Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vuk
- TV2, 14:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Agyvadászok - Vélemények
2022-es választás
Ellenségek legjobbika - Vélemények
Jó, rossz, meg ami közte van - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ha eljön Joe Black aaaaa
Fritz Wepper aaaaa

 

Fórum - Áldozat? (2016) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
34. Tömö (2022-05-16 21:32.48)   - (válasz Emmersson 7. hozzászólására)
Akkor soroljuk fel a Skandináv országokat!;)


33. Ava Gardner (2022-04-18 20:00.57)   - (válasz Zsozseszko 32. hozzászólására)
Mi volt ebben beteg??



32. Zsozseszko (2022-04-18 14:17.48) aaaaa
Egész jó a film, kicsit beteg, de akár valóság is lehetne, jó a story.


31. Bertó!!! (2017-12-11 20:30.02)  
Spoiler
Ami azt illeti a forgatókönyvíró nem igazán erőltette meg magát,a pozitív,esetleg azonosulható karaktereket illetően :) nagyítóval kell keresni a "normálisan" viselkedő embereket.

A játékidő vége felé és a végén,van néhány érdekes gondolat,amit Michéle mond: "Perverz.Ami köztünk van az beteges.Kóros"..."Őrület"

Ez a pár szó igazán jellemzi főszereplőnk és társai viselkedését/elméjét.

(Isabelle Huppert,természetesen megérdemelte a díjat.)


30. Kilok (2017-09-07 11:59.31)  
Ezt a címfordítást hanyagolhatták volna a srácok.


29. RVIN73 (2017-09-05 23:53.49) aaaaa
Őrült a nő! Mint anno Stone! S még Básti Juli is megmaradt!


28. Cantri (2017-08-02 00:29.15) aaaaa
Abszolút nem lep meg, hogy Verhoevent ezzel a történettel simán kikukázták a tengerentúlon, szerencsére azonban a filmek terén mindenképp szélesebb látókörű franciáknál zöld utat kaphatott. Az Elle ugyanis simán a tavalyi év egyik leggyedibb alkotása, pont ezért fog sokakat kikezdeni, mert a legbelső szörnnyel nem egyszerű szembenézni. Tetszik, nem tetszik szexuális lények vagyunk, egy remélem jól ismert pasas, bizonyos Maslow is lepakolta szükségletpiramisa alapjai közé olyan mindennapi dolgok mellé mint evés, ivás, pisi, kaki...stb...Mégsem mindig egyszerű dekódolni magunkban ezt az ösztönös késztetést, mely mint egy éhes szörny folyton "táplálékra vágyik"...s különösen nem egyszerű a helyzet, ha a vágyak tárgya nem a megszokott, társadalmilag elfogadott értékrendeknek megfelelően húzódik.

Ilyen mélységek láttán az ember nem is csodálkozik, hogy a mozi cseppet sem a könnyed fajtába való, bizony néha meg kell birkózni a percekkel, talán tényleg az alkotás egyetlen kivetnivalója, hogy bánhattak volna picit merészebben a vágóollóval, mert azért volt hogy ellaposodott a cselekménymenet. Mindemellett a rendező végig magabiztos kézzel építi krimi jellegű belső rugómotorját, ügyesen szórva apró morzsákat több férfi karakter irányába is, hogy lehessen gondolkodni ki is lehet a hunyó. Persze, ahogy a némileg spoileres magyar cím utal is rá nem ennyire egyértelmű a helyzet, ugyanis Huppert karaktere szereti a dolgokat némileg megbonyolítani. A gall színésznő egyébként nagyszerűen uralja a képeket, akármelyik hímtaggal rendelkező kollégája is próbál egy-egy jelenetben partyban lenni vele, nem nagyon sikerül nekik. Sokaknak nem jött át, a végkifejlethez azonban nagyon is kellett ez az igen bizarr figura, mely a múltja és jelene okán azért némileg érthető módon áll ennyire cinikusan a világhoz.

Nem fog mindenkinek tetszeni az Elle, de nincs is ezzel gond, valóban nem a legegyszerűbb fajtából való, azonban mindenképp érdemes átküzdenünk magunkat rajta, hogy bepillantást nyerhessünk egy ösztönök uralta világba, ami bizony koránt sem fikció.....

UI: kár volt az eredeti címet megváltoztatni, mert ahogy az Elle megbújik a Michelle névben, úgy a főszereplőben is rendellenes vágyai..lényegesen többet fejez ki, s mégis kevesebbet mond, mint magyar megfelelője


27. Colby86 (2017-07-20 10:02.14) aaaaa
Paul Verhoeven még mindig tud, Isabelle Huppert pedig iszonyat vonzó, bár teljesen beteg a karaktere. Szerintem is kissé tömény volt a film és kb 20 perccel hosszabb a kelleténél, azért én mindenkinek ajánlom, megéri megnézni.


26. Kilok (2017-05-16 11:18.01)  
Tetszett a film, talán kicsit elnyújtották. Isabelle Huppertre szavak nincsenek. Elképesztő alakítás volt.
Komoly hangulatú film, de nevetni is lehet rajta, hála a zseniális főszereplőnek és rendezőnek. :)


25. Natalie Wood (2017-03-26 09:35.33) aaaaa - (válasz Rántott Birkaszósz 22. hozzászólására)
Nagyon figyelhettél, mert többször is a nevén(Michelle) szólítják a Nőt!
Még, hogy Elle a keresztneve...atyaég..:)))


24. Rántott Birkaszósz (2017-03-26 07:56.36) aaaaa - (válasz Sokdudu 23. hozzászólására)
Ó, köszi, ezt nem tudtam. Rejtély megoldva :)


23. Sokdudu (2017-03-26 07:23.37)   - (válasz Rántott Birkaszósz 22. hozzászólására)
Ez tudatos a francia nyelvben az Elle "Ő"-t jelent (nőnem)


22. Rántott Birkaszósz (2017-03-26 05:02.09) aaaaa
Igazából a filmnek már az első jelenetsor ad egy olyan hangulatot, amiből később sem tud kijönni, gondolom nem is akar. A karakterek, és különösen a főszereplőé nagyon ütősek, de hát francia film, ez borítékolható volt. A tesze-tosza kölöktől kezdve a szomszéd vallási fanatista nején keresztül még a gamer-gyárosok is ki vannak dolgozva.
A sztori remekül felépített, ügyesen visz minket előre és csepegteti az információkat, a kohézió az egész filmre jellemző, és ezt a részt nagyon élveztem. Azt azért megvallom, hogy nem mindig világos számomra Elle motivációja, sőt, egyes helyeken szó szerint elkúrták ezt a nőt. Erős jellem, annyi biztos, rossz döntésekkel, de ahelyett, hogy emiatt valósághűnek érezném, elrontják pár képtelen szituval. Egyébként ha jól rémlik, a filmben egyszer sem szólítja őt senki sem a keresztnevén, de lehet, hogy tévedek, mindenesetre ha nem ez lenne a film címe, nem tudnánk, hogy hívják.

Összességében nem volt ez rossz, de nem lesz nagy kedvencem.


21. Emmersson (2017-03-22 18:10.19) aaaaa - (válasz Independence 20. hozzászólására)
Nem hiszem, hogy az, amikor X azt írja, hogy azok, akik egy filmet jónak vagy épp rossznak gondolnak és ez nem egyezik az ő értékelésével, nevezhető "egymás véleményének kritizálásának"!
Ha valakit simán "eszetlennek" nevez valaki vagy azt írja, hogy "Ide ész kell és egy kis "belsőség"", akkor azt úgy nevezzük, hogy SZEMÉLYESKEDÉS!
A másik "véleményének kritizálása" az, amikor arra világít rá a fórumtárs, hogy hol hibás, téves a meglátásom vagy esetleg pontatlan. De amíg csak az értelmi vagy érettségi szintemet degradálja, csak mert másképpen vélekedem egy filmről..nos, az egy tahó ;)

Egyébként félre is értettél meg nem is...
Én ugyanazokról beszéltem, akikre te gondolsz. Csak én sznoboknak és megmondóembereknek írtam le őket, illetve "akik "értéssel" nézték a filmet" ironikus megközelítéssel :)


20. Independence (2017-03-21 17:45.05) aaaaa - (válasz Emmersson 19. hozzászólására)
Amennyiben "pont nem azokról szólsz" - bár hozzászólásod félreérthető volt, vagy csak én fogtam ki szellemi értelemben, gyengébb napot, igaz vagyok annyira öntelt, hogy ezt kétlem :) - , akkor tekintsd semmisnek, amit neked írtam, ez ügyben.Hitleres hasonlatod..., izé..., mondjuk úgy "véleményes".S nem egymás kritizálásának terepe, de egymás véleményének kritizálása - a kettő ugye nem ugyanaz -, pont hogy belefér ezen fórumok életritmusába, sőt, enélkül, gyaníthatóan, totál érdektelenné válnának...


19. Emmersson (2017-03-20 11:48.27) aaaaa - (válasz Independence 18. hozzászólására)
Tudod, rögtön a felütéssel baj van! Én úgy gondolom - és ez nem esett le a vicc segítségével sem! -, hogy pont nem azokról szólok, akik "értéssel" nézték a filmet! Sznobokról írtam, akik eljátsszák a megmondóembert...
Amivel még nem is lenne gond, ha csupán a filmet kritizálnák (dicsérik inkább) és ne azokat, akik esetleg másképpen gondolkodnak a moziról. Mindig akad egy-két nagyképű, aki azt hiszi, nála a bölcsek köve és kizárólag az ő aspektusa az igaz, a többi néző hülye, ha nem úgy értékeli a látottakat, ahogyan ő!

Értettem én a filmet. Teljes mértékig láttam a rétegeket, a motivációkat - de nem tetszett, untam a vége felé! Ahogyan Hitler céljait, tetteinek mozgató rugóit is értettem, de nem tetszettek...

Jó lenne, ha egyszer eljutnának az emberek arra az értelmi szintre, hogy felfogják, a filmek fóruma nem egymás kritizálásának terepe!


18. Independence (2017-03-19 11:00.54) aaaaa - (válasz Emmersson 16. hozzászólására)
Egyet ne felejts..., azzal, hogy gúnnyal szólsz azokról, kik ésszel, gondolkodva, netán "értéssel" néznek filmet, mi neked nem tetszik, nem értesz - amit elfogadok, hisz honnan a jog, hogy ne értsem értetlenséged, mindenki másképp viszonyul egy szándékkal megosztó filmhez - te nem leszel több, ők meg nem lesznek kevesebbek!!!

Példád - vicc, már, ha az - egyébiránt szellemes, ez nem kétséges, ellenben a performance - már, ha mond ez művész irányzat neked valamit, tartalmában - kifigurázásáról szól, tehát semmi köze az audiovizuális jellegű - példának okáért, mozis - élményszerzéshez.


17. Natalie Wood (2017-03-18 20:47.30) aaaaa - (válasz Emmersson 16. hozzászólására)
Tudtuk, hogy te nem fogod érteni, agy nélkül nehéz is lenne, te humorpokróc.


16. Emmersson (2017-03-18 19:51.05) aaaaa
Csípem, amikor az "ésszel és belsőséggel" filmet nézők és ÉRTŐK összejönnek :)
Egy vicc jut eszembe...

Egy buliban két kortárs művész már pocsolya részeg. Az egyik megböki a másikat.
- Te..figyelj! Mi lenne..hukk..ha be..beleszarnék a zongorába?
- Ááá..úgysem értenék!


15. Anitabagwell (2017-03-16 19:57.59) aaaaa - (válasz Mekare 12. hozzászólására)
:D jo hat az mas teszta, ott en sem tudom igazabol hogy mit vartam :D
Aki ingyen mozizik az neha belefut hulyesegbe, mondjuk egy Elle-be tudat nelkul biztos nem szaladtam volna bele, Kong az mas teszta :D


14. Anitabagwell (2017-03-16 19:56.43) aaaaa - (válasz Natalie Wood 13. hozzászólására)
Nem is azt irtam, hogy filmesztetanak kell lenni, csak azt, hogy nem valo mindenkinek. :)


13. Natalie Wood (2017-03-16 19:45.54) aaaaa - (válasz Anitabagwell 11. hozzászólására)
Nem hinném, hogy vérbeli filmesztétának kell lenni ahhoz, hogy valaki értse a filmet, nem.
Ide ész kell és egy kis "belsőség" leginkább, különben majd jönnek a csipke és selyembugyis fiúkák mint langyi és kalel fórumdroidok és úgy is lehúzzák, mert ez egy értelmetlen ratyi film amúgy.;)


12. Mekare (2017-03-16 19:38.40) aaaaa - (válasz Anitabagwell 11. hozzászólására)
Te csak ne beszélj mert te meg ésszel nézted meg a Kong Skull islandet pedig azt meg pont eszetlenül kellett volna :D felkészülni mindenkinek kell XD
De jah én se fogom, hogy ez így hogy kerül olyan emberek elé akiknek ennyire nem való? Csak Golden Globe lista volt előzetesek nélkül? vagy miiii


11. Anitabagwell (2017-03-16 19:28.42) aaaaa - (válasz Natalie Wood 10. hozzászólására)
Nem valo mindenkinek ez a film. Mondjuk azt sem ertem, hogy minek nezik meg "eszetlenul". Ez nem egy olyan film, hogy "oh tetszik a plakatja, megnezem hatha jo lesz" kozben meg az illetonek koze sincs a kemenyebb dramakhoz. Anyukam is biztos "leegycsillagozna" mert O csak vigjatekokat nez, szoval nyilvan ez meg csak a latokorebe sem kerul. :D Van ez igy.


10. Natalie Wood (2017-03-16 17:40.47) aaaaa
Aki ezt a filmet 1, azaz EGY csillagra értékelte, az vak, fogyatékos vagy ne nézzen filmeket, úgy sem fogja érteni, sohhha.


9. Anitabagwell (2017-03-16 12:04.59) aaaaa - (válasz Independence 5. hozzászólására)
Koszonom, kedves vagy! :)
Igazabol MINDENT leirtal, amit en is gondolok errol a filmrol.


8. TIBBY (2017-03-16 10:18.50) aaaaa
Végre egy jó film:)
Elsősorban társadalomkritika,ilyennek vagyunk még ha tagadjuk is,persze túloz a film különben lapos és unalmas lenne! Nem kell pontról pontra mindent szigorúan venni ebben a filmben, azért is olyan furcsa.


7. Emmersson (2017-03-14 08:08.40) aaaaa
Jól indul. Kellemes skandináv-francia thrillerként lassan indul be...aztán megáll. Nem láttam a Szürke 50 árnyalatát, de ilyennek képzelem, mint a film második felét. Mintha 2 részes TV filmet néztem volna, ahol a második rész sokkal gyengébb...
Egyszer persze érdemes leülni elé, de ne várjon senki nagy drámát vagy körömrágós krimit.



6. Tjunior (2017-03-13 14:04.19) aaaaa
Nagyon masszív film egy zseniális Isabelle Hupperrel. De...nekem már kicsit sok az extremitásból. A nőt megerőszakolják, nem megy el a rendőrségre, ez oké, el akarja felejteni, de utána belekezd ebbe a macska-egér játékba az erőszaktevőjével? Meredek, de még azt mondom oké. De könyörgöm, az apja egy sorozatgyilkos aki megölt 2 tucat embert, az anyja 100 évesen is fiatal fiúcskákkal kefél, a fiú nem hajlandó tudomást venni arról, hogy a gyereke nem az övé, hát néger a szentem, nem baj stb. stb. Sok ez így együtt, félre értés ne essék az Elle ettől még jó film. Csak a kevesebb több jelen esetben, mondjuk pár átlagos ember a sztoriban is aki nem sorozatgyilkos, gerontolofil, kényszeres erőszakoló stb.


5. Independence (2017-03-12 11:58.36) aaaaa - (válasz Anitabagwell 4. hozzászólására)
Egyet értek! Amúgy is szeretem az írásaidat, örömmel olvastam volna itt is kifejtettebb mód vázolt véleményedet – ékezetek nélkül is, akinek ez probléma, reklamálhat Grétsy tanár úrnál, igaz ő felülemelkedhet a kisszerűen kritizáló hozzáálláson, mert megengedheti magának a toleránsan elnéző attitűdöt -, akár az írott, akár a beszélt, élő nyelv kapcsán – jobban, bátrabban, mint itt néhányan, kik azt gondolják, hogy..., ezen múlik az „igényszint” - mert ész, s nyitottság sugárzik soraidból, mi kevesek sajátja, lássuk be!

Aki lelombozóan negatív kritikával illeti ezt a pazarul eredeti mozit – igaz leginkább ez csak csillagszegénységben nyilvánul meg, érvek nulla – az nem tudom, mit várt, akár a rendező, akár Huppert életműve nem sokat mond számukra – Haneke mozija ugye, vagy Verhoeven azon filmjei, miket totál nem értenek, s annyi brutálisan erős, könnyen megfejthető társadalom kritikát fogalmaznak meg, hogy erősen kispolgárinak s szűk látókörűnek kell lenni ahhoz, hogy ne értsük, nyilvánvaló üzeneteit!

Nem állítom, hogy a „kispolgár” buta – soha nem szeretek általánosítani – csak épp ezen társadalmi közeg tagjainak nagy része begyöpösödött, szűkebb rálátású, korlátolt, s ezen országban, többnyire alul-művelt, konformista, s imád ítélkezni...! Hisz az annyira jó, miközben nem merik felvállalni saját másságukból születő perverzióikat! Még, ha ez a megfogalmazás, merész is, de merész a mozi is, minek folytán említem ezt a borzongatóan izgalmas, egyben magunktól erőszakkal távol tartott kifejezést!

Nos, egy hatvan közeli nőnek is lehetnek szexuális vágyai – mily döbbenetes ez a felfedezés – vannak furcsa perverzióink – mik többnyire senkinek sem ártanak, nem a "megerőszakolás aktusáról" beszélek, mielőtt szándékkal félre értenek - , s megcsalás, összetett kapcsolatrendszerek szövevénye - családi, baráti egyaránt, persze, hogy ki a "barát" külön fejezet..., a múltunk determináló áthallása jelenünkre, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, s ezer történés, mi jövedelmező középosztálybeli létünkkel, nehezen összefésülhető, a burzsoázia diszkrét bája..., s álságos hamissága, melyet tejüveg fed el tekintetünk elől.

S aki megbotránkozik azon, hogy egy „nő” – nem véletlen az idézőjel, annyira kevesen vannak, az igazi, önmagukat felvállalni merő nők, szerencsére én ismerek néhányat – a kémia hatására távcsövön keresztül figyel egy rá hatással bíró férfit, s közben maszturbál, az nem tudja, érzi, milyen az ösztön, a vágy, mikor felülír.

A szégyentől való félelmet, átrajzolja a szégyen nélküliség szegényessége...

Nem egy egyszerű bosszú történet ez, s nagyon is enged, hagy gondolkodni, töprengeni, nyitott a vég, a nézőre bízza a mélységek megismerését, feltárását, a karakterek elemzését.

Külön öröm számomra, hogy ismét látunk egy erős, egy hihetetlenül karizmatikus asszonyt – keserűségével, kiábrándultságával, gyengeségeivel, nehezen szerethető jellemével együtt - a zéró értékű, balfék, lúzer, szerencsétlenkedő férfiak között, mert szerencsétlen az erőszakoló szomszéd, ki annyira retteg, önmaga átlagtól eltérő szexuális inditatásaitól, hogy álarcot kell, hogy öltsön, mert az védi, önmagával szemben – s mily okosan elfogadó a vallásba menekülő asszonya, akkor is, ha ebben a kijelentésben ott a paradoxon – gyenge a volt férj, szánalmas a legjobb barátnő férje, mint szerető, röhejesen lealázható, a főnökasszonyáért rajongó „kolléga”, s szánandóan nevetséges, a fiú, kivel úgy mossák fel a padlót film-szerte, hogy a néző érzi magát ettől, kellemetlenül...

Piszok jó film ez, s nem lepődök meg azon, a rendezőnek – kinek ezen filmje annyira európai, hogy az szinte meghökkentő - Franciaországba kellett vinni a megvalósítást, mert az álszent s vak amerikai látásmód, nem tűrte volna ezt a puritán, mégis ügyesen körmönfont nyerseséget, mit ez a mozi képvisel.

Isabelle Huppert kellett ide..., valóban díjat érdemelt volna..., nem kérdés!

Megjegyzem, azt is megértem, ha sokak nem tudnak mit kezdeni ezzel a filmmel, nem könnyű darab, hasonló műveken edződött, értő fület s szemet kíván..., persze több szempontból értékelhető, minek okán megosztó...


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekTömö, 2022-05-16 21:3234 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk