Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Johnny English újratöltve
- Direct One, 20:00
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00
Vanília égbolt
- Film Café, 20:00
Elysium - Zárt világ
- Film+, 21:00
Robotzsaru
- Viasat Film, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Becky bosszúja - Vélemények
Szólánc
Snooker
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Vörös szobák - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmaid hőse aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - Francia kiút - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. somliv (2022-04-11 18:30.27) aaaaa
Egy borús, esős napon akár a Te filmed is lehet.
Pfeifferrel az élen, aki hatvan fölött is jól néz ki a ráncai ellenére is, persze, ikrek aszcendenssel, kossal kombinálva (plusz a többivel), azért könnyebb lehet a helyzete, bizti, hogy egykönnyen nem hagyja el magát, világéletében birtokolta ezt a mozgékony, aktív, filigrán adottságot. Folytatva a sort, valószínűleg jobb napjain három pasast is kitesz egymaga.
Ám ez a mű nem az életvidám pillanatok képviselője, hanem a drámai vonalakat érinti. Patrick deWitt kanadai író regényén alapul. Mrs. Price nevezetű tehetős asszonynak a zaklatottságát, lecsúszását, romon lévő napjait követhetjük nyomon, akinek külsőségei ellenére akadnak nyavalyái. A férje halála után ugyan vagyont örököl, így minden gubancosság nélkül élhetné az életét tovább, ám egyszer beüt a mennykő, és lefoglalják az összes vagyonát. Annyira eladósodik, hogy a New Yorkban lévő kecóját is ott kell hagynia, utána átrepül fiával Európába, azon belül is Párizsba. Egy óceánjáró hajón történik az odavezető út, milyen esztétikus képek villannak be a hajóról, minden nagyívű, stílusos, csak nézz körbe azon a helyen, a bárban,- de jól elkapták, azzal a lágy hegedűhangokkal együtt.
Megérkezünk a gallok fővárosába, végül is ez egy európai darab, látjuk a párizsi utcákat, tereket, hétköznapi embereket, hatalmas kávézókat (én is kávéztam volna ilyen flancos, vagy kisebb hangulatos helyen).
Pfeiffer őrültségeket is csinál mindegy-mindegy alapon, igaz, nem szóltam, mivel ő megteheti, mégis az egyetlen naccsasszony a kölcsönkért kecóban, ahol később összegyűlik egy teljes bagázs. Még az arisztokratikus társadalmi osztálynak is tükröt mutat viselkedésével. Közben úgy bánik néha a gyerekével, mint a kapcaronggyal, akit Lucas Hedges alakít. Megint újfent az utca mindennapjait vizslathatjuk, a kirakattal, parkokkal, szökőkutakkal, miegymással. Rémisztően érdektelenül folydogáló moziról van szó, mégis hangulata kezd minket egyre jobban kárpótolni, és bekebelezni, ha éppen vevők vagyunk rá.
A minutumok elteltével sincs újabb érdekesség, semmi drasztikus történés, mégis a sötét utcákon való kóborlás, a városi fényekkel, azokkal a kellemes hangokkal olyan jó kis atmoszférát ad a Francia Kiútnak, hogy élvezhetőbbé varázsolja, nem véletlenül írtam így, mert tényleg inkább rávarázsol valami pluszt, ami magába szippanthat erre a két órára.
Sosem akarnék szemét lenni Pfeifferrel, de azért itt az ötlött ki a fejemből és szembesültem vele, hogy eljárt már felette az idő, ez egy tükörképet mutathat a jelenlegi állapotáról, még ha az ilyen szerepeket előszeretettel vállalta korábbi éveiben, sőt, tündökölni is tudott bennük. Ám valahogy mégis azt éreztem mintha a mostani hétköznapi mindennapjaihoz szorosabban fűződött volna ez a film. Ez által mondom azt, hogy hiteles alakítást tesz az asztalra, mert valahol jelen állapotban ez is ő. Az tény, mint Makó Jeruzsálemtől, olyan messze vagyunk azoktól a nyolcvanas, kilencvenes évekbeli fiatalos alakításaitól, amik megkoronázták, csillaggá, naggyá tették őt. Hát igen, belegondolni se egyszerű ebbe. Bár, személy szerint csak remélni tudom, hogy ennél jóval derűlátóbban látja a világot, és pozitívabban, nyitottabban áll az élethez, mint ebben a borúval, reménytelenséggel teli alkotásban.
Normákat nem ismerő, némi misztikával ellátott szatíra, találhatod furcsának, bizarrnak, kikapcsolhatod percek után, ám ha vele maradsz, akkor még nézhetővé is válhat.


2. Delpiero (2022-02-16 20:05.00) aaaaa
Michelle Pfeiffer játékán kívül nem nagyon találtam benne pozitívumot. Untam, de nagyon.


1. Kilok (2021-05-18 13:58.53)  
Nagyon vártam ezt a filmet Michelle Pfeiffer miatt, de nagyon fura film lett. Lehet, hogy meg kell nézzem még egyszer. :D



Kapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2022-04-11 18:303 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Francia kiút adatlap
Eredeti cím: French Exit
Évszám: 2020
Rendezte: Azazel Jacobs
Szereplők: Michelle Pfeiffer, Lucas Hedges, Tracy Letts, Valerie Mahaffey, Susan Coyne...

További információk

Szereplők fórumai
- Michelle Pfeiffer - Vélemények
- Imogen Poots - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk