Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-09-26
A gonosz nem létezik
Adóztass, ha tudsz
Barátom, a pingvin
Exhibition on Screen: John Singer Sargent, a jólét festője
Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig
Lepattanó
Megalopolisz
Ne oldozz el!
Vakarcs

2024-09-19
A kegyelem fajtái
Egércsapda
Egy család rövid története
Fekete pont
Lottóőrültek
Monte Cristo grófja

2024-09-12
Balhé a Riviérán
Nemere István: Addig írok, amíg élek
Örökké
Szádra ne vedd!
Zenit

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Veled is megtörténhet
- SuperTV2, 03:10
Megáll az idő
- M5, 03:20
Mamma Mia!
- HBO2, 04:15
Ave, Cézár!
- HBO3, 04:15
LOLA
- Cinemax, 04:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Stephen King (77)
Bill Murray (74)
Luke Wilson (53)
Jerry Bruckheimer (81)
Szirtes Ágnes (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
A csapda (2024) - Vélemények
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
Szerinted mi a legidegesítőbb magyar szó?
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A sógun aaaaa
Mario Bava aaaaa

 

Fórum - Carnival Row (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. VAL P (2023-03-25 01:11.32) aaaaa
Szeretem a gótikus Prágát. A gólemképzőt éppúgy, mint Urban byroni Héttemplomát. A kozmopolitává avanzsáló ujjatlan várost és a Kehelyhez címzett fogadónak a háború elkerülésére aspiráló közönségét.
A faunok, a páriákként élő tündérek, az önmaguk türtőztetésében nem igazán jeleskedő farkasemberek és a pusztán jelzésértékűen felbukkanó kentaurok olvasztótégelyét, ha Burgue-ként ejtik is ekkor már a nevét. Az emberek eltérő bőrszíne körüli mizéria bagatell a humanoidok és a csak hasonló kompozíciójú génállománnyal rendelkező létezők közé tátongani bekéredzkedő szakadékhoz képest. Az úgybecézett „korcsok” főleg egy nagyváros nyomornegyedével megfeleltethető Carnival Row-n törődnek bele a sorsukba vagy arisztokraták kastélyaiban teljesítenek szolgálatot; ritkaságszámba megy, ha maguknak is van mit a tejbe aprítaniuk.
Sorozatgyilkos sorozatgyilkos mancsába engedi át a csatornabejárat kilincsét, akik után egy snájdig nyomozó koptatja cipője talpát. Egyesek szerint feleslegesen, mások egyenesen a monstrumnak szurkolnak.
A 2019-es epizódok, melyekben megismerkedünk ezzel a különös atmoszférájú miliővel, magukba szippantottak. Ahogy azonban egyik áldozat mállik szét a másik után a sötétrém karmaitól, mintha nedves vakolatamőbák lennének csupán; ahogy felsejlenek az idegbirizgáló kérdésekre adandó válaszok; tisztázódnak múlt- és jelenbeli körülmények, miértek és hogyanok; ahogy kikerekedik a történet, úgy lesz egyre laposabb is, bár – meg kell hagyni – nem túlságosan feszélyezőn.
Aki egy vállrándítással el tudja intézni a kiinduló sztorit a nyolcadik résszel lényegében lezáró, a második szezonban új vizekre evező opus nyomkövetésének leállítását, nem sokat veszít ez utóbbi kihagyásával, melyre egyébként többet kellett várni, mint a ’Trónok harca’ utolsó szériájára. No, nem csupán ebből a szempontból vethető össze a két fantasy saga. Számos megoldás során ott motoszkál fejünkben a Martin-regényfolyam indigóhatása: fennen szárnyaló karakterek villámcsapásszerű bukása, kétkulacsos politikai csatározások, a különböző államok népeinek egymás mellé vagy alá-fölé rétegződése, és mindennek tetejébe a Paktum, mely rettegésben tart (mondhatni) mindenkit, ám a nyitójelenetet követően kizárólag a színfalak mögött cselekednek jó sokáig.
Az atmoszférára továbbra sem lehet panaszunk, a cselekmény főmotívuma (egy szparasz, egy fogakkal alaposan megtámogatott, lábon járó vagina kilétének és indítékainak tisztázása) és az egymással – hiába feszül köztük szögesdrót, tenger, létfilozófia, kordon – permanens kölcsönhatásban lévő teremtmények színes kavalkádja ébren tartja a figyelmet. A karakterek sematikus mivolta ezzel szemben olykor egyenesen irritáló. Mohásköviék Sziszkája a legbosszantóbb ezek közül, akit fokozatosan kerít hatalmába a nagyzási hóbort – úgy viselkedik, mintha mindenkinek, akivel csak összehozza a sors, ő lenne a hősnője. El kell ismerni, a figura egójának ostobaságát hiteles affektálással jeleníti meg a „színésznő”.
Összességében kimerül a sorozat erénye abban, hogy egy mitikus lényekkel telehintett fantáziavilágba kalauzol, melynek kidolgozatlanságai akkor is fájóak, ha nem lehetnek konkrét elvárásaink egy sajátosan összetett társadalmat kóstolgatva. Akár úgy érezzük azonban, hogy túl erős az áthallás a jelen s közelmúlt valóságos eseményei felől, akár elfogadjuk, hogy egy velejéig ismeretlen közegben gázolunk, a saját maguk teremtette világ belső logikáját illene végigvinniük az alkotóknak, ami szerintem ebben a portfólióban nem valósult meg maradéktalanul.


1. Chim (2020-01-12 19:08.22) aaaaa
Az évadzárót nagyon odatették, várom a második évadot.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2023-03-25 01:112 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk