Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hacsi - A leghűségesebb barát
- Moziverzum, 05:30
Kellékfeleség
- HBO, 06:00
Emily
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Transformers 3.
- Mozi+, 06:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Veszedelmes partvidék - Vélemények
Asszociáció
Maggie - Az átalakulás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Colombiana aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Fórum - Arcátlan ellenség - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Laca1964 (2024-01-08 08:57.15) aaaaa
Kicsit unalmas volt, kicsit vontatott, de jó filmnek tartom ezek ellenére. A film mondanivalóját kb.1 órában kellett volna lejátszani. Az első megnézésemkor még jobbnak tartottam.


11. Baryll (2023-01-06 03:59.30) aaaaa
Tudom, hogy nem vagyok egy modern fickó, de végre értem, hogy miért és kik repkednek azokkal a különös drónokkal felettem, felettünk esténként (meg nappal is biztosan). Az persze roppant furcsa és különös, hogy mindezt ebből a filmből kellett megtudnom ahelyett, hogy ezt már nyíltan tudatták volna velem, velünk előre, valamiféle hivatalos formában. Mondjuk szívesen vettem volna, ha a ki..szott nemzeti konzultációs gyújtós helyett, vagy mellékleteként közlik ezt és nem úgy, olyan váratlanul és kéretlenül találkozom a jelenséggel, mint pl. a vadászok lövöldözéseivel egy békésen induló napfényes hétvégi reggelen. De hát már csak így megy ez jóideje minálunk.
Elrettentésnek is kiváló ez a film, mert ezt a - látott technikát - bármikor bevethetik ellenünk, békés civilek ellen is. Mindezek fényében egész más megvilágításba kerülnek a különböző kormányok sza.kavaró intézkedései, törvényei, rendeletei is. "Szép" új világ lett ez, köszönjük szépen neked Nagy Testvér!
(A bemutatott megfigyelési módszerek gondolom a migrik életét is rendesen megkeserítik.)
Egyeseknek uncsi a film. Nekik ajánlom, hogy képzeljék bele magukat a likvidált célpontok helyzetébe. Abból a szemszögből szerintem már egyből a legvéresebb háborús filmek hangulata köszönne vissza. Jó sok vér, hullák és emberi húscafatok mindenfelé.
Természetesen jár a maximális osztályzat a kiváló rendezői munkáért és legfőképpen bátorságért.



10. Chim (2019-02-09 23:52.19) aaaaa
Arcátlan ellenség? Ez most komoly?


9. Vmiso (2016-07-28 22:33.07)  
Egyszer meg lehet nézni, de nem hagyott mély nyomokat a film.


8. Endi358 (2016-07-09 12:25.09) aaaaa
Sajnos Andrew Nicol-nak sikerült egy abszolúte unalmas,és végig vontatott filmet forgatnia,az előző alkotásaihoz képest nálam ez sehol sincs!Csalódott vagyok,többet vártam,ill. alig vártam ,hogy vége legyen!


7. Az utolso szamuráj (2016-02-25 14:11.34) aaaaa
Már a háborúk sem a régiek.
A Good Kill Andrew Niccol visszatérése a filmvilágba:a valaha olyan fontos mozik rendezője,mint a Fegyvernepper vagy a Gattaca,szépen elásta majdhogynem magát a megagagyi Burokkal:azt a filmet nehéz bárminek is nevezni,hisz egy papírzsepireklámba több ötlet,izgalom szorult,mint ami a 2 órán keresztül semmi történést fel nem mutató,steril vacakba.Niccol mostani filmje a Fegyvernepper komolysága felé kacsingat:és kellemetlen kérdéseket is felvet,ami miatt az USA bizonyos szervezetei nem is fogadták keblükre alkotását.
Miközben néztem a drónos bevetéseket,azért átfutott az agyamon,ha ezt így már mutogathatják,hol tarthat a haditechnika:néhány évvel ezelőtt olyan rendszereket teszteltek,melyekről kiszivárgott,meg tudták az égből határozni,hogy egy nő épp menstruál bizonyos jellemzők alapján.Thomas Egan(Ethan Hawke sokadszorra jó)valaha vadászrepülő volt,most távolról írtja a demokrácia honának valós és képzelt ellenségeit,biztonságos helyről,adrenalintúltengés vagy reális veszély érzete nélkül.Csak engedelmeskednie kell a parancsnak:és a humánumot elvetni.
A film több problémakört érint,ebből a háttérben meghúzódó családi szál igen súlytalan,Niccol azt vélhetőleg a figurájára egyre nagyobb nyomás érzékeltetésére írta bele.Egan gondja pont az is,hogy vadászrepülőként viszonylag egyenrangú félként harcolhatott,most gyávának érzi magát,hisz a technika öl,kivédhetetlenül,ő csak a karokat rángatja.Nincs döntés,nincs az ellenfélnek lehetősége sem,hogy visszavágjon avagy védekezzen,egyoldalú munka ez,gyakorlatilag parancsra végrehajtott távgyilkolás több esetben.
Niccol képei mindig is sterilek voltak,rendezéseire jellemző volt bizonyosfokú távolságtartás,most sincs ez másként.Ám őrületesen jól megírt jelenetek azok,ahol a bevetések közben,alatt vagy utána emberi oldalak,érzések,a hazafiság,meggyőződés csap össze,elgondolkodtató zöngékkel.A film bizony igencsak odaszól a "hatalomnak",mely amerikai családok védelmében bárkit képes feláldozni:mégpedig titokban,talán érezve azt,erről azért azoknak az amerikai családoknak más lenne a véleménye,főleg hogy országukba azért szeptember 11 óta túl sok terroristacselekmény nem történt(Hogy azt meg kik csinálták,külön fejezetet érdemelne!!)Elhangzik a fogolykínzások rossz reklámja,ugyanakkor a negatívabb oldalon álló két katonának gondolatai közt is van sok olyasmi,mely igazolja a beavatkozásokat,legalábbis némelyiket.Niccol filmjében ezek a pillanatok érnek aranyat:és jó lenne azt "üres" állapotban nézni,semmilyen előítélettel átitatva kialakított véleményünk,egyik oldal javára sem.(Ami persze többeknél lehetetlen,ám pont ettől nem értve az alkotók szándékát,és igen,igazát)
A Good Kill lényege szép lassan bontakozik ki:a háború ostoba,buta és értelmetlen,ugyanakkor,hála nekünk,törekvéseknek,meggyőződéseknek,vallásoknak és érdekeknek,kikerülhetetlen.Bruce Greenwood karaktere mondja ki a lényeget,mikor megjegyzi,már nem is emlékszik rá,ki és miért kezdte,és már nem is ez a lényeg,hanem hogy a konfliktus egy saját farkába harapó kígyó,ahol az egyik oldalán olyasmik sorakoznak,hogy az USA gyártja ténykedéseivel a terroristákat,a másik oldalon meg olyasmik,hogy azok az emberek valóban elképesztő tettekre képesek,és a nőt többször megerőszakoló férfi képe nem kitaláció,a 21. században nem kevés helyen a gyengébbik nem ennek van kitéve,vagy akár agyon is kövezhetik,ha úgy tetszik.
Kár viszont a végéért,bár Egan indokai érthetőek :végre valami fontosat,jót próbál tenni,amit magáért is tesz,nem csak parancsra,mielőtt feláll,mert a gyerekek öldöklése messziről érthető mód felzabálja a lelkét.A tett önmagában és hatása mindettől fogva kicsit "amerikai",de megbocsátható,hisz előtte a párbeszédek-remélhetőleg-már kellő gondolatot adtak a nézőknek.
Vagy...nem,mert ők már a film nézése előtt meggyőződésük mentén tudják a tutit,ők a szerencsések.


6. Tysonrichie (2016-02-07 18:36.23) aaaaa
A magyar címe:Arctalan ellenség


5. Kimiraikonnen (2016-02-06 21:26.10)   - (válasz Delpiero 2. hozzászólására)
A Fegyvernepper valóban zseniális film!!


4. Oereg Gorm (2016-02-04 22:38.21) aaaaa - (válasz Entersp 3. hozzászólására)
nagyon szigorú vagy:)


3. Entersp (2016-02-04 22:28.19) aaaaa
Konrad Lorenz már foglalkozott a távirányítású pusztítás pszichológiájával - érdekes, hogy mi megy végben az emberben, ha kézzel kell széttépnie az ellenséget vagy csak egy gombot kell megnyomni.
A vizualitásnak köszönhetően itt előjön az őrlődés, a bolygó talán legérzékenyebb hivatásos katonáinak lelki tusájával. A középkori bakó jutott eszembe, aki munka után könnyes szemmel tisztítja a bárdot...
Andrew Niccol megint az emberit akarta körberajzolni egy embertelen világban, de megint nem sikerült. Ismerős steril képek, főleg az otthon (kívül-belül) jelenetekben. A néző kalauzolása olyan alacsony szintű, hogy nem érdemel közepest.



2. Delpiero (2016-02-03 16:07.42) aaaaa
Az anno ünnepelt zseninek kikiáltott Niccol sokáig nem tudott hibázni.
Egy kultikus és zseniális scifi után több kiváló és elgondolkodtató film következett. Egészen a szintén zseniális (és egyik személyes kedvencem) Fegyvernepperig.
Majd jött egy vállalható, ám abszolút közepes és majdhogynem semmitmondó scifi, szinte iparos munka.
Aztán egy majdhogynem nézhetetlen yound-adult, amit nézve alig hitte az ember, hogy ugyanaz készítette, mint a legendás Gattacát.
Adta magát a kérdés: kiégett ez a fenegyerek?

Nos a Good Killel még erre nem kapunk választ, de reményt igen arra, hogy még visszatérhet az igazi Andrew Niccol.
Ismét elővette Ehan Hawke a korábbi sikeres párosításukat és egy merőben más témához nyúlt, mint az elmúlt években tette.

A film nem mondom semmi olyat, amit egy kicsit is nyitott szemmel járó ember ne tudna a háborúról, inkább csak betekintést ad egy picit a kulisszák mögé.
Hawke most is roppant jó, ahogy tőle azt már megszokhattuk. A cselekmény sajna kiszámítható mederben zajlik, de ahogy látjuk a családapát, a férjet, a katonát, a férfit és az embert az nagyszerűen fel van építve.
A végén pedig nem akar katarzis kiváltani, nagy igazságot elmondani, vagy csöpögőssé tenni, inkább rád hagyja a dolgot, hogy gondolkozz egy kicsit te is a látottakon. És ez az amiben az író/rendező korábban olyan zseniális volt. Ha nem is éri most el azt a szintet, mint 10+ éve, de legalább megcsillogtat belőle valamit és ez számomra bizakodásra ad okot, hogy várjam tőle a következő alkotást. Ennyi mindenképp elért ezzel a kis drámával.


1. Kimiraikonnen (2016-01-30 10:54.03)  
Ethan Hawk döbbenetesen jó Időhurok-ja után ez a film bizony egy méretes csalódás. Semmi érdemlegeset nem tudok mondani róla. Kb mint egy J.A.G epizód.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLaca1964, 2024-01-08 08:5712 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk