Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Fekete kutya
- Mozi+, 15:00
Ikrek
- Moziverzum, 15:00
Érvek és életek
- Filmbox Plus, 15:20
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Donald Trump - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Filmkeresés rövid tartalom alapján
A hitetlen (2001) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ne játssz a tűzzel aaaaa
Kevin Greutert aaaaa

 

Fórum - Anne otthonra talál - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Kfruzsina (2019-07-11 16:22.54) aaaaa - (válasz TTeodóra 2. hozzászólására)
Abban igazat adok neked, hogy az 1985-ös sorozat nem követi hűen a könyv eseményeit, az első még talán igen, a többi már nem. Én csak az első 4 kötetet olvastam, utána sajnos meguntam, mert kezdett számomra ellaposodni a történet, onnantól, hogy Anne hozzámegy Gilberthez, szül vagy 6 gyereket és éli a háziasszonyok tipikus életét, mos, főz, takarít, gyerekeket nvel. Olvastam, hogy ezt a Kevin Sullivan produkció az 1985-ös sorozat készítői már nem találták érdemesnek arra, hogy megfilmesítsék, ezért írták át a történetet.
Abban is igazad van, hogy a gyerekek érzéseit legjobban gyerekek tudják átadni, ezért az új hitelesebb, viszont számomra nincs benne semmi kifejező, se a táj, se a színészek játéka nem az. Valószínű nem is volt olyan népszerű a fogadtása mint az 1985-ösnek, ezért nem is folytatták tovább, pedig vártam volna mit hoznak ki a további részekből, követik e végig hűen a könyvet vagy ezt is átírják.

Írtad, hogy 21 éves vagy, nos én 15 évvel vagyok idősebb nálad, látszik, hogy Te már egy teljesen más generációhoz tartozol mint én, akiknek teljesen más az ízlésük minden téren, így filmekben is, talán ezért jön be neked az új. Az én generációmnak azért volt a régi Anne egy korszakalkotó filmje, mert nem volt még ennyi csatorna, ennyi sorozat mint manapság, sőt még internet se. AS filemk is valahogy lassabb mederben folynak.

De elfogadom a véleményedet, kultúrált formában tetted, ha nem is egyezik az enyémmel. Ízlések és pofonok. Minden jót!


5. Halember (2019-01-09 13:16.00)   - (válasz TTeodóra 4. hozzászólására)
Upsz! Bocsi!



4. TTeodóra (2019-01-09 12:59.16)   - (válasz Halember 3. hozzászólására)
Igen, és csókoltat.


3. Halember (2019-01-08 22:34.25)   - (válasz TTeodóra 2. hozzászólására)
Szia!

Én 22! Van barátod?


2. TTeodóra (2019-01-08 22:32.39)   - (válasz Kfruzsina 1. hozzászólására)
Hű, ez nekem nagyon furcsa. Láttam a '85-ös sorozatot, sőt, az összes könyvet olvastam még általánosban, és azóta is az egyik kedvenc könyvsorozatom. Ma már lassan 21 éves vagyok, mégis ez adta eddig a legjobb Anne-élményt. Szerintem a szereplők, főleg Anne és Gilbert nagyon is eltalálták a szerepüket. A tekintetek, a gesztusok, nagyon is jellegzetesek, szinte úgy éreztem, újra olvasom a könyvet. A '85-ös rengetegszer felidegesített, még a történetet sem követi. Az első része még úgy rendben van, de a későbbiekben. Már hogy kerülne Gilbert az első világháborúba? Oda Anne gyerekei mennek, a könyv címe is: Anne gyermekei a háborúban. 1865 körül születtek Gilberték, hogy kerülne már a háborúba? Teljesen kitekert és logikátlan. A gyerekek érzéseit, reakcióit igazán a gyerekek tudják átadni. Nem kell Gilbertnek sok szerep a filmben, mert abból a kevésből is kitűnik, mennyire fülig bele van zúgva Anne-be.


1. Kfruzsina (2016-11-01 21:20.20) aaaaa
Ez az újragondolt Anne Shirley nem igazán tetszett. Valahogy soha nem értettem minek egy egykor nagy sikerű filmből 20, 30 év után egy újabb változatot elkészíteni. Akik nézték és szerették a régit óhatatlanul is ahhoz fogják hasonlítani.
Én is így tettem, amikor megnéztem. Sajnos meg kell, hogy mondjam nyomába se ér. A karakterek kevésbé szerethetők, színjátékuk egy nulla. A régi Matthew maga a szeretet és a jóság, az első perctől elhisszük, hogy valóban meg akarja tartani Anne-t, a régi Marilla igazi rideg, olykor besavanyodott vénlány, aki az elején kiválóan leplezi, hogy szereti Anne-t, csak később jövünk rá, hogy valójában érző szívű, tele melegséggel és ő is nagyon megszerette Anne-t. Az új Matthew és Marilla ezzel szemben hozzák a kötelezőt, de semmi több.
Talán az új Anne-be van még némi fantázia és élethűbb, hogy valóban egy kislány játssza, nem egy felnőtt nő, mint Megan Fallows. De Megan, valahogy mégis jobban azonosul már az elejétől fogva az árvalány szerepével, talán ez az, ami miatt már rögtön az elején megszerettük. A többi szereplőt Gilbert Blyte-ot és Diana Berry- t is gyerekek játsszák. Ez mondjuk annyiban hitelesebb, hogy a film és a könyv elején még gyerekek 10-12 évesek. De semmi kifejező nincs bennünk sem. Gilbert még helyes kisfiúnak sem mondható, nulla színészi képességekkel.
A helyszín valamennyire visszaadja a 19. század végi kisváros életérzését, de korántsem úgy mint az elődje. Az előzőben Avonlea és Zöldorom annyira hiteles, hogy mi nézők is azt hisszük, hogy az adott helyen az adott korban élünk.
Szóval egy nagyon gyenge eresztés, csalódtam a filmben. Talán azoknak a tizenéves kislányoknak jó, akik az eredeti sorozat vetítése idején még nem éltek és csak ezt mint újat látják először. Bár kérdés, hogy e mai tizenéves kislánynak, aki sajnos már a Valóvilág és egyéb szörnyűségeken nőtt fel, illetve a Facebook és a számítógép rabja, mennyire érdekes egy 19. század végén játszódó romantikus történet.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKfruzsina, 2019-07-11 16:226 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk