Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vad vágyak
- Film Café, 02:20
Palackozott szerelem
- Film4, 02:25
Alvilági játékok
- Film Mánia, 02:45
Crank - Felpörögve
- RTL Három, 03:30
Halálod appja
- Mozi+, 03:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Ételművész - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
34. KicsiRéka (2021-04-17 12:49.05) aaaaa
Rohadt éhes lettem, ennyi a pozitívuma a filmnek :D Egyébkén unalmas, Gordon Ramsey féle Hells Kitchen 2 órában. Cooper helyes de béna, az egész sztori iszonyat kiszámítható és érdektelen.


33. Dexter Moser (2021-03-18 02:20.20) aaaaa
Tényleg így viselkednek ezek az elmeháborodottak a valóságban is?Mint az a gyogyós gordon ramsay is (direkt írtam így,mivel az ilyenek nem érdemlik meg,hogy nagybetűvel írják a nevüket).Én nyakonrugdosnám az összeset,hogy leessen nekik,hol van a helyük és hogy normálisan kell bánni az emberekkel,nem pedig így.Egómániás söpredék az összes egytől egyig,nincs kivétel köztük,sajnos.Be velük a diliházba,ott olyan gyorsan megruháznák őket az ápolók,amilyen gyorsan ők szeretnek ugráltatni másokat és parancsolgatni nekik.



32. Ava Gardner (2021-02-27 20:05.53)   - (válasz somliv 31. hozzászólására)
Te Vili, én pl tudom mi a jó kaja, mitől döglik a
légy, de azt, hogy hogy kell megcsinálni, arról halvány fingom sincsen!:D
Na erre varjá gombot.


31. somliv (2021-02-27 18:57.15)   - (válasz Dobsony 29. hozzászólására)
Beavatott lehetsz ebben a témában, ezért is véstem neked, ám szólj, ha mellélőttem ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy még TE is összecsinálnád magadat a demi-glace mártásoddal együtt, ha rettegés, görcsösség alatt kellene elkészítened, mert ez totálisan mást hoz ki az emberből! Mentalitásuk végett húztam párhuzamot a hadvezérekkel, arra akartam kilyukadni, hogy a maximalizmus, mindenáron a tökélyre való törekvés, Istennek gondolva önmagadat nem függ annyira össze a társadalmi helyzettől, sem a munkabeli képzettségtől. Munkás, szakács, tanítónő ugyanúgy bírhat ilyen tulajdonságokkal, mint például mérnök, orvos vagy éppen egy miniszterelnök.
Saját tapasztalatom alapján említve hoztam fel az egészet, mivelhogy ifjonckoromban a mestereim acélkemények voltak velem szemben. A vonalzót is odabaszták hozzám, amikor a táblánál csak nagyjából, gyümölcsíz módjára törekedtem megoldani a matekpéldákat, utána elszörnyülködve, feldühödve kiküldtek a teremből, hogy szedjem össze magamat, aztán visszatérve adjak bele mindent, amire az adott helyzetben képes vagyok. Semmilyen tehetséggel, érzékkel nem rendelkeztem ezen a téren, sőt, másban sem eléggé… Vért izzadva, megállíthatatlanul gyakoroltam hónapokon, hosszú éveken keresztül, akkor is, amikor a többiek szórakoztak, hülyéskedtek, csajoztak, fogócskáztak, a világ közepének képzelték magukat. Elárulom, hogy még így is alig pedzettem meg a középértéket. Az életre nézve ezek vagy megsemmisítenek végérvényesen téged vagy tuningolnak néhány fokkal rajtad. Tanítási órákon, korrepetálásokon akkora feszültség volt, hogy az ajtó is görbült, mikor a mesterünk belépett a terembe, nem volt helye semmiféle langyosságnak. Katonás vasfegyelem, odafigyelés, komolyság, koncentráció uralkodott. Az izgalom, a parázás, a feszkó, a görcs volt az alapállapot. Ezért óriási film valahol a Whiplash, mivelhogy ennek a légkörnek a bemutatását nyomja le a nézőben MAXIMUM skálán, abban a filmben cintányért vágtak a tanonc zenészhez, olyan ok folytán, hogy legyen sansza csiszoltabbnak, gigászibbnak lennie, abban, amit művel- Basszameg a mai napig ÁTÉRZEM az ottani történteket, mert velem szintén előfordult számtalanszor az ilyesmi. Addig ki nem fogtok lépni az istenverte teremből, amíg valaki meg nem csinál egy tökéletes példát. Tudod mi voltam ? EGY SENKI! Bele kellett adnom görcsölve, izgulva, remegő kézzel 2500%-ot, azért hogy fikarcnyival jobb, kicseréltebb, faszább, magabiztosabb poronty legyek. Ha megoldottál egy vérlázítóan, fajsúlyosan nehéz egyenletet, ennek köszönhetően a csenevész önbizalmad is acélosabban működhetett pár volumennel.
Nem lehetett ezekből tanulni ? Dehogynem. Későbbi éveidben meglehet, hogy nem egy pityergős, sarokba húzódó rinyagép leszel, hanem máshogyan fogsz a világhoz, egyes dolgokhoz hozzáállni, főleg mikor egy zérónak, egy porszemnek érzed magad. Tanórákon megalszik a tej a szádban kifejezés nem szerepelhetett a szótáradban, ha ezt vallottad, akkor véged volt, elkönyvelhetted, hogy NULLA vagy. Iszonyatos FESZÜLTSÉGEN TÚLI állapotban lehetett igazán tanulni, elmélkedni, több ezer példát megoldani, mivelhogy ez hozott ki valamit belőled, valami olyat, ami a képességeidhez mérten büszkeségre is adhatott okot. Valakiket ez később teljesen összenyom, összesorvaszt, megbénít, ám valakik a jövőre nézve erőt, keménységet, elszántságot, megtörhetetlenséget fognak ebből meríteni.


30. Tömö (2021-02-22 23:36.56) aaaaa
:D

Jaj, vajon kié (lesz) nagyobb
(a végén)....?


29. Dobsony (2021-02-22 21:46.35) aaaaa - (válasz somliv 28. hozzászólására)
Te Vili!
Miért is kevés, amit a hatoson firkáltam?
A történelem kiemelkedő hadvezéreit hasonlítod ezekhez a maguknak sem köszönő pökhendi "művészekhez"? Mert meg tudnak főzni tökéletesre egy burgundiboros demi-glace-t, mindezt ordítozva és személyüket minden és mindenki elé helyezve?
Mindjárt leszopom őket és magamat, mert én is lehet képes vagyok erre.
Írsz egy 100 soros háborúésbékét a semmiről?
Többet vártam tőled, Ramsay és zseniális művésztársai gyermekkoráról, zaklatásairól, a muterjuk tamponcseréjeiről szinte semmi.
Te sem vagy már a régi!
KEVÉS ez tőled öregem, nem ehhez szoktunk.
Szedd össze magad MESTER és próbálj meg erről a semmiről amit idedobtál egy min.300 sorost összehozni, kiegészítve a fentebb említettekkel!


28. somliv (2021-02-22 20:27.12)   - (válasz Dobsony 6. hozzászólására)
Ez még azért KEVÉS tőled, amit idekanyarintottál.
A film koncepciójával nincs gond, ám ennek a kifelé közlése, kellő feszültsége önmagában halovány. Bradley Coopernek egyes jelenetekben elhittem, hogy a séfek trónját ékesíti, de teljesen nem volt képes arra, hogy ezt a lendületet, forrongó természetet megtartsa a teljes mozi alatt. Néhol beletette minden érzelmét, ahogy azt illik, néhol pedig kezdte hitelét veszteni, és fuldoklott a langyosságban. Melléírom piros pontként, hogy némi szöveget kellett tanulnia, ezek könnyedén mentek neki.
A séfcsillagok bizony tapintatlanok, kíméletet nem ismernek (a történelem legkiemelkedőbb hadvezérei szintén ilyenek voltak, a saját emberüket is megölték, ha látták, hogy gyenge és nem a frontvonalra való), mert valami olyat akarnak a világ képébe tolni, ami súrolja a tökéletességet, ám ez sem elegendő nekik, ezért létezik bennük örökös hajtás ennek irányába.
A skót származású szakácsisten Gordon Ramsay munkásságát nem tudom kitéve-betéve, de egyes forrásokból láttam, hogy milyen a személyisége. Elsusogom neked, hogy szinte bármilyen szakmában megállta volna a helyét ezen az univerzumon, mi több, senkit sem nézve törtetett volna vadállat módjára, mert az önös szótára ismeri, hogy CSAKIS így lehet valamibe első osztályú módon beletalálni. Emellett überelhetetlen precizitással ötvözi a folytonos tökély mániáját. Vele kapcsán inkább az a kérdés, hogy mire nem lenne képes az ürge. Láttam párszor főzőcskézni, vezényelni a szakács brigádját, ő a serpenyőt is az arcodba kente lelkiismeret nélkül, mindenféle ocsmány szóval kísérve mindezt, ”Húúú Bazdmeg odaégetted a pecsenyét, Na húzzál innen kifelé” nem azért bánt így veled, merthogy annyira romlott volt belül, hanem azért, mert valamiféle PLUSZT akart számodra átadni, ami felfrissít, kicserél, amitől több, jobb, netalán A LEGJOBB lehetsz! Hacsak ímmel-ámmal, felületesen tetted oda magadat, akkor kíméletlenül keresztülgázolt rajtad, kirúgott téged az ajtón is, nem adta meg senkinek sem a tapintatot.
Persze jön a másik oldal véleménye, ami az, hogy a társadalom jórészét joggal megbotránkoztatja ez a viselkedésforma. Igen, ez a beidegződés messze áll tőlük, számtalanon ellenzik az ilyen durvább bánásmódot, valljuk be, hogy sokan nem fognak ujjongani érted, ha ilyen tulajdonságokat sugárzol a külvilág felé- ők ezt tudják, ám szerintem magasról ejtenek rá. Ez a szakma kizárja a felületességet, és megköveteli a színtiszta maximalizmust. Bradley karaktere az egész napos pörgés végén a taccsot is kidobja, olyan görcsben, teher alatt dolgozik, szúrja is magát, mert így bírja elviselni a ránehezedő NYOMÁST. Ez ezzel jár, ebben a munkában nem teheted fel a kezedet, hogy azt mondd, most szerintem készen vagyok, ottan sosem vagy kész, ha ezt megérted és magadba szívod, akkor talán lehet belőled valami. Kulináris orgazmust kell előidézni a vendégek számára, ha ezt nem éred el, akkor elvérzel.
A mellékszereplők nem hegedülnek rosszul a háttérben, nem maradnak le Coopertől, ebből kiindulva említésre méltóak. Ám valahogy a filmből elvész a valós feszkó, az, hogy ÉREZZEM mi a TÉT! Hááát lehetett volna ennél temérdekkel feszkósabb, megrendezettebb darabot csinálni, így azt mondhatom rá, hogy csak nagyjából okés.


27. Dobsony (2018-11-25 19:02.07) aaaaa - (válasz FeketeGeri 26. hozzászólására)
És ez akkora spoiler?
Amúgy, nem kimondottan erről szól a film.


26. FeketeGeri (2018-11-25 18:44.21)   - (válasz Dobsony 25. hozzászólására)
Hát minden bizonnyal arról, hogy “ha valakit tönkretettél, nehogy már felvedd magad mellé dolgozni, mert könnyen lehet, hogy visszakapod” :)


25. Dobsony (2018-11-25 17:08.21) aaaaa - (válasz FeketeGeri 24. hozzászólására)
Hát, baromi sokat elárult.
Szerinted egy ilyen című film mi a lófaszról szólhat? ;)


24. FeketeGeri (2018-11-25 16:19.05)   - (válasz Kenjiro 23. hozzászólására)
Köszi Mr. Spoiler


23. Kenjiro (2018-08-03 09:01.41)  
Egy jó filmről van szó, ami tisztán bemutatja az elbaszott, nagyképű sznobok szokásaira kialakított gasztronómiai világot, valamint egy hatalmas életbölcsességet, miszerint, ha valakit tönkretettél, nehogy már felvedd magad mellé dolgozni, mert könnyen lehet, hogy visszakapod 😊


22. Vikgez (2017-03-21 19:08.41) aaaaa
Harmatgyenge, hatásvadász, tipikus amerikai-celeb-gagyi.

Esetleg a szakácsoknak pergő főzőtudományi filmcsemege a dekoratív ételfelsorakoztatásaival, ami valóban káprázatos.

Na de ettől az idegbeteg, minősíthetetlen, alpári stílusú, lelki terrorista, trágár beszédű főnöktől...
...ettől az üvöltözős, stresszes színészi "alakítástól" kell elájulni, hasra esni?


21. Kék kereszt (2017-03-07 13:06.51) aaaaa
Ez olyan volt mint amikor alibit keresve a konyhában sündörögsz várva a vacsorát,de még nincs kész..így csalódva,korgó hassal,kicsit durcásan távozol..hogy utána kis idővel visszatérj leskelődni egy kicsit,hátha majd most..de még akkor sincs kész..
Végig vártam hova akar kilyukadni és mi lesz a vége,gondolván a 3.csillag megszerzésén kívül valami csak lesz..de úgy ért véget,hogy lényegében nem történet semmi olyan amit már ne tudtunk volna az első 5 percben..A sztori elfér Cooper kis noteszának egyik lapjának az icike picike sarkában..és még marad is mellette bőven hely..Egyszerre sótlan és nyers az egész..Az összetrombitált nagy csapat tagjai szinte kivétel nélkül végig az árnyékban főzőcskéznek..és a létszám kitöltésén kívül jelentősebb szerepük nincs is..pedig voltak érdekes arcok is közöttük..Omar Syt mindig dicsérem,mert megérdemli.Tehetséges színész akinek az ilyen kis csacska amcsi mellékszerepeket hagynia kéne..Az egyetlen kellemes pillanat hozzá fűződik.A bosszú nem csak hidegen tálalva a legjobb hanem csípősen is..Daniel Brühl konkrétan 2 pillantásával lejátszotta Coopert..pedig ez a kiégett,megváltásért ácsingózó séf elég hálás szerep volt neki,de ő nem tudott kiteljesedni benne és csak egy gyenge Gordon Ramsay utánzat hatását keltette..pedig ettől jóval többet is kibírt volna hozni belőle..


20. Törölt felhasználó (2016-12-12 16:01.56) aaaaa
Full gagyi.


19. Tömö (2016-09-11 19:48.52) aaaaa - (válasz PiciJuszti 16. hozzászólására)
oh, most látom, vki hozzám szólt:)
köszi a felvilágosításokat:)
-1x majd leírom,ha érdekel bárkit is, hogy mikor hol,miket,kikkel dolgoztam-én is.


18. Endi358 (2016-09-10 18:17.31) aaaaa
Sem séf,szakács,de még Michelin csillag kritikus sem vagyok,de mint egyszerű nézőt engem megfőzött ez az ételművész,le éppen nem vett a lábamról,de azért 3 csillagot én is adok neki,még ha nem is MICHELIN!


17. PiciJuszti (2016-06-13 00:46.41) aaaaa - (válasz PiciJuszti 16. hozzászólására)
U jajj, még valamit. A film nem arról szül hogy a drogművész, éppen elég teret kapott a drogos múltja. A filmnek pont ez a lényege, hogy ezen akar átlépni. Így is kezdődik a film. :)


16. PiciJuszti (2016-06-13 00:45.08) aaaaa - (válasz Tömö 15. hozzászólására)
Ha nem dolgoztál vendéglátóegységben szerintem ezt az egészet nem értheted. Igaz egy kis étteremben dolgoztam, nem is konyhán, de hidd el, hogyha bejön egy nagy rendelés, egy fontos nap, egy rendezvény ami elég jelentős a legerősebb idegzetű ember is tud olyan jelenetet csinálni -a semmiből, mert előtte azt gondoltad a légynek sem árthat- mint Bradly karaktere ebben a filmben. (amúgy rajta látszott hogy egy kis sunyi, maximalista ember)

Átéltem, mikor 40 fokos melegben (plusz isten se tudja mennyi a konyhában a tűzhelyek/sütők miatt) 7/6 napot 14-16 órát ledolgozva zárás előtt egy órával majdnem hogy telt ház. Igaz mi nem riportereknek és ételkritikusoknak főztünk és szolgáltuk fel az ételt, DE! még ezen a szinten is kész katasztrófa volt ami ott ment, az ételek szép és kiváló formában kerültek a vendég elé, de a konyhán hatalmas kiabálás csapkodás volt, úgy hogy a szakácsot úgy ismertem meg mint egy angyalt!

Én is azt vallottam mindig is, hogy velem ne beszéljen senki kutya módjára, de (még ha csak nyáron is) ha bekerülsz egy konyhára, vagy közel hozzá megérted, hogy ott nem azért beszélnek így és vágnak a fejedhez személyesnek tűnő dolgokat, mert téged bántani akarnak, hanem mert mindenkinek elege van.
És akkor jön, jogosan a kérdés hogy minek dolgozik ott? Nyilván van egy réteg aki muszájból, de rengetegen imádnak főzni, ennek élnek, még ha az nem is michelin csillagos étterem, de szeretnek alkotni valamit, valamit ami a vendégnek ízlik. (Ezt arra, hogy kunyizik, aztán kiborul, ja meg Chef ide vagy oda... meg van itt is a hierarchia, aki egy olyan étterembe lép be, ami elég nívós, 10/7 tudja hogy a Chef az Chef neki ellent mondani nem lehet. Lehet találgatni, hogy jó technika vagy nem, de azért Ramsy is világhírű lett nem?! :) )

A film. Behajtók, Párizsban Bradly drogozott, narkózott stb, tartozik nekik, szerintem teljesen logikus. A meleg karakter, miért akarsz róla többet tudni?! Együtt tanultak a srác meleg, beleszeretett, Bradly ezt tudta, de ő mégis heteroszexuális, nyilván nincs hova tovább fejteni a szálat.

Tény vannak ennél nagyobb jelentőséggel bíró filmek, nem állítom hogy nem, de ezekre pont választ kapsz a filmben. :)
No meg, milyen alkotás lenne az, ami nem hagy teret a saját gondolataidnak? :)


15. Tömö (2016-05-13 11:39.05) aaaaa
1x meg lehet nézni. Semmi extra.
Bradley-nek az a Gordon Ramsay-i(az ő nevét is láttam kiírva, az elején,vmiféle közreműködőként) féle kiborulása, nagyon nem állt jól neki...vagyis maga a jelenet, nem illet hozzá,a filmben addig semmi nem adta a jelét,hogy olyan lenne, aztán,csak úgy lehordja az embereket, miközben majd mindenkinek puncsolt,hogy jöjjön neki dolgozni, hát, a csaj helyében jobban kiosztottam volna, Chef ide-vagy oda...személyeskedés munkában nem illő,az szimplán bunkóság. (hö, én ezért is mondtam fel egy helyen, én nem vagyok senki lánya, felesége, vagy kutyája, ahogy beszélt velem a főnök, beszéljen az anyjával úgy, de velem biztos nem fognak:D-főőőleg!,mikor tudom, hogy agyilag is, sőt iskolázottság terén is kevesebb nálam:D-fú, de utááltam)
No. Szóval elég gyengusz a történet, jönnek a behajtók, sosem tudjuk meg kik azok, de jönnek, és nagyonkemények...ez meg drogos volt, de hát, ugye azt sem látjuk, mert csak VOLT.
A kis Brühl gyerekről meg csak ép bedobják, meleg, sőőőt szerelmes a séfünkbe, hát, amúgy sok jel tényleg nem mutatott rá, de hát, jó legyen. Amúgy ő volt a legjobb itt, birom azt kis német mentalitást az arcán(igaz ő nem tiszta német, áááárja:),mert félig spanyol,vagy mi), a filmjeiben minden vonásán,megmozdulásán tényleg ott van a német precizitás,amiben, ahol felnött,gondolom:D
őt mostanság egyre jobban meg is környékezik Hollíwoodból, de mint nyilatkozta, soha nem élne ott...


14. Az utolso szamuráj (2016-05-07 14:12.53) aaaaa
Én nem vagyok szakács,és főzni is csak virslit tudok:tehát csakis ezért adhattam 3 csillagot:))
Vagy mert pusztán ennyit ért számomra,no ez a másik lehetőség.Kedvelem Bradley Coopert,de azért a jóképűsége többet nyom a latba,mint a tehetsége ennél a filmnél,a mellékszereplők lejátszották.Marcus Wareing brit séf adta amúgy tudását a gasztropornóhoz,ez működött is,a többi meg a borítékolható mód,kivéve Omar Sy nagy?? pillanatát.Talán az volt a második jelenet,ami IGAZÁN tetszett,az első mikor Cooper kiborul és mindenkit elkergetett.
Amúgy nem rossz film ez,csak mondanivalója semmi,szórakoztató faktora meg egyénenként változhat.Nekem egyszer bőven elég volt,mert tényleg látványos,ahogy egy profi vajat dob a sütőbe,de engem igazából a végeredmény érdekel.
Viszont ekkora sztárparádét,nem sámli.


13. Jonnyk (2016-04-24 00:36.32) aaaaa - (válasz Dobsony 12. hozzászólására)
Igen, tudom, h elfogult vagyok, és megértem, h kb semmit mondó film a többségnek, ez van. :D köszi!


12. Dobsony (2016-04-08 11:53.10) aaaaa - (válasz Jonnyk 10. hozzászólására)
Igazából tök egy dologról beszélünk. :)
Ramsay meg azért nem rossz példa, mert ő volt az, aki úttörője volt ennek a stílusnak.
Nekem volt olyan kollegám(séf), mondhatom haveromnak is(20 éve ismerem), aki teljesen normális, jó fej szakács volt.
Jött ez a stílus és teljesen átformálta őt.
Ő mesélte nekem évekkel ezelőtt, hogy mennyire imádja Ramsay-t, na pont onnantól kezdve változott meg.
A filmre visszatérve, neked mint szakmabelinek nagyon bejött az Ételművész, benne élsz ebben az egészben. De szerintem emiatt elfogult vagy, tegyük fel ha kőműves lennél vagy éjjeliőr, nem hiszem hogy ugyanez lenne a véleményed.
Sok sikert a konyhákban, az átjött ,hogy szereted a szakmádat!


11. Tomlion (2016-04-08 04:38.34) aaaaa
Az eleje egész jól indul, csak sajnos a végére szétesik az egész.
Egész jó történetszálakat vetettek fel, csak azért, hogy a vége elé semmi féle súly nélkül kiírják a történetből. Nem a legrosszabb film, amit életemben láttam, de biztos, hogy nem egy nagy eresztés. :/


10. Jonnyk (2016-04-07 17:50.54) aaaaa - (válasz Dobsony 9. hozzászólására)
Gordon Ramsey egy rossz példa/"színész" :) nagyon sok séfnek gyengék az idegei, ez nagyon változó, embertől függ. van, aki szereti a szakmáját, de egyszerűen nem bírja az idegekkel és ez a szakma egyre jobban lerombolja őket, amikor meg tökéletes ételeket szeretnél kiadni és azt akarod, hogy minden úgy működjön, ahogy te akarod, akkor 1-2 hiba már nagyon feltud baszni, hiszen mindent lerombol. őszintén szólva kevés normális konyhafőnököm volt, és legalább (nem hazudok) 20 féle helyen voltam (éttermek, szállodák, hütték) ausztriában. nekem a film teljesen vissza adta, amit én is sokszor megélek nap mint nap.


9. Dobsony (2016-03-30 15:14.04) aaaaa - (válasz Jonnyk 8. hozzászólására)
Egyrészt, van igazsàg abban amit írsz, de ennyire ne egyszerűsítsűk le a történetet.
Szerintem is nagyon rendben volt a film, de csak szígorúan szakmailag. De nekem kevés egy jó filmhez. Ez egy dràmai történettel és kivàló színészekkel feltúrbózott főzőmüsor volt. A vége is az lett, amit mindenki vàrt.
Sok szakàcsot, séfet sőt sztàrséfet ismerek.
Van köztük egy jó pàr, aki úgy lett nagy név a szakmàban, hogy megmaradt embernek.
Kalla Kàlmàn, csak hogy a legnagyobbat említsem.
Sok történetet tudnék mesélni, mindkét oldalról. Nem kell isten vagy ne adj isten vadàllat lenni, hogy sikeres legyél ebben a szakmàban. A maiak között is van nem egy ilyen.
Csak sokkal inkàbb eladhatóbb, ha valaki ordit, alàz, tör-zúz.
Filmet se egy olyan séfről fognak készíteni aki nyugodtan, profin mindenféle sztàrallűrők nélkül eljut 3 Michelin csillagig.
Az a baj, hogy a mai szakàcstàrsadalom Ramsay-n és a többi celebséfen szociàlózodik.
Üdv


8. Jonnyk (2016-03-30 14:15.57) aaaaa
aki negatív kritikát ír erről a filmről biztos, hogy nem szakács. mindent átéreztem ebben a filmben, én is olyan étteremben vagyok szakács, ahol a tökéletesség elvárt. fogalmatok sincsen milyen ez a szakma, nem egyszerű ételkészítés, hanem művészet is egyben. 5 csillag!


7. Bajkoviki (2016-03-29 20:25.12) aaaaa
kétszer futottam neki, de nem megy, irtó gyenge eresztés...



6. Dobsony (2016-03-29 12:10.32) aaaaa
Gordon Ramsay áldokumentarista műsora, egy unalmas történettel fűszerezve.
Spoilert kiírnom is felesleges, semmi olyan nagy dolog nem történik, tényleg olyan, mintha egy ordibálós, arrogáns főzőműsort néznél filmsztárokkal. Merthogy abból van rendesen, igaz többségük apró mellékszerepben.
Cooper jól játssza a Ramsay-klónt és a többiekre se lehet panasz.
Szakmailag nagyon szuper minden, az ételek, a konyhai technológiák, a tálalási stílusok.
A Michelin csillagos éttermeket a kőgazdagoknak, a sznoboknak találták ki. Sok helyen csak degusztációs menük vannak, nem lehet bejutni csak, ha hetekkel előtte foglalsz, nem vihetsz be gyereket stb... Most már szerencsére rájöttek a Michelinnél is, hogy más irányba is el kell menni, olcsóbb bisztrókat, kisvendéglőket is lehet csillagozni, ott is készíthetnek csodákat.
Sztár séf = művész, annak minden emberi gyengeségével, negatívumával. Beosztottak egzisztenciájával játszanak, ordibálnak, üvöltöznek, megaláznak, sárba tipornak.
Miért? Mert maximalisták, csak a legjobbat akarják elérni, hogy az addig se túl kicsi egojuk, önképük a fellegekben legyen.
Ha nem sikerül, akkor meg depisek lesznek és öngyilkosok(3-4 eset volt már).
Sokszor istent játszanak, pedig csak szakácsok.


5. Miszter88 2 (2016-03-26 17:02.19) aaaaa
Nekem nagyon tetszett a film , pláne , hogy szakács vagyok :)


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekKicsiRéka, 2021-04-17 12:4934 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk