Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csúcsformában 2.
- RTL, 01:30
A fegyvertelen katona
- Film+, 01:30
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Vad vágyak
- Film Café, 02:20
Alvilági játékok
- Film Mánia, 02:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Egyiptom hercege aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Fórum - Fortune hadművelet - A nagy átverés - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Wilhelm (2023-04-16 08:32.09) aaaaa
Nálam működött.
Legyünk először is tisztában azzal, hogy Guy Ritchie fejéből most egy kémfilm pattant ki. Többen húzták a szájukat, mikor felálltak székeikből, azért, mert nem teljesen ezt várták ettől a készítéstől. Attól függ, hogy honnan, milyen oldalról vizsgáljuk a látottakat.
Magam nem vagyok rossz véleménnyel róla, hiszen leegyszerűsítve az ősrégi James Bondok dettója, kis vígjáték jellemzőkkel meghintve, csak hát korban már évtizedeket lépdeltünk előre, ebből kifolyólag a technikai arzenál jóval kibővültebb, lásd a cyber világ sokoldalúságát, fifikás felhozatalát, amivel ez a mozi mesterien él. Belecsöppenhetünk a lehallgatásokba, feltörésekbe, helymeghatározásokba, ilyen-olyan trükkökbe. Hogy minek hadoválok erről ? Csak azért, mert ez teszi ki a Hadművelet nagy részét. Ezek a cselesebb elemekkel tarkított percek bizony jók voltak a képernyőn, rejtett izgalmat sugalltak, még ha ezzel szemben az akciók ki lettek spórolva, de Guy ezt így akarta, egy totál kémfilmbe burkolta az egészet, amivel szerintem egyáltalán nem lőtt mellé.
Erre jött rendezőurunk kifogástalansága. Legkiválóbb helyeken, szállodákban, kéglikben, jachtokon járunk. A márka, az egyediség, a maximalizmus, a felsőbbrendűség, a túlontúl külsőségmánia- Igen, ez mind maga Guy Ritchie!
Nincs ezzel gond egy szál se, hiszen jó elrugaszkodni a sallangosabb mindennapoktól, és elkalandozni a brit rendezőúr kiváltságos világába.
Nos, váltsunk át színészeinkre. Kezdve az oszlopos vezértaggal, hűséges fegyverhordozóval, Jason Stathammel, aki a Guy általi készítésekben megkerülhetetlen figura, sőt, igencsak el is szokta magát engedni. Érces, fanyar beszólásai itt is ülnek, és hát ő ezekben a filmekben vérbeli stílussal van felruházva. Arra akarok kilyukadni, hogy ebben a hadműveletben még inkább így van, mivelhogy makulátlan öltözéke mellett például évjárat szerinti bordói vörösbort iszik, vagy éppen figyeld azt, amikor az ellent hatástalanítania kell. Pár stílusos harci fogás, de semmi teátrálisabb, vérengzősebb összecsapás nem szerepel eszköztárában.
Aztán a bevetés női gyöngyszeme is megcsillan, Aubrey Plaza, aki szerintem sosem volt még ilyen gerjesztő. Egy-két apró pillantása tudatta velünk, hogy szinte bárkit képes rabul ejteni. Josh Hartnettel mutatkozva fessek voltak az tutifix.
Na és még valaki nem maradhat ki a felsorolásból, ez nem más, mint Hugh Grant, aki egy dőzsölő, bácsis kinézetű playboyt/üzletembert alakít. Őt ez esetben nem engedték el annyira, takarékabbra lett téve, mármint szerepét leredukáltabbnak éreztem, annyi szöveget sem kellett csúnyán fogalmazva beseggelnie, mint az Úriemberekben. Viszont nézz a korára, és akkor elhiszed róla, hogy azért jól asszimilálódik ezzel a karakterrel.
Csordogál lefelé komótosan ez a spy movie. A végén fogyóban kezdtek lenni a dolgok, elég gyorsan elnyisszantották az egészet, ekkor éreztem a lájtosságot. Guynak biztosan nem ez a legrangosabb munkája, amit fel tud mutatni. Mondjuk engem meglepett, hogy a Sherlock Holmesáért miért ömlengtek anno ennyien, de ez legyen az ő dolguk.
Azonban a drasztikusabb maffiafilmjei mellett kémfilmjei is hoznak egy bizonyos szintet.
Fortune pedig néhány stamp konyakkal nézve még be is aranyozhat téged.


4. Empire (2023-04-10 19:37.54) aaaaa
Kb a film nagy része ripacskodás, komolytalan. Pedig lehetett volna benne potenciál.



3. Norbitzki (2023-01-30 23:11.46) aaaaa
Guy Ritchie ide vagy oda, ez nekem izzadságszagú, erőltetett és felesleges mozi lett. Hugh Grant pillanatait és Jason Statham akciói nyújtották a kellemes pillanatokat, de a játékidő nagy részében jómagam és a moziban a közelemben ülők is inkább unatkoztak. Nekem egyszer elég volt.


2. Dobsony (2023-01-13 19:02.01) aaaaa
Mesteri film Ricsitől.
Talán a legjobb a Blöff óta. Ütemes, látványos, laza történetmesélés a direktor által a rá jellemző eszement, humoros dialógusokkal megspékelve.
A színészek játéka a film legerősebb összetevője.
Statham és vele együtt Epres Attila hozza a szokásosat, A feka srácnak a karaktere telitalálat, fél óránként szólal meg, de akkor mosoly az arcon. Hugh Grant az Úriemberekben látott Hugh Grant, ott is sziporkázott, itt sincs ez másként. Ricsi még Josh Hartnettből is ki tudta hozni a legjobbat, Eddie Marshan pedig konkrétan a legjobb brit karakterszínész, ha apróbb mellékszerepről van szó.
Na és a legvégén a csúcsok csúcsa, amitől nálam ez a film nem csupán egy erős négyes, hanem csillagos ötös, az a rendezőn kívül a zseniális, humoros és nem mellesleg hihetetlen szexuális kisugárzású Aubrey Plaza. Ritkán látok csajt aki ennyire le tudja játszani a mellesleg nagyszerűen teljesítő színésztársait, úgy hogy konkrétan nem is főszerepet játszik(igaz, nem is mellékszereplő).
Az első hozzászólóval abszolút nem egyetértve, ha nem is Blöff vagy Ravasz kategória, de az Úriembereket nálam simán veri, pedig azzal sem volt igazából szinte semmi bajom. Max. annyi, hogy abban nem játszott Plaza kisasszony. :)


1. Randal (2023-01-05 21:57.37) aaaaa
Nem lőtte magasra magának a lécet Guy Ritchie ezzel a filmmel, de azt teljesen jól meg is ugrotta. Jó hangulatú akciófilm, könnyed szórakozás, pár jó poénnal és élvezetes akciójelenettel. A sztori elkerül néhány klisét, ami meglepett, bár a karakterek többsége nem hoz sok újat. A csaj karaktere tetszett, és Hugh Grant is jól hozta a figurát, Statham pedig olyannyira Statham volt a bunyókban, hogy az már felfogható karakterparódiának is - hogy szándékosan-e, vagy sem, azt már nehéz megmondani. Összességében szerintem jó kis film lett ez, de nyilván nem egy Snatch, Ravasz... vagy Úriemberek kategória.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2023-04-16 08:325 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk