Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kommandó
- Mozi+, 17:15
Egy gésa emlékiratai
- Film Café, 18:10
Jöttünk, láttunk, visszamennénk
- AMC, 18:10
Tűzgyűrű
- Film+, 18:20
Könyvesbolt a tengerparton
- Mozi Klub, 18:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Michael Moore - Vélemények
Dungeons and Dragons: Betyárbecsület - Vélemények
Mary & George (sorozat) - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A nagy Lebowski aaaaa
Emile Hirsch aaaaa

 

Fórum - Szerelem otthon - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1. Wilhelm (2022-11-03 18:50.20) aaaaa
Rákaptam a kanadai Tv-filmekre, melynek itt igencsak vacak osztályzata van.
Nem alaptalan ez a lepontozás, mert az érdektelenségi faktort öregbíti.
Mely csalóka a helyszínt tekintve, nekem az volt így elsőre, mivelhogy a Dél-Karolinában fekvő Greenville nevezetű hetvenezres településre is hasonlított, ahol rengeteg kulturális rendezvényt tartanak, 16 ezer férőhelyes arénája van különben a központban. Ezt csak azért hoztam fel, mivelhogy a sztrádán bizony feltűnik a filmben lévő táblán ez a helységnév, még a légköre is hasonló volt így ránézésre. Mégsem ott forgatták, hanem 1500 kilométerre feljebb lévő Durham régiójában, vezet oda autópálya is amúgy. 1850-ben alapították ezt a 21 ezer fős, kanadai kisvárost, melynek a neve: Uxbridge.
Tényleg van a vidéknek, a csendességével, nyugodtságával, természet adta lehetőségeivel együtt valamiféle meghittsége- talán ez ennek a filmnek a fénypontja, mert ezt leszámítva a langyosnak nevezhető romantikusok sokaságába tartozik. És igen, ezeket a mozikat pont ezért nézzük, délutáni pihenés, kikapcsolódás gyanánt, mert elhanyagolható előrevivő, okosító, érdemleges dolgok vannak benne, mégis jó elnézegetni őket.
Brigitte Kingsley a főszereplőnő, aki a rendezőnek, Andrew Cymek-nek a házastársa a való életben, úgy dolgoztak most együtt e mozi miatt, ott navigált neki a forgatások alatt- képeket láttam erről, nemcsak úgy hasra ütésre mondom ezt. Akire ha ránézel, akkor szembesülhetsz azzal, hogy a kanadai exotikumnak, Vaugier-nek az ikertestvérének is lehetne nevezni. Jó, nálam Emmanuelle kiemelt dimenzión tartózkodik, meg ő jóval felkapottabb volt mindig is saját országában, mint az fentebb említett szereplőnk.
Brigitte játssza az újságírónőt, aki elmenekül egy trauma miatt kisvárosából, aztán egyszercsak hosszú-hosszú idő után újra visszalátogat arra a helyre, ahol felnőtt. Sokat változott a város, nehezen illeszkedik be ebbe a légkörbe, a nővére és a városlakók nehezményezik, hogy ilyen hosszú ideig volt távol. Közben találkozik egy vendéglátós férfival, akinek az a specialitása, hogy különböző ízesítésű italokat készít, sütőtök keverékével.
Ősszel, Halloween időszakán járunk. Mit is jelent a Halloween-i időszak ? Az angolszász országokban óriási keletje van ennek az ünnepnek, gondolok most Skócia, Írország, de az amerikaiak sem lógnak ki ebből a sorból, bár sokan azt hiszik, de nem az amcsiktól ered. Lényege pedig így mondható el: Az ősi hiedelmek szerint ezen az éjszakán, október 31.-én szinte összemosódik az élők és a holtak világa, gyakorlatilag „kinyílik a kapu” a két dimenzió között. Vannak lelkek, akik ilyenkor próbálnak visszatérni a mi világunkba, ezért öltözünk ijesztő jelmezekbe (főként szellemnek), hogy megtévesszük ezeket a lelkeket, és visszaűzzük őket a túlvilágra.
Tovább folytatva a sztorit, az újdonsült férfival kezdenek szép lassan összemelegedni, ám ez a finom romantikai szál nem megy oly simán, hiszen feltűnik a láthatáron az exe. Így hát Kingsleynek tépelődnie kell két férfi között, plusz a helyiekkel is törekedni szükséges összhangot teremtenie- ennyi dióhéjban a sztori.
Lágy romantika- mond ez neked valamit ? Ez pontosan ilyen. De a pozitívabb pontja mégis az, hogy mégse mondható nyálasnak, inkább sokaknak, érdektelennek, szajkózhatják azt, hogy semmi sem történik az égvilágon nézése közben- igaz, nem sok minden. A francia filmek kimenetelére is ráslisszol, még ha ebben semmi komédia nincsen. Csak egy szépnek mondható történet elmesélése, mely természetesen happy kimenetelű véggel végződik.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2022-11-03 18:501 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Szerelem otthon adatlap
Eredeti cím: Home for Harvest
Évszám: 2019
Rendezte: Andrew Cymek
Szereplők: Brigitte Kingsley, Landy Cannon, Troy Blundell, Carina Battrick, Winny Clarke...

További információk

parfumeshop 160x600

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk