Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Amerikai pite
- AMC, 21:00
Az Amazonas kincse
- Film+, 21:00
Páncélba zárt szellem
- Mozi+, 21:00
A bosszú vérvörös keze
- Moziverzum, 21:00
Az oltalmazó
- Filmbox Premium, 21:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
Érdekességek!
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -
Kit kellene bannolni és miért?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Konstrukció aaaaa
Izabella Scorupco aaaaa

 

Fórum - A kaptár - Raccoon City visszavár - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

30. Nyolcadik utas (2022-10-30 07:34.52) aaaaa
No!
A forgatókönyv kuka.
Néhány párbeszéd miatt majdnem felsírtam.
A legvége meg maga a borzalom.
És ez csak néhány "gyöngyszem".
Viszont a film közepén bevillant számomra - talán a zene miatt - némi Carpenteres pillanat. Megelevenedett a REC és a 28 nappal később néhány pillanata. Ha valamiért, ezért érdemes megbnézni.


29. JulianPo (2022-04-24 17:23.22) aaaaa
Ritka szar volt. Kár volt megcsinálni. Ezt az időt is elveszítettem az életemből.


parfumeshop.hu banner

28. Conflict (2022-04-18 22:52.22) aaaaa
Hát, én ellentétben az elégedetlenkedőkkel, nem látok nagy problémát:) Kb azt kapja az ember, amit vár. Én anno játszottam még ezekkel, nekem nagyon azt a hangulatot adja ez a film, mint régen a játék.
A korábbi millás filmek inkább karikatúrák voltak ehhez képest, bár azokban láthatóan több pénz volt, ez viszont hűen követte a játékot.


27. Anarki (2022-02-20 21:16.26) aaaaa
Okádék


26. Kokesininja (2022-02-18 12:19.23) aaaaa - (válasz KicsiRéka 19. hozzászólására)
Amúgy, hogy került 5000 pénzedbe ? 2 jegyet vettél, hogy még csak véletlenül se maradj le erről a remekműről ?:)


25. Kokesininja (2022-02-18 12:16.59) aaaaa
ZSENIÁLIS !!! BESZARÁS !!!!! LE A KALAPPAL !!! Ilyen jó filmet már régen láttam, a kedvenc karakterem Leon, aki...idézem:
" Tesze-tosza balfasz "
Minden klappolt !!!!!!! Hajrá Constantin .
Megyek meg is nézem még egyszer ! Most ne zavarjatok !XD


24. Kokesininja (2022-02-18 08:24.12) aaaaa - (válasz Leaeder 22. hozzászólására)
Nodehát...jajj...micsoda stílus . Én ehhez nem vagyok hozzászokva...XD


23. Sampler (2022-02-13 12:38.15) aaaaa
Semmi baja a filmnek ebben a műfajban, sokkal szarabb filmeket felpontoztok... Én elvoltam vele. Ez legalább resident eviles volt, nem úgy mint a korábbi repkedős, virágmutáns-zombis, mátrix főellenséges scifi kaptár. Egy közepest bőven megér. A zombik is jók voltak, az átalakulások is...a helyszínek, zene... a sztori meg ugyebár japcsi videojáték, kommersz szereplőkkel. Anno lopkovics volt maga a játék is (ugye alone in the dark), ma már kultusz. Ez van. Én bizony megveszem a gyűjteménybe, ha kijön. Miért? Mert lekötött...szórakoztatott és nem aludtam be :-D


22. Leaeder (2022-02-10 22:07.15)  
Ez a film ugyebár az első 2 játék történetét gyúrja össze. A kérdésem: minek?
Miért kellet egy ekkora baromságot csinálni?
A játékok bármelyik 1 perce ezerszer többet ér, mint ezek a ganédombra való szarkupacok , amikkel gyakorlatilag meggyalázzák a franchise-t!
Atyaúristen! 5000 Ft-ot adni ezért a moziban? Még ha nekem fizetnek annyit,akkor talán...


21. Vincenzo (2022-01-28 12:18.59)  
SPOILER
Na ne már, hogy a két nagyobb CGI szörnyet másodpecek alatt ledarálják és semmi komolyabb ütközet nincs. Gondolom itt kevés volt a pénz CGI-re. A gagyi háttérdíszként funkcionáló totyogó zombikról már nem is beszélve. Kaya Scodelario tehetsége és vonzereje menti meg a nézhetetlenségtől.


20. TurboHagyma (2022-01-16 22:24.21)  
Azt sem tudom hány része van már ennek. Láttam kb az első 2őt. Elég is volt.


19. KicsiRéka (2022-01-16 08:58.47) aaaaa
Előzőhöz
Spoiler
Pl, a rendőrök nem fertőződnek meg, mert állítólag ők kapnak vitamin cimszo alatt ellenanyagot. De ha nem mehetnek ki a varosbol, minek kapnak? Vagy ha ok kapnak, a lakossag miert nem?
Aztan. Dagadt rendorfonok mint valami laikus hulye ossze vissza lovoldoz a garazsban, nem ul be az autojaba hanem seggel kifele kotoraszik a pisztoly utan, ami nincs megtoltve :D :D
Az elejen elutik a csajt. De az nem jon vissza megenni oket.
Hogy a tokombe marad eletben a torzszulott kiscsaj a bezart arvahazban 20 evig? Mit eszik? :D
Amikor az egerfeju csoka konyorog a nyomorek rendornek hogy nyissa ki a cella ajtajat, mert ott ul bent egy epp zombiva alakulo mukso, es még fegyver is van az egerfejunel, nem lovi le, hanem hattal allva megvarja hogy megegyék :D :D :D

Ez a film szornyu. Sajnalom hogy kiadtam ra 5000 ftot. Legalabb a nachos jo volt...
Mindenki csak fogta a fejet a moziban meg rohogott.


18. KicsiRéka (2022-01-16 08:51.44) aaaaa
Borzalmas ez a film. A régi Kaptár filmek 1-2.része nekem bejött, de ez... Te jó ég. Oké, sosem játszottam a játékkal, szóval nincs összehasonlítási alapom. De. A színészek borzalmasak, a karakterek fogyatékosok, a forgatókönyv nulla, a rendezés trágya



17. Jason13 (2022-01-15 05:02.27) aaaaa
Paul W.S Anderson 2016-ban elég látványosan sírba lökte a Resident Evil filmszériát Az utolsó fejezet címre keresztelt epizóddal. Az egészben az a legviccesebb, hogy a fickó végig ott állt a sorozat mögött, mint forgatókönyvíró, emellett pedig 4 epizódot rendezőként is jegyzett, mégis, leginkább csak az első rész ütötte meg egy kellemes akció-horror szintjét. Azt követően egyre erősebben csökkent a színvonal, gyűltek a logikai bakik a sztoriban, míg végül egy lusta, kohéziót nélkülöző, látványt tekintve is pocsék fináléban állt földbe az egész franchise.
Jé, hogy itt a feldolgozás, ami végre a játékokat veszi alapul és a horrort helyezi előtérbe? Na, akkor irány vissza Raccoon City-be, hátha ezúttal ütősebb lesz a végeredmény!
Ja, hogy az új direktor maximum iparosnak nevezhető (legjobb filmje a 47 méter mélyen) és a látványt tekintve a költségvetés is alacsonyra lett szabva? Sebaj, kreativitással és lelkesedéssel is lehet emlékezeteset alkotni. Nem mellesleg, egy B-kategóriás, szórakoztató zombis-szörnyes darabolást csak nem lehet olyan nehéz összerakni?
Mint a végeredmény mutatja, de!
A Welcome to Raccoon City ugyanis egy elképesztően pocsék darab, amibe szinte semmi nem működik. Félreértés ne essék, nagy dolgokat én sem vártam, sőt, úgy ültem be a moziba, hogy biztos valami bugyutaságot fogok látni, de bíztam benne, hogy legalább a véres akciók, az előtérbe tolt horror-vonal és néhány általam kedvelt színész (Kaya Scodelario, Neal McDonough, Donal Logue) majd nézhetővé teszi az összképet.
Ehelyett olyan érzés fogott el már a kezdő képsorok után, mintha az éjszakai műsorsávban kapcsolgatva egy gagyi, direkt dvd-re gyártott trash baromság előtt ragadtam volna le. Ami sajnos inkább adott fájdalmas élményt, mintsem önfeledt szórakozást.
Kezdjük magával a történettel. Rendkívül egyszerű az egész, az Umbrella vállalat megint gonosz, Raccon City veszélyben, jönnek a zombik meg a szörnyek. Igen ám, de a film ezeket az elemeket iszonyat nehézkesen sepregeti össze, legfőképp erőltetett dialógusok segítségével, így igazából semmi sincs kifejtve még minimálisan se. Nincs egyetlen olyan szeglete a sztorinak, amibe nézőként kapaszkodni lehetne. Elsietett, hanyagul feltárt információkból áll össze a tök egyszerű cselekmény, amelyben a karakterek is ész nélkül szaladgálnak A-pontból B-be.
És ha már karakterek. A játékidő során egy központi figurával sem találkozhatunk, ugyanis kapásból kapunk 5 szereplőt, akik kb. egyaránt fontosak. Ez pedig azt eredményezi, hogy mindenki egy hatalmas sablon, szinte nulla motivációval, akikért egy pillanatig sem lehet izgulni. Emiatt színészi játékokról se nagyon beszélhetünk, mindenki fa arccal elmondja a kötelező buta szövegét, aztán ennyi!
Oké, a fentebb említett dolgokon még nehezen, de túl tudtam volna lendülni, ha látvány terén mutat valami minőséget ez a csodaprodukció. Igen ám, de amit itt kapunk akció jelenetek és CGI-effektek terén, az gyalázat.
Egyrészt a film iszonyat ritmustalan, megy a rettentően unalmas nyöszörgés és szerencsétlenkedés, hogy aztán pár percre be-beköszönjön egy élőhalott vagy éppen egy szörny, de mire beindulna valami zúzás, már csattan is a vágóolló és egy teljesen másik helyszínen vagyunk. Mit ne mondjak, így kell a feszültség legapróbb csíráját is elfojtani. Ja, és el ne felejtsem, az a kevés trancsírozás amit kapunk, szintén egyenlő a nullával. A koreográfia szegényes, az operatőri munka és a vágás pedig iszonyat kapkodó.
Húzhatnám még az időt azzal, hogy kitérek a közepes zenei aláfestésre, a véres jelenetek hiányára, a zombik ötlettelen maszkjára és a többi, de úgy érzem, már így is több időt szántam erre az alkotásra, mint kellett volna.
Persze, ha valaki ismeri a játékokat, akkor örülhet pár kikacsintásnak és ismerős helyszínnek, de ennyi. A legnagyobb pozitívumot néhány díszlet jelenti, melyek még a játékidő elején egész jól megteremtik a kisvárosi horror hangulatot. Na, meg Az utolsó fejezet azért ennél jóval gyötrelmesebb élmény volt. Sikerült egy majd nézhetetlen film fölé rakni a lécet pár fokkal, ez aztán a siker!
Mindent összevetve, ez egy piszok gyenge, unalmas, semmitmondó, gagyi effektekben tobzódó förmedvény, amire kár lenne a későbbiekben folytatásokat építeni.
A végén még azért azt leírnám, hogy Johannes Roberts (a rendező/író) több interjúban ecsetelte, mekkora rajongója John Carpenter munkásságának és amellett, hogy átadja a Resident Evil élményt, arra is törekedett, hogy Carpenter klasszikusainak hangulatát megidézze.
Hát, ez nem jött össze, és akkor még finoman fogalmaztam!


16. Szmártyka (2022-01-10 21:07.41) aaaaa
Kopedelem szar egy film...


15. Misut (2022-01-09 21:26.41) aaaaa
Arra jártam, láttam Kaptár, ráértem, vettem egy óriás popcornt meg kólát oszt beültem a moziba.
Semmilyen játékra nem gondoltam, csak faltam a kukoricát, néztem a filmet és jól éreztem magam.
A film lekötött, szórakoztatott, beszippantott elfelejtettem hol vagyok.
Mondjuk nem volt benne szuperhős, világító szemű ember, meg tűzkezű csaj, meg víz lábú faszi, meg hurrikán dzsó vagy mi a t*köm, meg e még így is érdekes volt.


14. Adamski (2022-01-09 11:26.40)  
Az összes eddigi Resident Evil mozifilm próbálkozás közül egyértelműen ez áll a legközelebb az eredeti videojátékhoz.
Igazat adva az előttem szólókhoz, igen ez így 2 külön filmben talán jobb lett volna.
Viszont, ha annak idején 2001-ben a Paul W.S. Anderson-os szar helyet egy ilyen mozit kapunk, szerintem sokkal többen elégedettebbek lettek volna.
Ami pozitívum a helyszínek, bizonyos jelenetek hűen a játékból lettek át emelve.
Valóban megidézi az eredeti PlayStation1-es játékot.
Ami negatívum Leon S. Kennedy karaktere nem ilyen béna pöcs volt, valamint a 2 film eseményeit kár volt összemosni, ugyanis az eredeti történet szerint 2 hónap telik el a Spencer kúria és Raccoon City eseményei között.
Viszont látszik a próbálkozás, hogy az alkotók 21 év elteltével végre hűen próbáltak viszonyulni az alapanyaghoz.
Szóval nekem bejött nem egy Mortal Kombat(2021) féle szörnyűség lett


13. Gabe33 (2022-01-07 23:31.01) aaaaa
Kicsit spoileres lesz de igyekszem mértékkel.
Hát ez is meg volt..
Nekem ez a felállás jobban tetszet mint a Milas de sokat hozza tesz hogy itt nem volt szuper erő és új karakter aki háttérbe szorítja az általunk jól ismerteket.
Ez a 2 rész egybe gyúrásától erősen tartottam de részemről szerintem nem oldották meg rosszul. Lehetett volna a kastély kicsit jobban középpontban. Meg mondjuk a labor a végén... (tudom kevés költség vetés bla bla. Ha nem adnak nekik egy ilyenre elég pénzt akkor nem tudom miért valósítják meg. )
Az átváltozások rendben voltak az alacsony lòvé mellett.
A sztori oké. A játék se sokkal mélyebb.
Nekem Chris sötétben lövöldözése. A zombik rohangálása meg ez a cserkészem az áldozatit de nem támadok egyből eléggé zavart..
De
A legzavarobb azaz hogy a karakterek 70%at legalább szemen köpték....
Még Ironst is. A szemüveges ürge full nulla színészi játékkal kikészített már a felvételnél az elején.. Meg ahogy lesz ami lesz... logikátlan hülyeség az ő része ha már ennyit tud és jár ahogy) De Leonért haragszom leginkább mivel nekem a játékban ő a favorit. Ennek a filmnek kellett volna még legalább félóra plusz és jobb karakter ábrázolás... Leginkább ez borította az egészet szerintem. Ez a rendező kész... Olyan érzésem volt mintha ismerné a játékot a helyszínek meg a történések miatt de a karakterek valahogy fullba lemaradtak volna neki.. Ha lesz is folytatás remélem nem ő rendezi....


12. Katana28 (2022-01-06 10:39.19) aaaaa - (válasz MagamraHallgatok 10. hozzászólására)
Olyan értelemben igen, ahogy te gondolod. Viszont én a filmek "szakértőihez" szóltam, akik nem tudják mi a Resident Evil valójában, és azt hiszik ez magától értetődően ugyanazt és ugyanolyan minőséget képvisel, mint a régi filmek.

Igen, ilyen minőségben valóban hagyják inkább békén, ezt láthatod a pontozásomból is.
Viszont bármikor szívesen fogadok egy rendes adaptációt, és még csak nem is kell feleslegesen ugyanazt feldolgozni, amit már megtettek a Chronicles meg a remake részek is. Lehetne egy önálló történet ugyanebben a világban, közel ezekhez az eseményekhez. Akár csak a raccooni labor mindennapjairól, és a valódi Umbrella körvonalazódásáról.


11. Mike77 (2022-01-06 02:41.14) aaaaa
Hát, ez sem lesz klasszikus darab...


10. MagamraHallgatok (2022-01-05 20:29.58)   - (válasz Katana28 8. hozzászólására)
De, bizony nagyon is sok értelme van. Hagyják már abba az egész témát, ne nyúljanak a franchisehoz, el a kezekkel a lore-tól.


9. Ragnarok (2022-01-05 17:25.28) aaaaa
Ezt a filmet azok fogják kedvelni, akik a játékok rajongói. Ők most megkapták azt, amilyenek elképzelték a filmet játék közben. Ez sokkal jobban követi az eredeti vonalat mint a Milla kisasszony filmje. Nekik nem lesz kedvenc. A hardcore játékosoknak szívéhez közelebb áll.


8. Katana28 (2022-01-05 15:22.53) aaaaa
A laikusokhoz szólva: Ennek semmi köze a Kaptár megélt hat részéhez. A címet csak átvették, mint szokásos fordító bravúr, de teljesen független tőle. Két közös van bennük. Az első, hogy mindkettő a Resident Evil játékokat adaptálja. A különbség, hogy ez egy reboot, ami az alapanyagot próbálja egy kicsit hűen megidézni. Így a "Hagyjátok már abba" és "ki az aki ezekre még moziba ül be" kezdetű monológoknak nem sok értelme és létjogosultsága van már a kezdetektől fogva.

A Resident Evil (mint jelenség) sokkal több, sokkal jobb, mint amit Anderson és Milla összeámokfutott az évek alatt.
Engem mondjuk nem zavar milyen címeket szülnek a hazai zsenik, úgyis az eredetit használom, ha pedig olyan rossz, akkor inkább azt se. Viszont már elejétől fogva sejthető volt, hogy lesz itt keveredés a fejekben. A mostani filmnek se épp egy jó reklám, de hát ők tudják.
A második közös pont pedig, hogy ugyanolyan rossz film lett, mint az utolsó három Milla rész.
Lehetett volna nagyon jó is, ha nem próbálnak ennyi dolgot belezsúfolni (ugyanis az eredeti játékokból rögtön nem egyet, de az első két részt egybegyúrva próbálták adaptálni), ilyen kevés pénzből.
Az eredeti háttértörténetet nem ismerve sok dologra nem derül fény, nincsenek megmagyarázva részletek. Mit tud Irons? Látszik rajta, hogy tud dolgokat, de nem magyarázzák meg. A város megfertőzését is elintézik annyival, hogy mer' a csúnya Umbrella fertőzi évek óta. Pedig ennek is meg van a története, bár itt is összekuszálták az idővonalat és a végén történik meg az, ami eredetileg megadja a löketet Raccoon City pusztulásának.
Az alapanyaghoz felszínesen álltak hozzá, de azért remélték, hogy majd az utalások és a nosztalgia elviszi a hátán. Ráadásul az ilyen adaptációknál gyakran elfelejtik, hogy hiába áll rendelkezésre az alap, amiből dolgozni kell, attól még nem árt egy kis kreatív munka. A cselekmény önkényes átvariálása nem számít annak. Elhiszem, hogy egyetlen részt külön kevés lett volna filmre vinni. De például a Spencer Villás szakasz az a komplett első játék helyszíne, összeesküvésekkel és titkokkal. Nem csak átszaladnak rajta, mint itt. Ráadásul két hónappal a városban történt események előtt játszódik, nem egyszerre. Szereplők találkoztak, akik még csak nem is tartózkodtak egy országban, amikor a város elpusztul. A kreatív munka ott kezdődött volna, ha az első részt adaptálják, de kiegészítik a saját ötleteikkel, afféle vágatlan változatként kitöltve a játékidőt. A két történet összeolvasztása akkor működhetett volna, ha van még alsó hangon 45 perc játékidő, és legalább duplájára nő a büdzsé.


7. MagamraHallgatok (2022-01-05 11:04.07)  
Ennek sosem lesz vége? Hagyjátok már abba!


6. Festa (2022-01-01 10:51.13)  
Az első Kaptár még egy érdekes videojáték adaptáció volt,de aztán a harmadik után már borzaszóan önismétlő lett .Ki az aki ezekre még moziba ül be??

Mondjuk az a cím,hogy mosómedve város visszavár inkább valami cuki Pixar film lehetne:)


5. Sakamaru (2021-12-22 18:02.03) aaaaa
ZS kategóriás semmiképpen ne nézd meg.


4. Opticum (2021-11-30 19:06.51)  
Lehet hogy jobb lesz mint az utolsó millas-reszek.trailler jónak tűnik.bar ki tudja lehet hogy egy újabb bőr lehuzas.meglatjuk.


3. Tomka90 (2021-11-30 14:58.46) aaaaa
Hivatalos előzetes

http://www.youtube.com/watch?v=LG4TvRj0D9Q



2. V laszlo (2021-11-29 22:30.40)   - (válasz Tomka90 1. hozzászólására)
rossz video van berakva traillernek?millát nem látom a stáblistában.


1. Tomka90 (2021-11-28 21:21.10) aaaaa
Magyar bemutató: 2022. január 6.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2022-10-30 07:3430 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A kaptár - Raccoon City visszavár adatlap
Eredeti cím: Resident Evil: Welcome to Raccoon City
Évszám: 2021
Rendezte: Johannes Roberts
Szereplők: Hannah John-Kamen, Kaya Scodelario, Neal McDonough, Tom Hopper, Robbie Amell...

További információk

Szereplők fórumai
- Donal Logue - Vélemények
- Avan Jogia - Vélemények
- Kaya Scodelario - Vélemények
- Neal McDonough - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk