zsákbamacska. Ránézésre abszolút mesefilm, de hamar kiderül, hogy a látszat gyakran csal. A szél támad, a legföldhözragadtabb mű mind közül. Tudvalévő hogy Miyazaki imádja a repülést. Ezért van fókuszban e téma abban a műben. Leginkább életrajzi dráma. Egy Biztos a világon bárki talál nekivalót, a mester munkásságából.


2. ChelseaForce (2024-01-15 20:24.05) aaaaa
Nagyszerű élmény volt moziban megnézni ezt az alkotást, igazi felüdülés a rengeteg tucat mellett ... Nagyon-nagyon mély igazságokról szól, rengeteg apró utalás van benne elrejtve az életről, szellemi dolgokról. Ez egy olyan művészi alkotás, hogy annyira fog tetszeni valakinek, amennyire meg van rá érve ... A látványvilág lehengerlő volt! Kisgyermekeknek egyáltalán nem ajánlott, úgy hiszem.

A fiú és a szürke gém zseniális rajzfilm lett! Mijazaki mester 83 évesen még egyszer (utoljára ?) megmutatta zseniét!


1. Brigg (2024-01-08 19:22.12) aaaaa
Mondanám, hogy borzasztó volt, de... ez egy ANIME MŰVÉSZFILM, amit gyakorlatilag úgy kell elképzelni, hogy egy 80+ éves japán tata be-DMT-zik alaposan, és utána félkómás állapotban ír belőle egy forgatókönyvet. Lesz az a réteg, akinek tetszeni fog, szerintem a harmada Károli japán szakos, és anime-kitűzős táskával fog menni a vetítésre.

Egyik legcreepybb aspektusa a filmnek amellett, hogy a második világháborús Japánban zajlik, ahol normálisnak számít a halott feleséged húgát elvenni feleségül, abban a minutumban teherbe ejteni, és ezzel az egésszel traumatizálni a gyerekedet, az, hogy az egyik főszereplő egy természetfeletti szürke gém volt, aminek egy emberi fej jelent meg a torkában, amit, ha el akart rejteni, hogy sima gémnek látsszon, VISSZANYELTE AZ EMBERI FEJET A GYOMRÁBA. Én szeretem a horrort, de ez rendesen undorító volt, pedig alapvetően egy rajzfilmről beszélünk. Azok a színes papagájok a párhuzamos dimenzióban szerintem sokáig kísérteni fognak még. Nem tudom, hogy Miyazakinak mi volt ezzel a célja úgy őszintén, de ha kisgyerekeket akart vele traumatizálni, akkor szerintem tökéleteset alkotott. Voltak bent a moziban ilyen derékig se érő csimóták, nagyon érdekelne, hogy ők mit vittek haza ebből az élményből. Az is lehet, hogy többet, mint én, mert bevallom emberesen, a 124 percből a 10%-át, ha értettem annak, hogy mi zajlik a vásznon.

Nyugodtan jöhetnek a gyalázkodó hozzászólások, Elvis, ha gondolod, már kezdheted is. Nem fogok megsértődni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2024-03-12 16:434 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A fiú és a szürke gém adatlap
Eredeti cím: Kimitachi wa do ikiru ka
Évszám: 2023
Rendezte: Hayao Miyazaki
Szereplők: Soma Santoki, Takuya Kimura, Aimyon, Ko Shibasaki, Yoshino Kimura...

További információk

Szereplők fórumai
- Hayao Miyazaki - Vélemények
- Joe Hisaishi - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk