Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 12:00
Nők földje
- Cinemax2, 12:15
A Spiderwick krónikák
- Viasat Film, 12:15
A beavatott
- Film+, 12:40
Kelly hősei
- RTL Három, 13:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bűnösnek születtek aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Karácsonyi ének (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Ragnarok (2020-10-30 18:11.07)  
Hát ez nem egy családi sorozat, amit együtt nézünk a kölkökkel..... Dickens sztoriját így még nem láttuk. Szerintem tetszene neki is. Guy Pearce pedig zseni. Nálam a Megtorlás volt az a film amivel abszolút a legjobbak és legnagyobbak közé lőtte magát, kár, hogy néha azért mellényúl amikor szerepeket választ. Azért hoz egy megbízható minőséget minden alkalommal.


3. Spiel (2020-01-27 08:42.53) aaaaa
Egy igazán egyedi megjelenítése a klasszikus Karácsonyi Éneknek. Kellően sötét, kellően nyomasztó, Guy Pearce pedig zseniálisan hozza a figurát. Látványra a Taboo c. sorozatra emlékeztetett, valószínűleg azért mert Tom Hardy is a producerek között van. De mindenképpen bele kellett erőltetni egy kötelező négert, mint Bob Cratchit feleségét?


2. Sakamaru (2020-01-08 05:34.34) aaaaa - (válasz Kék kereszt 1. hozzászólására)
Nagyon szépen leírtad. Szerintem is jó film volt borzongató zenéjével. Fuuu és Guy Pearce hatalmasat alakított az arcjáték félelmetesen jó volt.


1. Kék kereszt (2020-01-04 22:09.32) aaaaa
A halott fenyőfák énekét csak te hallod..

Charles Dickens téren és időn átívelő örökérvényű klasszikusából számtalan feldolgozás készült már az elmúlt bő 100 évben, de ilyen mint ez, még nem volt..Most nem csak arról van szó, hogy a kóros ötlettelenség közepette leporoltak egy régi sztorit, hogy a szeretet ünnepén újra lenyomják a torkunkon..Ezúttal egy jó nagy marék kreativitás is párosult a leporolás mellé. Scrooge megváltástörténete a mai napig fontos mondanivalóval bír, melyet a szeretet és a béke ünnepe tesz teljessé. Nos, ez most kicsit más..

A kezdőjelent a lehugyozott sírkővel..és az annak hatására történő "tudatra ébredés"..egy józanító pofonnal ér fel..mellyel a készítők lényegre törően tudatják a nézővel, hogy ez a Karácsonyi ének nem gyerekeknek való..Ez most nekünk, megkeseredett felnőtteknek készült..Dickens lidérces lázálmának amúgy se a fikások a célközönsége, csak az idő és a kor alakította úgy, hogy dalolászós matiné legyen belőle..

Az eredeti műtől való eltérés a legtöbb esetben gyalázkodásra ad okot..jogosan..mert a változtatások legtöbbször csak elvesznek a mű értékéből, ezúttal viszont a nagy nevű, hozzáértő személyek képesek voltak hozzá adni és újat mutatni úgy, hogy végig hűek maradtak Dickenns szellemiségéhez. Nagyon sok mindent megváltoztattak és újraértelmeztek, ami némi aggodalomra adhat okot, pl néhány szereplő színesebbé tétele..de mindenki nyugodjon le a picsába..A végeredmény jól sikerült. Eléggé darkosra vették a figurát, ami nagyon jól áll neki. Konkrétan harapni lehet benne a sötétséget..Végre kellő komolysággal nyúltak a történethez és megmutatták nekünk azt az ünnepi köntösbe bújtatott rémálmot..amire mindig is vágytunk..

Ez a sorozat konkrétan megöli a karácsonyt..Itt a szellemek jelentik a legkisebb gondot..Olyan múltbéli démonok szabadulnak ki..hogy öröm nézni.. 
 
Sötét, borongós, nyomasztó és fojtogató atmoszférája van ami az első pillanatban beszippant és el sem enged. Még a végén sem..Az egészben az a legjobb, hogy tudod mi fog történni, hisz jól ismered a sztorit, de még sem azt kapod amire számítasz, és ez a káoszba hajló kiszámíthatatlanság teszi különlegessé..
Fontos tényező a legváratlanabb időben felbukkanó fekete humor..ami minden alkalommal mosolyra húzta a szám és még pikánsabbá tette az élményt..

Mindig is kíváncsi voltam a történet mögötti misztikumra. Arra, hogy mi történik a kulisszák mögött..és hogy verték láncra Jacob Marleyt..Most ezt is megkaptam..és igencsak tetszett, ahogy a merészebb megközelítés is. Tökös egy sorozat annyi szent..
Az Ali babás rész kissé kibillentett a hangulatból..és kezdetben teljesen idegenül hatott és sehogy sem illett oda, de szépen felvezette az iskolás rettenetet..

Andy Serkins tökéletes választás volt a múlt karácsony szellemének. Minden feltűnésénél tiszteletet parancsoló a jelenléte. Néha lopta is a showt. Ahogy rezzenéstelen arccal égeti el Jacob Marley emlékeit..az ő szeme láttára..A hideg is kirázott..

Első ránézésre Guy Pearce főszerepe teljesen félrecastingolásról árulkodik, de hamar rácáfol erre. Meglepően jó volt. Kezdetben kicsit modorosnak és ripacsnak tűnhet, de aztán hamar bevisz a málnásba..A megszokottól merőben eltérő Scrooge az övé.Már a filozófiája is arra enged következtetni, hogy a morcosságon túl komolyabb bajok is vannak vele..A múltja sötétebb mint megannyi magányos karácsony éjszaka..

Eddig úgy tűnt, hogy Scrooge karaktere minden rákfenéjével együtt is képes előcsalogatni az emberből az együttérzés, megértés és az elfogadás apró szikráját, mely a fináléban lángra lobban. Nos, a történet előrehaladtával semmi ilyet nem éreztem..sőt..Ahogy szépen lassan, mélyrehatóan megismerjük a múltját, úgy tudatosul bennünk, hogy nem érdemli meg a megváltást..Konkrétan egy bizonyos idő elteltével és sok láncszem kovácsolásán túl..a szemünkben már nem csak egy gonosz, megkeseredett ember, hanem egy olyan mocskos rohadék, aki azt sem érdemli meg, hogy az élettelen testét betakarja az anyaföld..

A gyerekkori traumája, a négy fal közé zárt borzalom..és a mögötte rejlő tragédia..behozása nagyon merész ötlet volt, de még ezt is tudták űberelni Mary megszégyenítésével..ami a sorozat legerősebb pillanata..Scrooge tette és a mögötte rejlő gonoszság messze túltesz a karakter eddig ismert oldalán..

A sok szörnyűség fényében hiába kapja meg a 2.esélyt a megváltás személyében, a film végén mégsem költözik a szívükbe melegség és boldogság, mint a korábbi adaptációk esetében..Hiába kapjuk meg látszólag a megszokott befejezést azzal a bizonyos csavarral..Nem kapunk mást, csak egy happy end nélküli happy endet..ami után nem marad más, csak a tátongó üresség és sóvárgó szomorúság..És ez olyan..ez olyan..jó..

Ha idővel majd elkap a Karácsonyi ének láz, újra meglesem a 99-es filmet amit úgy imádok, hogy utána ezt a sorozatot is újranézem, mert szükségem van a karácsonyi sötétségre.. 



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRagnarok, 2020-10-30 18:114 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk