Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
- Magyar Mozi TV, 01:15
Volt egyszer egy igazság
- AMC, 01:15
Éjszakai ragadozók
- HBO, 01:21
Elemi ösztön 2.
- Film Mánia, 01:40
Hosszú levél
- Duna World, 02:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A Goldman-ügy aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Dzsungeltúra - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

26. Tömö (2022-08-30 16:55.51) aaaaa - (válasz Tömö 25. hozzászólására)
Amit nem is írtatok filmlopkovicsot, az Avatar,mikor megérkeztünk a fához,pinke tree-hez, sztem ezek a disney cgi.munkatarsak egyszerűen elkérték a többi studiótól a grafikát, kicsit radíroztak rajta,meg meglöttyintették más színekkel,kész is lett ez a film.


25. Tömö (2022-08-30 16:20.57) aaaaa
Inkább nem írok semmit. Ilyesmit én em tudok órákon át nézni már, 10perc után már minden bajom volt, mást csináltam, es a háttérben ment. A karibtengeres emberkék már majdnem tekerésre kényszerítettek, de pisiltem addig egyett,mígment a "harc":D



24. Cantri (2022-05-28 20:02.09) aaaaa
Szemmel láthatóan a készítők egy másodperc erejéig sem kívánták "megváltani a világot"... de az kétségtelen, hogy kellő mennyiségű munkát feccöltek bele, így a végeredmény meglepően szórakoztató lett. Persze felsorolni is nehéz honnan is mit loptak, de jobbtól csenni nem bűn. A hangulat is rendben van, szépen folynak az események, talán csak a tétnélküliség rontotta kissé a kaland ízét, de összességében abszolút megállja a helyét a mozi. Nem túl emlékezetes mozi, 1 hónap múlva valószínűleg csak foszlányok maradnak meg benne, de nem bánnám, ha az ilyen filmek jelentenék Hollywood alját... Soha rosszabbat!


23. Tjunior (2022-01-09 08:05.02) aaaaa
A dzsungeltúra az az eset, amikor a film önmagában nem érdekes, ezerszer látott, lerágott csont. A szokásos recept átskinezve. Viszont, a főszereplő trió megmenti a filmet. Egyszerűen szerethetőek, élettel töltik meg a filmet, van kiért izgulni. Így azért már teljesen más a dolog.


22. Bertó!!! (2021-12-24 09:44.04)   - (válasz Dobsony 21. hozzászólására)
Tud színészkedni, azon a szinten ,mint Jason Statham, Ryan Reynolds vagy Gal Gadot.
Inkább egy karakter, mint színész.


21. Dobsony (2021-12-23 16:31.17) aaaaa
Nem volt annyira gyenge, mint amire számítottam.
Nagyon sokan ezen a földön roppant zsenge színésznek tartják A sziklát. Baromira nincs igazuk, mert igenis tud színészkedni, bohóckodni, erőt és szemöldököt fitogtatni és nem mellesleg baromi erős kisugárzása van, mikor megjelenik a vásznon. Ezt is csak miatta erőltettem, hogy megnézzem és nagy csalódás nem ért. Egy össze-vissza lopkodott retro kalandfilm baziúj (CGI) köntösbe csomagolva.
Paul Giamattit bírom, adhattak volna neki többet ebből a pici mellékszerepből!
Fontos momentuma a filmnek, mikor kiderül a főhősnő öccséről hogy meleg és természetesen a feminista okoskodások is roppant mód hiányoztak volna, ha elmaradnak valamiért.
Azért ott hibáztak a diznisek, hogy egy leopárdot tettek be cukiságfaktorként, nem egy igazi feketepárducot. A BLM remélem felszólal ez ügyben, nehogymá annyiban hagyják! :)


20. Fütyülős (2021-12-14 12:56.31) aaaaa
...azért volt benne egy kis fast and furious is :D


19. Delpiero (2021-11-24 20:47.41) aaaaa - (válasz Semprini 18. hozzászólására)
Megtudlak érteni. :)


18. Semprini (2021-11-24 17:49.04) aaaaa - (válasz Delpiero 17. hozzászólására)
Igazad van, szinte könyebb lenne azokat a filmeket felsorolni, amikből nem loptak mint amikből igen - már műfajon belül értve persze. :)
Ezzel együtt én mégse tudok rá haragudni, egyszerűen annyira kellenek az ilyen kalandfilmek mint egy falat kenyér, visszahoznak valamit a mozi "aranykorából", és hiába koppintás, mégis jólesik nézni.
Amúgy valóban egy erős közepest érne, Blunt húzza fel nálam egy gyenge négyesre. :)


17. Delpiero (2021-11-24 13:34.09) aaaaa
Akkor a sort folytassa egy közepes értékelés is, mert tényleg abszolút el lehet nézegetni ezt a kis kalandfilmet, de nagyon messze áll attól, hogy emlékezetes maradjon az olyanok nyomában akiktől fűt-fát lopkod.
Van itt egy adag Indy Jones, egy csipet Múmia és hatalmas mennyiségű Karib koppintás, hol több, hol kevesebb sikerrel.


16. Semprini (2021-11-24 08:40.02) aaaaa
A sok negatív vélemény után legyen ismét egy pozitívabb is. :)
Abszolút nézhető, szórakoztató, elég magas fordulatszámon pörgő kalandfilmecske lett ez, melyhez a Disneyland egyik látványossága adta az alapötletet, hasonlóan a Karib-tenger kalózaihoz.
A sztori itt is amolyan kincskeresős kalandfilm, elemeivel sok más korábbi filmben találkozhattunk már a Nemzet aranyától a Tomb Raider-ig, mégis van valami bája, amitől nem érződik annyira koppintásnak, inkább egyfajta hommage-jelleget érezhetünk rajta.
Enily Blunt kiváló alakítást nyújt a női főszerepben, valósággal ráöntötték a figurát, szinte elviszi a filmet a vállán, Dwayne Johnson pedig most is kb. ugyanazt a karaktert hozza, mint a többi filmjében, de hát ő tipikusan az a fajta egykarakteres színész, akinek ha egy alakítását láttuk, mindet láttuk, Galambos Péter szinkronhangja viszont sokat dob rajta ezúttal is. Rengeteg szóviccet süt el a filmben, ezek egy része nem túl jó, inkább fárasztó, de azért elmegy. Van több kisebb-nagyobb mellékszereplő, közülük Paul Giamatti járt a legrosszabbul, neki alig jutott szerep, pedig ő a legismertebb név köztük.
A látvány nem rossz, bár a CGI-állatoknál itt-ott kicsit kilógott a lóláb, de összességében korrekt munka szerintem. A zene viszont lehetne jobb is, nem erőltették meg magukat ezen a téren.
Mindent összevetve én jól szórakoztam, kevés ilyen régi vágású kalandfilm készül mostanában, így értékelni kell, ha végre a szemünk elé kerül egy újabb. Számomra egy gyenge négyest mindenképp megér, persze fanyalogni bármin lehet, bármin szoktak is.... :)
7,5/10


15. Moxika123 (2021-11-23 17:31.37) aaaaa
Piszok gyenge, háromszor is belealudtam.


14. Bertó!!! (2021-11-16 15:39.38)  
Innen-onnan összelopkodott Disney szörnyeteg, ami szinte semmit sem csinált jól.
Érdektelen, idegesítő karakterk, unalmas sztori, gonosz nem náci német, meleg lobbi, hosszú játékidő, gagyi színes szagtalan látvány, CGI dömping.
És ami a legbosszantóbb, hogy még egy normális kaladzenére sem futotta...


13. Roxi88 (2021-11-14 15:26.47) aaaaa
A helyszín szép, bár biztos zöld háttér volt az egész. A film nem nagy szám, Dwayne Johnsonhoz nagyon kevés film illik, főleg romantika nem áll neki jól, de ebbe a filmbe se illett be a színész. Na meg a lila- zakós, zoknis emberről is egyből tudtam, hogy mi lesz. Ez már kötelező elem. Még egyszer nézősnek is sok ez a film, bár a puma aranyos volt.


12. Plunket (2021-10-22 10:10.11) aaaaa
Szenvedtem a nézése közben, egyvégtében nem is ment, hanem úgy négy-öt nap alatt sikerült a végére érnem....szóval.
Van a Disneylandekben (a párizsi meg asszem egy másik kivételével) ez a Jungle Cruise-nevű attrakció, ami maga a csoda, joggal ezen gigaparkok büszkesége, és még maga Walt Disney tervezte és építette meg az elsőt. Ezért izgalmas egy olyan kísérlet az egércégtől, ami nem a szokásos egyenletet követve épül be a cég brendjébe, tehát nem a könyv, rajzfilm-film, majd attrakció a sorrend, hanem visszafelé, egy már meglévő attrakció köré húznak fel egy filmet. Eddig valóban izgalmas, sőt talán példátlan vállalkozás, amire világszerte a szakemberektől kezdeve, az élményparkokból élőkön keresztül a túristákig sok mindenki számára lehet elvileg érdekes. A megvalósítás viszont félrement, illetve a koncepciót elvitték egy olyan irányba, ami inkább a nagyon-nagyon fiatal közönséget célozza és egyáltalán nem univerzális, mint pl. a kalózos filmjeik, amik egyébként, de nem mellesleg itt egyfolytában visszaköszönnek. Nem tudtak belerakni semmi újat, sőt szinte csak klisékből áll össze a film jelentről jelenetre. Az úgynevezett akciók infantilis szaladgálásokból, ámokfutásokból, a cirkuszokban látható mutatványokból állnak, és persze úgy megvágva, hogy az már gyakorlatilag darálás, nem vágás. A humora a filmnek több mint fárasztó, na jó, van benne hozzávetőleg 4-5 poén, ami tényleg vicces és működik, de ezek ritkán bukkannak fel. SPOILER: ilyen a méhecskével komunikáló jelent, meg az "én nem ülök be idegenekhez" jelenet, melyek képesek még napok múlva is derültséget okozni, ha az ember eszébe jutnak.
Összhatásában a film egy gyerekes, unalmas klisétenger, a kötelező meleg figurával(hú de kellett bele), de pl. afroamerikai szereplő nélkül.
A két főszereplő nemtudom mennyire élvezte a munkát, de kémia sajnos nincs köztük, ami azért is sajnálatos, mert két szuperszimpatikus, a családok számára abszolút korrekt választás próbálja eladni a produkciót. Rock karrierjében meg már külön fejezetet tesznek ki a dzsungeles kalandfilmek (csak emlékeztetőül: Az Amazonas kincse, Utazás a rejtélyes szigetre, Jumanji 2 rész, Rampagne-Tombolás +-), de ezek mindegyike sokkal élvezhetőbb alkotás volt, mint a Dzsungeltúra.


11. Városi vadász (2021-10-17 20:02.26) aaaaa
Igazán kínszenvedés volt végignézi. Gyermeteg. A Metallica feltünő zenéje tájídegen.


10. Hitchcock (2021-09-11 19:00.01) aaaaa
A kapi dumája kicsit gyenge volt.


9. Fortresscomm (2021-08-29 01:16.30) aaaaa
Jobban kikapcsolna a film ,ha nem nyújtották volna így el. Bátrabban kellett volna használni az ollót! (A kötelező érzékenyítésektől meg hányok.)Egyébként nem sok eredetiség található benne, csak a két főszereplő viszi a hátán ezt a filmet.


8. Norbitzki (2021-08-12 00:03.23) aaaaa
Jaume Collet-Serra ezúttal nem Liam Neesont rendezi, és a fél filmes klisét összelopta ebbe a moziba, de kétségtelenül szórakoztató lett és ha emiatt ültél be rá, akkor nem fogsz csalódni. A magam részéről a Karib-tenger sorozatot sokkal jobbnak tartom, mondhatnám, az etalon, és ahhoz képest ez csak közepes. Imádom Dwayne Johnsont, de mint tizenakárhányadik századi konkvisztádor??? Hát akkoriban is voltak ilyen jól kigyúrt emberek? Persze én is genyó vagyok, mert a Conan filmeknél nem zavart Schwarzi izma, itt viszont kötekszem. Jópofa mozi ez, csak ne lenne ennyi CGI és lenne kicsit életszagúbb, mert erre nagyon allergiás vagyok...


7. Egyszerűsrác80 (2021-08-11 06:19.16) aaaaa
Kalandfilm.
Szerintem jól összerakva.Van tempója,egy egyszerűbb sztorija.
Persze,eléggé ismerősek a dolgok innen-onnan.
Blunt kedvelhető volt,Rock is.
A film második fele már tényleg sok lett,ott már azt éreztem,talán nem kéne ennyi mindent beletenni.
De egyszer meg lehet nézni és nagyjából azt kaptam,amit vártam:)


6. Iker12 (2021-08-02 05:01.45) aaaaa
Egyszer nézhető. A Jumanjira is ezt gondoltam aztán ha megy a tévében nem nyomom el, szóval nem teljesen elveszett . A szóviccek borzasztóak. Az is valami . Nekem valahogy nem jön be ez a karakter The Rock - nak . A suszter maradjoin a kaptafánál. Jobban áll neki .


5. Sakamaru (2021-08-01 04:45.18) aaaaa
teljesen jó filmet kaptunk volt itt minden :)


4. Mimuss84 (2021-07-31 21:38.46) aaaaa - (válasz Bmano 2. hozzászólására)
Teljesen egyet értek!


3. Vmiso (2021-07-29 20:44.35)  
Na megnéztük, nem volt rossz.
Hiánycikkek a kalandfilmek, így ez most jókor lett megcsinálva.
Az elején Indiana és Múmia dolgok juthatnak eszünkbe, később Karib tenger, szóval a legjobb kalandfilmekből lopkodnak.
A második fele kicsit túlmegy már nekem, a kevesebb itt is több lett volna.
Szórakoztató film, vannak jó poénok, szóval többet adott mint vártam volna.



2. Bmano (2021-07-29 12:46.17) aaaaa
Nézhető a film. Kíváncsi leszek mások véleményére. Több szempontból is véleményes a film. Tényleg minden klisét felhasználtak amit egy ilyen kaland filmben szoktak. Nem egy indiana jones de megteszi.
Látványos, izgalmas, szép tájak. A szereplők is hozzák amit kell. Habár kissé érezni az egészen hogy egy talán gyerekeknek keszült filmmel van dolgunk. A Disney is beállt a sorba, szóval ebben a filmben is van "homokos" szereplő. Érzékenyítés idejét éljük. Habár nem tudom hogy egy gyerek érteni fogja-e majd, a "máshol találtam meg a boldogságot" szöveget. Szóval kicsit olyan mintha ezt muszáj lett volna bele tenni. Mivel én konzervatívan gondolkodom, nekem nem jött be. A másik ami érdekes a filmben, a szóviccek. A moziban kevesen nevettek rajta. A "Rock" karakterét övező semmi nem az aminek látszik, hülyítjük a turistákat, a főszereplőket, egy érdekes színt kölcsönöz a filmnek. Az akciók is pont annyi amivel fenn tudják tartani a feszültséget ott és ahol kell.
(Nekem a Rock-nak Az Amazonas kincse még mindig jobban bejön) Szóval sztem a film egy "estére meg teszi", szorakozasnak jó. Velős kritikát nem írnék, ezt meg hagyom a profiknak. Kis kikapcsolódáshoz teljesen jó a film.


1. VikiFanily (2019-11-17 15:48.53) aaaaa
Emilyyy! :))) Màr kìvàncsian vàrom... ;)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTömö, 2022-08-30 16:5526 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk