Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:50
Pillangó-hatás
- Film+, 01:50
Vakszerencse
- Film4, 02:15
Eladó a szerelem
- Filmbox Premium, 02:35
Vanília égbolt
- Film Café, 02:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Kirsten Dunst (42)
Steven Mackintosh (57)
Adrian Pasdar (59)
Johnny Galecki (49)
Willie Nelson (91)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Rock zene
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Gérard Depardieu - Vélemények
A holtak nem halnak meg - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyermekanyák aaaaa
Pietro Micci aaaaa

 

Fórum - Szomorúság - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Iszonytató Huttyogány (2023-11-04 12:25.37) aaaaa
A legbetegebb és legdurvább posztapokaliptikus horrorfilm. Fura, hogy Tajvanon tudták összehozni ezt az eredményt ennyi pénzből.
Spoiler!
A Szerb film (szemgödörkúrás) és a Visszafordíthatatlan (tűzoltó készülék) előtti "tisztelgés" is mutatja, hogy a készítők próbáltak egy minden eddiginél kegyetlenebb filmet létrehozni és bizonyos szempontból sikerült is nekik!


7. Norbii92 (2023-11-04 09:46.22) aaaaa - (válasz Vincenzo 6. hozzászólására)
Hát igen több kritika is így kezdte, de aztán írták, hogy nem az. Viszont fertőzött mint (horror) kategória tudtommal nincs, ennek ellenére valahova be kell sorolni a filmet. De én is csak zárójelbe hivatkozok rá mint zombi film, amúgy nem az.



6. Vincenzo (2023-11-04 08:50.30)   - (válasz Norbii92 5. hozzászólására)
Első ránézésre sem volt az és a film se annak hirdette magát, csak az IGN és társai próbáltak neki így hypot csapni. Már aki bedőlt nekik, mert én tudom milyen egy zombi, láttam már sok zombifilmet.


5. Norbii92 (2023-11-04 05:16.14) aaaaa - (válasz Vincenzo 4. hozzászólására)
"A Szomorúság első ránézésre egy zombi film, de csak első ránézésre! Itt nem klasszikus élőhalottakról, hanem fertőzöttekről van szó, akiknek megmarad a tudata, de fekete szemű, perverzen mosolygó emberi szörnyekké válnak."

...


4. Vincenzo (2023-11-03 23:02.31)   - (válasz Norbii92 3. hozzászólására)
Ez mitől zombihorror?! Egy vírusfertőzéstől megőrűlnek és ennyi. A való életben is van ilyen.


3. Norbii92 (2023-11-03 17:39.26) aaaaa
Ennyire felhypeolva még mostanában nem voltam, főleg nem egy horror kapcsán, így szinte napok óta remegve vártam már, hogy végre megnézhessem!
Nem csoda hisz komoly hírverést kapott ide haza, hogy végre magyarul is nézhető hála a Scream nevű egyetlen magyar horror streaming szolgáltató jóvoltából. És hogy mi ebbe olyan különleges? Hát az, hogy az eddigi legvéresebb és legbrutálisabb zombihorror ami eddig készült!
Nem új film egyébként a Szomorúság, Rob Jabbaz kanadai rendező még 2021-ben, a COVID járvány közepén forgatta azt Tajvan-ban, és közben nem hagyja szó nélkül mindazt, amit a pandémia alatt átéltünk. A rendező beszól a kizárólag a saját érdekeiket néző politikusoknak, az összeesküvés-elmélet hívőknek, de megkapja a magáét az inkompetens kormányzat és a vírust a saját felelőtlenségükkel terjesztő emberek is. A Szomorúságban azonban az aktuális társadalomkritika sosem kerül a középpontba, inkább csak ürügyet szolgáltat ahhoz, hogy Jabbaz filmre vigye nekünk a maga rémisztő vízióját az emberi világ végéről. Itt ugyanis a világ még agonizál egy utolsót, mielőtt véget érne, a vég pedig egyáltalán nem méltóságteljes, hanem nyomorúságos, véres, ocsmány és rémisztő, és nem menekülni kell előle, inkább csak reménykedni abban, hogy a szenvedésünk mielőbb véget ér. Kemény szavak ezek tudom, de igazak. A Szomorúság első ránézésre egy zombi film, de csak első ránézésre! Itt nem klasszikus élőhalottakról, hanem fertőzöttekről van szó, akiknek megmarad a tudata, de fekete szemű, perverzen mosolygó emberi szörnyekké válnak. A kór egy "Lysse" vírus nevű, s általa okozta influenzából mutálódik afféle veszettséggé (amit meg "Alvin" vírusnak neveznek), a berobbanását pedig egy fiatal pár szemszögéből nézhetjük végig, akik reggel még gyanútlanul azon kapnak össze, hogy a férfi miatt nem tudnak elmenni a tervezett vakációjukra. Pár órával később pedig már az életükért küzdenek a metróban, Tajpej utcáin, valamint egy lezárt kórház folyosóin, miközben végignézhetik, ahogy a fertőzöttek tömegei alázzák és gyalázzák meg embertársaikat minden létező értelemben. Ezekre az eseményekre némi áltudományos választ is kapunk, mert a cselekmény során ki fejti egy tudós, hogy az Alvin az agyban a limbikus rendszert támadja meg, ami a gátlásokért felelős. Így egy minden emberségüket levedlő szörnyetegeket kapunk, akiknek egyetlen célja, hogy megkínozzák, megerőszakolják és megöljék az áldozatukat! Persze ez az újítás leginkább azt a célt szolgálja, hogy minden eddiginél kegyetlenebb, és szadistább jeleneteket lehessen bemutatni.
Mindenesetre Jabbaz bő negyed órát ad nekünk mielőtt az első gyilkosság megtörténik, s onnantól kezdve nincs megállás! Végig pörgős, és feszült filmet kapunk, ami valósággal tobzódik az emberi aljasság, gonoszság és vérszomj képeiben, és sokat segít a hatásosságában az, hogy szinte kizárólag praktikus effektekkel és maszkokkal dolgoztak a filmesek, CGI-t csak mutatóban használtak. Azt olvastam, hogy a forgatást megelőzően három hónap (!) volt mire minden vért, belet, maszkot stb. legyártottak a filmhez! Ez hatalmas szó tekintve, hogy egy elsőfilmes rendező alacsony költségvetésű filmjéről van szó. Mindez azonban semmit sem vesz el az értékéből, sőt számomra a Vonat Busanban mellett a kedvenc ázsiai (zombis) horror filmem lett! Csak erős idegzetű horror rajongóknak ajánlom! 5*


2. Vincenzo (2023-11-01 15:40.04)  
Nem mondom, hogy végig izgultam, de azért meglehetett nézni. Volt pár kellemes meglepetés is benne.
Ezek nem zombik, mert azok nem tudnak beszélni. Itt egyszerűen csak bekattannak.


1. Bertó!!! (2023-10-30 14:39.07)  
Spoiler lehetséges.

Ez a (beteg) film vizuálisan tényleg brutális, nem kevés hentelős, aberrált, gore jelenettel. Aki azt hiszi, hogy egy újabb sima zombis filmet fog látni az téved.
Ezek is fertőzöttek, csak éppenséggel a tudatuk megmarad és baromira agresszív, szexuális "ragadozó" válik belőlük. Ez nem vicc. 😀
Amúgy a sminken és a maszkon néha érződik a véges költségvetés. Látszik, hogy ez nem egy hollywoodi blockubuster, hanem egy lelkes "amatőr" tv film.

Egynek elmegy, de azért jobbat vártam. Ami pozitívum, hogy nézeti magát, egy percre sem unalmas és tuti, hogy emlékezetes marad.
Mivel ez egy tajvani film, szépen oda is szól a kínai kormánynak.

Csak erős idegzetűeknek!!!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIszonytató Hutty.., 2023-11-04 12:258 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Szomorúság adatlap
Eredeti cím: Ku bei
Évszám: 2021
Rendezte: Rob Jabbaz
Szereplők: Berant Zhu, Regina Lei, Ying-Ru Chen, Emerson Tsai, Wei-Hua Lan...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk