Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Távozz tőlem, Sátán!
- Film Café, 02:55
Szepi és a Szörny
- Mozi+, 03:00
Bosszú szeretetből
- Film Mánia, 03:00
Kit ismerhetek?
- Filmbox Extra HD, 03:10
Darabokban
- HBO2, 04:21

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - 400 nap - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Baryll (2019-12-07 09:40.08) aaaaa
Van még lentebb amerikai filmgyártás? Ennyire nincs már lóvé a sci-fire? Akkor miért kell kínlódni? Gyűjtögetni, spórolgatni kell, és ha minden összeállt, akkor kell filmet csinálni.

Spoiler!

Nem értem a fanyalgást egyes filmnézőknél, amikor azt írják, hogy nem értik, hogy mi lett a film vége. Szerintem egyértelmű. Letelt a 400 nap, és mindenki mehet a dolgára, mert vége a játéknak. Kisebb valószínűséggel esetleg még lehet az is (Ne adj Úr Isten!), hogy vége az első résznek, és majd folytatódni fog a jövőben valamikor a minimális költségvetésű filmes ámokfutás.


12. Api0109 (2018-03-02 22:28.54) aaaaa
Most próbálok felocsúdni a csalódottságomból. Egy batár jó ötlet, jónak ígérkező megvalósítás, feszültség végig, aztán a végén egy nagy semmi. Ennyire rábízva a nézőre a végét a dramaturgia átesett a másik ló túlsó felére.
Egyszerűen egy ötcsillagos filmet lenullázott ez a zárás. Lehetett volna bármi a vége, tuti tetszett volna. De akár egy mesteri csavar is beleférhetett volna, egy olyan zárás, amire tényleg senki nem gondolt. De így szinte bánom, hogy végignéztem.



11. Cantri (2017-07-15 00:55.12) aaaaa
Nagyszerű ötlet, közepes megvalósítás...... Pedig a mozi egész sokáig meglepően jól szuperál, az összezárósdi ugyan nem csap zimbardoi mélységekbe, de kezdik felvetni a készítők, amit régóta tudunk: bezárt térben az elme működése is beszűkül. A film második fele már kevésbé működőképes, a készítők szemmel láthatólag igyekeztek a szálakat úgy alakítani, hogy kételyeinket maximálisan fenntartsák, csak sajnos tették ezt túl buzgón...a történet szálai így teljesen a semmibe merednek, ahogy mi magunk is a film végén az üres képernyőre.

Nagy kár ezért a filmért, sikerült annyira nyitva hagyni az eseményeket, hogy így gyakorlatilag az egész mozinak semmi értelme nem lett. A hangulat, és a pszichére irányuló momentumok némileg oldják a rossz szájízt, amit maga után hagy, de lényegesen különb kifejletet érdemelt volna ez az alapanyag, így sajnos megy az ismeretlenség süllyesztőjébe, nem is érdemtelenül....


10. Roszner (2017-04-19 10:47.37) aaaaa
Érdekesek a szimulációs kísérletek. A japánok ezt már megcsinálták, amikor a Marsra utazást színlelték. Szűk környezetben, állandó mesterséges világítással, viszonylag nagy zajjal, tubusos ételekkel, steril vízzel (azt nem tudom, hogy vizeletből vissza forgatottal-e), stb. kellett az önként jelentkezőknek kb. két évet eltölteni - állítólag az eredmények katasztrofálisak voltak, a legbékésebb ember fogaskerekei közé is odapöccent az a bizonyos homokszem. Ami hosszú távon sziklává növekedett.
A film jónak indult - mesterséges ellenpárja volt a "Hasadás"-nak. De ahogy a végét nyitva hagyták...

SPOILER!!

Nekem elsőre az ugrott be, hogy a végső másodperc letelte után a bejelentkező kutatás vezető felvételről, és nem élőben szólt a túlélő párhoz. A valódi világvégét erősítette az is, hogy néhány halottat "termeltek".


9. Delpiero (2016-09-14 20:03.35) aaaaa - (válasz Gnor 8. hozzászólására)
Próbáltak kétségek között hagyni pont ez volt a lényeg.


8. Gnor (2016-09-14 02:01.20)  
Valaki magyarázza el a végét legyenszíves!


7. Delpiero (2016-09-03 13:12.03) aaaaa
Én megértem a negatív hangokat, mert sok hibája van a film forgatókönyvének, de a zene és a hangulat nálam mégis felhúzza közepesről ezt a kis scifit, ami bár sok újdonságot nem tartogat, de az érdeklődésemet végig fenntartotta, mert izgalmasan van tálalva.


6. KareszFaszi (2016-08-21 13:14.45) aaaaa
Visszatérő gondolat volt a fejemben, hogy Stephen King ebből az alapötletből mekkora sztorit faragott volna...Számtalan ismerős panel bukkant fel - persze nem gondolom, hogy feltétlenül az összes plagizálás, vagy hogy nem lehet olyan egyenletet létrehozni, ahol az eredmény több, mint a részek összege. Sajnos ez nem az a film. A teljesség igénye nélkül, ami eszembe jutott: A gömb, Event horizon, Rémálom az Elm Utcában, Hellraiser sokadik részek,Hasadás..) Ilyenkor nem árt valami odab@szós csattanó legalább. Itt nincs. Amiért a gyengébbnél jobbra értékelem, hogy a film egy részében a paranoid/klausztrofób hangulat kiváló volt, nem is elsősorban a térre, hanem a mentális síkra vonatkozóan.
Nem szokásom siránkozni: de ezért bizony nagy kár.


5. Vmiso (2016-07-28 22:22.36)  
Egyszer nézhető sci-fi lett belőle.

A film közben teljesen nézhető, leköt, de a végét nagyon összecsapták. Számomra el is rontotta a film értékét ez a gondolkodósnak, egyedinak szánt befejezés.


4. Az utolso szamuráj (2016-07-01 16:32.52) aaaaa
Baromi gyenge.
Azért nem az első túlélős mozit pislantjuk már végig,én a fantasztikus filmeket is imádom,de itt valami nagyon félrement.És még csak nem is hibáztatom érte a színészeket,hanem az alkotók,különösen pedig a forgatókönyv a ludas.
A történet szerint egy 400 napos kísérleten kell részt venni a következő űrhajósoknak,hogy miért,azonnal sejthető-igen,az amire gondolsz.Én mondjuk azt vártam,belemennek abba,az emberi természet árnyoldalai hamarabb bemutatkoznak összezárt térben,ám a mozi semmilyen ilyen irányú törekvést nem nagyon mutat,egyszer eltaposnak egy egeret meg egyszer összeverekszenek az emberkék:oszt slussz.De fura mód még ez inkább működik,mint az,ami a kimerészkedésük a felszínre után történik...
Az ilyen darabok működése attól függ,a "titok" mennyi ideig marad az,és hogy az mennyire működik,mennyire meglepő,okos-és bevehető.A 400 napot többen azért fogják dícsérni,mert több mindent bele lehet magyarázni:a gond,hogy mindegyik megoldásnak van bukkanója.Illett volna azokkal szöszölni még,átgondolni,és akkor nem kéne ilyen többértelmű,gondolj amire akarsz véget csinálni.
Kihagyott ziccer.


3. Zsol0 (2016-06-26 14:33.55) aaaaa
nem értem a végét.....valaki megmagyarázná miről szól ez a szarság?



2. SipiZolix (2016-06-18 17:18.46) aaaaa - (válasz Stass 1. hozzászólására)
Szerintem pont ez volt a jó befejezés. A csattanót a nézőre bízza. Így még sokáig foglalkoztathat a történet, eljátszthat az ember a lehetőségekkel. Ha nem direktben tolnak valamit az arcunkba, akkor jöhet a fantázia.
Mint ahogy nektek volt is ötletetek, mindenkinek meglehet a saját ötlete. :)


1. Stass (2016-06-13 19:23.54) aaaaa
Jó a történet, a kivitelezés is. A színészek hitelesek voltak, DE: a film záródhatott volna egy hatalmas csattanóval (férjemmel ötleteink is voltak erre), de ettől függetlenül egy 4-est megérdemel. Voltak benne olyan jelenetek, amikor nem tudtam, hogy mi történik, vagy mi fog történni, és épp ez az, amiért szeretem az ilyen filmeket.
A műfaj kedvelő bátran megnézhetik, nem fognak csalódni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBaryll, 2019-12-07 09:4013 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk