Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Homályos házasság
- Film4, 20:00
Amerikai pite
- AMC, 21:00
Az Amazonas kincse
- Film+, 21:00
Páncélba zárt szellem
- Mozi+, 21:00
A bosszú vérvörös keze
- Moziverzum, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A szabadság útjai (2008) - Vélemények
Kit kellene bannolni és miért?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Halloweeni körhinta - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hat hét boldogság aaaaa
Izabella Scorupco aaaaa

 

Fórum - Resident Evil (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Gabe33 (2022-09-05 20:20.12) aaaaa
Mint fan fájt látnom ezt... már Wesker túl szolizott megjelenés is kicsapta a biztosítékot.. voltak benne jó ötletek/részek de annyi logikai baki volt benne és rossz kivitelezés hogy megölte az egészet.. Pedig ez a két idővonal ötlet nagyon tetszett. Ennél még a legutóbbi film is jobb lett pedig azért az se egy oscar esélyes..


6. Penge. (2022-08-01 17:30.56) aaaaa
Ekkora szart. Tényleg el van átkozva a Resi.



5. Jason13 (2022-07-30 00:56.45) aaaaa
Talán nincs még egy olyan videojáték, ami annyi élőszereplős adaptációt megélt volna, mint a Resident Evil. És talán nincs is még egy ilyen szerencsétlen széria se, hiszen az eddigi produkciók közül egy sem tudott igazán kiemelkedni a középszerből.
Oké, a Paul W.S. Anderson által dirigált 2002-es verziót sokan szeretik és az tényleg egy egész épkézláb zombis akciózás lett, de aztán jöttek a folytatások, melyek aztán részről részre züllesztették le a színvonalat és a befejező epizódra már átfordult az egész Milla Jovovich egyszemélyes húsdarálójába, ami már tényleg nem volt több egy viszonylag drágább trash-őrületnél.
Tavaly aztán érkezett egy reboot (vagy mi), ami próbált hű maradni a játékokhoz, de ez kevésnek bizonyult és a visszaszorított költségvetés ellenére jókorát bukott mind anyagi, mind kritikai szempontból.
Ezek után azt gondolhattuk volna, hogy egy darabig majd csend honol a RE-háza táján, erre a Netflix pár hete jelentkezett egy 8 részes sorozattal. Egy ideális világban azzal folytatnám mondandómat, hogy ez micsoda ütős produkció lett és végre sikerült helyreállítani a széria hírnevét.
De a helyzet az, hogy csak egy újabb szöget sikerült beverni az élőszereplős RE-adaptációk koporsójába.
Igazából már az előzetesek se sejtettek sok jót, hiszen az rögtön kiderült belőlük, hogy itt megint nem arra törekedtek a készítők, hogy a játékok történéseit és karaktereit vigyék a képernyőkre. Ehelyett egy önálló sztorival rukkoltak elő, amit ilyen-olyan módon illesztettek bele az eredeti cselekményvilágba.
Nem lenne ezzel baj, sőt, mivel csak felületesen ismerem az eredeti RE-univerzumot, nekem nem okozott volna gondot egy újonnan megszült forgatókönyv, ha az működőképes.
A Netflix azonban nem viccelt és ebben a 8 részben sikerült összehozniuk egy olyan zombis agymenést, ami sokkal közelebb áll a paródiához, mintsem a horror műfajához.
Pedig lettek volna itt jó ötletek, mint például a két idősíkon futó cselekmény, de ezeket idejekorán hazavágják a logikátlanságok és a pocsék karakterek.
Rengeteg rajongó kiakadt azon, hogy a játékokból jól ismert Albert Wesker szerepét itt Lance Reddick kapta meg, aki ugye fekete. Hát, mit ne mondjak, ebben a förmedvényben az ő alakítása talán a legnagyobb pozitívum. Egyrészt Wesker karaktere viszonylag értelmesen lett megírva, másrészt Reddick se épp egy rossz színész, így az ő profizmusa kitűnt ebből a szennykupacból.
Viszont a lányait alakító színésznők mindkét idősíkon elképesztően irritálóak, nyilván ők az abszolút főszereplők.
A 2022-ben játszódó események egyfajta tinidráma köré épülnek, ahol két fiatal csajszi próbál beilleszkedni egy új közegbe, miközben munkamániás apjukkal is egyre több konfliktusba kerülnek. Ez a szál azért elég távol esik a RE-világától, de a háttérben persze ott munkálkodik a gonosz Umbrella.
Nézőként azonban cseszhetjük, mert jóval több időt kap az erőltetett és kínos tini-vonal, mint a horror. Amire számítani lehet, az bicskanyitogatóan rossz színészi játék, lusta forgatókönyvírói megoldások, logikai bakik tömkelege és minimális RE-hangulat ,amit elsősorban a játékra tett utalások tesznek ki. Aztán persze előkerül a T-vírus, meg néhány fertőzött szörnyeteg is, de sok jóra ne számítson senki, hiszen az itt prezentált akciók és ijesztgetések a legjobb esetben is maximum a közepes szintet érik el.
És akkor ott a poszt-apokaliptikus vonal, ami már jóval több látványosságot ígér, mint a múltbéli események.
Kár, hogy a sztori itt is rettentően érdektelen, a már megismert szereplők idősebb változatai pedig hasonló teljesítményt nyújtanak, mint fiatalabb kiadásaik.
Persze, itt már pörgősebb a tempó, több az akció, de ez nem változtat azon, hogy rengeteg megoldás inkább megmosolyogtató, mintsem komolyan vehető.
Pozitívumok terén azt tudnám még megemlíteni, hogy az idősíkok közötti ugrálás valamelyest gördülékennyé teszi a látottakat, hiszen mikor már végleg letépnénk az arcunkat a múltbéli szerencsétlenkedéseken, hirtelen a zombik által uralt jövőben találjuk magunkat, ami legalább nem annyira döcögős, mint a két fiatal csajszi siránkozása.
És el ne felejtsem, azért a látvány nem lett rossz, ilyen szinten azért látszik, hogy a Netflix legalább ezen nem spórolt. Oké, a CGI-szörnyek nem a legjobbak, de az eddigi RE-adaptációkhoz képest talán itt néznek ki a legjobban, cserébe nem is szerepelnek sokat.
És hát akad egy-két kellemesen vérbő pillanat is, ezek azért megmelengették a szívem.
De ez sajnos kevés. Nem ártott volna egy épkézláb sztori, néhány szimpatikus karakter és egy olyan cselekmény, ami úton-útfélen nem fordul át paródiába.
Mert hiába szaladgálnak itt zombik és szörnyek, a párbeszédek egyenesen borzalmasak, a betétdalok rendkívül kínosak, miközben a szereplők többsége is előszeretettel csinál magából hülyét a 8 epizód során.
Mindenki jobban járna, ha ezt követően végre megpihenne ez a széria, mert ebben a minőségben totál felesleges egy második évad.
Komolyan, ennyire nehéz lenne összerakni egy látványos horror-akciót, ami képes hű maradni a játékokban megismert karakterekhez és helyzetekhez?
Úgy látszik, igen.


4. Vincenzo (2022-07-24 17:51.32)   - (válasz Nyolcadik utas 2. hozzászólására)
A legtöbb sorozatnak pont ez a veszte, hogy sok író meg rendező megy át rajta más-más elképzeléssel. Mondjuk engemet a legutóbbi Kaptár film után, már amúgy sem fog érdekelni semmi ezen cím alatt futó projekt.


3. Capt.JackSparrow (2022-07-23 09:44.27) aaaaa
Nagy rakás szar.


2. Nyolcadik utas (2022-07-22 23:16.22) aaaaa
A végére a főszereplők mind életben hagyják egymást, így készen is állunk a folytatásra.
Az első négy rész nagyon rendben volt, addig csillagos ötös, de aztán valahogy meghülyültek a forgatókönyvírók.
Valahogy olyan ez, mint, amit gyerekkorban a ki, kivel, hol, mikor mit csinál. Írtunk egyet a pappírra, lehajtottuk tovább adtuk, az is írt és így tovább. A végére aztán kijött valami olyasmi, hogy Manci néni Petikével a kémia teremben a holdra szálláskor zoknikat tereget. (Ez egy euro komfort verzió.) De nagyjából így állnak össze a sorozat epizódok is. Írok valami, aztán Te is írsz, aztán a Gizi ír. De az elsőt Petyka rendezi, a másodikat a nagyanyám, a harmadikat meg egy hadi rokkant.
Kész is a katyvasz.
Így aztán lesz itt klónozás, óriás aligátor, feromon spray, meg ki tudja, mi még.
Hmm. A végére ment az egész a levesbe.


1. KicsiRéka (2022-07-19 13:08.52)  
agyon vegyes véleményem van. Jól indult, aztán a közepére ellaposodott, az utolsó 2 rész megint érdekesebb volt.

Ide aztán mindent behoztak, ami mainstream (béranya, ázsiai/néger ikerpár, leszbi cégvezető, veganizmus, globális felmelegedés ésatöbbi.) Rohadt erőltetett, ugyanakkor basszus, ez a világunk. Szerintem gáz.

Kedvenc mondatom: “Mi a f@sz ez a g@ci b@szd meg?” :D :D :D A dialógusok borzasztóak voltak, a szereplők cselekedetei sok helyen logikátlanok, következetlenek. Olyan bakikról már nem is beszélve

Spoiler

hogy az Umbrella nem tud lefülelni egy mozgó hajót, amin az “egyetem” van? Vagy a házban mindenhol kamera van, kivéve a titkos laborlejáróval szemben… Ja :D

A főszereplő afro színész nagyon jó, a 2 csaj viszont irritáló, tiniként meg felnőttként is.

Ezzel együtt, ha lesz második évad nézni fogom, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. A zenei betétek jók voltak, a CGI förtelem.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGabe33, 2022-09-05 20:207 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Resident Evil adatlap
Eredeti cím: Resident Evil
Évszám: 2022
Szereplők: Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Núnez...

További információk

Szereplők fórumai
- Lance Reddick - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk